Kadın Çalışan

Kadın Çalışan

Son dakika kadın çalışan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kadın çalışan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kadın çalışan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kadın Çalışan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kadın çalışan gelişmeleri de dahil olmak üzere 7.610 kadın çalışan haberi bulunmuştur. Tüm kadın çalışan haberleri aşağıda listelenmiştir.
İŞKUR'dan 25 bin TL destek! Aylık 3 bin lira verilecek
İŞKUR'dan 25 bin TL destek! Aylık 3 bin lira verilecek İŞKUR, kadın istihdamı yapan şirketlere 25 bin lira destek vereceğini açıkladı. İşyerleri, çalıştırdıkları sigortalı sayısının yüzde 10’una kadar katılımcı talep edebilmektedir. Ayrıca, proje çerçevesinde çalışan kadın işçiye 0-66 ay aralığında çocuk sahibi olması halinde aylık 3 bin lira çocuk bakım desteği verilecek.
14.03.2024 Ekonomi
Türkiye başardı! Atak’lara yüzde 100 yerli silah geliyor
Türkiye başardı! Atak’lara yüzde 100 yerli silah geliyor Sarsılmaz şirketince üretilen silah testlerden başarıyla geçti. Böylece daha önce ABD ve İtalya ortaklığıyla üretilen silahın kullanıldığı ATAK helikopterinde artık yerli silah olacak.
22.07.2023 Ekonomi
Kadın Platformu 2022 Raporu yayımlandı
Kadın Platformu 2022 Raporu yayımlandı Fırsat eşitliği alanındaki çalışmalarını ve uygulamalarını “Kadın Platformu” çatısı altında sürdüren Yıldız Holding, 2022 Raporu’nu açıkladı. Rapora göre Yıldız Holding’de yeni istihdam edilen erkek ve kadın çalışan oranı 2022 yılında eşit oranda gerçekleşti.
22.06.2023 Ekonomi
Zam geldi! SGK'ya başvuran alıyor, 5 yıl süresi var
Zam geldi! SGK'ya başvuran alıyor, 5 yıl süresi var Milyonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiriyor. 2023 itibarı ile zam geldi. Yeni ödemeler tek tek açıklandı. Başvuru şartı bulunuyor. Kadınların çalışma hayatında daha fazla yer alabilmesi için, kadın çalışanlara bir takım haklar tanınıyor. Özellikle kadınların anne olduktan sonra çalışmaya ara vermesini önlemek için hem çalışma şartlarında kolaylık sağlanıyor hem de farklı kalemlerde ödeme imkanı sunuluyor.
18.01.2023 Çalışan Hakları
EYT ilk maaşlar ne zaman yatacak? EYT Meclis’e geldi mi, ne zaman gelecek?
EYT ilk maaşlar ne zaman yatacak? EYT Meclis’e geldi mi, ne zaman gelecek? EYT sorusu çözüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'de düzenlenen zirve sonrası yaptığı açıklamada EYT’nin çıktığını müjdeledi. Yeni düzenlemeyle, yaş sınırı olmaksızın 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta başlangıcı olanlar emekli olabilecek. Sabırsızlıkla ilk maaşlarını bekleyen vatandaşlar hükümet yetkililerinden gelen açıklamaları pür dikkat dinliyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "EYT bize geldikten sonra Meclis'te 10 günlük bir çalışma süresi gerekir, Bakanlık henüz çalışmayı göndermedi. Bizden bir tarih istemeyin" ifadelerini kullanmıştı. Son açıklama ise Bakan Bilgin’den geldi. Bilgin ilk maaşların yatması beklenen tarihi de açıkladı. Peki, EYT ilk maaşlar ne zaman yatacak? EYT Meclis’e geldi mi, ne zaman gelecek?
