Kamu Hizmetleri

Kamu Hizmetleri

Son dakika kamu hizmetleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kamu hizmetleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kamu hizmetleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kamu Hizmetleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kamu hizmetleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.980 kamu hizmetleri haberi bulunmuştur. Tüm kamu hizmetleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ciro Nedir, Nasıl Hesaplanır? Ciro Türleri Nelerdir?
Ciro Nedir, Nasıl Hesaplanır? Ciro Türleri Nelerdir? Bir şirketin belli bir düzey sürecindeki performansını ölçmeye yarayan en önemli araçlardan biri ciro ölçüsü olmaktadır. Yatırımcılar kendi alanlarına yatırımcı çekmeden önce bu gibi durumları ön planda tutabilecek şekilde duruşlar sergilemektedir. Bir işletme ne kadar iyi ciro performansı sergilerse o kadar yatırımcının dikkatini çekmektedir.
24.01.2024 Ekonomi
Bakan Özhaseki: 100 milyon metrekare yeşil alan için proje başlattık
Bakan Özhaseki: 100 milyon metrekare yeşil alan için proje başlattık Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 100 milyon metrekare yeşil alan ve millet bahçesi yapılması için zamanında bakanlığımızda proje başlattık. Şu anda 213'ü tamamlandı, 280'den fazlası da devam ediyor” dedi.
25.12.2023 Ekonomi
Şoförsüz taksi için geri sayım başladı
Şoförsüz taksi için geri sayım başladı ABD’nin San Francisco kentinde yaşayanlar yakında sürücüsüz taksileri kullanmaya başlayacak.
3.07.2023 Dünya
MIXX Awards Europe’tan Türkiye’ye 5 ödül
MIXX Awards Europe’tan Türkiye’ye 5 ödül Dünyanın en büyük dijital pazarlama ve reklamcılık sektör derneği olan Interactive Advertising Bureau (IAB)’nin Avrupa bölgesel kuruluşu IAB Europe tarafından düzenlenen MIXX Awards Europe 2023'te en başarılı dijital reklamlar ödüllerini aldı.
31.05.2023 Bilim ve Teknoloji
3 ilin talihini 4 kadın değiştirdi
3 ilin talihini 4 kadın değiştirdi 14 Mayıs seçimlerinde, Giresun’un ilk kadın vekili CHP adayı Elvan Işık Gezmiş, Nevşehir’in ilk kadın vekili MHP adayı Filiz Kılıç olurken, AK Parti adayı Derya Yanık ve CHP adayı Asu Kaya Gedik de Osmaniye’nin ilk kadın vekilleri olmayı başardı.
22.05.2023 Gündem
EYT'de emeklilik başvuruları nasıl yapılacak? Vatandaşa 'bekleyin' uyarısı yapıldı
EYT'de emeklilik başvuruları nasıl yapılacak? Vatandaşa 'bekleyin' uyarısı yapıldı EYT ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylece emekli olmak isteyenler için başvuru süreci de başladı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, Bağ-Kur'lu olup emeklilik başvurusu yapacaklar için uyarılarda bulunarak, "Meclis'e gelmesi beklenen bir yasa tasarısı daha var. O Bağ-Kur borçlarının taksitlendirilerek ödenmesi şartlarını içeriyor. Dolayısıyla Bağ-Kur'lular emeklilik başvurusu yapacaklarsa ve borçları da varsa beklemelerini öneririm." dedi.
4.03.2023 Gündem
SSK, Bağ-Kur ve Emekli sandığı için EYT uyarısı: 'Kod 8'e dikkat
SSK, Bağ-Kur ve Emekli sandığı için EYT uyarısı: 'Kod 8'e dikkat EYT ile ilgili yasa teklifi Meclis’te kabul edildi. Prim gün sayısını ve çalışma sürelerini dolduran 2 milyon 250 bin kişi, yaşa takılmadan resmen emekli olacak. Emeklilik için gün sayanlar ise sürecin nasıl işleyeceğini merak ederken, süreci adım adım anlatan uzmanlardan dikkat çeken uyarılar geldi.
