Kamuda Yeni Dönem

Kamuda Yeni Dönem

Son dakika kamuda yeni dönem haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kamuda yeni dönem ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kamuda yeni dönem haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kamuda Yeni Dönem

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kamuda yeni dönem gelişmeleri de dahil olmak üzere 253 kamuda yeni dönem haberi bulunmuştur. Tüm kamuda yeni dönem haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yurt dışı personelin görev süresi resmen değişti
Yurt dışı personelin görev süresi resmen değişti Yurt Dışında Daimi Görevlere Atanacak Personel Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi. Personelin görev süresi 6 yıla uzatıldı.
30.10.2022 Gündem
Kamuda yeni dönem! Artık internet üzerinden yapılacak
Kamuda yeni dönem! Artık internet üzerinden yapılacak Kamu kurumlarında bir dönem sona eriyor. Devlette doğrudan satın alımların, Elektronik Kamu Alımları Platformu’na (EKAP) taşınması kapsamında tebliğ taslağı hazırlandı.
30.10.2022 Ekonomi
Kamuda yeni dönem! Ve değişiyor, ortadan kalkıyor
Kamuda yeni dönem! Ve değişiyor, ortadan kalkıyor Kamuda yeni dönem başlıyor. Memur milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Kamu için düğmeye basıldı. Harcama yönetim sistemi, muhasebe yönetim sistemi, taşınır kayıt ve yönetim sistemi, kamu personeli harcama yönetim sistemi, elektronik tahsilat uygulaması gibi bilişim sistemlerini devreye alan Hazine ve Maliye Bakanlığı, şimdi de kamuda kağıt belge dolaşımını ortadan kaldırıyor.
18.10.2022 Memur
Kamuda yeni dönem! Binlerce sözleşmeli personele kadro yolu açıldı
Kamuda yeni dönem! Binlerce sözleşmeli personele kadro yolu açıldı Kamu kurumlarında çalışan sözleşmeli personel, kadroya geçmek için bekliyor. Kadro düzenlemesi ile ilgili hükümetten önemli açıklamalar geliyor. Düzenlemenin bu ay içerisinde tamamlanması bekleniyor. Kadrolu memur ile kamudaki sözleşmeli çalışan arasındaki en önemli farklardan biri sosyal güvenlik uygulamalarında ortaya çıkıyor. Öte yandan sözleşmelilerin göreve yükselme haklarının olmaması, kademe ilerlemesi ve derece yükselmesinin olmaması memnuniyetsizlik yaratıyor.
17.10.2022 Çalışma Hayatı
Memur milyonları ilgilendiriyor! Artık değişti! Kamuda yeni dönem
Memur milyonları ilgilendiriyor! Artık değişti! Kamuda yeni dönem Memur milyonları ilgilendiriyor. Memur milyonları ilgilendiren karar mevzuata işlendi. Kamuda çalışan erkek memurları ilgilendiren sakal bırakma kararı gündem oldu. Mevzuata da işlenen karara göre, erkek memurların her gün sakal tıraşı olmasını zorunlu kılan ibare, Danıştay tarafından iptal edildi. Böylece erkek memurların sakal bırakmasının yolu açılmış oldu. İşte detaylar...
29.07.2022 Memur
Kamuda yeni dönem! Yüz binler bekliyordu ve belli oldu...
Kamuda yeni dönem! Yüz binler bekliyordu ve belli oldu... 3600 ek göstergenin ardından hükümet harekete geçti. Kamuda yeni dönem başlıyor. Kamuda çalışan 530 bin sözleşmeli personelin statü değişikliği ile ilgili çalışma başlıyor. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin "ilk dosyamız sözleşmeliler" derken taslakta mali ve sosyal hakların yer alması bekleniyor. Sözleşmelilerin ücret, tayin, görevde yükselme, mazerete dayalı yer değiştirme gibi sorunları çözüme kavuşturulacak.Ağırlıklı olarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde olan sözleşmeli personel özellikle eş durumundan yer değiştirme hakları istiyor. Kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerde 40'a yakın statüde bulunan sözleşmeli sistemi de sadeleşmiş olacak.