14.01.2023 Emekli
EYT'de yaş sınırı olmayacak! Emeklilikte sadece 1 yıl fark
EYT'de yaş sınırı olmayacak! Emeklilikte sadece 1 yıl fark EYT ile ilgili son dakika gelişmesi geldi. Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği EYT'de detaylar birer birer netleşiyor. EYT ile ilgili yeni yapılacak düzenlemeyle borçlanma ve iş başlangıç tarihinde değişiklik yapılacak. Öte yandan merakla beklenen emeklilikte yaşa takılanlar çalışmalarında emekli olanlara yapılacak kıdem tazminatı ödemeleri için önemli bir formül önerildi. Buna göre, aynı işyerinde emeklilikten sonra çalışmaya devam edenlerin kıdem tazminatlarının, işten ayrılırken ödenmesi için yasal düzenleme yapılabilir. Öneriye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da olumlu bakıyor. Vatandaşların emeklilik için merakla beklediği EYT düzenlemesinde yaş sınırı olmayacak. 8 Eylül 1999 tarihinde 18 yaşına giren kadın çalışan 2023'te 42 yaşında emekli olabilecek. Aynı yaş ve tarihte işe başlayan erkek çalışan da bir yıl sonra 43 yaşında emekliliğe hak kazanabilecek. İşte EYT ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
29.11.2022 Emekli
Yüksek kira artışları nedeniyle tersine göç başladı! Çalışanlar için bu kentler cazibe olmaktan çıktı, fiyatları duyan gidiyor...
Yüksek kira artışları nedeniyle tersine göç başladı! Çalışanlar için bu kentler cazibe olmaktan çıktı, fiyatları duyan gidiyor... Yüksek kira artışlarının etkisi ile rekor düzeye ulaşan enflasyonun büyük şehirler ve kıyı bölgelerde çok daha sert hissedilmesi, tersine göçe yol açtı. Sektör temsilcileri, söz konusu göçü durdurmak için çalışanlara yönelik kira ve lojman gibi desteklerin bir an önce devreye alınması gerektiği vurguluyor. Artan göç, birçok sektörde işçi bulma sorunlarının artmasına sebep oldu. Bu sektörlerin başında ise tekstil ve perakende sektörleri geliyor. Genç ve kadın çalışan oranının oldukça yüksek olduğu söz konusu sektörlerde önümüzdeki dönem bu sıkıntının daha da büyümesinden endişe ediliyor. Artan kiralardan dolayı da eskiden İstanbul’a veya yazlık bölgelere gitmek isteyenler artık buraları tercih etmiyor, çalışanlar için cazibe olmaktan çıkıyor.
25.07.2022 Ekonomi
Hibe kararı! Aylık net 5.500 TL, toplam 110.000 TL karşılıksız para... Başvurular e-Devlet'ten alınıyor
Hibe kararı! Aylık net 5.500 TL, toplam 110.000 TL karşılıksız para... Başvurular e-Devlet'ten alınıyor Karşılıksız para desteği! Başvurana aylık net asgari ücret kadar ödeme yapılacak. Nakdi destek 20 ay boyunca devam edecek. Hibe desteği ile ilgili detaylar belli oldu. Toplam 110.000 bin TL ödeme yapılacak. Başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor. Kadın işçi alana 110 bin lira hibe veriliyor. Kadın işçi alacak olan kadın işverenlere Avrupa Birliği (AB) destekli proje kapsamında her ay 5 bin 500 liralık net asgari ücret tutarında hibe verilecek. Ödeme 20 ay boyunca devam edecek. Yani toplam ödeme şu anki hesaba göre 110 bin lirayı bulacak.
24.07.2022 Ekonomi
Savunma sanayisinde kadın gücü! 'Projelere çok yönlü bir perspektif katabiliyorlar'
Savunma sanayisinde kadın gücü! 'Projelere çok yönlü bir perspektif katabiliyorlar' Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.'nin (STM) kadın mühendisleri, Türk savunma sanayisinin milli projelerinde etkin görev alıyor.
23.06.2022 Ekonomi
Et işleme tesisinde skandal görüntüler! İnsanlara yedireceklerdi, 3 ton eti yerlerden topladılar...
Et işleme tesisinde skandal görüntüler! İnsanlara yedireceklerdi, 3 ton eti yerlerden topladılar... Bursa'da hijyen kurallarına hiçe sayarak et ve et ürünlerini depolayan bir işletmeye 51 bin 200 lira cezai işlem uygulandı. Osmangazi Belediyesi Zabıta ekiplerinin yerlerden topladığı yaklaşık 3 ton et ve et ürünlerine imha edilmek üzere el konuldu.
10.06.2022 Gündem
Elon Musk’a akılalmaz cinsel istismar suçlaması!
