Kadın Doğum

Kadın Doğum

Son dakika kadın doğum haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kadın doğum ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kadın doğum haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kadın Doğum

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kadın doğum gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.036 kadın doğum haberi bulunmuştur. Tüm kadın doğum haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Koca: Malpraktis Türkiye’de kökten çözülüyor
Bakan Koca: Malpraktis Türkiye’de kökten çözülüyor Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Beyaz reformla birlikte düzenlenen Malpraktis Yasası var. Dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor" dedi.
29.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek mitinginde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular. Bavul bavul paralar… Bu paralar nereden geliyor, nereye gidiyor. Tek sermayesi sizlerin oyları olan DEM, benim Kürt kardeşlerimizin iradesini işporta pazarına çıkarmıştır." dedi. Erdoğan, Diyarbakır'ın ardından Batman'da önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomi politikalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, "Güçlü bir kadro kurduk. Ekonomi programımız işliyor. Batman'ın evladı olan Hazine ve Maliye Bakanı'mız olan Mehmet Şimşek'e itimadım tam." dedi.
27.03.2024 Gündem
Sağlık Bakanı Koca: Bu kapasite Türkiye'de yapılan en büyük Şehir hastanesi kapasitesi
Sağlık Bakanı Koca: Bu kapasite Türkiye'de yapılan en büyük Şehir hastanesi kapasitesi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sancaktepe'de yapımı devam eden şehir hastanesinde incelemelerde bulundu. Hastaneyle ilgili bilgi veren Bakan Koca; "Bu hastanenin toplam yatak kapasitesi 4 bin 100 olacak. Bildiğiniz gibi Feriha Öz Acil Durum Hastanesi de burayla entegre kılınıyor ve Feriha Öz Acil Durum Hastanesi bin 8 yataklıydı toplam 5 bin 108 yataklı sağlık kampüsüne kavuşmuş olacağız. Bu kapasite Türkiye'de yapılan en büyük Şehir hastanesi kapasitesi" dedi.
23.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Kimsenin sizin oyunuza ipotek koymasına izin vermeyin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Kimsenin sizin oyunuza ipotek koymasına izin vermeyin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Dörtyol Kavşağı'ndaki Ağrı mitinginde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi birileri yine çıkmış tek parti faşizmini hortlatmak için CHP ile bir olup sizlerin iradesine ipotek koymaya çalışıyor. Dün silahla yaptıklarını bugün gizli ittifaklar kurarak gerçekleştirmenin gayreti içindeler. Bu uğurda baskıların sembolü olan CHP’ye bile yedek tekerlek yapacak duruma düştüler" dedi.
14.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kent uzlaşısı' tepkisi: Kimin eli kimin cebinde belli değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kent uzlaşısı' tepkisi: Kimin eli kimin cebinde belli değil Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Mardin mitinginde açıklamalarda bulundu. CHP'ye 'kent uzlaşısı' üzerinden tepki gösteren Erdoğan, "Karşı tarafa bakıyorsunuz ortada ne şeffaflık var ne milli iradeye saygı var. Kent uzlaşısı uydurdular. Kimin eli kimin cebinde belli değil." dedi. Filistin konusunda muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Her kim bu milletin Gazze ve Filistin davasındaki desteğini sorguluyorsa kendi milletine hakaret ediyor demektir. Bu asılsız ithamların AK Parti ve Cumhur İttifakı'ndan oy koparmak için dillendirilmesi utanç vericidir. Filistin konusunda kimse bize ders vermez." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak Adliye Meydanı'nda düzenlenen mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "En küçük bir vizyonları yok. Milletimizi karamsarlığa sürüklemek isteyenlerin amacı; ülkeyi tekrar eski istikrarsızlık, kavga ve terör günlerine döndürmektir. Heybelerindeki tek malzeme budur. Bizim bu millet için çok büyük hayallerimiz var. 2023 hedefleriyle ülkemizi bugünlere hazırladık." ifadelerini kullandı.
