Gazete Vatan Logo

Müttefiklere Rakka çağrısı

Müttefiklere Rakka çağrısı Pakistan’a hareketinden önce müttefiklere çağrı yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Sizinle beraber hareket ederiz. Yeter ki DEAŞ’ı gelin Rakka’dan da temizleyelim” dedi.

Müttefiklere Rakka çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesine katılmak üzere Pakistan’a hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. El Bab operasyonunun tamamlandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: “Ama bu tabii oradaki sürecin bitmesi anlamına değil. Çünkü bizim buradaki hedefimiz Cerablus, Rai, Dabık, El Bab ama ondan sonra da koalisyon güçleriyle, Rusya’yla, Amerika’yla mutabık kalmamız halinde, gerek Münbiç gerekse Rakka’ya yönelik de atılacak adımlar var. Bütün bunları uzaktan seyretmek gibi bir durumun içerisinde olamayız. Çünkü daha önce bunları uzaktan çok seyrettik. Seyrettik ama bunların bize belli bedelleri oldu. ‘Artık hem masada olacağız. Hem arazide de olacağız’ dedik.”

‘Münbiç PYD’nin değil’

“Şimdiki safha dediğim gibi daha önce belirlediğimiz bu Münbiç’tir ki, Münbiç Araplar’a ait olan bir yerdir. YPG’nin veya PYD’nin yeri değildir. Biz bunu da, Amerikalı dostlarımıza söyledik. Bir defa ‘Fırat’ın doğusuna kesinlikle PYD ve YPG’nin geçmesi gerekir, bunların burada kalmaması gerekir’ dedik. Onlar ‘geçti’, ‘geçiyor’, sürekli bize bunu söylediler. Ama halen geçmiş değil. Bunun bir defa, oradan tamamen boşalması lazım. Oraya da kendi Münbiç’in yerel halkının gelmesi lazım. Ondan sonraki süreç nedir? Bizim buradaki mücadelemiz DEAŞ’ladır. Dolayısıyla DEAŞ’la olan bu mücadelemizde de, eğer hakikaten müttefiklerimiz, DEAŞ’la olan mücadele samimiyseler, biz de diyoruz ki, ‘sizinle beraber hareket ederiz’. Yeter ki DEAŞ’ı gelin Rakka’dan da temizleyelim. Burayı da gerçek sahiplerine teslim etmiş olalım. Yani Türkiye olarak, bizim buralarda kalma diye bir derdimiz, bir amacımız yok. Buraların sahipleri kimse, onlar gelsin. Çünkü buralar bize tehdit oluşturuyor.”

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif’i kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’i kabul etti. Erdoğan, 13. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİK) Liderler Zirvesi için geldiği Pakistan’ın başkenti İslamabad’da Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü. Başbakanlık konutunda gerçekleşen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da katıldığı basına kapalı görüşme, yaklaşık 40 dakika sürdü.

Haberin Devamı

‘Her yerde ön açıldı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a son olarak TSK’da kadın subay ve astsubaylara başörtüsü serbestliğinin getirilmesiyle ilgili soru üzerine şunları söyledi: “Beklentiydi. Hayırlısıyla şu anda başlamış vaziyette. Temennimiz odur ki, hanım kardeşlerimizin de, kendilerinin inanç hürriyetinden her yerde istifade edebilmesidir. Bu silahlı kuvvetlerimizde de emniyette de, yargıda da, eğitimde de, her yerde bu ön açılmış vaziyette. Dünyanın değişiklik ülkelerinde, bakıyorsunuz her bir yerde... Yani oralarda bu oluyor da, halkının yüzde 99’u Müslüman olan ülkemizde niçin bunlar olmasın? Temennim odur ki hiçbir, yani hiçbir aşırılığa fırsat vermeden, aşırılığa gitmeden, bunların çerçeve içerisinde devamı, inanıyorum ki bütün gerilimleri bunlar alacak.”

‘Rahatsızız’ mesajı...

Cumhurbaşkanı’na basın toplantısında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da eşlik etti. Akar cebinden çıkardığı bir notu masaya koydu. Akar aynı notu Erdoğan açıklamasını tamamladıktan sonra cebine koydu. Erdoğan, ‘Karargah rahatsız’ haberini Akar’la konuştuklarını belirterek “Bunlar tabii, bizleri rahatsız ettiği gibi, TSK’yı hayli hayli rahatsız etmiştir. Bizim rahatsız olduğumuz bir konudan, TSK’nın rahatsız olmaması mümkün değildir. Çünkü biz, aynı vücudun azaları gibiyiz. Silahlı Kuvvetler rahatsız oluyorsa, biz rahatsız oluruz” dedi. Erdoğan, Akar’ın dış gezilere katılmasıyla ilgili de “Bu zirve birçok konuyu görüşeceğimiz zirvedir. Bunun içinde savunma vardır. Bunları biz görüşürken, bu işin sorumlusu olan kişilerinin yanımızda olmasından daha doğal ne olabilir? Bu ne densiz bir yaklaşımdır” dedi.

Haberin Devamı