Kalem

Kalem

Son dakika kalem haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kalem ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kalem haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kalem

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kalem gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.440 kalem haberi bulunmuştur. Tüm kalem haberleri aşağıda listelenmiştir.
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu! İşte boykotun yansımaları
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu! İşte boykotun yansımaları Türkiye enflasyonla mücadelede yürüttüğü politikaları sürdürüyor. Ancak restoran ve kafelerdeki fahiş artışlar enflasyonun çok ötesine geçmiş durumda. On binlerce vatandaş lokanta ve kafelerdeki fahiş fiyat boykotuna katıldı. İşte detaylar
21.04.2024 Ekonomi
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz Ticaret Bakanı Ömer Bolat CNN Türk ekranlarında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. "Orta Vadeli Plan ile yol haritamızı belirledik" diyen Bolat, "Hedef dış ticaret açıklarının ve cari açığının azaltılması, istikrarlı ve orta düzeyli büyüme trendine girmekti. Şu an hedeflerimizin ilerisindeyiz." dedi. Gazze'ye ihracat tartışmalarına da değinen Bakan Bolat, "Türkiye, İsrail'e jet yakıtı satmıyor. Sosyal medya üzerinden büyük bir yalan uydurdular." dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Açık öğretim lise sınavında 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? AÖL sınavında kaç soru var, AÖL sınavında kaç soru yapmak gerekiyor, açık lisede ders geçme notu kaç?
Açık öğretim lise sınavında 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? AÖL sınavında kaç soru var, AÖL sınavında kaç soru yapmak gerekiyor, açık lisede ders geçme notu kaç? Lise eğitimlerine örgün olarak değil de uzaktan eğitimle devam eden öğrenciler "açık lise" diplomasına sahip olmak için hafta sonu açık lise sınavına girecek. Peki, Açık öğretim lise sınavında 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? AÖL sınavında kaç soru var, AÖL sınavında kaç soru yapmak gerekiyor, açık lisede ders geçme notu kaç?
16.04.2024 Gündem
Sancaktepe Belediye binası önünde jakuzi açıklaması
Sancaktepe Belediye binası önünde jakuzi açıklaması İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kampanya direktörü Necati Özkan'ın, Eski Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü'nün başkanlık katında jakuzi olduğunu iddia etmesi üzerine Sancaktepe AK Parti İlçe Başkanı Turgay Akpınar ve beraberindeki partililer, belediye binası önünde açıklama yaptı. Akpınar, "Ne öyle bir oda var, ne öyle bir jakuzi var" dedi.
7.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle bir araya geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki iftar programının ardından bir kafeyi ziyaret ederek gençler ve vatandaşlarla sohbet etti.
2.04.2024 Gündem
Mehmet Kasım Gülpınar kimdir? Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Belediye Başkan Adayı Mehmet Kasım Gürpınar kaç yaşında, hangi aşiretten?
Mehmet Kasım Gülpınar kimdir? Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Belediye Başkan Adayı Mehmet Kasım Gürpınar kaç yaşında, hangi aşiretten? Şanlıurfa seçim sonuçları belli oluyor. Saat 20.00 itibariyle sandıkların 19,5'i açıldı. AK Parti'nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül'ün oy oranı yüzde 35,05, Yeniden Refah Partisi'nin adayı Mehmet Kasım Gülpınar'ın oy oranı yüzde 36,64 oldu. Resim sonuçları henüz gelmemişken Mehmet Kasım Gülpınar’ın kim olduğuna dair araştırmalar hızlandı.
31.03.2024 Gündem
Küçük Ressam Berra Karen'den 1. Kişisel Resim Sergisi
Küçük Ressam Berra Karen'den 1. Kişisel Resim Sergisi Adana'nın Seyhan İlçesine bağlı Hayriye Kemal Kusun İlkokulu 2-A Sınıfı'nın 8 yaşındaki öğrencisi Berra Karen Aktepe, 30 eserden oluşan 1. Kişisel Resim Sergisi'ni eğitim gördüğü okulunda açtı.
25.03.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Bayram tatili 9 gün oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Bayram tatili 9 gün oldu Ankara’da "Şoför Esnafları ile iftar" programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu çalışanlarının Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını açıklayarak "Özel sektörümüzün de böyle bir yaklaşıma sahip olduğunu biliyoruz" dedi.
