Kalp Hastaları

Kalp Hastaları

Son dakika Kalp hastaları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kalp hastaları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kalp hastaları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kalp Hastaları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kalp hastaları gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.145 kalp hastaları haberi bulunmuştur. Tüm kalp hastaları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ramazan'da yemek yerken dikkat! Acil servislerde sık sık rastlanıyor
Ramazan'da yemek yerken dikkat! Acil servislerde sık sık rastlanıyor Ramazan'da ani ve hızlı yemek yemenin tehlikesine dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, en önemli sıkıntının tansiyon yükselmesi olduğunu söyledi.Boztosun, "Ramazan'da oruç tutmak isteyen kalp hastaları mutlaka doktorlarına danışmalı"dedi.
11.03.2024 Gündem
Hipertansiyon, diyabet ve kalp hastaları oruç tutabilir mi?
Hipertansiyon, diyabet ve kalp hastaları oruç tutabilir mi? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Barış Doğukan Işıkoğlu, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte günlük ortalama 13-15 saat arasında değişecek uzun süreli açlık dönemlerine dikkat çekerek, kronik hastalıkları olanlara uyarılarda bulundu. Özellikle diyabet, hipertansiyon ve kalp hastalığı gibi sağlık sorunları bulunanların, oruç tutmaya karar vermeden önce mutlaka doktorlarıyla görüşmeleri gerektiğini söyledi.
11.03.2024 Sağlık
Soğuk havalarda kalbinizi korumanın 5 yolu
Soğuk havalarda kalbinizi korumanın 5 yolu Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Onur Akpınar, kardiyovasküler hastalıkları olanların grip ve zatürre aşılarını zamanında yaptırmalarının önemli olduğunu söyledi.
4.01.2024 Sağlık
Uzmanından sıcak havalar için korkutan uyarı: İçtiğimiz sulara dikkat!
Uzmanından sıcak havalar için korkutan uyarı: İçtiğimiz sulara dikkat! Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Oğuzhan Sepetçigil, özellikle çocukların araç içerisinde bırakılmaması gerektiğini belirterek, sıcaklık havalara karşı şapka takıp, beyaz renkli ince kıyafetlerin giyilmesi gerektiğini söyledi.
27.07.2023 Sağlık
Aşırı sıcaklar başladı, kalp ve damar hastaları dikkat! Aniden fırlıyor
Aşırı sıcaklar başladı, kalp ve damar hastaları dikkat! Aniden fırlıyor Sıcak havalar tüm insanların sağlığını derinden etkiliyor. Son günlerde artan hava sıcaklıkları, hayatı bile tehdit eder hale geldi. Bu süreçte en çok kalp hastalığıyla birlikte kronik hastalıkları bulunanların çok dikkatli olması gerekiyor. Dr. Öğr. Üyesi Göksel Güz, sıcak havalarda kalp hastaları için uyarılarda bulundu.
14.07.2023 Sağlık
Kurban Bayramı'nda uzmanından uyarı: İlk gün et tüketmeyin!
Kurban Bayramı'nda uzmanından uyarı: İlk gün et tüketmeyin! Kurban Bayramı'nda artan kırmızı et tüketiminin birçok hastalığın yanında kilolara da davetiye çıkardığını belirten beslenme ve diyet uzmanı Kübra Tekay, özellikle bayramın ilk gününde et tüketilmesini önermediklerini belirterek, ''Bunun yerine öncelikle 24 saat boyunca soğuk ve serin bir ortamda et bekletilmeli ve dinlendirilmeli'' dedi.
26.06.2023 Sağlık
Kolesterol, kalp krizi, kanser ve diyabete karşı güçlü bir savaşçı! Bu faydasını ilk kez duyacaksınız
Kolesterol, kalp krizi, kanser ve diyabete karşı güçlü bir savaşçı! Bu faydasını ilk kez duyacaksınız Kalp krizi ve felç ile sonuçlanan arterleri ve damarları tıkayabilen kötü LDL kolesterolü ortadan kaldırıyor, doğal bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin önemli bir parçası olan C vitamini içeriyor. Kanseri önlemede çok etkili, osteoporoz riskini azaltarak kemiklere iyi geliyor. Demir eksikliği nedeniyle ortaya çıkan anemiyi önlüyor, beyin fonksiyonlarını geliştiriyor. İnsülin seviyeleri stabil hale getiriyor, kan şekerini düzenleyerek diyabete karşı savaşıyor. İçerisinde; C vitamini, K vitamini, B6 vitamini , tiamin, niasin, magnezyum, fosfor, bakır, diyet lifi, folik asit, potasyum ve manganez bulunuyor.
2.02.2023 Sağlık
Kolesterol, kanser ve diyabete şifa! Ölçüyü kaçırırsanız bağırsak için büyük tehlike
Kolesterol, kanser ve diyabete şifa! Ölçüyü kaçırırsanız bağırsak için büyük tehlike Antioksidan bakımından çok zengin, diyabet riskini azaltıyor. Antikanser özellikleri bulunuyor, kötü kolesterol seviyelerini düşürüyor. Uykuyu iyileştiriyor, parazitlerin vücuttan atılmasını sağlıyor. Mesane sağlığı için de çok yararlı olan besinin, görmezden gelinen çok önemli bir tehlikesi bulunuyor. Bağırsaklara verdiği bu zararı ise kimse bilmiyor...
28.01.2023 Sağlık
Tansiyon, diyabet ve obeziteye karşı savaşıyor! İşte ödemden eser bırakmayan mucize besin
Tansiyon, diyabet ve obeziteye karşı savaşıyor! İşte ödemden eser bırakmayan mucize besin Tansiyonu düşürüyor, bağışıklığı güçlendiriyor. C vitamini açısından çok zengin, tiamin, riboflavin ve niasin gibi B grubu vitamin içeriği bakımından da oldukça zengin. Uzun süre tok tutan bu besin, güçlü bir kalsiyum kaynağıdır. Kabızlığı önlüyor, karaciğer hastalıkları, diyabet ve obezite gibi hastalıklara karşı da koruma sağlıyor.
26.01.2023 Sağlık
İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düşürüyor! Diyabet ve kalp hastaları için şifa
İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düşürüyor! Diyabet ve kalp hastaları için şifa İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düzenliyor. Kalp ve damar hastalıklarına iyi geliyor, tip 2 diyabet ile savaşıyor. Lif açısından zengindir, diyabetlilere şifa oluyor. Kan şekerinin uzun süre yüksek olması pek çok organ ve doku için tehlikelidir. Tedavi edilmeyen hiperglisemi uzun vadede şu komplikasyonlara neden olabilir. İşte kan şekerini düşürüp, insülin duyarlılığını artıran besinler...
25.01.2023 Sağlık
Dozunda kahve tüketmek fiziksel performansı artırıyor
Dozunda kahve tüketmek fiziksel performansı artırıyor Dozunda içilen kahvenin birçok yararı olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Ege Ramadanoğlu, “Kahvede bulunan kafein, epinefrin (adrenalin) hormonunun üretiminde önemli bir artışa neden olur. Korku ve heyecan durumlarında da artan bu hormon, insan vücudunu yoğun fiziksel efora hazırlar. Kahve tüketiminin ardından fiziksel performansta önemli bir artış gözlenir. Spor aktiviteleri veya fitness ile ilgilenen sağlıklı bireylerin spor salonlarına gitmeden yaklaşık yarım saat önce sade kahve tüketmesinde fayda vardır” dedi.
4.10.2022 Sağlık
Aşırı sıcak havalar ve nem, kalp krizi riskini arttırıyor
Aşırı sıcak havalar ve nem, kalp krizi riskini arttırıyor Yaz günlerinde aşırı sıcak havaların ve nemin herkes için tehlike arz ettiğini kaydeden Kardiyoloji Uzmanı Uz. Dr. Muhammet Kandaz, tuz ve elektrolit kaybı ile birlikte, kanın pıhtılaşma oranının artmasından dolayı kalp rahatsızlığı olan kişilerde yazın kalp krizi riskinin arttığına dikkat çekti.
1.09.2022 Sağlık
Aşırı sıcak havalar ve nem, kalp krizi riskini arttırıyor
Aşırı sıcak havalar ve nem, kalp krizi riskini arttırıyor Yaz günlerinde aşırı sıcak havaların ve nemin herkes için tehlike arz ettiğini kaydeden Kardiyoloji Uzmanı Uz. Dr. Muhammet Kandaz, tuz ve elektrolit kaybı ile birlikte, kanın pıhtılaşma oranının artmasından dolayı kalp rahatsızlığı olan kişilerde yazın kalp krizi riskinin arttığına dikkat çekti.
1.09.2022 Sağlık
Kalp hastalarına sıcak hava uyarısı
Kalp hastalarına sıcak hava uyarısı Son günlerde Avrupa’yı etkisi altına alan hava sıcaklıkları, bazı bölgelerde ulusal acil durum ilan edilmesine neden oldu. Uzmanlar, yaz aylarının bugüne kadar rüzgârın etkisiyle serin geçtiğini fakat önümüzdeki günlerde Avrupa’da görülen sıcaklıkların Türkiye’de de hissedileceğini belirtiyor. Özellikle Marmara ve Ege bölgesinde kendini hissettirecek sıcak hava, nem ile birleşince kronik kalp hastaları için ciddi tehlike oluşturabilecek.
22.07.2022 Sağlık
Dünyada görülen en yüksek sıcaklık kaç derece, ölçülen en yüksek hava sıcaklığı nerede görüldü?
Dünyada görülen en yüksek sıcaklık kaç derece, ölçülen en yüksek hava sıcaklığı nerede görüldü? Aşırı sıcak hava dalgası Avrupa'yı yakıp kavururken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere yurt genelinde hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceğini belirtti. Sıcaklık nedeniyle Avrupa’da binlerce kişi hayatını kaybetti, trafik işaretleri, levhalar ve asfaltalar eridi. Söz konusu gelişmelerin ardından endişelenen vatandaşlar ise “Dünyada görülen en yüksek sıcaklık kaç derece, ölçülen en yüksek hava sıcaklığı nerede görüldü?” sorusuna yanıt aramaya başladı.
22.07.2022 Yaşam
Sıcak hava kalp krizini tetikliyor
Sıcak hava kalp krizini tetikliyor Yaz aylarında artan hava sıcaklıkları ile vücudun ısı dengesi bozulurken, ısı dengesinin sağlanması için kalp hızında meydana gelen dalgalanmalar kalp krizini tetikleyebiliyor.
16.07.2022 Sağlık
Kardiyoloji uzmanından kalp hastalarına önemli 'sıcak hava' uyarıları
Kardiyoloji uzmanından kalp hastalarına önemli 'sıcak hava' uyarıları Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte kronik kalp ve tansiyon rahatsızlığı olan vatandaşlar için de kısmen sıkıntılı günler başladı. Kalp hastalığı olan vatandaşlar için uyarıda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Dr. İsmail Balaban, ”Özellikle kalp damar hastaları sıcak havalarda fazla kalırsa, artan nabız ve tansiyon düşmesi ile beraber kalp krizi riski artabilir. Güneşin fazla olduğu saatlerde dışarda bulunmamalılar” dedi.
19.06.2022 Sağlık
1800 günde emeklilik! 4/a, 4/b ve 4/c'lileri kapsıyor, yaş şartı yok
1800 günde emeklilik! 4/a, 4/b ve 4/c'lileri kapsıyor, yaş şartı yok Erken emeklilik fırsatı! Pek çok çalışanı doğrudan ilgilendiriyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensubu çalışanları kapsıyor. Yaş şartı aranmıyor. Erken emeklilik hayali kuranlar bazı durumlarda bu hayalini gerçekleştirebiliyor. Erkekler askerlik borçlanması, kadınlar ise doğum borçlanması yaparak emeklilik tarihini öne çekebiliyor. Ayrıca bazı sağlık sorunları da erken emekli olma hakkı doğuruyor. Kalp hastalıklarında erken emeklilik imkanı sağlanıyor. İşte çalışanların merak ettiği konun detayları...
8.06.2022 Emekli
Ev arkadaşını çekiçle öldürdü! 'Kapıyı sert kapattığım için küfretti'
Ev arkadaşını çekiçle öldürdü! 'Kapıyı sert kapattığım için küfretti' Muğla'nın Fethiye ilçesinde, tartıştığı ev arkadaşı Gürol Uslu'yu (56) başına çekiçle vurarak öldüren Cesim İşgör (26), adliyeye sevk edildi. Adliyede hakim karşısına çıkartılan C.İ. tutuklanarak cezaevine gönderildi. İşgör'ün polisteki ifadesinde, Uslu'nun kendisine küfrettiğini ileri sürdüğü belirtildi.