3.03.2023 Emekli
Sözleşmeliye kadro kanun teklifi yasalaştı
Sözleşmeliye kadro kanun teklifi yasalaştı TBMM Genel Kurulunda kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini içeren “Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” kabul edilerek yasalaştı.
19.01.2023 Ekonomi
Sözleşmeliye kadro yasallaştı mı, Meclis’ten geçti mi? Kimler kadroya geçti, sözleşmeli personeli kadro şartları nelerdir?
Sözleşmeliye kadro yasallaştı mı, Meclis’ten geçti mi? Kimler kadroya geçti, sözleşmeli personeli kadro şartları nelerdir? Sözleşmeliye kadro Meclis’ten geçti mi, yasallaştı mı? TBMM Genel Kurulu’nda kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini içeren “Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” kabul edilerek yasalaştı.
16.01.2023 Çalışma Hayatı
CNBC önerdi! Bu yıl yapılması gereken 3 para hamlesi
CNBC önerdi! Bu yıl yapılması gereken 3 para hamlesi 2022 pandemi döneminin kapanışı ve ardından başlayan Rusya-Ukrayna savaşı ile geride kalırken yeni yıl ekonomistlere göre tüm dunyada enflasyonun ve gelir şartlarının çetinleştiği bir yıl olacak. 2023 ekonomisinin vadettiği zorluklara karşı göğüs germek ise mali yönetim kadar bireylere de düşüyor. CNBC ekonomistlere sorarak yıl başlarken yapılması gereken 3 önemli para hamlesini sıraladı.
10.01.2023 Ekonomi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan Hatice Sultan ve Fehime Sultan Yalıları açıklaması
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan Hatice Sultan ve Fehime Sultan Yalıları açıklaması Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı "Hatice Sultan ve Fehime Sultan Yalıları" hakkında kamuoyunda yer alan iddialara ilişkin, “Bahse konu alanda yapılan tüm işlemler kanunların emrettiği şekilde uygulanmıştır” açıklamasını yaptı.
5.09.2022 Gündem
e-Devlet'te iki yeni hizmet resmen açıklandı: Askerlik ve miras işlemleri...
e-Devlet'te iki yeni hizmet resmen açıklandı: Askerlik ve miras işlemleri... e-Devlet ile ilgili son dakika açıklaması! Yeni kamu hizmetleri 'Askerliğim' ve 'Varis-Muris' devreye giriyor, detaylar belli oldu. “Amacımız; vatandaşımıza daha hızlı, konforlu ve kaliteli kamu hizmeti sunmaktır” diyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “'Araçlarım', 'İkametgahım', 'Hac ve Umre İşlemleri' ve 'Çalışma Hayatım' ekranları gibi çok yakında askerlik işlemlerinin baştan sona takip edileceği 'Askerliğim' ve veraset işlemlerini çevrim içine taşıyan 'Varis-Muris' ekranı çok kısa bir sürede milletimizin hizmetine sunulmuş olacak” ifadelerini kullandı.
11.08.2022 Bilim ve Teknoloji
ABD'den Rusya'ya yeni yaptırımlar! Listede Roldugin de var...
ABD'den Rusya'ya yeni yaptırımlar! Listede Roldugin de var... ABD, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakın olan Rus elitlerini ve Putin ile bağlantısı olan yatları hedef alan yeni yaptırımları duyururken, yaptırım listesinde Putin'in denizaşırı mal varlıklarını yönettiği iddia edilen Sergey Roldugin ve aile üyeleri de yer aldı.
2.06.2022 Dünya
Belediyede rüşvet operasyonu! Gözaltına alındılar
Belediyede rüşvet operasyonu! Gözaltına alındılar İzmir’de, Konak Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürlüğü’nde çalışan H.K., işletmeye ruhsat vermek için rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alındı. H.K.’nin yanı sıra aynı dosya kapsamında işlem yaptığı belirlenen 3 belediye çalışanı daha gözaltına alındı. Konak Belediyesi’nce “Ruhsat Denetim Müdürlüğü'müz bünyesinde görev yapan bir kamu personelinin karıştığı söz konusu olay tamamen münferit bir durumdur" açıklaması yapıldı.
