Sıcak Hava

Sıcak Hava

Son dakika sıcak hava haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sıcak hava ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sıcak hava haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sıcak Hava

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sıcak hava gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.870 sıcak hava haberi bulunmuştur. Tüm sıcak hava haberleri aşağıda listelenmiştir.
Elazığ'da 60 derecede 'Ekmek' parası mesaisi
Elazığ'da 60 derecede 'Ekmek' parası mesaisiHava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu Elazığ'da fırıncılar, 300 derecelik fırınlarda ekmek pişiriyor.
24.07.2024Gündem
Uzmanlardan "Kirli yastık" uyarısı: Yastık kılıfları tuvaletten daha fazla bakteri taşıyabiliyor
Uzmanlardan "Kirli yastık" uyarısı: Yastık kılıfları tuvaletten daha fazla bakteri taşıyabiliyorSıcak hava vatandaşların uyku kalitesini de olumsuz etkilerken, uzmanlar uyku kalitesi kadar hijyenik bir ortamda uymanın önemine dikkat çekti. Bu nedenle yastık hijyeninin çok önemli odluğunu kaydeden uzmanlar özellikle daha fazla terlenen yaz aylarında yastık kılıflarının sık sık değiştirilmesini öneriyor.
23.07.2024Gündem
Karabük ve Kastamonu'da orman yangını! Ekipler müdahale ediyor
Karabük ve Kastamonu'da orman yangını! Ekipler müdahale ediyorKastamonu kent merkezine bağlı Alpağut köyü ile Karabük'ün Kale Köyü Aladağ mevkisindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.
22.07.2024Gündem
Adana'da sıcak hava ve nem herkesi bunalttı! Caddeler bomboş kaldı
Adana'da sıcak hava ve nem herkesi bunalttı! Caddeler bomboş kaldıAdana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de yüksek nem oranıyla etkisini sürdüren sıcak hava vatandaşları bunaltıyor. Hava sıcaklığının 40 derece, nem oranının ise yüzde 57 ölçüldüğü Adana'da, sıklıkla kullanılan cadde ve sokaklarda sakinlik gözlendi. Mersin'de nem oranı yüzde 85'e çıktı. Hatay'da dışarı çıkanlar, sıcak hava ve yüksek nem nedeniyle zor anlar yaşadı. Osmaniye'de ise cadde ve sokaklarda sakinlik oluştu. Sıcak havanın ruh sağlığını etkilediğini söyleyen Psikiyatri Uzmanı Muhammet Emin Dağüstü, “Sıcaklık sadece öfkelendirmek değil, aynı zamanda bütün psikiyatrik şikayetleri artırıyor” ifadelerini kullandı.
22.07.2024Adana
Adana kavruluyor! Uzman isim uyardı: Aşırı sıcaklar sinirlendiriyor
Adana kavruluyor! Uzman isim uyardı: Aşırı sıcaklar sinirlendiriyorYurt genelinde hakim olan sıcak hava Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de yüksek nem oranıyla birleşince vatandaşları bunaltıyor. Sıcak havanın ruh sağlığını etkilediğini söyleyen Psikiyatri Uzmanı Muhammet Emin Dağüstü, “Sıcaklık sadece öfkelendirmek değil, aynı zamanda bütün psikiyatrik şikayetleri artırıyor” ifadelerini kullandı.
21.07.2024Adana
Gaziantep'te kadınların domates hasadı başladı! Günlük 750 kasa topluyorlar
Gaziantep'te kadınların domates hasadı başladı! Günlük 750 kasa topluyorlarGaziantep'te domates hasadı, kadın işçilerin yoğun mesaisiyle başladı. 45 dereceyi bulan sıcaklıklarda dahi büyük bir azimle çalışan kadınlar, günlük ortalama 750 kasa domates topluyor.
