Kadifekale'nin surları yazı tahtasına döndü!
Kadifekale'nin surları yazı tahtasına döndü! İzmir'in farklı dönemlerine ait kalıntılar taşıyan, kentin simgelerinden Kadifekale'nin surlarına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce sprey boyalarla yazılan yazılar, vatandaşların tepkisini topladı. Surların taş duvarlarına sprey boyayla yazılan yazılar tarihe zarar verirken, görüntü kirliliğine de neden oldu.
22.07.2020 Gündem
Betona veda, yeşile merhaba
Betona veda, yeşile merhaba İzmir Kadifekale semtinde 440 bin metrekarelik alanda çarpık yapılaşmanın önüne geçildi, yıkılan binaların yerine yeşil bir alan yaratıldı. Bu alana 13 bin ağaç, 12 bin çalı dikildi...
2.07.2016 Yaşam
Antik tiyatro koyun ağılı oldu!
Antik tiyatro koyun ağılı oldu! İzmir'in Kadifekale semti eteklerinde, yaklaşık 2 bin yıllık antik tiyatroyu ortaya çıkartmak için üzerindeki gecekondular yıkılarak kazıya hazır hale getirilen bölge, define arayanların tel örgüleri kesmesini fırsat bilen besiciler tarafından koyun ağılına dönüştürüldü.
27.09.2014 Yaşam
İzmir'deki tünel efsanesi gerçek çıktı
İzmir'deki tünel efsanesi gerçek çıktı İzmir'de "Agora ile Kadifekale'yi birbirine bağlayan tüneller" efsanesinin, bir evin altında bulunan su kanallarıyla gerçek olduğu ortaya çıktı.
6.03.2014 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri