Kalp Nakli

Kalp Nakli

Son dakika kalp nakli haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kalp nakli ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kalp nakli haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kalp Nakli

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kalp nakli gelişmeleri de dahil olmak üzere 691 kalp nakli haberi bulunmuştur. Tüm kalp nakli haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'de 1,5 Milyon hastası var! Maraton koşacak seviyeye geldi
Türkiye'de 1,5 Milyon hastası var! Maraton koşacak seviyeye geldi Ankara'da nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran emekli Osman Çetin Düzgün, kalp pili takılarak sağlığına kavuştu. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Çağatay Tunca, Türkiye'de 1,5 Milyon kalp yetmezliği hastası olduğunu söyledi.
9.04.2024 Gündem
Prof. Dr. Gökçen Orhan neden öldü? Kalp Damar cerrahisi Dr. Gökçen Orhan kimdir, kaç yaşında, evli mi? Doktor Gökçen Orhan eşi kimdir, neden öldü?
Prof. Dr. Gökçen Orhan neden öldü? Kalp Damar cerrahisi Dr. Gökçen Orhan kimdir, kaç yaşında, evli mi? Doktor Gökçen Orhan eşi kimdir, neden öldü? Dr. Gökçen Orhan kimdir, neden öldü, Gökçen Orhan’ın eşi kimdir? İstanbul Üsküdar'daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Prof. Dr. Gökçen Orhan, çalışma odasında ölü bulundu. Prof. Dr. Orhan'ın ölüm nedeni sorgulanırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan da paylaşım geldi. Bakan Koca, "Prof. Dr. Gökçen Orhan hocamızı, görevli olduğu hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm çalışma arkadaşlarına başsağlığı diliyorum" dedi. Peki, Prof. Dr. Gökçen Orhan neden öldü? Kalp Damar cerrahisi Dr. Gökçen Orhan kimdir, kaç yaşında, evli mi? Doktor Gökçen Orhan eşi kimdir, neden öldü?
18.08.2023 Gündem
Prof. Dr. Gökçen Orhan hastanedeki odasında ölü bulundu
Prof. Dr. Gökçen Orhan hastanedeki odasında ölü bulundu Üsküdar’daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Prof. Dr. Gökçen Orhan’dan (56), odasında ölü bulundu. 
18.08.2023 Gündem
Hayvandan insana organ nakli için çalışmalar başladı! Türk bilim insanları duyurdu
Hayvandan insana organ nakli için çalışmalar başladı! Türk bilim insanları duyurdu Organ nakli ile ilgili son dakika gelişmesi, tıp dünyasında bir ilik yaşanacak. Türkiye'nin ilk yüz nakli, çift kol ve dünyanın ilk rahim naklini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan, birçok naklin yanı sıra hayvandan insana nakilin araştırılacağı Bilim Vadisi oluşturmak için altyapı girişimlerini yaptıklarını duyurdu.
17.12.2022 Sağlık
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası: “Sağ kaburgamın altından o çocuğa çiçekler gönderiyorum”
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası: “Sağ kaburgamın altından o çocuğa çiçekler gönderiyorum” 1 kişi 8 kişiye can oluyor; akciğeriyle nefes, böbreğiyle can, kalbiyle yaşam veriyor. Organ bağışı hayat kurtarıyor. Diyaliz makinesine bağlı yaşayanların, günlerini yoğun bakım ünitelerinde geçirenlerin yaşamı bağışlanacak bir organa bağlı. Geçirdiğiniz trafik kazası, aldığınız grip virüsü ya da kullandığınız yanlış ilaç, sizi nakil sırası bekleyen biri haline getirebiliyor. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası. Nakil sırası bekleyenler ve nakil olanlar anlattı…
9.11.2022 Sağlık
Dr. Dilek Gürsoy kimdir, aslen nereli? Forbes’e kapak olan Dilek Gürsoy hangi hastanede, hangi alanda uzman?
Dr. Dilek Gürsoy kimdir, aslen nereli? Forbes’e kapak olan Dilek Gürsoy hangi hastanede, hangi alanda uzman? Avrupa'nın tam yapay kalp nakli yapan ilk kadın kalp cerrahı Dr. Dilek Gürsoy, dünyaca ünlü Forbes dergisinin Almanya'da 3 Kasım'da yayımlanacak sayısına kapak oldu. Peki, Dr. Dilek Gürsoy kimdir, aslen nereli? Forbes’e kapak olan Dilek Gürsoy hangi hastanede, hangi alanda uzman?
22.10.2022 Gündem
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur?
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet raporu, sigortalılar için iş kazası veya meslek hastalığı sonucu vazifelerini yapamayacak şeklide meslekte kazanma gücünü kaybedenlere veriliyor. Malulen emekli olabilmek için de maluliyet tespiti işleminin yapılması gerekiyor. Bunun için de iş gücü kaybının yüzde 60 üzerinde olması ve kurul tarafından da bu kaybın tespit edilmesi gerekiyor. Peki, Malul kime denir? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet için başvuru nereye ve nasıl yapılır? Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Maluliyet başvuru sonucu nereden öğrenilir? İşte maluliyet ile ilgili merak edilenler…
20.10.2022 Çalışan Hakları
Kalp krizi hayatını değiştirdi, artık kalbini çantasında taşıyor! 'Hayatım elektrik ve pile bağlı'
Kalp krizi hayatını değiştirdi, artık kalbini çantasında taşıyor! 'Hayatım elektrik ve pile bağlı' Edirne'de 2016'da kalp krizi geçiren 58 yaşındaki Ahmet Sanrı, tedavisinin ardından 2 yıl önce takılan yapay kalp makinesi ile yaşıyor. Hayatının elektrik ve pillere bağlı olduğunu söyleyen Sanrı, “Çantamı alıp lavaboya gidiyorum. Artık alıştım, hiç zor gelmiyor. Ölünceye kadar da benimle beraber olacak. Hayatım elektrik ve pile bağlı. 2 yıldır her gün 22 saatte bir pillerini değiştiriyoruz” dedi.
29.06.2022 Yaşam
Ünlü yaşam koçuna aşk tuzağı! Yaşadıklarından sonra kanser oldu, o sanatçıyı bile kandırmış...
Ünlü yaşam koçuna aşk tuzağı! Yaşadıklarından sonra kanser oldu, o sanatçıyı bile kandırmış... Ünlü yaşam koçu ve yazar Nazan Koç, kendisini Almanya'da iş insanı olarak tanıtan Ahmet Pektaş ile 2019 yılında dini nikahla evlendi. 2021 yılına kadar eşinin etrafını boş vaatlerle kandırdığını anlayan ünlü yazar, eşine durumu sorduğunda ise, 'Kalp nakli olmam gerekiyor' yanıtını aldı. Eşine nakil için 50 bin euro (775 bin lira) kredi çekerek veren yazar, eşinin kendisini dolandırdığını fark ettikten sonra kansere yakalandı. Adının bile sahte olduğu ortaya çıkan yazarın imam nikahlı eşinin kimliği araştırılıyor.
13.04.2022 Yaşam
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor, 5 yıl boyunca....
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor, 5 yıl boyunca.... SGK tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Pek çok kişiyi doğrudan ilgilendiriyor. Ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 5 yıl süre ile karşılanıyor. Ayrıca 65 yaş üzeri vatandaş için rapor şartı da bulunmuyor. Genel Sağlık Sigortası kapsamında birçok hizmet tamamen ücretsiz olarak sunuluyor. Bu hizmetler kalp hastaları için hayati öneme sahip. Örneğin kalp hastalarının zatürre aşıları 5 yıl boyunca SGK tarafından karşılanıyor. Peki kalp hastaları için başka hangi hizmetler ücretsiz olarak sunuluyor? İşte merak edilen tüm detaylar...
12.04.2022 Çalışma Hayatı
Domuzdan insana kalp naklinde şoke eden detay!
Domuzdan insana kalp naklinde şoke eden detay! Domuzdan insana yapılan kalp nakli, üzerinden günler geçmesine rağmen konuşulmaya devam ediyor. Ameliyatla 57 yaşındaki hastaya takılan kalbin hastaneye geliş hikâyesindeki bir detay ise oldukça şaşırtıcı. Kalp, ameliyatın gerçekleştirileceği hastaneye ulaştırılırken, canlı dokuların bozulmaması için kokain ile karıştırılan özel bir koruyucuyla desteklendi ve böylece organın canlı kalması sağlandı.
30.01.2022 Dünya
Organ naklinde müthiş dönemeç! İnsanlık için dönüm noktası: Domuzdan kalp nakli...
Organ naklinde müthiş dönemeç! İnsanlık için dönüm noktası: Domuzdan kalp nakli... İnsanlık için dönüm noktası Maryland Üniversitesi’nde 7 Ocak’ta yaşandı. ABD’li cerrahların, 7 saatlik bir operasyonla kalp rahatsızlığı olan bir hastaya domuz kalbi nakletmesi bilim dünyasında çığır açtı. Türk uzmanlar, ABD’de yapılan bu müthiş nakil operasyonunu değerlendirdi...
13.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Asiye Ateş'in sağlık durumu ile ilgili yeni açıklama! "Maalesef yüz felcimiz var"
Asiye Ateş'in sağlık durumu ile ilgili yeni açıklama! "Maalesef yüz felcimiz var" Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Pitbull cinsi köpeklerin saldırısında ağır yaralanan ve sevk edildiği Antalya'da doku nakli yapılan Asiye Ateş'in (4) yüze giden damarlarından bazılarının hasar aldığını belirterek, "Maalesef yüz felcimiz var. Muhtemelen bu hafta içinde Asiye'ye yüz sinirleri için bir yama planlıyoruz" dedi.
11.01.2022 Yaşam
12 yaşındaki Emirhan çok acil nakil bekliyor
12 yaşındaki Emirhan çok acil nakil bekliyor Emirhan Taçyıldız (12), doğduğundan beri kalp hastası. Hayatında hiç top oynamamış çünkü hastalığı, yaşıtları gibi istediği her şeyi yapmasına fırsat tanımıyor. Şu an nakil bekleme listesinde Türkiye'de birinci sırada. Çünkü çok acil nakil olması gerekiyor. "İğne ve serumlardan ellerimde güç kalmadı, elimde olsa tüm organlarımı bağışlardım" diyen küçük çocuk iki gün sonra hastane odasına doğum gününü kutlayacak. Tek dileği var, yeni yaşının ona yeni kalbini getirmesi. Lunaparkta gondola binebilmek ise en büyük hayali.
14.11.2021 Sağlık
Böylesi ilk kez oluyor: Domuzdan insana organ nakli...
Böylesi ilk kez oluyor: Domuzdan insana organ nakli... ABD'nin New York eyaletinde bulunan ve kalp başta olmak üzere organ nakli konusunda uzman New York Üniversitesi Langone Sağlık Merkezi, bugün, domuzdan insana başarıyla nakledilen bilimsel çalışma konusunda basın toplantısı düzenledi. Çalışmanın başında bulunan ve kendisi de daha önce kalp nakli ameliyatı olan öğretim üyesi Dr. Robert Montgomery yaptığı açıklamada, birinin yaşaması için birinin ölmesi gerektiği mevcut paradigmaya son vermek istediklerini ifade etti.
21.10.2021 Dünya
Kalp nakli bekleyen 12 yaşındaki Esila, hayatını kaybetti
Kalp nakli bekleyen 12 yaşındaki Esila, hayatını kaybetti Isparta'nın Eğirdir ilçesinde kalp yetmezliği nedeniyle nakil bekleyen Esila Özkaranfil (12) yaşamını yitirdi. Esila'nın babasının da genç yaşta kalp rahatsızlığı nedeniyle öldüğü öğrenildi.
19.04.2021 Yaşam
Kalp hastaları 'oruç tutma' kararını hekimiyle birlikte almalı
Kalp hastaları 'oruç tutma' kararını hekimiyle birlikte almalı Prof. Dr. Ramazan Kargın, kalp hastalığı olanların oruç tutma kararını, tedavilerini yürüten hekimle birlikte alması gerektiğini bildirdi.
13.04.2021 Sağlık
Durmuş kalbi çalıştırıp hastalara naklediyorlar! 10 gün içinde 5 çocuğa yapıldı
Durmuş kalbi çalıştırıp hastalara naklediyorlar! 10 gün içinde 5 çocuğa yapıldı İngiltere’deki Royal Papworth Hastanesi'nden doktorlar ölü bir kişiden aldıkları kalbi çalıştırarak 16 yaşındaki bir çocuğa nakletmeyi başardı. Bu yöntemle 10 gün içerisinde 5 çocuğa durmuş kalp nakli gerçekleştirildiği ifade belirtildi.
22.02.2021 Dünya
Tek gözü görmeyen yüzde kaç rapor alır? Malulen emeklilik için rapor yüzde kaç olmalı?
Tek gözü görmeyen yüzde kaç rapor alır? Malulen emeklilik için rapor yüzde kaç olmalı? Emekli, çalışan, SGK, SSK, Bağ-kur'lu milyonlarca çalışanın merak ettiği soruların ardı arkası kesilmiyor. Milyonlarca çalışan İş Kanunu kapsamında haklarının ne olduğu araştırılıyor. Malulen emeklilik de bunlardan birini oluşturuyor. Çalışma hayatı içerinde meydana gelen sağlık problemi bazı durumlarda iş yaşamının sona ermesine neden olabiliyor. Bu gibi durumlarda çalışan için malulen emeklilik hakkı devreye giriyor. Peki, Tek gözü görmeyen yüzde kaç rapor alır? Malulen emeklilik için rapor yüzde kaç olmalı?