18.04.2022 Yaşam
Solunum ve kalp hastaları için toz taşınımı uyarısı! 'Evden çıkmayın'
Solunum ve kalp hastaları için toz taşınımı uyarısı! 'Evden çıkmayın' Halk Sağlığı Başkanı Uzman Dr. Cihat Adın, Meteoroloji 15. Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nin Mardin’de 3 gün sürecek toz taşınımı uyasına, solunum, akciğer, alerji ve kalp hastalığı olan vatandaşların evden çıkmamaları gerektiğine dikkat çekti.
18.04.2022 Yaşam
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor, 5 yıl boyunca....
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor, 5 yıl boyunca.... SGK tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Pek çok kişiyi doğrudan ilgilendiriyor. Ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 5 yıl süre ile karşılanıyor. Ayrıca 65 yaş üzeri vatandaş için rapor şartı da bulunmuyor. Genel Sağlık Sigortası kapsamında birçok hizmet tamamen ücretsiz olarak sunuluyor. Bu hizmetler kalp hastaları için hayati öneme sahip. Örneğin kalp hastalarının zatürre aşıları 5 yıl boyunca SGK tarafından karşılanıyor. Peki kalp hastaları için başka hangi hizmetler ücretsiz olarak sunuluyor? İşte merak edilen tüm detaylar...
12.04.2022 Çalışma Hayatı
Hipertansiyon hastaları uyarı geldi
Hipertansiyon hastaları uyarı geldi Kurallarına uygun tutulan orucun bazı hastalarda yararlı sonuçlar doğurabildiğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Uçar, “Örneğin hipertansiyon hastalarında ilaçlarına devam etmek koşulu ile oruç tutmak, kan basıncında düşmeye ve kilo kaybına yol açmaktadır. Fakat aksine, sıcak havalara veya idrar sökücü ilaçlara bağlı olarak oruç tutan bir hastada aşırı sıvı ve elektrolit kaybı olabilir. Bu da kan basıncında aşırı düşmelere, bayılmalara, kalp krizlerine ve kalp yetmezliğine yol açabilir. Özellikle bu durum yaşlı hastalarda daha da belirgin olabilir” dedi.
5.04.2022 Sağlık
Koronavirüse yeni ilaç geliyor! Türk bilim insanı duyurdu: Zerdeçal türevleri...
Koronavirüse yeni ilaç geliyor! Türk bilim insanı duyurdu: Zerdeçal türevleri... Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kadir Demir ve Doç. Dr. Hakan Alıcı ile Karabük Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hakan Tahtacı'nın birlikte yürüttükleri araştırmada, zerdeçal türevlerinin koronavirüs ilacı yapımında kullanılabileceği ortaya çıktı. Akademisyenlerin bilgisayar üzerinde yaptıkları simülasyonda, zerdeçal türevlerinin koronavirüs enzimlerini baskılayarak virüsün çoğalmasını engelleyebildiği belirlendi.
3.04.2022 Sağlık
Kalp hastaları oruç tutabilir mi? İşte Kalp hastaları için Ramazan’ı sağlıklı geçirmenin yolları!
Kalp hastaları oruç tutabilir mi? İşte Kalp hastaları için Ramazan’ı sağlıklı geçirmenin yolları! Ramazan ile birlikte kronik hastalığı olanlar için uzmanlar sık sık uyarılarda bulunuyor. Bunların başında da kalp hastaları geliyor. Uzmanlar kalp hastalarının kontrol altında oruç tutabileceğini belirtiyor. Kalp hastalarının doktorları ile görüşerek onay almaları gerektiğini belirten Prof. Dr. Barış Çaynak, kalp hastaları için Ramazan önerileri verdi.
2.04.2022 Sağlık
Sıcak havalarda kalp krizi riski artıyor
Sıcak havalarda kalp krizi riski artıyor Dondurucu soğukların yerini sıcak ve güneşli havaya bırakmasıyla birlikte bazı hastalıklarda artış yaşandığı görülüyor. Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala kronik rahatsızlığı bulunanlara uyarıda bulunan Uzman. Dr. Çetin Gül, sıcak havalarda kalp krizi riskinin de arttığına değindi.
29.03.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kalp Hastaları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kalp hastaları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.