Kalın Bağırsak Kanseri

Kalın Bağırsak Kanseri

Son dakika Kalın bağırsak kanseri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kalın bağırsak kanseri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kalın bağırsak kanseri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kalın Bağırsak Kanseri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kalın bağırsak kanseri gelişmeleri de dahil olmak üzere 236 kalın bağırsak kanseri haberi bulunmuştur. Tüm kalın bağırsak kanseri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Her yıl 1 milyon kişiyi etkiliyor! Ölümcül tehdit kansızlıkla ortaya çıkıyor, belirti vermeden sinsice ilerliyor
Her yıl 1 milyon kişiyi etkiliyor! Ölümcül tehdit kansızlıkla ortaya çıkıyor, belirti vermeden sinsice ilerliyor Dünya genelinde her yıl 1 milyon kişinin yaşamını yitirdiği kalın bağırsak kanseri en sık görülen kanser türleri arasında 3. Sırada yer alıyor. 1-31 Mart Kalın Bağırsak Kanseri Farkındalık Ayı! Uzmanlar erken teşhisin önemine vurgu yaparken işlenmiş gıdalardan ve tütsülenmiş veya yanmış et tüketilmesinden kaçınılmasını öneriyor. Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Alper Sözütek, Türkiye'de genellikle 50'li yaşlarda görülen kolon ve rektum kanserlerinin, Akdeniz Bölgesi'nde beslenme ve genetik faktörlerden kaynaklı olarak görülme yaşının 30'a indiğini, hastalığın belirti vermeden sinsice ilerlediğini söyledi.
26.03.2024 Adana
'Dünyada yılda 1 milyon kişi kalın bağırsak kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor, araştırılması gerekiyor'
'Dünyada yılda 1 milyon kişi kalın bağırsak kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor, araştırılması gerekiyor' TÜRK Hepato Pankreato Bilier (HPB) Cerrahi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Gürkan Tellioğlu, görülme sıklığı 3'ncü sırada yer alan kalınbağırsak kanseri nedeniyle dünyada 1 milyon kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, "Kalınbağırsakta erken evre bir kanser çok belirti vermeyebilir. Ancak ailede birinci derece yakınlarınızda erken yaşta kalınbağırsak kanseri tanısı almış birisi varsa sizin de o kişinin tanı konduğu yaştan 5 yıl önce bir araştırılmanız lazım" dedi.
22.03.2024 Adana
Kalın bağırsak can almaya devam ediyor! Dünyada 1 milyon kişi etkilendi
Kalın bağırsak can almaya devam ediyor! Dünyada 1 milyon kişi etkilendi Kalınbağırsak kanseri nedeniyle dünyada 1 milyon kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Türk Cerrahi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Gürkan Tellioğlu, kalınbağırsakta erken evre bir çok belirti vermeyebileceğini vurguladı.
22.03.2024 Gündem
Yeşilçam'ın usta oyuncusu Adile Naşit'in hayatı film oluyor
Yeşilçam'ın usta oyuncusu Adile Naşit'in hayatı film oluyor Yeşilçam’ın usta ismi Adile Naşit'in hayatı film oluyor. Filmin senaryosunu ise Gani Müjde kaleme alacak.
24.11.2023 Magazin
Kanser pandemiye dönüşecek! Tarih verip uyardı: '4 kat artacak'
Kanser pandemiye dönüşecek! Tarih verip uyardı: '4 kat artacak' Kanser ile ilgili korkutan veriler açıklandı, 2017 yılından bu yana dünyada bir numaralı ölüm sebebi haline geldi, kritik uyarı yapıldı. Kanserin bir pandemi haline dönüşebileceğini ifade eden Türk Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Serdar Karaca, tarih vererek dikkat çeken bir uyarıda bulundu.
7.12.2022 Ekonomi
Kurban Bayramı’nda fazla et tüketimi zararlı mı? Et tüketimi kabızlık yapar mı? Et tüketimi ile kanser gelişimi arasında bir ilişki var mı?
Kurban Bayramı’nda fazla et tüketimi zararlı mı? Et tüketimi kabızlık yapar mı? Et tüketimi ile kanser gelişimi arasında bir ilişki var mı? Kurban Bayramı’nın yaklaştığı bu günlerde uzmanlardan bayram uyarıları geliyor. Kronik rahatsızlıkları olanların Kurban Bayramı’nda et tüketime özen göstermesi konusunda uyaran uzmanlar, aşırı et tüketiminin susuzluk, kabızlık, kötü nefes kokusu yapabileceğine dikkat çekiyor. Kırmızı et tüketimi ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktaları Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Muharrem Battal anlattı.
4.07.2022 Sağlık
Dünyanın en yaşlı insanı kaç yaşında öldü? Kane Tanaka öldü mü, kaç yaşında, kimdir?