27.01.2021 Uzmana Sor
Pandemi sonrası, kalp yetmezliği vakalarında patlama yaşanabilir
Pandemi sonrası, kalp yetmezliği vakalarında patlama yaşanabilir Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, pandemi döneminde en çok ihmal edilen hastalıkların başında kalp damar şikayetleri olduğuna dikkat çekerek, Kovid olma korkusuyla hastaların ciddi şikayetlerini dahi evde geçirdiklerini ve bunun da pandemi sonrası dönemde kalp yetmezliği ve hatta kalp nakli vakalarında ciddi patlama yaşanmasına neden olabileceğini söyledi.
12.01.2021 Sağlık
Organ nakli sayısı, salgın nedeniyle yarıya düştü
Organ nakli sayısı, salgın nedeniyle yarıya düştü Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde bu yıl yapılan nakil sayısının, Covid-19 nedeniyle geçen yıla oranla neredeyse yarı yarıya düştüğü açıklandı. Merkezde geçen yıl 309, bu yıl toplam 152 organ nakli gerçekleştirildi.
29.12.2020 Sağlık
SGK'dan 24 ay maaş! Başvuru yapmak gerekiyor
SGK'dan 24 ay maaş! Başvuru yapmak gerekiyor SGK harekete geçti. O kişilere maaş bağlanıyor. 24 aya kadar devam ediyor. SGK'dan maaş alabilmek için belirli şartları taşıyor olmak gerekiyor. SGK tedavisi zor hastalıklara maruz kalan sigortalılara maaş bağlıyor. SGK'nın hastalara bağlayacağı maaşın şartları belli oldu. Bunun için gerekli ilk ve en önemli şart, çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğuna dair ‘sağlık kurulu raporu’. Rapor için il veya ilçedeki SGK merkezlerine başvuru yapılıyor. Kişi buradan da yetkili hastanelere sevk ediliyor. Her engelli, malul sayılmıyor çünkü burada belirleyici olan işgücü kaybının yüzde 60 ve yukarı olması. Kişi, çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğunu belgelerse ve en az 1800 gün prim ödemişse maaşa hak kazanıyor.
27.12.2020 Ekonomi
SGK'dan hastalara maaş! 24 ay...
SGK'dan hastalara maaş! 24 ay... SGK'dan hastalara güzel haber geldi. SGK tedavisi zor hastalıklara maruz kalan sigortalılara maaş bağlıyor. SGK'nın hastalara bağlayacağı maaşın şartları belli oldu. Bunun için gerekli ilk ve en önemli şart, çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğuna dair ‘sağlık kurulu raporu’. Rapor için il veya ilçedeki SGK merkezlerine başvuru yapılıyor. Kişi buradan da yetkili hastanelere sevk ediliyor. Her engelli, malul sayılmıyor çünkü burada belirleyici olan işgücü kaybının yüzde 60 ve yukarı olması. Kişi, çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğunu belgelerse ve en az 1800 gün prim ödemişse maaşa hak kazanıyor.
19.11.2020 Çalışma Hayatı
Türkiye'ye 26 bin hasta organ bekliyor
Türkiye'ye 26 bin hasta organ bekliyor Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Organ Nakli Koordinatörü Prof. Dr. Erol Aktunç, Türkiye'de yaklaşık 26 bin hastanın organ nakli beklediğini söyleyerek, "Bir yıl içerisindeki beyin ölümü olan bireylerin yakınlarına baktığımızda yüzde 25'i organ bağışına onay veriyor. Bazı ülkelerde bu oran yüzde 90'a kadar çıkıyor" dedi.
7.11.2020 Sağlık
“Hiç belirti olmadan da kriz gelebiliyor”
“Hiç belirti olmadan da kriz gelebiliyor” HALK arasında gizli kalp olarak da bilinen ‘sessiz iskemi’ özellikle kadınlarda ciddi risk oluşturuyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun bu kişilerin hiç belirti göstermeden kalp krizi geçirebildiğine dikkat çekerek, “Gizli kalp hastalığı olan kişiler, kalp krizinin tipik bulguları olan göğüste sıkışma, yanma, sol kola vuran ağrı gibi şikayetler olmadan kalp krizi geçirebiliyor. Şeker ve tansiyon hastaları, özellikle gizli kalp krizi açısından riskli grubu oluşturuyor. Yine aşırı kilolu bireyler, kronik akciğer hastalığı, uyku apnesi, yoğun sigara tüketenler ve kadınlarda gizli kalp hastalığı riski daha yüksek” dedi.
23.10.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kalp Nakli ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kalp nakli haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.