K Vitamini

K Vitamini

Son dakika K vitamini haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan K vitamini ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını K vitamini haber sayfamızda bulabilirsiniz.

K Vitamini

haberleri sayfasında son dakika yaşanan k vitamini gelişmeleri de dahil olmak üzere 31 k vitamini haberi bulunmuştur. Tüm k vitamini haberleri aşağıda listelenmiştir.
K Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok K Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
K Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok K Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... K vitamini vücut için en önemli vitaminlerden biridir. Çünkü K vitamini sağlıklı kemikler oluşturmak, kalbi güçlü tutmak ve kanın pıhtılaşması için yardımcı olmak gibi görevlere sahiptir. 
30.01.2024 Yaşam
Kanser hücrelerini öldürüyor, diyabet için şifa! Göz sağlığına çok faydalı, suyunu 72 saat...
Kanser hücrelerini öldürüyor, diyabet için şifa! Göz sağlığına çok faydalı, suyunu 72 saat... Kanser ile savaşıyor, tip 2 diyabet için şifa kaynağı! Göz sağlığı bakımından çok önemli, günlük bir bardak tüketmek A vitamini ihtiyacının yüzde 250'sinden fazlasını karşılıyor. Kalori, protein, lif, A vitamini, C vitamini, K vitamini, potasyum bakımında çok zengin, antioksidan görevine sahip olmasından dolayı, bağışıklığı serbest radikallere karşı güçlendirerek hasar görmesini engelliyor. Az miktarda bile tüketildiğinde kan şekeri düzeylerinde iyileşme sağladığı keşfedilen bu besinin, lösemi hücreleri 72 saat boyunca suyunun özleri ile tedavi edildiğinde kanserli hücrelerin ölümüne yol açtığı ve hücre büyümesini durduğunu ortaya çıktı. Kolajen üretimi için gerekli olan C vitaminin yüzde 20'sinden fazlasını sağlıyor, kalp hastalığına dair risk faktörlerini de azaltıyor. İçeriğindeki karotenoidler sayesinde karaciğer sağlığında önemli gelişmelere neden oluyor. İşte soframızdan hiç eksik etmediğimiz bu şifa deposu besinin bilinmeyen faydaları...
20.01.2022 Sağlık
Diyabet, kemik ve kalp sağlığına iyi geliyor! Yokluğu ani beyin kanamasına neden oluyor
Diyabet, kemik ve kalp sağlığına iyi geliyor! Yokluğu ani beyin kanamasına neden oluyor Kemik, kalp ve beyin sağlığı için çok önemli, yokluğu ani beyin kanamalarına ve sindirim sisteminde kanamalara neden oluyor. Diyabet yönetimine yardımcı oluyor, B vitaminleri ve protein bakımından zengin, aynı zamanda tam bir K vitamini kaynağı... Çeşitli besinlerden temin edebileceğimiz K vitamininin eksikliği büyük hastalıklara yol açabilir. Beklenmedik sonuçlar yaşamamak için K vitamini içeren besinleri düzenli bir şekilde tüketmek gerekiyor. Peki K vitamini içeren besinler nelerdir? İşte detaylar...
13.01.2022 Sağlık
Kan ve kemik için şifa! İşte K vitamini açısından en zengin besinler
Kan ve kemik için şifa! İşte K vitamini açısından en zengin besinler K vitamini ve C vitamini yönünden çok zengin, hepsi birer lif deposu! Kalp sağlığı için faydalı, yüksek kolesterolü düşürmede büyük rolü var. Bağışıklığı güçlendiriyor, ihtiyacın yüzde 136'sını sağlıyor. Vücut tarafından az miktarda depolanabilen K vitamini besinler yoluyla kolayca vücuda alınabilir. K vitamini kanı pıhtılaştırarak aşırı kanamayı önlemenin yanı sıra kalsiyum ile birleşerek kemikleri güçlendiren bir etki de gösterir. Peki K vitamini hangi besinlerde bulunur? K vitamininin yararları nelerdir? İşte detaylar...
23.12.2021 Sağlık
Vitamin kullananlar dikkat! Ölüme götürüyor, A, B, C, D, E ve K vitamini...
Vitamin kullananlar dikkat! Ölüme götürüyor, A, B, C, D, E ve K vitamini... Koronavirüs sürecinde vitamin kullanımı arttı. Pek çok kişi kan değerlerine baktırmadan, doktor kontrolü olmaksızın vitamin kullanıyor. Bilinçsiz vitamin kullanımının sonuçları ise ölüme kadar götürüyor.
