Kadın Subay

Kadın Subay

Son dakika KADIN SUBAY haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan KADIN SUBAY ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını KADIN SUBAY haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kadın Subay

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kadın subay gelişmeleri de dahil olmak üzere 377 kadın subay haberi bulunmuştur. Tüm kadın subay haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhuriyetin ilk kadın generali CNN Türk’e konuştu: Atatürk ile aynı mesleği yapmak onur verici
Cumhuriyetin ilk kadın generali CNN Türk’e konuştu: Atatürk ile aynı mesleği yapmak onur verici Türkiye’nin ilk kadın generali CNN Türk’e konuştu. Tuğgeneral Özlem Yılmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel demeç verdi.
29.10.2023 Gündem
Türkiye'nin ilk kadın amirali Gökçen Fırat'ın yeni görevi belli oldu
Türkiye'nin ilk kadın amirali Gökçen Fırat'ın yeni görevi belli oldu Yüksek Askeri Şura kararıyla Tuğamiral rütbesine terfi ettirilerek Türk Deniz Kuvvetleri tarihinin ilk kadın amirali olan Gökçen Fırat'ın görev yeri 11 Ağustos 2023 Cuma tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla belli oldu. Fırat, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Savunma Planlama ve Proje Yönetimi Başkanı görevine atandı.
11.08.2023 Gündem
Komutanları ve arkadaşları Amiral Gökçen Fırat'ı anlattı: Gerçek bir denizci
Komutanları ve arkadaşları Amiral Gökçen Fırat'ı anlattı: Gerçek bir denizci 'Mavi Vatan’da devrim niteliği taşıyan YAŞ kararıyla Kurmay Albay Gökçen Fırat, TSK’nın ilk kadın amirali oldu. Fırat’ı teğmenliğinden beri tanıyan emekli Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, “Gökçen Amiral gerçek bir denizci” dedi. Devreleri de onu “Tam bir asker” diye anlattı.
5.08.2023 Gündem
Genelkurmay Başkanı Org. Metin Gürak oldu! İşte dikkat çeken üç özelliği
Genelkurmay Başkanı Org. Metin Gürak oldu! İşte dikkat çeken üç özelliği Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Yüksek Askeri Şura toplantısında Genelkurmay Başkanlığı’na 2. Ordu Komutanı Org. Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na Org. Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ise Org. Ziya Cemal Kadıoğlu getirildi.
4.08.2023 Gündem
Amiral Kurmay Gökçen Fırat kimdir? YAŞ kararı ile terfi eden ilk kadın amiral Kurmay Albay Gökçen Fırat kaç yaşında, aslen nereli, hangi görevlerde yer aldı?
Amiral Kurmay Gökçen Fırat kimdir? YAŞ kararı ile terfi eden ilk kadın amiral Kurmay Albay Gökçen Fırat kaç yaşında, aslen nereli, hangi görevlerde yer aldı? Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Kurmay Albay Gökçen Fırat amiralliğe terfi etti. TSK’da ilk defa denizci bir kadın çapraz kılıcı apoletlerine takacak. Peki, Kurmay Albay Gökçen Fırat kimdir? YAŞ kararı ile ilk kadın amiral Albay Gökçen Fırat kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı?
4.08.2023 Gündem
1680 sözleşmeli Jandarma astsubay alımı şartları neler, astsubay alımı başvurusu nasıl yapılır? Muvazzaf/sözleşmeli erkek ve kadın astsubay alımı!
1680 sözleşmeli Jandarma astsubay alımı şartları neler, astsubay alımı başvurusu nasıl yapılır? Muvazzaf/sözleşmeli erkek ve kadın astsubay alımı! Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı 2 bin 218 personel alımı yapacağını duyurdu. Subay, astsubay, sözleşmeli personel, uzman yardımcısı ve memur kategorisinde yapılacak alımların detayları sorgulanmaya başlandı. İşte Subay, astsubay, uzman yardımcısı, sözleşmeli personel, memur başvuru tarihleri ve şartları...
30.12.2022 Personel Alımı
TSK'nın ilk kadın generali olarak tarihe geçti! Görevi belli oldu
TSK'nın ilk kadın generali olarak tarihe geçti! Görevi belli oldu TSK’nın ilk kadın generali olarak atanan Özlem Yılmaz, ‘Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı olarak görev yapacak.