Elon Musk’a akılalmaz cinsel istismar suçlaması! Son günlerde sosyal medya platformu Twitter’ı satın almak istemesi ve bu süreçte yaşananlarla gündemde olan Elon Musk’a yöneltilen bir cinsel taciz suçlaması manşetlere ilk sıradan yerleşti. Elde edilen belgelere göre, bir SpaceX uçuş görevlisi Elon Musk'ın kendisini taciz ettiğini iddia etti. İşte yaşananların şoke edici detayları…
20.05.2022 Dünya
Bakan Adil Karaismailoğlu 'Lojistik Forum 2022’de öğrencilerle bir araya geldi
Bakan Adil Karaismailoğlu 'Lojistik Forum 2022’de öğrencilerle bir araya geldi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Losijtik Forum 2022’de üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Çevrimiçi bağlanarak Türkiye’de ulaşım ve ulaşıma yapılan yatırımların çok önemli olduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu öğrencilere, “Türkiye’nin konumu, yaşanan gelişmeler, ulaştırma yatırımları, lojistik faaliyetler, dünyadaki küresel hareketler konuları çok önemli. Bu yüzden bunları ayarlayacağımız programla en kısa sürede sizlere aktarmak istiyorum” açıklamasını yaptı.
14.05.2022 Siyaset
En az 12.454 lira ödeniyor, paralar hesaplara yatırılıyor, başvuran alıyor
En az 12.454 lira ödeniyor, paralar hesaplara yatırılıyor, başvuran alıyor Paralar hesaplara yatırılıyor. Ödemeler toplu olarak SGK tarafından yapılıyor. Başvuran alıyor. En düşük ödeme miktarı 12 bin 454 lira. Asgari ücretli çalışanlar için geçerli olan bu rakam maaş miktarı arttıkça yükseliyor. Başvuru şartı bulunuyor. Çalışma mevzuatında kadınların çalışma hayatında daha fazla yer bulabilmesi için bazı avantajlar sağlanıyor. Özellikle doğum ile birlikte iş hayatını bırakan pek çok kadın bulunuyor. Bu durumun önüne geçilerek kadınların uzun süre çalışmaya devam edebilmesi ve emeklilik imkanından yararlanabilmesi için doğum izni, süt parası, yarı zamanlı çalışma gibi imkanlar bulunuyor. Doğum parası ödemesi kadınlar için tanınan en önemli haklardan birisi. Toplu olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan ödemeler asgari ücretli bir çalışan için 12 bin 454 lira. Ayrıca doğum yapanlara ve evlat edinenlere, birinci doğumda 60, ikincide 120 gün, sonraki doğumlarda 180 gün süreyle yarım gün çalışma hakkı veriliyor. Çalıştığı sürenin ücretini işveren, çalışmadığı sürenin ücretini brüt asgari ücret üzerinden İŞKUR veriyor. 2 ay yarı zamanlı çalışana devlet 4 bin 966 lira ödüyor. Öte yandan kadın çalışanlar doğum borçlanması ile 6 yıl erken emekli olma hakkı da elde edebiliyor.
SGK'dan toplu para ödemesi! Asgari ücretliye 12 bin 454 lira...
SGK'dan toplu para ödemesi! Asgari ücretliye 12 bin 454 lira... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeme yapılıyor. Başvuran yararlanıyor. Paralar vatandaşların banka hesaplarına yatırılıyor. Kadınların çalışma hayatında daha fazla yer alabilmesi için kadınlara bazı avantajlar sağlanıyor. Pek çok kadın annelik sürecinde iş hayatını bırakıyor. Anneliğin kadınların çalışma hayatını etkilememesi için doğum izni, doğum parası gibi imkanlar sağlanıyor. SGK tarafından yapılan bazı ödemeler ise pek çok kişi tarafından bilinmiyor. Örneğin erken doğum durumunda doğum öncesi kullanılamayan izinler doğumdan sonra kullanılabiliyor. Doğum parası ödemesini alınan maaş miktarı belirliyor. 2022 yılında en düşük doğum parası, 12 bin 454 lira oldu. Ayrıca çalışmayan kadınlara da doğum yardımı yapılıyor. Bu kapsamda; ilk çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira ve üçüncü çocuk için 600 lira ödeniyor.