15.12.2021 Sağlık
K vitamininden zengin beslenenler kalp hastalıklarına yakalanmıyor
K vitamininden zengin beslenenler kalp hastalıklarına yakalanmıyor K vitamini bakımından zengin gıdaları tüketmek, kalp-damar hastalığı riskini azaltıyor. K vitamini, ıspanak, brokoli, domates, yumurta, süt ürünleri, yağlı tohumlar gibi birçok bitkisel ve hayvansal besinde bulunuyor.
14.08.2021 Sağlık
Covid 19'da K vitamini uyarısı! Ölüme neden olabilir!
Covid 19'da K vitamini uyarısı! Ölüme neden olabilir! Hollanda ve Belçikalı bilim insanları, K vitamini eksikliğinin corona virüs hastalarında ani ölüme neden olabileceğini açıkladı.
1.02.2021 Sağlık
Harika bir cilt için tüketilmesi gereken 7 besin
Harika bir cilt için tüketilmesi gereken 7 besin Pürüzsüz bir cilt herkesin hayalidir. Sağlıklı aynı zamanda güzel bir cilt için bazı besinler büyük önem taşıyor. Pürüzsüz bir cilt için tüketmeniz gerekenleri Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek açıkladı.
14.11.2019 Sağlık
Kefir haram mı? Kefir içmek caiz mi (DİYANET)?
Kefir haram mı? Kefir içmek caiz mi (DİYANET)? Kefirin haram olup olmadığına yönelik araştırmalar sorgulanıyor. Vatandaşlar kefir haram mı, sorusuna yanıt arıyor. Peki, Kefir haram mı?
26.03.2024 Gündem
Osmanlı’dan günümüze… Doğal antidepresan ve kanser savaşçısı ghee yağının faydaları saymakla bitmiyor! A, D, E ve K2 vitamini içeren tek besin
Osmanlı’dan günümüze… Doğal antidepresan ve kanser savaşçısı ghee yağının faydaları saymakla bitmiyor! A, D, E ve K2 vitamini içeren tek besin Tereyağının yüzde 99 oranında süt yağı içeren ve sade yağ olarak da bilinen Ghee yağı, son dönemlerde yeniden popüler hale geldi. Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen bu lezzetli yağ, aynı anda A, D, E ve K2 vitaminlerini içeren tek besin olarak biliniyor.
17.10.2023 Sağlık
Kolesterolü çok hızlı düşürüyor, kanserin her türlüsüne şifa! İşte mucize besinin sağlığa 3 önemli faydası
Kolesterolü çok hızlı düşürüyor, kanserin her türlüsüne şifa! İşte mucize besinin sağlığa 3 önemli faydası Kolesterolü çok hızlı bir şekilde düşürüyor, protein, lif ve vitamin ile mineraller bakımından çok zengin. Kolon, meme, prostat, pankreas ve mide kanseri dahil olmak üzere birçok kanser riskinin azalmasına yardımcı oluyor. Bu sebzeler sağlığa yararlı etkileri ile biliniyor, demir ve potasyum gibi birçok besin içeriyor. İşte mucize besinin sağlığa 3 önemli faydası...
27.04.2023 Sağlık
Kış mevsiminde D vitamini eksikliğine dikkat
Kış mevsiminde D vitamini eksikliğine dikkat Kansere ve kemik erimesine karşı koruyuculuğunun yanı sıra bağışıklığı da arttıran D vitamininin vücut için önemini anlatan Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Burcu Çakmak Sancar, pek çok kişide özellikle kış mevsiminde D vitamini eksikliği görüldüğünü söyleyerek, vitaminin vücutta depolanmasıyla ilgili bilgiler paylaştı.
4.11.2022 Sağlık
K vitamini kalp rahatsızlıklarından koruyor!
K vitamini kalp rahatsızlıklarından koruyor! Felç, kalp krizi, beyin kanaması gibi ciddi komplikasyonların gelişimini önlemek açısından K vitamini önem taşıyor. K vitamininden zengin besinleri tüketmenin vücudu hastalıklara karşı daha dirençli hale getirdiğini ifade eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Şeyma Öner, K vitamininin yararlarını anlattı.
1.02.2022 Sağlık
Serebral palsinin erken belirtilerini gözden kaçırmayın!