19.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hizmet ederken kimsenin kökenine mezhebine bakmadık kapıları kimseye kapatmadık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hizmet ederken kimsenin kökenine mezhebine bakmadık kapıları kimseye kapatmadık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Törenine canlı bağlantıyla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Afeti takip eden haftalarda ve aylarda dünyanın en iyi iyileştirmesini gerçekleştirdik. Afetzedelerin yanında olduk, destek verdik. Taşınmadan kiraya, enkaz kaldırmadan geçici barınmaya her konuda 115 milyar liralık kaynakla 2 milyon kişiye ulaştık" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Mamak Yeşilbayır Mahallesi Sağduyu Caddesi'nde toplu açılış töreninde konuştu. Muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Hizmet ederken kimsenin kökenine mezhebine bakmadık. Belediyemizin ve kamu kurumlarının kapılarını kimseye kapatmadık." dedi.
19.03.2024 Gündem
4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Ankara'da düzenlendi
4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Ankara'da düzenlendi Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu’nun 4’üncüsü, ‘Küresel ve Yerel Boyutlarıyla İslamofobi’ temasıyla düzenlendi. Forumun açılışında konuşan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Dünyaya İslam’ın değil, İslam düşmanlığının küresel bir tehdit olduğunu anlatmalıyız” dedi.
14.03.2024 Gündem
Adana'da sağlıkçılardan 'Beyaz Yürüyüş'; Parkinson hastası emekli doktor bir kilometre en önde yürüdü!
Adana'da sağlıkçılardan 'Beyaz Yürüyüş'; Parkinson hastası emekli doktor bir kilometre en önde yürüdü! Adana'da çok sayıda sağlık çalışanı, 14 Mart Tıp Bayramı'nda şiddetsiz, güvenli, güvenceli, demokratik bir yaşam talebi ile 'Beyaz Yürüyüş' düzenledi. Parkinson hastalığı nedeniyle 11 yıl önce çocuk cerrahlığını bırakan Dr. Saadettin Güney (59) de Adana Tabip Odası'nın flaması ile 1 kilometre yürüyerek meslektaşlarına destek verdi.
14.03.2024 Adana
Merkez Bankası verileri açıkladı! Cari açıkta hızlı düşüş
Merkez Bankası verileri açıkladı! Cari açıkta hızlı düşüş Merkez Bankası'nın açıkladığı verilere göre Türkiye'nin cari açığı Ocak ayında 10,4 milyar dolardan 2,5 milyar dolara geriledi.
12.03.2024 Ekonomi
Çalışan milyonları doğrudan ilgilendiriyor! Maaş detayını ortaya çıktı, TÜİK kalem kalem açıkladı
Çalışan milyonları doğrudan ilgilendiriyor! Maaş detayını ortaya çıktı, TÜİK kalem kalem açıkladı Kadın -erkek tüm çalışanları doğrudan ilgilendiriyor. Özellikle yüksek okul mezunları işe yüksek maaş beklentisi ile giriyor. Maaş miktarını eğitim, ve cinsiyet başta olmak üzere pek çok kriter belirliyor. TÜİK verilerine göre, Türkiye nüfusunun yüzde 49,9'u kadınlarda oluşuyor. ücret veya kazanç farkına bakıldığında cinsiyetler arası tüm eğitim düzeylerinde durum erkek lehine gerçekleşti. Öte yandan kadınlar erkeklerden 5,5 yıl daha uzun yaşıyor.
6.03.2024 Çalışma Hayatı
Bakan Şimşek'ten flaş MTV ve KDV açıklaması!
Bakan Şimşek'ten flaş MTV ve KDV açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. Bakan Şimşek " Bugünkü enflasyon rakamı son 12 ayın enflasyon rakamıdır. Önümüzdeki 12 ay enflasyon düşecektir. Çok net şekilde piyasalar diyor ki inanıyoruz, enflasyon düşecek diyor" dedi.
4.03.2024 Ekonomi
MSÜ sınavında kalem verilecek mi 2024? MSÜ kalem silgi verilecek mi 2024, sınava neler getirmek yasak?
MSÜ sınavında kalem verilecek mi 2024? MSÜ kalem silgi verilecek mi 2024, sınava neler getirmek yasak? Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavına girecek olan adaylar, sınav öncesi hazırlıklarını tamamlaya çalışıyor. MSÜ sınavı 3 Mart tarihinde yapılacak. Öğrenciler sınava girmelerine engel olacak bir durumla karşılaşmamak için sınavla ilgili kuralları gözden geçiriyorlar. Peki, MSÜ sınavında kalem verilecek mi 2024? MSÜ kalem silgi verilecek mi 2024, sınava neler getirmek yasak?
2.03.2024 Gündem
'İnci Taneleri' yeni bölümüyle ekrana geliyor! Dilber dansı damga vuracak
'İnci Taneleri' yeni bölümüyle ekrana geliyor! Dilber dansı damga vuracak Kanal D’nin Yılmaz Erdoğan imzalı sevilen dizisi “İnci Taneleri” bu akşam 6’ncı bölümüyle ekrana geliyor.