13.03.2024 Gündem
Bakan Fahrettin Koca'dan LÖSANTE sorusuna cevap! 'Sonuna kadar, yoğun bakım dahil açığız'
Bakan Fahrettin Koca'dan LÖSANTE sorusuna cevap! 'Sonuna kadar, yoğun bakım dahil açığız' Ak Parti seçim stantında yoğun ilgiyle karşılanan Bakan Koca, diğer siyasi partilerin seçim stantlarını da ziyaret etti.
9.03.2024 Gündem
3 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar ve eziyet davasında cezalar belli oldu
3 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar ve eziyet davasında cezalar belli oldu Ankara'da birlikte yaşadığı kadının 3 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu ve vücudunda sigara söndürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Yaşar Can Ü., 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 27 yıl, 'çocuğa karşı eziyet' suçundan da 8 yıl olmak üzere toplam 35 yıl hapse çarptırıldı.
7.03.2024 Gündem
İstanbul'da minibüse binenler inanamadı! Genç kadın yolcuların içinde doğum yaptı
İstanbul'da minibüse binenler inanamadı! Genç kadın yolcuların içinde doğum yaptı Bahçelievler'de 32 haftalık hamile Mizgin Güçlü kontrol için hastaneye gittiği sırada yolcu minibüsünde doğum yaptı. Minibüsle hastaneye götürülen kadın ile bebeği tedavi altına alındı. Bebeğe Asmin adı verildi. Doğum yapan Mizgin Güçlü, "Minibüste bir anda sancım başlayınca kendimi yere attım. Minibüste bir sürü erkek vardı, ben de onlardan çekindiğim için bağıramadım. Minibüsün demirlerinden tutunarak sessizce kendimi sıktım. Sıkınca da zaten bebek geldi" dedi. Baba Murat Güçlü, "Herkes minibüsçüye seslendi hızlansın diye. O da sağ olsun ambulans şoförü gibi sürmeye başladı. Hızlandı ve yoldakilere seslenerek yolu açtı. Tam hastanenin önüne geldiğimizde eşim minibüsün içerisinde doğum yaptı" dedi. Sürücü Hakan Yücel de "Uçakta gördük, takside gördük de minibüsün içinde ilk defa böyle bir şeye şahit olduk" diye konuştu.
27.01.2024 Gündem
Rahim ağzı kanseri için kritik uyarı: Erkek çocukların aşılanması şart
Rahim ağzı kanseri için kritik uyarı: Erkek çocukların aşılanması şart Rahim ağzı kanserinin önlenebilir bir hastalık olduğunu ve HPV aşısının devlet politikası haline getirilerek aşılama programına girmesi gerektiğini söyleyen Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, HPV aşısının hem erkek hem de kız çocuklarına erken yaşta yapılmasının önemine işaret etti. Prof. Dr. Ünal, “Esasında erkeklerin aşılanması gerekiyor. Bu virüsü erkekler taşıyor ve bulaştırıyor. Dolayısıyla 9 ila 15 yaş arasındaki erkek çocuklarının aşılanması şarttır” dedi.
15.01.2024 Sağlık
Doğuma geldikleri hastanede bebeklerini kaybeden çiftten 'sıra beklettiler' iddiası
Doğuma geldikleri hastanede bebeklerini kaybeden çiftten 'sıra beklettiler' iddiası Bolu'da, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesi'nde doğum için sıra beklerken, 'Elisa' ismini vermeyi planladıkları kız bebeklerinin öldüğünü öğrenen Gamze Çağlar (23) ile eşi Ali Çağlar (24) gözyaşlarına boğuldu. Ali Çağlar, 2 saat sıra beklediklerini iddia ederek, “Bunlar öldürdü benim çocuğumu. Şikayetçi olacağım” diyerek hastane yönetimine tepki gösterdi.
26.12.2023 Gündem
Hastanın vücudunda sargı bezi unutan doktordan bir skandal daha! Hamile kalınca gerçeği öğrendi...
Hastanın vücudunda sargı bezi unutan doktordan bir skandal daha! Hamile kalınca gerçeği öğrendi... Antalya'da, 4’üncü gebeliğinin ardından 2013 yılında tüp ligasyonu (tüplerin bağlanması) yaptıran Şerife Erenci (43), 4,5 yıl sonra hamile kalınca işlemi yaptığını öne süren doktor D.A. ve hastane hakkında dava açtı. Tüplerin bağlanması işlemini yapmadığı tespit edilen D.A.'nın, bir başka hastanın 2 yıl önceki doğumunda vücudunda 30 santimlik gazlı bez unutan doktor olduğu ortaya çıktı.