İhbar, kötü niyet ve kıdem tazminatı ödeniyor! Kritik detay ortaya çıktı, bunu yapan hiçbir ödeme alamıyor
İhbar, kötü niyet ve kıdem tazminatı ödeniyor! Kritik detay ortaya çıktı, bunu yapan hiçbir ödeme alamıyor Çalışan milyonları ilgilendiriyor. İhbar ve kıdem tazminatı ödeniyor. Ayrıca iş güvencesi olmayan iş yerlerinden kötü niyet tazminatı da talep edilebiliyor. İşten çıkartılan kişi isterse işe iade talebinde de bulunabiliyor. Çalışma hayatında kadınların daha çok yer alabilmesi için bir takım pozitif ayrıcalıklar tanınıyor. Bazı işverenler kadın çalışanın hamilelik döneminde işten çıkartılmasına karar veriyor. Doğum izni, süt izni gibi haklardan faydalanması işverenler tarafından tercih edilmiyor. Ancak hamile veya yeni doğum yapmış kadınların çalışma koşulları İş Kanunu ve yönetmelik ile düzenlenmiş durumda. Bu dönemde işten çıkartılan işçi, işveren açısından başka bir haklı neden yoksa ihbar ve kıdem tazminatı alabiliyor, iş güvencesi bulunan işyerlerinde işe iade talebinde bulunabiliyor, iş güvencesi olmayan işyerlerinde kötü niyet tazminatı talep edebiliyor. Hamile olduğunu gizleyen çalışan ise zor durumda zor durumda kalıyor. Hamilelik işten çıkartma sebebi değil, fakat halime olduğunu gizlemek tazminatsız olarak işten çıkarılma nedeni oluyor.
18.04.2022 Çalışan Hakları
Emekli, memur, çalışan, milyonları ilgilendiriyor! Hesaba yatıyor! Flaş rapor detayı...
Emekli, memur, çalışan, milyonları ilgilendiriyor! Hesaba yatıyor! Flaş rapor detayı... Emekli, çalışan, memur milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika açıklaması. Hesaba yatırılıyor. Emeklilikte ikramiye, işsizlikte güvence olan kıdem tazminatı milyonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiriyor. Özel sektör çalışanları sadece en son çalıştıkları işyerinde geçen süreleri, kamu çalışanları da kamuda çalıştıkları süre üzerinden kıdem tazminatını alır. Kamu çalışanlarına borçlanılan askerlik süresi için de kıdem tazminatı ödenir. Kamuda çalışırken borçlanılan askerlik süresi emeklilik halinde kıdem süresine ilave edilir. Özel sektörden emekli olan, kamu çalışanı olduğu halde emeklilik dışındaki bir sebeple işinden ayrılanın askerlik süresi kıdem süresine eklenemiyor. Bu yıl için kıdem tazminatı tavanı 10 bin 848 lira olarak belirlendi. Ocak ayı ile birlikte alınacak en yüksek kıdem tazminatı 108 bin 486 lira oldu. Bu miktarı Hazine ve Maliye Bakanlığı her yıl memur maaş katsayılarına göre belirliyor. Bu tutar 30 Haziran'a kadar geçerli olacak. Çalışanın maaşı bu tutarın üzerinde de tazminat hesabında olsa belirlenen tavan miktar uygulanıyor. Öte yandan İşyeri ve iş ortamı sağlığınızın bozulmasına neden oluyorsa işverenle konuşarak kıdem tazminatı alarak işten ayrılabilirsiniz. İşverenin kabul etmemesi durumunda sağlık nedeniyle işe devam edemeyeceğinize yönelik sağlık raporu alıp bunu da işverene sunarak tazminatınızı alabilirsiniz. Çalışanın sağlığının o işyerinde çalışmaya elverişli olmadığına dair iddiasının sağlık raporu ile kanıtlaması zorunluluğu bulunuyor. İşte kıdem tazminatı ile ilgili milyonları ilgilendiren flaş detaylar...