11.06.2022 Memur
Kamuda yeni dönem! Bugün başlıyor, tüm memurları kapsıyor, resmen değişti, yeni ödemeler...
Kamuda yeni dönem! Bugün başlıyor, tüm memurları kapsıyor, resmen değişti, yeni ödemeler... Kamu çalışanlarını çok yakından ilgilendiriyor. Bugünden itibaren tamamen değişiyor. Ödemeler artıyor. Tek tek açıklandı. Yıl boyunca yeni ödemeler geçerli olacak. Eğitim, dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, çocuk bakımevi, spor tesisi gibi pek çok alanı kapsıyor. Kamu sosyal tesislerinde bu yıl uygulanacak hizmet bedelleri bugünden itibaren geçerli olmak üzere değişti. Konaklama, yemek, kreş ücretleri değişti. Kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen eğitim ve dinlenme tesislerinden yararlanacak kurum personelinin yemek ücreti 24,80 liradan, konaklama bedeli ise 11,10 liradan başlıyor. Konaklama ücreti ücret 1 Temmuz ile 15 Ağustos arasında 18,90 lira olacak.
1.02.2022 Memur
Kamuda yeni dönem! 1 Şubat'ta başlıyor, asgari tutarlar netleşti, tüm memurlar...
Kamuda yeni dönem! 1 Şubat'ta başlıyor, asgari tutarlar netleşti, tüm memurlar... Asgari ödeme tutarları belli oldu. Resmi Gazete'de yayımlandı. 1 Şubat itibarı ile başlıyor. Eğitim, dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, çocuk bakımevi, spor tesisi gibi pek çok alanı kapsıyor. Yeni ücretler 2022 yılı boyunca geçerli olacak. Bakanlık harekete geçti ve tek tek açıklandı. Milyonlarca kamu çalışanını ilgilendiriyor. Kamu sosyal tesislerinde bu yıl uygulanacak hizmet bedelleri belirlendi. Kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen eğitim ve dinlenme tesislerinden yararlanacak kurum personelinin yemek ücreti 24,80 liradan, konaklama bedeli ise 11,10 liradan başlıyor. Konaklama ücreti ücret 1 Temmuz ile 15 Ağustos arasında 18,90 lira olacak.
7.01.2022 Memur
Kamuda yeni dönem! Milyonları ilgilendiriyor, flaş karar...
Kamuda yeni dönem! Milyonları ilgilendiriyor, flaş karar... Kamuda çalışan milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren karar geldi. AYM, çalışanın "keyfi" olarak başka birimde görevlendirilmesini hak ihlali saydı. Karar gerekçesinde Kararın gerekçesinden "Keyfiliğe yol açan ve hiçbir gereklilik ortaya konulmadan tesis edilen işlemler, işlemin muhataplarının temel haklarına ağır bir müdahale olarak kabul edilebilir" denildi.
20.11.2021 Çalışan Hakları
Kamuda yeni dönem! Zorunlu oluyor, artık...
Kamuda yeni dönem! Zorunlu oluyor, artık... Kamuda bir dönem sona eriyor. Zorunlu hale getiriliyor. Kamu ihalelerinin elektronik ortamda yapılması zorunlu hâle geliyor.
14.11.2021 Ekonomi
Kamuda yeni dönem! Ve belli oldu maaşlar da değişiyor artık...
Kamuda yeni dönem! Ve belli oldu maaşlar da değişiyor artık... Maaşlar, ikramiyeler hepsi değişiyor. Kamuda yeni döneme geçiliyor. 2022 yılında kamu personel rejiminde çok önemli değişiklikler gündeme gelecek. 3600 ek göstergenin gerçekleşmesiyle birlikte sözleşmeliler de kadroya geçirilecek. Böylece 657’deki statü karışıklığı da ortadan kalkacak. Önümüzdeki ay yapılacak Kamu Personel Danışma Kurulu (KPDK) toplantısının ana gündeminin bu iki konu olması da bekleniyor. Memur ve memur emeklilerinin maaş hesabında kullanılan ölçütlerden biri olan ek göstergedeki artış, mevcut maaşları artırmakla birlikte, asıl etkiyi emeklilik ikramiyesine ve emekli maaşına yapıyor. İki milyona yakın polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin emeklilik ikramiyeleri ve emekli maaşları ciddi oranda artacak.