14.08.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Ekonomide sevindiren gelişme
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Ekonomide sevindiren gelişme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı Subay ve Astsubay Mezuniyet Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, mezun olan öğrencilerin ailelerine 'evlatlarınızla ne kadar iftihar etseniz azdır' dedi. Öte yandan Erdoğan, Türkiye ekonomisinin 2. çeyrekte yüzde 21.7 büyüdüğünü hatırlatarak, Türkiye'nin dünyada en hızlı büyüyen 2. ekonomi olduğunu açıkladı.
1.09.2021 Gündem
Kamu memur alımı 2021! KPSS'den 55 ve 60 puanla binlerce memur alınacak!
Kamu memur alımı 2021! KPSS'den 55 ve 60 puanla binlerce memur alınacak! Türkiye genelinde pek çok şehirde kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmek üzere memur alıcak. Şoför'den avukat, mühendis, teknikerden, uzman yardımcısına pek çok kadroda memur alımı gerçekleştirilecek. Peki, kamu memur alımı ilanlarına nasıl başvuru yapılır? Hangi kamu kurumları memur alıyor? İşte İŞKUR kamu memur alımı ilanlar...
17.02.2021 Personel Alımı
Subay alımları 2021: Jandarma 590 subay alımı başvuruları başladı! Jandarma subay alımı şartları nelerdir? Muvazzaf/sözleşmeli subay alımı başvuru kılavuzu…
Subay alımları 2021: Jandarma 590 subay alımı başvuruları başladı! Jandarma subay alımı şartları nelerdir? Muvazzaf/sözleşmeli subay alımı başvuru kılavuzu… Jandarma Genel Komutanlığı 590 Subay alımı başvuruları dün başladı başladı. 590 Subay alımı için başvuru yapacak adayların taşıyacağı başvuru şartları da açıklandı. Başvurular sadece https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacak.
17.02.2021 Gündem
Astsubay KPSS puanı ve 2020 alımı! Astsubay alımı ne zaman, şartları neler?
Astsubay KPSS puanı ve 2020 alımı! Astsubay alımı ne zaman, şartları neler? Astsubay alımı ve KPSS puanı hakkında yapılan aramalar KPSS önlisans sonuçlarının açıklanmasının ardından yoğunluk kazandı. KPSS önlisans sonuçlarının erişime açılmasıyla adaylar tercihler açıklanma tarihiyle ilgili aramalar yaparken, girmek istedikleri mesleklere yönelik de araştırma yapıyor. Peki, Astsubay alımı ne zaman? Astsubay hangi KPSS puanıyla alım yapıyor?
26.11.2020 Personel Alımı
Hint ordusunda kadın subay devrimi
Hint ordusunda kadın subay devrimi Yüksek Mahkeme, iktidarın itirazına rağmen kadınların ordu bünyesinde artık eşit haklara sahip olmasına hükmetti. Kadın subaylar komutan rütbesine yükselebilecek.
17.02.2020 Dünya
2020 Jandarma ve Sahil Güvenlik (JSGA) subay alımı başvuru süreci | Jandarma subay alımı (kadın/erkek) başvurusu nasıl yapılır?
2020 Jandarma ve Sahil Güvenlik (JSGA) subay alımı başvuru süreci | Jandarma subay alımı (kadın/erkek) başvurusu nasıl yapılır? Jandarma ve Sahil Güvenlik subay alımı başvurusu başladı. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi tarafından erkek kadın subay alımı başvuru ilanı yayınlandı. Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının erkek/kadın sözleşmeli subay ihtiyacını karşılamayı amaçlayan başvurular 16-31 Ocak 2020 tarihleri arasında internet üzerinden yapılacak. Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, başvuru şartları ile ilgili detayları yayımladı. Peki, Sahil Güvenlik ve Jandarma subay alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Jandarma subay alımı 2020 şartları…
16.01.2020 Personel Alımı
Jandarma subay alımı 2020 yarın başlıyor! Jandarma subay alımı başvuru şartları nelerdir?