Dünyanın en yaşlı insanı kaç yaşında öldü? Kane Tanaka öldü mü, kaç yaşında, kimdir? Dünyanın en yaşlı insanı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Japon Kane Tanaka hayatını kaybetti. Peki, Dünyanın en yaşlı insanı kaç yaşında öldü? Kane Tanaka kimdir?
25.04.2022 Dünya
Kanser ile ilgili korkutan uyarı! Belirtisi yok ama...
Kanser ile ilgili korkutan uyarı! Belirtisi yok ama... Kalın bağırsak kanseri, kolonu veya rektumu kaplayan hücrelerin anormal hale gelmesi ve kontrolden çıkması ile meydana geliyor. Bağırsakta bulunan poliplerin mutasyonu ile kalın bağırsak kanseri gelişebiliyor ve bazı kolorektal kanserler herhangi bir belirti vermeyebiliyor. Bu nedenle düzenli kolorektal kanser taramalarının yapılması sorunların erken dönemde saptanıp tedaviye başlanması açısından hayati önem taşıyor. Prof. Dr. İsmail Gömceli, kalın bağırsak kanseri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
23.04.2022 Sağlık
Kalın bağırsak kanserinin 6 belirtisi
Kalın bağırsak kanserinin 6 belirtisi Kalın bağırsak kanseri, kolonu veya rektumu kaplayan hücrelerin anormal hale gelmesi ve kontrolden çıkması ile meydana geliyor. Bağırsakta bulunan poliplerin mutasyonu ile kalın bağırsak kanseri gelişebiliyor ve bazı kolorektal kanserler herhangi bir belirti vermeyebiliyor. Bu nedenle düzenli kolorektal kanser taramalarının yapılması sorunların erken dönemde saptanıp tedaviye başlanması açısından hayati önem taşıyor. Genel Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. İsmail Gömceli, kalın bağırsak kanseri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
21.04.2022 Sağlık
Kalın bağırsak kanseri görülme yaşı 25’e düştü
Kalın bağırsak kanseri görülme yaşı 25’e düştü Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Danial Khabbazazar, Türkiye’de son yıllarda özellikle erkeklerde kalın bağırsak kanseri (kolorektal) görülme yaşının 50'den 25-49 yaşa düşmeye başladığını söyledi. Dr. Khabbazazar, kabızlık, karın ağrısı, gaitada kan görülmesi gibi belirtileri yaşayan genç erkeklerin de uzman bir doktora muayene olması gerektiğini söyledi. Türkiye’de kalın bağırsak kanserinin görülme yaşının 50’den 25-49 yaşa düştüğünü ifade eden Özel Ata Sağlık Hastanesinde görevli Op. Dr. Danial Khabbazazar, “Bu yüzden genç yaştaki bireylerin makattan kanama, karın ağrısı gibi şikayetleri olursa, ‘Ben gencim bende kanser olmaz’ diye düşünmemesi gerekir. Bu belirtiler görülürse, mutlaka bir uzmana muayene olunmasını öneriyoruz” dedi.
27.03.2022 Sağlık
Dünyanın en yaşlı insanı kim, 399 yaşında bir Türk mü? Kane Tanaka kimdir?
Dünyanın en yaşlı insanı kim, 399 yaşında bir Türk mü? Kane Tanaka kimdir? Dünyanın en yaşlı insanı olarak 399 yaşında bir Türk olduğu iddia ediliyor. 399 yaşında ve Türk olduğu iddia edilen ve rekor kıran video sosyal medyada kısa sürede gündem yarattı. Söz konusu videonun ardından kullanıcılar 2’ye bölündü; kimi 300 yaşına kadar yaşamanın mümkün olmadığını söylerken kimileri de videodaki görüntüye inanmayı tercih etti. Peki, Dünyanın en yaşlı insanı kim, 399 yaşında bir Türk mü? Kane Tanaka kimdir?
21.02.2022 Dünya
Kalın bağırsak kanserinde erken tanı için ne yapılmalıdır?
Kalın bağırsak kanserinde erken tanı için ne yapılmalıdır?   Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. İlknur Erenler Bayraktar, kalın bağırsak kanseri ve erken tanısı hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
11.01.2022 Sağlık
Kalın bağırsak kanserinde erken tanı için ne yapılmalıdır?
Kalın bağırsak kanserinde erken tanı için ne yapılmalıdır? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. İlknur Erenler Bayraktar, kalın bağırsak kanseri ve erken tanısı hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.