23.10.2021 Ekonomi
Kamuda yeni dönem! Tamamen değişecek, tek tek açıklandı
Kamuda yeni dönem! Tamamen değişecek, tek tek açıklandı Hükümet harekete geçti. Kamuda yeni bir dönem başlıyor. Tüm suistimaller önlenecek. Kamu ihalelerinde köklü değişiklikler yapılacak. Kamu İhale Yasasını baştan sona değiştiren taslak metin hazırlandı, önümüzdeki aylarda Meclis gündemine taşınacak. Yeni düzenlemeler ile ihalelerde şeffaflık ve buna bağlı olarak tasarruf sağlanması hedefleniyor.
3.10.2021 Gündem
Kamuda yeni dönem! Flaş karar resmen duyuruldu, yeni kurallar...
Kamuda yeni dönem! Flaş karar resmen duyuruldu, yeni kurallar... Kamuda yeni dönem! Kamu çalışanlarını çok yakından ilgilendiriyor. Yeni karar resmen duyuruldu. Kurallar tek tek açıklandı. Kamu görevlilerinin sosyal medya paylaşımlarında uymaları gereken etik ilkeler belirlendi.
29.09.2021 Ekonomi
Kamuda yeni dönem! Tamamen değişiyor, memur ve memur adayları...
Kamuda yeni dönem! Tamamen değişiyor, memur ve memur adayları... Memur ve memur adayları dikkat! Yeni bir çalışma başlatıldı. Değişiyor. Personel alımları başta olmak üzere pek çok yeniliği içeren çalışma için harekete geçildi. Devlet kurumlarında kullanılan ve milyonlarca memur ve memur adayını yakından ilgilendiren bilgi sistemiyle ilgili yeni bir çalışma başlatıldı. İşte detaylar...
12.07.2021 Gündem
Kamuda yeni dönem! Flaş maaş düzenlemesi Meclis'e sunuldu...
Kamuda yeni dönem! Flaş maaş düzenlemesi Meclis'e sunuldu... Kamuda yeni dönem. Meclis'e yeni kanun teklifi sunuldu. Kanun terör örgütleriyle mücadele kapsamında kamu görevlilerinin görevden uzaklaştırılması, ihracı, rütbelerinin geri alınması gibi birtakım tedbirlere ilişkin düzenlemelerin süresi 31 Temmuz’dan itibaren 3 yıl uzatılabilecek. Güvenlik korucularının ücreti asgari ücretin altında kalmayacak.
9.07.2021 Siyaset
Memur ve kamu çalışanlarını kapsıyor! Kamuda yeni dönem Yüzde 20 azaltıldı
Memur ve kamu çalışanlarını kapsıyor! Kamuda yeni dönem Yüzde 20 azaltıldı Memur ve kamu çalışanı milyonları kapsıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilgili yeni dönem başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaladı. Kamu harcamalarının azaltılması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının verimli kullanımı için “tasarruf tedbirleri” genelgesi yayımladı. İşte milyonlarca kamu çalışanına ilgilendiren tedbirler...
1.07.2021 Gündem
Kamuda yeni dönem başlıyor! Değişiyor, artık...
Kamuda yeni dönem başlıyor! Değişiyor, artık... Milyonlarca kişi bekliyordu. Kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili yeni karar bir verildi. Değişiyor. Yeni kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Kamu kurumlarında mesai saatlerinde değişikliğe gidiliyor.
21.06.2021 Gündem
Kamuda yeni uygulama başlıyor! E-imza ile...
Kamuda yeni uygulama başlıyor! E-imza ile... Kamuda yeni dönem! Artık yapılabilecek. Şikayetler elektronik ortamda iletilebilecek. Kamu İhale Kurumunca düzenlenecek ihalelerde itirazen şikayet başvuruları elektronik ortamda gerçekleştirilebilecek.