Jandarma subay alımı 2020 yarın başlıyor! Jandarma subay alımı başvuru şartları nelerdir? Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi erkek kadın subay alımı başvurularının yarın başlayacağını açıkladı. Jandarma erkek kadın subay alımı ilanına başvuru yapacak olanlar için Jandarma subay alımı başvuru şartları da ilanda belirtildi. Peki, Jandarma subay alımı başvuru şartları nelerdir? İşte Jandarma subay alımı 2020 başvuruları…
15.01.2020 Personel Alımı
Danıştay'dan TSK'da başörtüsü serbestisi kararı
Danıştay'dan TSK'da başörtüsü serbestisi kararı Danıştay 2. Dairesi TSK'da kadın personele başörtüsü serbestisi getiren düzenlemenin yürütmesinin durdurulması talebini reddetti.
6.12.2018 Gündem
TSK'nın içindeki FETÖ yapılanmasına operasyon! Gözaltılar var...
TSK'nın içindeki FETÖ yapılanmasına operasyon! Gözaltılar var... Fetullahçı Terör Örgütü’nün Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki mahrem yapılanmasına yönelik Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah operasyon için düğmeye basıldı. 20'si subay ve 30'u da astsubay olan 50 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
19.11.2018 Gündem
Şehit yarbay için 'Gebersin abi ya' demişti! Cezası belli oldu
Şehit yarbay için 'Gebersin abi ya' demişti! Cezası belli oldu Jandarma tarihinde bir ilçeye komutan atanan ilk kadın subay olan ve Şırnak'ta geçen yıl şehit düşen yarbay Songül Yakut'a(41) hakarete ceza çıktı. FETÖ kumpasıyla açığa alınan daha sonra haklı hukuk mücadelesini kazanarak görevine geri dönen yarbay Yakut'a, sosyal medya hesabından "Gebersin abi ya şu kadınları orduda vs görünce deli oluyorum" şeklinde hakaret eden Cumaali Cengiz'e (25) verilen hapis cezası, ders niteliği taşıyor.
27.09.2018 Gündem
Kadın kahramanlar yetişiyor!
Kadın kahramanlar yetişiyor! Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlıklarının göz bebeği eğitim yuvası konumundaki Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nde her 2 komutanlık adına subay ve astsubay öğrenci yetiştiriliyor.
13.06.2018 Gündem
Afgan kadın subaylar savaşa hazır
Afgan kadın subaylar savaşa hazır Antalya'da eğitimlerini tamamlayan Afganistan Ulusal Ordusu üyesi 75 kadın subay, törenle belgelerini aldı. Afganistan Milli Savunma Bakanı Özel Kalem Müdürü Tümgeneral, “Kadın personelimizi yurt dışına, başka ülkelere gönderemiyoruz. Güvenimiz size tam olduğu için kadın askerlerimizi buraya gönderdik” dedi.
29.09.2021 Gündem
Hainlerle dört koldan savaşıyor
Hainlerle dört koldan savaşıyor NATO’daki skandalı ortaya çıkaran FETÖ mağduru Türk kadın subay Deniz Binbaşı Ebru Nilhan Bozkurt, aynı zamanda FETÖ’cülerle yargı önünde de hesaplaşıyor
29.09.2021 Gündem
Önce Orgeneral Akar'ı sonra belgeleri çıkardılar
Önce Orgeneral Akar'ı sonra belgeleri çıkardılar Darbe gecesi Akar'ı karargahtan çıkaran askerler hemen ardından kolilerce belgeleri başka bir yere taşımışlar.
29.09.2021 Gündem
Hakan Fidan’ı uğurlayan kadın bakın kim çıktı!
Hakan Fidan’ı uğurlayan kadın bakın kim çıktı! 15 Temmuz hain darbe girişimi öncesinde Hulusi Akar ile görüşmek için karargaha gelen MİT müsteşarı Hakan Fidan'ı o gün uğurlayan kadın subayın kim olduğu ortaya çıktı.
29.09.2021 Gündem
Müttefiklere Rakka çağrısı
Müttefiklere Rakka çağrısı Müttefiklere Rakka çağrısı Pakistan’a hareketinden önce müttefiklere çağrı yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Sizinle beraber hareket ederiz. Yeter ki DEAŞ’ı gelin Rakka’dan da temizleyelim” dedi.
28.02.2017 Siyaset
TSK'da başörtüsü yasağı kalktı
TSK'da başörtüsü yasağı kalktı TSK'da başörtüsü yasağının kalktığı duyuruldu. İsteyen kadın subay ve astsubaylar başörtüsü takabilecek. Uygulama askeri öğrenciler için de geçerli olacak.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kadın Subay ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kadın subay haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.