Kalın bağırsak kanserleri toplumda hem kadın hem de erkeklerde en sık görülen 3. kanserdir. Erken tanısıyla hastalıktan tamamen kurtulmak mümkündür. Hastalığın erken evrelerinde çok belirgin bir bulgu yoktur. Ancak hastalarda düzensiz karın ağrıları, ishal, kabızlık ve rektal kanama görülebilir. Bu şikayetler olduğunda hastaya kolonoskopik inceleme yapılmalıdır. Kolonoskopide hastada çok erken gelişmeye başlamış tümör görülebilir, polip varsa alınır ve böylelikle kanser gelişmesi engellenebilir. Bu nedenle kolonoskopik inceleme, kolon kanseri tanısında en önemli tetkiktir. Aynı zamanda kronik hastalığı olan bazı hastalara da mutlaka tarama yapılması gerekir.
5.01.2022 Sağlık
Meme kanseri vakalarında yaşam kaybı oranı arttı
Meme kanseri vakalarında yaşam kaybı oranı arttı İstatistiklere göre, kadınlarda meme kanseri yaklaşık yüzde 85 oranında 40 yaşından sonra ortaya çıkıyor. Ancak 40 yaş altında görülen meme kanserinin daha agresif seyirli olması önemini artırıyor. Geçtiğimiz günlerde Radiology Dergisinde yayınlanan bir analiz çalışmasına göre, 40 yaşın altındaki kadınlarda meme kanserinden yaşam kayıplarının 1987 yılından bu yana ilk kez arttığına dikkat çekildi. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Özcan Gökçe, sonuçları şaşırtan çalışmayı değerlendirdi.
18.10.2021 Sağlık
Gereksiz antibiyotik kullanımı kalın bağırsak kanser riskini artırıyor
Gereksiz antibiyotik kullanımı kalın bağırsak kanser riskini artırıyor Özellikle çocuk ve gençlerde gereksiz antibiyotik kullanılmaması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Vedat Göral, “Antibiyotikler bağırsak mikrobiyatasında değişikliklere neden olur. Bu da karında gaz, kalın bağırsak iltihabı, karaciğer yağlanması ve kolonda bazı olumsuzluklara neden olabilir. Son yıllarda yapılan bazı yayınlar, çok sık ve gereksiz antibiyotik kullanımının kalın bağırsak kanseri riskini artırdığını ortaya koydu” dedi.
3.09.2021 Sağlık
Aile hekimliklerinde yeni dönem! Milyonlarca kişiye sağlık taraması yapılacak!
Aile hekimliklerinde yeni dönem! Milyonlarca kişiye sağlık taraması yapılacak! Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu. Yeni dönem başlıyor. Aile hekimliklerinde yeni uygulama başlıyor. Zorunlu olan uygulama ile vatandaşlar aile hekimleri tarafından tek tek aranacak ve SMS ile aile sağlığı merkezlerine davet edilecek. Hipertansiyon, diyabet, obezite, kalp-damar hastalıkları ile kanser ve yaşlıların tüm aile hekimliklerinde izlem taramalarına alınacak. Zorunlu uygulama kapsamında her hekim, vatandaşları telefon arayarak ya da SMS aracılığıyla aile hekimliğine davet edecek. 30-65 yaş arası kadınların rahim ağzı kanseri, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklerin kalınbağırsak kanseri taramasının yapılacak. 18 yaşından büyükler, yılda en az bir kez kan basıncı ölçümü için aile sağlığı merkezlerine davet edilecek. 40 yaş ve üstü, başvuru sebebinden bağımsız olarak bir kez kardiyovasküler risk değerlendirmesine alınacak, böylelikle 10 yıllık zaman diliminde ölümcül koroner kalp hastalığı, inme ve geçici iskemik atak geçirme riskleri hesaplanacak. 65 yaşını aşmış her kişinin de yılda en az bir kez fiziksel muayene ve laboratuvar incelemeleri gerçekleştirilecek.
24.07.2021 Gündem
Sağlık Bakanlığı harekete geçti ve 81 ilde zorunlu oldu! SMS gelirse şaşırmayın...
Sağlık Bakanlığı harekete geçti ve 81 ilde zorunlu oldu! SMS gelirse şaşırmayın... Türkiye'de bir ilk. Sağlık Bakanlığı duyurdu. Hipertansiyon, diyabet, obezite, kalp-damar hastalıkları ile kanser ve yaşlıların tüm aile hekimliklerinde izlem taramalarına alınması zorunlu hale getirildi Bu kapsamda her hekim, telefon arayarak ya da SMS aracılığıyla aile hekimliğine davet edeceği 30-65 yaş arası kadınların rahim ağzı kanseri, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklerin kalınbağırsak kanseri taramasının yapılmasını sağlayacak. 18 yaşından büyükler, yılda en az bir kez kan basıncı ölçümü için aile sağlığı merkezlerine davet edilecek. 40 yaş ve üstü, başvuru sebebinden bağımsız olarak bir kez kardiyovasküler risk değerlendirmesine alınacak, böylelikle 10 yıllık zaman diliminde ölümcül koroner kalp hastalığı, inme ve geçici iskemik atak geçirme riskleri hesaplanacak. 65 yaşını aşmış her kişinin de yılda en az bir kez fiziksel muayene ve laboratuvar incelemeleri gerçekleştirilecek.