20.06.2021 Gündem
Kamuda yeni dönem! İşe alımlar ile ilgili flaş değişiklik
Kamuda yeni dönem! İşe alımlar ile ilgili flaş değişiklik Kamuda işe alımlar Kariyer Kapısı Platformu üzerinden yapılacak. Bu platformla kamu istihdamında fırsat eşitliği ve liyakati önceleyen işe alımların yanı sıra verimliliğin artırılması hedefleniyor. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelerek, gerçekleştirdikleri çalışmalara ilişkin değerlendirmede bulundu.
12.05.2021 Gündem
Kamuda yeni dönem! Bir ilk, tayinde tüp bebek kriteri, 4 yıl şartı...
Kamuda yeni dönem! Bir ilk, tayinde tüp bebek kriteri, 4 yıl şartı... On binlerce kişiyi ilgilendiren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamuda yeni dönem başlıyor. İlk kez bir kamu kurumu, tayindi yer değiştirme işlemlerinde tüp bebek tedavisini dikkate aldı. Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı subay, sözleşmeli subay, astsubay, sözleşmeli astsubay, uzman jandarmalar ile yükümlü personelin atama usul ve esaslarını belirleyen yönetmelik yayımladı. Yönetmelikte, sağlık durumundan tayinlere ilişkin olarak ayrıntılı düzenlemeler yapıldı. Düzenlemeye göre mevcut evliliğinden hiç çocuğu bulunmayan ve tüp bebek tedavi sürecini belgelendiren personel, tüp bebek tedavi merkezi bulunan bir hizmet bölgesine atanabilecek.
10.05.2021 Çalışan Hakları
Kamuda yeni dönem! Servis yönetmeliğinde değişiklik
Kamuda yeni dönem! Servis yönetmeliğinde değişiklik Kamu Kurum ve Kuruluşları Personel Servis Hizmet Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
7.05.2021 Gündem
Kamuda yeni dönem! Detaylar belli oldu, yüzde 50...
Kamuda yeni dönem! Detaylar belli oldu, yüzde 50... Bütün kamu çalışanlarını ilgilendiriyor. İçişleri Bakanlığı genelge yayımladı. Tam kapanma kararı geldi. Memurlar için de bir karar çıktı. Kararın ardından çalışanlar yeni sistemin nasıl işleyeceğini merak ediyor. Kamu kurumlarında uzaktan veya dönüşümlü çalışmaya geçilecek. Peki kamu kurumlarında mesai olacak mı? Memurlar mesaiye gelecek mi? Hangi memurlar sokağa çıkma yasağından muaf olacak? İşte genelgenin ilgili bölümü ve memurları kapsayan sokağa çıkma yasağı ile uzaktan ve dönüşümlü çalışma ile ilgili tüm bilgiler
27.04.2021 Memur
Kamuda yeni dönem! Ve değişti! Resmi Gazete'de yayımlandı
Kamuda yeni dönem! Ve değişti! Resmi Gazete'de yayımlandı Kamu iç denetçi sertifikasına sahip adaylar ile belli bir süre iç denetçilik yaptıktan sonra başka görevlere atananların, sertifikayı aldıkları veya iç denetçilik görevinden ayrıldıkları tarihten itibaren 3 yıl geçtikten sonra iç denetçi kadrolarına atanamayacaklarına dair tebliğ hükmü, 31 Aralık 2021'e kadar uygulanmayacak.
23.04.2021 Gündem
Kamuda yeni dönem! Detaylar belli oldu, 5 yıl...
Kamuda yeni dönem! Detaylar belli oldu, 5 yıl... Kamuda yeni dönem! Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 5 yılı kapsayacak. Detaylar belli oldu, tek tek açıklandı. Süreç genelgenin yayımlanmasıyla başlayacak. Kapsadığı dönemin ilk yılında ocak ayının ilk haftası kamu idaresinin internet sitesinde yayımlanacak. Kamuda stratejik plan, performans programı ve faaliyet raporu hazırlama esasları belirlendi. İçeriğinde neler var? İşte tüm bilgiler...
22.04.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kamuda Yeni Dönem ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kamuda yeni dönem haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.