11.04.2022 Çalışan Hakları
SGK'dan karşılıksız para desteği! Ayda 3.984 TL ödeniyor, başvuruyu önce yapan alıyor
SGK'dan karşılıksız para desteği! Ayda 3.984 TL ödeniyor, başvuruyu önce yapan alıyor Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Karşılıksız para desteği sağlanıyor. SGK tarafından yapılan son dakika açıklamasında hibe başvuruları ile ilgili detaylar açıklandı. Ayda 3.984 TL olarak ödenecek hibe desteğinden yararlanmak isteyenler başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecekler. Karşılıksız para desteği 20 ay boyunca devam edecek. Peki SGK hibe desteğinden kimler yararlanacak? Karşılıksız para desteği ödemesinde hangi kriterler dikkate alınacak? SGK hibe desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar bu soruların yanıtını merak ediyordu... Kadın işverenleri desteklemek, onları rekabete karşı daha dayanıklı hale getirmek, girişimci kadınları haksız rekabete karşı korumak, kadınlara yeni iş olanakları yaratmak ve kayıtlı kadın istihdamını artırmak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) tarafından Avrupa Birliği destekli “Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” kısa adıyla “Women-Up” Projesi hayata geçirildi. Projede başvuru süreci devam ediyor. Yirmi ay sürecek destekten, kadın istihdam eden kadın girişimciler yararlanacak. Destek alacak kadın girişimciler, başvuru sırasına göre belirlenecek. İşte SGK karşılıksız para desteği ile ilgili merak edilen ayrıntılar...
18.03.2022 Çalışma Hayatı
Asgari ücretliye 12 bin 454 lira ödeniyor!  Başvuru şartı var, ödemeler...
Asgari ücretliye 12 bin 454 lira ödeniyor! Başvuru şartı var, ödemeler... Yüz binlerce çalışanı ilgilendiriyor. Asgari ücret alanlara 12 bin 454 lira ödeniyor. Paralar banka hesaplarına yatırılıyor. Başvuru şartı bulunuyor. Bu ödeme dışında tek sefere mahsus en az 300 TL devlet tarafından karşılıksız olarak veriliyor. 300 liralık destek ödemesi yapılırken çalışma şartı aranmıyor. Kadınların çalışma hayatına katılımını artırmak için devlet tarafından pek çok destek sağlanıyor. Doğum izninden süt parasına, erken emeklilik imkanından hibeye kadar birçok destek kadınları bekliyor. Bu destekler kapsamında doğum yapan ve analık iznini kullanan kadınlara çalışmadığı her gün için, geçici iş göremezlik ödeneği veriliyor. Asgari ücret alan bir annenin 112 günlük parası 12 bin 454 lirayı buluyor. Kendi işini kurmak isteyen kadınlar da destekleniyor. Evde üretim yapan kadınlara vergisiz esnaflık imkanı ile emeklilik yolu açılıyor. Bunun için vergi dairesine bir dilekçe ile başvurmak yeterli oluyor. Ayrıca kadın girişimcilere erkeklere oranla daha uzun vadeli ve yüksek hibe ve kredi imkanı tanınıyor. Sadece çalışan kadınlara değil aynı zamanda ekonomik olarak ihtiyaç sahibi olan kadınlara da destek veriliyor. Yetim kalan kızlara aylık bağlanıyor. Yetim kızlar evlendiklerinde kendilerine 24 maaş çeyiz parası ödeniyor. Evlilik biterse bu maaşı almaya devam ediyor. Söz konusu para için müracaat etmek gerekiyor.
8.03.2022 Çalışma Hayatı
Ünlü kadınlar ‘Kadınlar Omuz Omuza’ projesiyle bir araya geldi
Ünlü kadınlar ‘Kadınlar Omuz Omuza’ projesiyle bir araya geldi Hayatı tek başına omuzlayan kadınları istihdam ederek iş yaşamına kazandırmak ve gelecek kurmalarına yardımcı olmak için gerçekleştirilen ‘Kadınlar Omuz Omuza’ projesinin açılış lansmanı gerçekleştirildi. Pınar Altuğ, Atiye, Özge Boran ve Aydilge gibi 30 ünlü isim de projeye destek oldu.
5.03.2022 Magazin
Vodafone, 2025’e kadar kadın çalışan oranını yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyor
Vodafone, 2025’e kadar kadın çalışan oranını yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyor Vodafone, Türkiye’de de 2025 yılına kadar kadın çalışan oranını yüzde 44’ten yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyor. Türkiye Vodafone Vakfı'nın da kadınların güçlenmesi amacıyla hayata geçirdiği projelerle son 11 yılda 61 bine yakın kadına ulaşırken, toplam 8,7 milyon TL’lik yatırım yaptıığı belirtildi.