22.07.2024Gaziantep
Tropik ne demek, tropik gece nedir? Prof. Dr. Orhan Şen’den dikkat çeken açıklama
Tropik ne demek, tropik gece nedir? Prof. Dr. Orhan Şen’den dikkat çeken açıklamaMeteoroloji 6 il için sarı kod verdi. Öte yandan Prof. Dr. Orhan Şen de dikkat çeken bir paylaşım yaparak 'tropik gece' vurgusunda bulundu. Peki, Tropik ne demek, tropik gece nedir?
18.07.2024Gündem
Adana'da sıcak hava ayçiçeğinde toprağı çatlattı, hasadı öne çekti
Adana'da sıcak hava ayçiçeğinde toprağı çatlattı, hasadı öne çektiAdana'da aşırı sıcak hava, ayçiçeğinde toprağı çatlatırken hasadı da yaklaşık 10 gün erkene çekti. Kent genelinde ki ayçiçeğinden kuraklık nedeniyle 180 bin ton rekolte hedefleniyor.
18.07.2024Adana
AKOM ve Meteoroloji art arda duyurdu! Yeni sıcak hava dalgası geliyor: İstanbul dahil çok sayıda kent için saat verildi
AKOM ve Meteoroloji art arda duyurdu! Yeni sıcak hava dalgası geliyor: İstanbul dahil çok sayıda kent için saat verildiSıcak havalar vatandaşı bunaltmaya devam ediyor. Termometrelerin 40 dereceyi aştığı sıcak havalar nem ile birleşince hissedilen sıcaklık 50 dereceleri buluyor. AKOM ve Meteoroloji son dakika uyarıları ile vatandaşları uyarıyor. Saat verilerek paylaşıldı. İşte il il hava durumu tahmini...
16.07.2024Gündem
Kapadokya’da sıcak hava balonları Türk bayrağı ve pankartlarla havalandı
Kapadokya’da sıcak hava balonları Türk bayrağı ve pankartlarla havalandıKapadokya'da sıcak hava balonları, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Türk bayrakları ve posterlerle uçuş gerçekleştirdi.
15.07.2024Gündem
Adana'da sıcak hava kiraz hasadının erken bitirdi
Adana'da sıcak hava kiraz hasadının erken bitirdiAdana'nın Feke ilçesinde sıcak hava nedeniyle kiraz hasadı 1 ay erken tamamlandı.
9.07.2024Adana
Deniz sıcaklığında korkutan derece: Akdeniz alarm veriyor! Tehlike boyutuna ulaştı
Deniz sıcaklığında korkutan derece: Akdeniz alarm veriyor! Tehlike boyutuna ulaştıİzmir Bakırçay Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şermin Tağıl, Akdeniz'de yüzey suyunun şu anda ortalamanın 3 santigrat derece üzerinde olduğunu belirterek, "Akdeniz alarm veriyor, deniz suyu tehlike boyutunda sıcaklığa ulaştı" dedi.
3.07.2024Gündem
Adana Çukurova'da aşırı sıcaklar hem ürünleri hem de mevsimlik işçileri olumsuz etkiliyor
Adana Çukurova'da aşırı sıcaklar hem ürünleri hem de mevsimlik işçileri olumsuz etkiliyorTürkiye'nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden Çukurova'da aşırı sıcaklar, hem ürünleri hem de tarım işçilerini olumsuz etkiliyor.
2.07.2024Adana
Kapadokya'da balon kazası! Pilot 20 kişinin hayatını kurtardı
Kapadokya'da balon kazası! Pilot 20 kişinin hayatını kurtardıKapadokya'da havalanan sıcak hava balonu iniş sırasında ters rüzgara yakalandı. Balon pilotunun sağduyulu hareketleri muhtemel bir faciayı da önlemiş oldu.