31.03.2022 Yaşam
Bakan Derya Yanık: “Çatışmaların ortasında kalanları yalnız bırakmamak ahlaki yükümlülüğümüzdür”
Bakan Derya Yanık: “Çatışmaların ortasında kalanları yalnız bırakmamak ahlaki yükümlülüğümüzdür” Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yıllardır dünyanın dört bir yanındaki kadınların ve kız çocuklarının savaşın etkilerinden orantısız şekilde zarar gördüğünü belirterek, “Ukrayna'da devam eden çatışmalarda ortada bir kazanan yok. Asıl mağdurlar, kadınlar ve çocuklar. En savunmasız kişileri korumak için Ukrayna'da azami kısıtlamalar uygulanmalıdır. Bu saldırganlıktan kaçan tüm siviller için güvenli geçiş kolaylaştırılmalıdır. Ukrayna'dan kaçamayanlar için insani yardıma hızlı ve engelsiz erişim garanti edilmelidir. Tüm kadın ve kız çocuklarının hakları için burada toplandığımız dikkate alındığında, çatışmaların ortasında kalanları yalnız bırakmamak ahlaki yükümlülüğümüzdür. Artık bugün ve yarın, dünyadaki tüm insanlar için barış yolunda çalışma zamanıdır” dedi.
14.03.2022 Siyaset
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: KKTC, TÜRKSAT’la dijital dünyaya adım atıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: KKTC, TÜRKSAT’la dijital dünyaya adım atıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türksat'ın e-Devlet altyapısı kurma deneyimini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) taşıdığını duyurdu.
21.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Rusya'da eski asker dehşet saçtı! Maske uyarısı alınca ortalığı kana buladı
Rusya'da eski asker dehşet saçtı! Maske uyarısı alınca ortalığı kana buladı Son dakika haberi... Rusya'da bir devlet dairesine giden eski asker silahıyla 2 kişiyi öldürüp 3 kişiyi yaraladı.
7.12.2021 Dünya
Katar Emiri Temim kabineyi açıkladı!
Katar Emiri Temim kabineyi açıkladı! Katar Emiri Temim, ülkede 2 Ekim'de yapılan milletvekili seçimlerinden sonra yeni kabineyi açıkladı.
19.10.2021 Dünya
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından "araç kiralama işinde açık ihale  yapılmadığı" iddialarına yanıt
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından "araç kiralama işinde açık ihale yapılmadığı" iddialarına yanıt Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, kısıtlı süreyi kapsayan araç kiralama ihalesinin doğrudan kamu hizmetlerine dokunan işlerinin aksamaması için zaruri haller nedeniyle geçici kiralamayla yapıldığını ve işlemlerin hepsinin kanuna uygun olduğunu bildirdi.
25.08.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan "tasarruf" genelgesi yayımladı! Hepsi durduruldu...
Cumhurbaşkanı Erdoğan "tasarruf" genelgesi yayımladı! Hepsi durduruldu... Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm kamu kurumlarını ilgilendiren "tasarruf tedbirleri" genelgesi yayımladı. Genelgeye göre "Kamu kurum ve kuruluşları tarafından yurt içinde ve yurt dışında hiçbir surette hizmet binası, lojman, her ne adla olursa olsun memur evi, kamp, kreş, eğitim, dinlenme ve benzeri sosyal tesis ve bunlarla ilgili arsa ve arazi satın alınmayacak, kamulaştırılmayacak, yeni kiralama yapılmayacak ve yeni inşaata başlanmayacak. Acil ve zorunlu haller dışında her ne suretle olursa olsun yeni taşıt edinilmeyecek. Kamu kurum ve kuruluşları hizmet alımı suretiyle edinecekleri toplam taşıt sayısının kademeli olarak azaltılmasına ilişkin tedbirleri alacak, bu kapsamda 2020 yılındaki taşıt sayılarını 2021 yılından başlamak üzere 2023 yılı sonuna kadar kümülatif olarak en az yüzde 20 oranında azaltacak. İlgili mevzuatında belirtilen makam ve hizmetler ile ambulanslar hariç olmak üzere, hibe dahil her ne suretle olursa olsun yabancı menşeli taşıt edinilmeyecek. Bakanlar, belediye başkanları ve üst yöneticiler tarafından; cep telefonu tahsis edilen makamlar için aylık cep telefonu görüşme ücreti limitleri, 1800 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçmeyecek. Kamu kurum ve kuruluşlarının basını izleme ile ilgili birimleri ve kütüphane dokümantasyon merkezleri hariç hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak. Uluslararası toplantılar ile milli bayramlar hariç açılış, konferans, seminer, yıl dönümü ve benzeri kutlama ve organizasyonlara ilişkin faaliyetler nedeniyle gezi, kokteyl, yemek ve benzeri davetler düzenlenmeyecek, hediye verilmeyecek ve diğer adlar altında ödeme yapılmayacak. Mevzuattan kaynaklanan zorunluluklar gereği yapılan veya kurum faaliyetleri ile doğrudan ilgili olan tanıtım giderleri hariç olmak üzere basın ve yayın organlarına ilan-reklam verilmeyecek.