23.07.2021 Sağlık
Uykusuzluk bağırsak ve mideyi bozabilir
Uykusuzluk bağırsak ve mideyi bozabilir Uykusuzluğun birçok sindirim sistemi problemine yol açtığına dikkati çeken Prof. Dr. Vedat Göral, “Rahat bir sindirim rahat bir uyku getirir, rahat bir uyku da rahat bir sindirim işlevine neden olur. Yapılan çalışmalarda uyku bozukluklarının iltihabi bağırsak hastalığı, ülser, reflü, irritabl bağırsak sendromu, karında şişkinlik, gaz, obezite, uyku apnesi, Crohn hastalığı ve karaciğer yağlanması ile ilişkisi bulundu” dedi.
1.07.2021 Sağlık
Uyku süresi kalın bağırsak kanseri riskini belirliyor
Uyku süresi kalın bağırsak kanseri riskini belirliyor Yapılan çalışmalarda uyku kalitesi ile kalın bağırsak riski arasında ilişki bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Vedat Göral, “Bir çalışmada gecede 6 saatten az uyuyanlarda, 7 saatten fazla uyuyanlara kıyasla kalın bağırsakta kanser öncüsü olan adenom riskinde yüzde 50'ye yakın bir artış olduğu bulundu. Menopozdaki kadınlarda 6 saatten az veya 9 saatten fazla uyuyanlarda kanser riskinde artış olduğu da gösterildi” dedi.
22.06.2021 Sağlık
"Kanser sayıları artarken yaşam süresi uzuyor"
"Kanser sayıları artarken yaşam süresi uzuyor" Kanser rakamlarına bakıldığında, her geçen yıl hem dünyada hem Türkiye’de artış görüldüğüne dikkat çeken Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Okan Kuzhan, “Türkiye’de bu artıştaki sebeplerde birçok özel neden var. Bunlar arasında koruyucu hekimdeki ilerlemeler, tıptaki birçok gelişme ve çağcıl yaşamın getirdiği tüm destek tedavileriyle yaşam kayıplarının azalması yer alıyor” diye konuştu.
20.04.2021 Sağlık
Kolon kanserinden korunmak için beslenme önem taşıyor
Kolon kanserinden korunmak için beslenme önem taşıyor Dünyada en yaygın kanserler arasında görülen kolon kanserlerine karşı uyarılarda bulunan Prof. Dr. İlker Sücüllü, "Düzenli egzersiz, folik asit, kalsiyum ve D vitamini takviyeleri, sigara içilmemesi, posalı gıda ile beslenmenin artırılması, kırmızı etten zengin diyet yerine Akdeniz mutfağının tercih edilmesi kalın bağırsak kanser gelişimi riskini önemli oranda azaltıyor" dedi.
6.04.2021 Sağlık
Kansere karşı hayat kurtaran 6 önlem!
Kansere karşı hayat kurtaran 6 önlem! Kanser önlenebilen ve erken tanıyla tam iyileşme sağlanabilen bir hastalıktır. Kanserde erken tanı için tarama yöntemlerini ihmal edilmemesi uyarısında bulunan Onkoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Şeyda Gündüz 1-7 Nisan Kanser Haftası'nda kanserden korunmak için alınması gereken tedbirleri anlattı.
5.04.2021 Sağlık
Sigara ve Fast Food’dan uzak durun! Kanser olasılığını artırıyor!
Sigara ve Fast Food’dan uzak durun! Kanser olasılığını artırıyor! Kanserle mücadelede en etkin yöntemin erken tanı olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Mustafa Öncel “Kalın bağırsak kanseri için 50 yaşından itibaren gaitada gizli kan testi ve kolonoskopi yaptırın” dedi.
4.04.2021 Sağlık
Kanser riskini düşüren 14 öneri!
Kanser riskini düşüren 14 öneri! Kanser hastalığı ile baş etmek için gerekli hayat tarzı değişikliklerine gitmek, sağlıklı beslenmeyi ve hareketli bir yaşamı benimsemek en önemli faktörler olarak gösteriliyor. 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle Tıbbi Onkoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Teoman Yanmaz, kanser türleri ve korunma yöntemleri hakkında bilgi verdi ve kanserden korunmak için önerilerde bulundu.
31.03.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kalın Bağırsak Kanseri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kalın bağırsak kanseri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.