13.12.2023 Gündem
Ordu’da doktor, rüşvetten tutuklandı! Soruşturma başlatıldı
Ordu’da doktor, rüşvetten tutuklandı! Soruşturma başlatıldı Ordu’da Fatsa Devlet Hastanesi'nde görevli Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Okay Kurtbay ‘Rüşvet, irtikap ve kamu kurumu zararına dolandırıcılık’ suçundan tutuklandı.
24.10.2023 Yaşam
12 gün kuralına dikkat! Tüp bebek tedavisinin tüm aşamalarını açıkladı
12 gün kuralına dikkat! Tüp bebek tedavisinin tüm aşamalarını açıkladı Türkiye'de 150'nin üzerinde tüp bebek merkezi var ve her sene Türkiye'de 80 ile 100 bin arasında tüp bebek tedavisi yapılıyor. Kadınlarda fallop tüplerinin tıkanması, enfeksiyon, erkeklerde düşük sperm kalitesi, ileri yaş, polikistik over sendromu çocuk oluşumunu engellese de tüp bebek yöntemi imdada yetişiyor. Çocuk sahibi olamayan kadın ve erkekler için tüp bebek tedavisi umut olmayı sürdürüyor. Kadın Doğum ve Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel de tüp bebek tedavisinin aşamalarını sizler için derleyerek, tüp bebek yapmayı düşünen çiftlere rehber oldu.
22.10.2023 Sağlık
Staj ve çıraklık mağdurlarından Anayasa Mahkemesi adımı! Murat Bal'dan dikkat çeken açıklama
Staj ve çıraklık mağdurlarından Anayasa Mahkemesi adımı! Murat Bal'dan dikkat çeken açıklama Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Prim günü ve sigorta süresi şartlarını taşıyanlar emekli olarak ilk maaşlarını aldı. Şimdi ise EYT'de başlangıç kapsamına alınmayan staj ve çıraklık sigortalısı için yeni bir düzenleme gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. İstanbul Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Kurucu Başkanı Murat Bal, konunun çözümü için önemli tespitlerde bulundu.
18.05.2023 Gündem
Çocuğuna damar yolu açılmadığını iddia etti, doktora saldırıp dişini kırdı!
Çocuğuna damar yolu açılmadığını iddia etti, doktora saldırıp dişini kırdı! Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kampüsünde bir hasta yakını, çocuğuna damar yolu açılmadığını iddia ederek görevli doktora saldırıp dişini kırdı.
6.05.2023 Yaşam
İki aydır canlarını arıyorlar: Öldüğünü bilsek yasımızı tutarız
İki aydır canlarını arıyorlar: Öldüğünü bilsek yasımızı tutarız Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden yaklaşık iki ay geçti ancak hala onlarca kayıp insan var. Kayıplarını arayan aileler, “İki ay olacak herhangi bir gelişme yok. Öldü mü yaşıyor mu bilmiyoruz. Öldüğünü bilsek yasımızı tutarız” diyor.
2.04.2023 Yaşam
2 günlük bebeğini fındık bahçesine gömen anne için ağırlaştırılmış müebbet talebi
2 günlük bebeğini fındık bahçesine gömen anne için ağırlaştırılmış müebbet talebi Ordu'nun Altınordu ilçesinde evlilik dışı ilişkisinden doğan 2 günlük kız bebeğini öldürüp, fındık bahçesine gömdüğü iddiasıyla tutuklanan Bilge Çapa (27) hakkında 'altsoydan akrabayı kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
30.03.2023 Gündem
Büyük kavuşma! Oğlumu bulmak için 4 saat yürüdüm ama hastanede yoktu’
Büyük kavuşma! Oğlumu bulmak için 4 saat yürüdüm ama hastanede yoktu’ Konya’da yaşayan Tican ailesi bebek bekliyordu. Doğumdan önce Hatay’da yaşayan ailelerini ziyaret etmek istediler. Fakat anne beklediğinden daha erken doğum yaptı ve oğlu Umut Yunus’u Hatay’da dünyaya getirdi. Aile Hatay’da depreme yakalandı. Deprem sonrasında yaşadıkları ise tam bir mücadele öyküsü...