22.06.2024Gündem
Bunaltıcı sıcaklar geri döndü! Termometreler 43 dereceyi gösterdi, sıcak hava dalga dalga yayılıyor
Bunaltıcı sıcaklar geri döndü! Termometreler 43 dereceyi gösterdi, sıcak hava dalga dalga yayılıyorSıcak ve bunaltıcı hava geliyor. Nem sıcak havanın etkisini katlayacak. Bütün sıcak yazları unutun. Bu yıl çok farklı olacak. Görülmemiş sıcaklıklar geliyor. Sıcaklık rekoru kırılacak. Termometre 40 dereceyi aşacak. Asfalt eriten sıcaklar uzun süre etkili olacak. Meteoroloji ve uzmanlardan uyarılar art arda geliyor. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen özellikle İstanbulluları uyardı. İşte il il hava durumu...
17.06.2024Gündem
Adana alev alev yanıyor! Evde oturmaktan sıkıldılar, yüzerek serinlediler
Adana alev alev yanıyor! Evde oturmaktan sıkıldılar, yüzerek serinledilerAdana'da sıcaktan bunalan gençler bayramın ikinci gününde de sulama kanallarına akın etti.
17.06.2024Adana
Kavurucu sıcaklar gidiyor, yağmur geliyor! Bayramda hava durumu belli oldu
Kavurucu sıcaklar gidiyor, yağmur geliyor! Bayramda hava durumu belli olduHava durumu ile ilgili son dakika gelişmesi... Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Buna göre bayram tatili yağmurlu geçecek. İstanbul'daki sıcak hava yerini sağanak yağmura bırakmıştı. Bakan Özhaseki'den de Kurban Bayramı için sağanak yağmur uyarısı geldi. Meteoroloji yeni hava durumu raporu yayımladı. Tüm yurtta etkili olacak yağmur için peş peşe uyarılar geldi. İşte merak edilen detaylar...
15.06.2024Gündem
Sıcak havalar deprem habercisi mi, sıcak hava depremi tetikler mi?
Sıcak havalar deprem habercisi mi, sıcak hava depremi tetikler mi?Türkiye’de mevsim normalleri üzerinde seyretmesi beklenen hava sıcaklıkları 44 dereceye ulaştı. Sıcaklığı en yüksek olacağı 11.00 ile 16.00 saatleri arasında açık alanda bulunulmaması gerektiği konusunda uyarı yapıldı. Sıcak havaların artmasıyla vatandaşların aklına sıcaklık ve deprem ilişkisi yeniden gündem oldu. Peki, Sıcak havalar deprem habercisi mi, sıcak hava depremi tetikler mi?
12.06.2024Gündem
Kavurucu sıcak hava dalgası bastıracak: Sıcaklık rekoru kırılacak! 'Bu sene meteorolojik afet yaşanacak'
Kavurucu sıcak hava dalgası bastıracak: Sıcaklık rekoru kırılacak! 'Bu sene meteorolojik afet yaşanacak'Bütün sıcak yazları unutun. Bu yıl çok farklı olacak. Görülmemiş sıcaklıklar geliyor. Sıcaklık rekoru kırılacak. Termometre 43 dereceyi aşacak. Asfalt eriten sıcaklar uzun süre etkili olacak. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Bu yaz hep böyle sıcak mı olacak, hiç mi serinlemeyeceğiz diye sormayın. Çünkü size iyi bir haberim yok! Bu sıcak bitmeyecek. Hatta daha da bastıracak” diye konuştu.
10.06.2024Gündem
Klimasını açmayan şoförler şimdi yandı!
Klimasını açmayan şoförler şimdi yandı!Sıcakların etkisini iyiden iyiye gösterdiği bugünlerde, yolda yürümek bile insanı bunaltmaya yeterken, şehir içinde toplu taşıma araçlarıyla bir yerden bir yere ulaşmak, hele uzak mesafe yolculuk etmek güçleşiyor. Çünkü bazı sürücüler, otobüsün klimasını açmaktan çeşitli sebeplerle kaçınıyor ya da arızalı, istenilen verimlilikte çalışmayan klimalarını tamir ettirmiyor. Zaman zaman yolcular ile sürücüler arasında tartışmalar bile yaşanıyor. Bu durumda, araçların klimalarının çalışır vaziyette olmalarını sağlamak için, denetim mekanizması önem taşıyor.