4.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Birleşmiş Milletler: Cinsiyet eşitsizliği 21. yüzyılın en büyük sorunu
Birleşmiş Milletler: Cinsiyet eşitsizliği 21. yüzyılın en büyük sorunu Yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadın hakları ve cinsiyet eşitsizliği mücadelesi gündemdeki haklı yerine taşıyor. Online PR Servisi B2Press’in incelediği Dünya Ekonomik Forumu verilerinde ise konuya dair çalışmaların bugünkü hızıyla ilerlemesi durumunda cinsiyet eşitsizliğinin son bulması için en az 135 yıl gerekeceği vurgulanıyor. Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) cinsiyet eşitsizliğini 21’inci yüzyılın en büyük zorluklarından biri olarak tanımladı.
1.03.2022 Gündem
Güngör Arslan'ı ‘Elimde haber var’ yalanıyla içeri girip vurmuş!
Güngör Arslan'ı ‘Elimde haber var’ yalanıyla içeri girip vurmuş! İzmit'te, Ramazan Ö.’nün (21) internet haber sitesi sahibi Güngör Arslan'ı (60) ofisinde tabancayla vurarak öldürdüğü olaya ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Ramazan Ö.’nün “Elimde bir haber var, Güngör Arslan ile görüşmek istiyorum” diyerek odasına gittiği, ardından da silah sesleri duyulduğu belirtildi. Kurulan özel ekip, cinayeti aydınlatmak için çalışmalarını sürdürüyor.
21.02.2022 Yaşam
SGK'dan karşılıksız para desteği! Bugün başladı, ayda 3.984 TL ödenecek, başvurular e-Devlet'ten...
SGK'dan karşılıksız para desteği! Bugün başladı, ayda 3.984 TL ödenecek, başvurular e-Devlet'ten... Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Karşılıksız para desteği sağlanıyor. SGK tarafından yapılan son dakika açıklamasında hibe başvurularının bugün başladığı duyuruldu. Ayda 3.984 TL olarak ödenecek hibe desteğinden yararlanmak isteyenler başvurularını e-Devlet üzerinden yapmaya başladı. Vatandaşlara 20 ay boyunca destek sağlanacak. SGK hibe desteği ile ilgili detaylar ise vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasına girdi. Kimler SGK'dan karşılıksız para desteği alabilir? Hibe desteği ödemeleri ne zaman yapılmaya başlayacak? SGK tarafından Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi projesi kapsamında hibe desteği fırsatı sunuluyor. Kadın işverenlere aylık net asgari ücrete kadar destek veren “Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (Women-Up) 7 ilde başladı.
21.02.2022 Çalışma Hayatı
EYT'de son dakika gelişmesi! Ve belli oldu
EYT'de son dakika gelişmesi! Ve belli oldu EYT ile ilgili flaş gelişme. EYT ile ilgili kritik detaylar belli oldu. EYT'de son dakika açıklaması geldi. Hükümet EYT'lilerin (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) sorununu çözmek için düğmeye bastı. Çarşamba günü Meclis'te AK Parti ve MHP kurmaylarını ziyaret eden EYT temsilcileri, "2022 yılı içerisinde EYT'lilerin sorununu halledeceğiz" sözünü aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sigorta prim gün sayısını dolduran Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için bir çalışma yapıyor. Maliyet odaklı çalışma sonrası öne çıkan düzenleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Son karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olacak. Bu düzenlemenin de 2022 yılı bitmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasına gelmesi bekleniyor. EYT düzenlemesi, 8 Eylül 1999 tarihinden önceki sigorta koşullarını yerine getiren, prim günü kriterini ve ödemesini sağlayanların yaşa takılmaksınız emekli olması durumunu ifade ediyor.
19.02.2022 Emekli
EYT ile ilgili flaş detay! Kimler EYT yasasından yararlanacak?
EYT ile ilgili flaş detay! Kimler EYT yasasından yararlanacak? EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri Emeklilikte Yaşa Takılanlar tarafından yakından takip ediliyor. Kimler EYT yasasından yararlanacak? İlk sigortalı olduğu tarih 1999 yılının eylül ayından önce olanları kapsayan EYT ile ilgili atılacak adımlar vatandaşlar tarafından en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Prim gün sayısını doldurmuş fakat emeklilik için yaşı bekleyenler, gözünü EYT ile ilgili çalışmalara çevirdi. Bilindiği üzere; 8 Eylül 1999'da yürürlüğe konan 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi ve prim ödeme şartlarının yanına bir de yaş şartı getirilmişti. Peki, EYT yasası çıkacak mı? İşte EYT'de son durum...
16.02.2022 Uzmana Sor

Benzer Haber Etiketleri

Kadın Çalışan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kadın çalışan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.