30.06.2021 Ekonomi
Dünyanın gözü bu zirvede! Türkiye ile Libya arasında 5 kritik anlaşma...
Dünyanın gözü bu zirvede! Türkiye ile Libya arasında 5 kritik anlaşma... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Heyetler arası görüşmelerinin ardından, 5 anlaşmanın imza töreni yapıldı. Erdoğan, Türkiye'nin Libya'ya her türlü desteği vereceğini belirterek, "Bu vesileyle corona belasının yaygın şekilde devam ettiği sürede yarın 150 bin doz aşıyı da kendilerine teslim edeceğiz" dedi.
12.04.2021 Siyaset
İngiltere'den flaş sığınmacı kararı! Üçüncü ülkelere  gönderecek
İngiltere'den flaş sığınmacı kararı! Üçüncü ülkelere gönderecek İngiltere yeni göç stratejisi kapsamında, sığınmacıları, talepleri incelenirken veya temyiz başvuruları devam ederken açık denizler veya üçüncü ülkelerde tutabilmek için yasal değişiklik yapmayı planlıyor.
24.03.2021 Dünya
Pandemi kadınlarda tükenmişlik sendromuna yol açtı!
Pandemi kadınlarda tükenmişlik sendromuna yol açtı! Pandemi sürecinde kadınların ailedeki yüklerinin çok arttığına dikkat çeken uzmanlar, bu durumun travmalara ve tükenmişlik sendromuna yol açtığını vurguluyor. Uzmanlar, “Kadınlara yüklenen fazla sorumluluklar kaygı düzeyini arttırmakta, strese yol açmakta ve uzun süreli kronik stres ve kaygı hali de psikolojik sorunlara dönüşebilmektedir” uyarısında bulunuyor. Bu dönemde görev ve sorumlulukların paylaşılmasını tavsiye eden uzmanlar, kadınların yaşadığı travmaların toplumu da etkileyerek 'Toplumsal radyoaktivite'ye yol açabileceğinin altını çiziyor.
7.03.2021 Sağlık
SABİM, 'En İyi Kamu Hizmetleri' kategorisinde dünya birincisi
SABİM, 'En İyi Kamu Hizmetleri' kategorisinde dünya birincisi T.C. Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM), Contact Center World Awards (Çağrı Merkezi Ödülleri) Dünya Finalleri’nde 'En İyi Kamu Hizmetleri' kategorisinde dünya birincisi olarak altın madalya kazandı.
5.03.2021 Yaşam
İşgalden kurtarılmıştı! Türkiye'yi seçtiler, öncelik tanınacak
İşgalden kurtarılmıştı! Türkiye'yi seçtiler, öncelik tanınacak Azerbaycan, devletin sipariş ettiği inşaat ihalelerinde Türkiye modelini uygulayacak, işgalden kurtarılan Dağlık Karabağ'ın imarında Türk şirketlerine öncelik tanınacak. İşte Türk iş insanına gösterilecek diğer kolaylıklar...
18.01.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kamu Hizmetleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kamu hizmetleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.