'Kanlıca' mantarı sanılarak toplanılan mantarlardan yiyen 11 kişi zehirlendi
'Kanlıca' mantarı sanılarak toplanılan mantarlardan yiyen 11 kişi zehirlendi Sarıyer'de bilinçsiz toplanan mantarlar zehirlenme ve ölümlere neden oluyor. Sarıyer'de de 'Kanlıca' mantarı sanılarak toplanılan mantarlardan yiyen 11 kişi zehirlendi. Sarıyer Belediyesi uyarıda bulundu. Uyarıda, "İlçemizde mevsimsel olarak toplanan mantarlarla ilgili vakaları bildirilmiştir. Özellikle bazı türlerin 'Kanlıca' mantarına benzediği bilinmektedir. Halkımını bu konuda dikkatli olmaya davet ediyoruz" denildi. Mikolog Jilber Barutçuyan ise "Kanlıca dediğimiz mantarlar Türkiye'de en çok tüketilen mantar türlerinden. Bu mantarlara uzaktan benzeyen, sindirim sorunları yaratan mantarlar var. Bilmediğiniz mantarları lütfen yemeyin" uyarısında bulundu.
12.12.2023 Gündem
Ormanın bereketi şifa kaynağı! Kilogram fiyatı 70 TL
Ormanın bereketi şifa kaynağı! Kilogram fiyatı 70 TL Türkiye’nin en lezzetli mantarları arasında yer alan ve Mersin’de 500 rakım üzerinde ormanlık alanlarda doğal olarak yetişen yöresel ismi ile ‘kırmızı’ olarak bilinen ‘kanlıca mantarı’ çıktı. Kilogram fiyatı 70 TL olan mantarı bazı vatandaşlar ekonomik gelir elde etmek için bazıları da evlerinde tüketmek için toplamaya başladı.
26.12.2022 Yaşam
Kilosu 100 lira, tam bir protein kaynağı
Kilosu 100 lira, tam bir protein kaynağı Kastamonu'da vatandaşlar tarafından yaylalardan toplanan kanlıca mantarı tezgahlarda yerini alarak kilogramı, 80-100 TL arasında satılmaya başlandı.
21.09.2022 Ekonomi
Kanlıca mantarı çıktı mı, ne zaman çıkar? Kanlıca mantarı fiyatı...
Kanlıca mantarı çıktı mı, ne zaman çıkar? Kanlıca mantarı fiyatı... Enerji deposu olan B ve C vitamini yönünden zengin olan Kanlıca mantarının çıkıp çıkmadığı, ne zaman çıkacağı merak ediliyor. Melki mantarı olarak da bilinen Kanlıca mantarı ne zaman çıkar?
17.09.2021 Gündem