10.06.2024Gündem
Yeni sıcak hava dalgası geliyor! Meteoroloji ve uzmanlar art arda duyurdu: bayram için kritik uyarı
Yeni sıcak hava dalgası geliyor! Meteoroloji ve uzmanlar art arda duyurdu: bayram için kritik uyarıBütün sıcak yazları unutun. Bu yıl çok farklı olacak. Görülmemiş sıcaklıklar geliyor. Sıcak hava dalgası Türkiye'ye oldukça hızlı bir giriş yaptı. Termometreler 30 dereceleri geçti. Yeni sıcak hava dalgası yurda giriş yapıyor. Vatandalar sağlıkları konusunda uyarıldı. İşte son dakika hava durumunun detayları...
7.06.2024Gündem
Adana'da evlilik hazırlığındaki sıcak hava kurbanı genç çift: Suya atlayasımız var
Adana'da evlilik hazırlığındaki sıcak hava kurbanı genç çift: Suya atlayasımız varKavurucu sıcakların etkisi altına aldığı Adana'da, düğünleri öncesinde fotoğraf çektirmek üzere Atatürk Parkı'na gelen genç çift Adana'da havanın mutluluktan daha sıcak olduğunu söyledi.
9.06.2024Adana
Adana’da termometreler 45 dereceyi gösterdi
Adana’da termometreler 45 dereceyi gösterdiAdana'da sıcak hava etkisini artırdı. Kentte termometreler bugün 45 dereceyi gösterdi.
9.06.2024Adana
Meteoroloji'den son dakika uyarısı geldi! Hava sıcaklıkları düşüyor, yağmur geliyor!  Saat verildi
Meteoroloji'den son dakika uyarısı geldi! Hava sıcaklıkları düşüyor, yağmur geliyor! Saat verildiMeteoroloji'den son dakika açıklaması geldi. Hava sıcaklıklarıyla ilgili dikkat çeken açıklama yapıldı. Türkiye genelinde sıcak hava dalgası etkisini sürdüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu günlerde yeni bir hava durumu raporu yayınladı. Rapora göre, Edirne, Kırklareli, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çankırı, Çorum, Artvin, Erzurum, Ardahan ve Ankara illerinde sağanak yağış bekleniyor. Yüksek sıcaklıkların, beklenen yağışlarla birlikte bir miktar düşeceği öngörülüyor. İşte, İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 6 Haziran hava durumu değerlendirmeleri.
6.06.2024Gündem
Sıcak havalar mevsim normallerinin üzerine çıkacak yakıp kavuracak! Meteoroloji'den 6 şehir sağanak yağış uyarısı geldi
Sıcak havalar mevsim normallerinin üzerine çıkacak yakıp kavuracak! Meteoroloji'den 6 şehir sağanak yağış uyarısı geldi Bunaltıcı sıcak hava yurdun büyük bir kısmını etkisi altına alırken Karadeniz bölgesi için Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan son rapora göre göre hava sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredecek. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında yaptığı uyarıda, "Bu havalarda kronik hastalığı olanların, yaşlıların ve çocukların dışarı çıkmaması lazım. Şapkasız, gözlüksüz çıkmamak lazım ve beyaz giysiler giyilmeli. Çok tehlikeli, bu sıcak çarpması meydana getirir. Sıcak çarpması beyinde ölüme kadar götürebilir" dedi. Prof. Dr. Şen, "Haziran'ın başında bu kadar sıcak olması biraz erkendi. Bu gösteriyor ki önümüzdeki Temmuz ve Ağustos aylarında çok aşırı sıcaklıkları ve sıcak hava dalgalarını beraber yaşayacağız. Çok dikkat etmemiz gerekecek" diye konuştu.
5.06.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sıcak Hava ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sıcak hava haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.