19.03.2023 Yaşam
Kızılay, depremzede kadınlara özel Whatsapp hattı kurdu
Kızılay, depremzede kadınlara özel Whatsapp hattı kurdu Kızılay, afetten etkilenen kadın ve çocukların kişisel ihtiyaçları için özel bir hat kurdu. Kızılay Kadın gönüllüleri ile Genç Kızılay kadın gönüllüleri, kendilerine gelen hijyenik ped, iç çamaşırı, kıyafet ve hijyen malzemeleri gibi talepleri, kurulan Whatsapp hattı üzerinden karşılıyor.
18.02.2023 Gündem
Depremde 100’e yakın hekim hayatını kaybetti
Depremde 100’e yakın hekim hayatını kaybetti Depremin vurduğu 10 kentte ölen 10 binlerce kişinin içinde 100’e yakın doktor da vardı. Sevdikleriyle yaşadıkları evlerin yıkılması sonucu ölen doktorların kimi rezidansta kimi de güvenli bulduğu sitelerde yaşıyordu.
16.02.2023 Gündem
81 saat sonra enkazdan çıkan Beşir: Battaniye gibi bir şeyin içerisindeydim
81 saat sonra enkazdan çıkan Beşir: Battaniye gibi bir şeyin içerisindeydim Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır’da enkazdan sağ olarak kurtarılan 6 yaşındaki Beşir Yıldız'ı hastanede ziyaret etti.
13.02.2023 Gündem
Deprem anında hayat kurtaran 'izolatör!' "Sarsıntı sırasında ameliyat devam etti"
Deprem anında hayat kurtaran 'izolatör!' "Sarsıntı sırasında ameliyat devam etti" Yapısında kullanılan ‘sismik izolatör’ sayesinde Elbistan Devlet Hastanesi, Hatay Dörtyol Devlet Hastanesi, Malatya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ve Battalgazi Devlet Hastanesi ise yıkıcı depreme rağmen dimdik ayakta kaldı...
12.02.2023 Gündem
Eşine 'Sen kadın değilsin, eşcinselsin' dedi! Gerçek hastanede ortaya çıktı
Eşine 'Sen kadın değilsin, eşcinselsin' dedi! Gerçek hastanede ortaya çıktı Genç kadının hayatı kabusa döndü. Ergenlik döneminde regl görmeyince hastaneye gitti, doktorlar 'sağlıklısın dedi. Sonra evlenen genç kadın sadece 8 ay evli kalabildi. Eşinin "Sen kadın değilsin; erkeksin, eş cinselsin, beni kandırdın" diyerek boşanma davası açtı, gerçek hastanede ortaya çıktı. İşte haberin detayları...
3.02.2023 Yaşam
Doktorum deyip güven kazandı, başkasına ait telefonu böyle sattı
Doktorum deyip güven kazandı, başkasına ait telefonu böyle sattı Telefon almak isterken kendini doktor olarak tanıtan şahıs tarafından 35 bin lira dolandırılan vatandaş, hayatının şokunu yaşadı. Dolandırıcının ‘ben parayı doktora yolladım, telefonu aldım’ demesi üzerine kurulan oyun ortaya çıkarken, detaylar şoke etti.
13.01.2023 Yaşam
Sahte doktor Ayşe Özkiraz skandalında yeni gelişme! Mahkemede itiraf etti: İzin verdiler, dikiş attım
Sahte doktor Ayşe Özkiraz skandalında yeni gelişme! Mahkemede itiraf etti: İzin verdiler, dikiş attım Tekirdağ'daki Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılan Ayşe Özkiraz olayında yeni bir gelişme daha yaşandı. Sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan ve hakkında 13 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 20 yaşındaki Ayşe Özkiraz hakim karşısına çıktı. Sahte doktor Özkiraz duruşma salonunda yaptığı savunmada çarpıcı itiraflarda bulundu. İşte son dakika haberinin detayları...
4.01.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kadın Doğum ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kadın doğum haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.