29.02.2024 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan: F-16 alımına kilitlenmiş durumdayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: F-16 alımına kilitlenmiş durumdayız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim şu andaki planımız, programımız F-35'ten öte F-16'ya kilitlenmiş vaziyetteyiz. Gerek kongre gerekse senato bize gelen senatörlerle de yaptığımız görüşmelerde daha çok şu anda F-16'larla ne gibi adımlar atarız bunları konuştuk" dedi.
26.02.2024 Gündem
Organize suç örgütleri çökertildi: 47 kişi gözaltına alındı
Organize suç örgütleri çökertildi: 47 kişi gözaltına alındı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa'da düzenlenen operasyonda 2 örgüt elebaşının da içerisinde bulunduğu 47 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
24.02.2024 Gündem
Şimşekler Samet Güdük'ü unutmadı
Şimşekler Samet Güdük'ü unutmadı Adana Demirspor taraftarları, deplasmanda oynanan Alanyaspor maçında geçtiğimiz günlerde hain saldırı sonucu hayatını kaybeden Samet Güdük'ün posterini astı.
18.02.2024 Adana
Meyve ağaçları kış ortasında çiçek açıp meyve verdi! Şaşırtan gelişme
Meyve ağaçları kış ortasında çiçek açıp meyve verdi! Şaşırtan gelişme Adana’nın Kozan ilçesinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle ağaçlara çiçek açıp meyve verdi.
12.02.2024 Adana
Zeydan Karalar'ın Özel Kalem Müdürü Samet Güdük'e silahlı saldırı
Zeydan Karalar'ın Özel Kalem Müdürü Samet Güdük'e silahlı saldırı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın Özel Kalem Müdürü Vekili Samet Güdük belediye binasında kimliği meçhul bir kişinin silahı saldırısına uğradı. Öte yandan saldırganın da kimliği belli oldu.
12.02.2024 Gündem
MHP lideri Bahçeli'den AYM'ye sert tepki! 'Milli güvenlik sorunudur'
MHP lideri Bahçeli'den AYM'ye sert tepki! 'Milli güvenlik sorunudur' MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin kuruluşunun 55'inci yılının kutlama programında açıklamalarda bulundu. Anayasa Mahkemesi'ne tepki gösteren Bahçeli, "AYM adalet ilkelerine savaş açmıştır. Teröristin hakkı mı olur? Teröre hak mı verilir? Neyin dayatmasını yapıyor, kimlere mesaj ulaştırmaya çalışıyorsunuz? AYM artık milli güvenlik sorunudur. Böyle gidemez. Böyle bir mahkeme yapısı Türkiye'de yüksek yargı organları arasında yer almamalıdır. " dedi.
9.02.2024 Gündem
Derece İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Derece İşareti Nasıl Yapılır?
Derece İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Derece İşareti Nasıl Yapılır? Bir tipografik sembol olarak derece işareti öne çıkmaktadır. Hem bilgisayarda klavye üzerinden hem de günlük yaşamda kalem kullanarak değerlendirilir. Özellikle hava sıcaklığını ya da açıyı belirtmek için yaygın şekilde kullanılan bir ifade olduğunu söylemek mümkündür.
6.02.2024 Yaşam
İşsizlik maaşıyla ilgili bilinmeyen detay! Alacağınız ödeme farkında olmadan azalabilir
İşsizlik maaşıyla ilgili bilinmeyen detay! Alacağınız ödeme farkında olmadan azalabilir Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. İşsizlik maaşıyla ilgili kritik detay ortaya çıktı. 2024 asgari ücret zam oranının açıklanmasıyla birlikte tam 8 kalem ücrette daha değişikliğe gidilmişti. Yeni maaşla birlikte değişikliğin yaşanacağı ücretlerden biri de işsizlik ödeneği olmuştu. İşsizlik ödeneğiyle ilgili çalışanların gözünden kaçan detay pahalıya mal olabiliyor. Farkında olmadan yapacağınız hata alacağınız ödemeyi etkiliyor. İşte detaylar...
3.02.2024 Çalışma Hayatı
14. MIXX Awards Türkiye jürisi belirlendi
14. MIXX Awards Türkiye jürisi belirlendi İnteraktif Reklamcılık Derneği (IAB) tarafından bu sene 14’üncüsü düzenlenen MIXX Awards Türkiye yarışmasının jüri üyeleri belli oldu. 5 Şubat’a kadar başvuruların yapılabileceği 14. MIXX Awards Türkiye ödülleri, 15 Nisan tarihinde düzenlenecek tören ile sahiplerine verilecek.
1.02.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kalem ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kalem haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.