Serebral palsinin erken belirtilerini gözden kaçırmayın! Çocukluk çağında görülen engelliliğin önemli sebeplerinden bir tanesi, halk arasında beyin felci olarak da bilinen Serebral Palsi (SP), her 1000 canlı doğumda 2, her 1000 prematüre doğumda ise 100 bebekte görülüyor. Bebeklik döneminden itibaren veya daha ileri yaşlarda tanısı konulabilen SP, beynin etkilenen bölgesi ve hasar derecesine göre farklı belirtiler gösterebiliyor. Bebeklerde nedensiz ve amaçsız, susturulamayan aşırı ağlama, bir yaşından önce sağ elli veya solak olduğunu düşündürecek şekilde el tercihinin olması, ayına göre başını tutmasında geri kalma ve gülümsememe gibi durumlar görülüyorsa mutlaka en kısa zamanda uzman hekime başvurmak gerekiyor.
5.10.2021 Sağlık
Kanada'da İsoquercetin'den koronavirüs ilacı üretilecek
Kanada'da İsoquercetin'den koronavirüs ilacı üretilecek Kanada'da isoquercetinin koronavirüse karşı klinik denemelerinin birinci fazı başarıyla tamamlandı. İkinci faz çalışmaları Kanada Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandı. Türkiye’de de quercetin molekülünden yaklaşık 5 kat daha fazla gelişmiş biyoemilim ve yaklaşık 18 kat daha fazla biyoyararlanıma sahip isoquercetin üretimine başlandığı duyurulmuştu.
28.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Uzmanlardan D vitamini uyarısı: K vitamini ile kullanın
Uzmanlardan D vitamini uyarısı: K vitamini ile kullanın D vitamini eksikliğinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygın olarak görüldüğünü belirten Dr. Ebru Koç, vücudun bu vitamine her zaman ihtiyaç duyduğunu söyledi. Koç, “K2 vitamini, D vitamini ile beraber alındığında emilimin arttığına dair çalışmalar mevcut. Bu sebeple D vitamini, K vitamini ile beraber alınmalıdır” dedi.
2.03.2021 Sağlık
Vitamin ve mineral değerlerine dikkat!
Vitamin ve mineral değerlerine dikkat! Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mitat Bahçeci, fazla kilolarından kurtulmak için cerrahi yöntemlere başvuran hastalara uyarılarda bulundu. Bahçeci, “Ameliyat öncesinde ve ameliyat sonrasında da belli periyotlarla kanda vitamin ve mineral değerlerinin ölçülmesinin hayati önem taşıyor. Hem ameliyatın risk yaratmaması hem de ameliyat sonrası hastanın yaşam kalitesinin iyi olması için bu kapsamlı değerlendirilmelerin yapılması şart” dedi.
19.02.2021 Sağlık
Bağışıklık sistemini güçlendirecek 11 adım
Bağışıklık sistemini güçlendirecek 11 adım Uzman Diyetisyen Ecem Ocak, besinleri doğru pişirmenin faydaları ve yöntemleri hakkında bilgiler verdi. Yanlış pişen besinlerin vitamin ve mineral değerini kaybettiğini ifade eden Uzman Diyetisyen Ecem Ocak, uzman tavsiyesi olmadan tüketilen takviye gıdaların zararlarından anlattı ve doğru beslenme önerilerinde bulundu.
13.12.2020 Sağlık
Pandemide D vitamini zehirlenmesine dikkat
Pandemide D vitamini zehirlenmesine dikkat Koronavirüs pandemisi döneminde, artan D vitamini kullanımına dikkat çeken Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, "D vitamini zehirlenmesi esas olarak uzun süre veya aşırı dozda kullanılan D vitamini ampulüyle gelişir. Yüksek dozda D vitamini K2 vitamini aktivitesini bozarak kemik kaybına yol açabilir. Aşırı doz D vitaminine bağlı gelişen kalsiyum yüksekliği ise böbrek ve kalp hastalıklarına neden olabilir" dedi.
13.11.2020 Sağlık
“Kötü kolesterolü düşürüyor, tansiyonu dengeliyor”
“Kötü kolesterolü düşürüyor, tansiyonu dengeliyor” Bağırsaklardaki faydalı bakterileri arttıran kefir ayrıca kötü kolesterolü düşürme, tansiyonu dengeleme gibi etkilere de sahip. Kefirin Kuzey Kafkasya’da hastalıkların tedavisinde alternatif olarak kullanılan fermente bir içecek olduğunu ifade eden Mikrobiyolog Öğr. Gör. Dr. İpek Ada Alver vücudu bakteri ve virüslerden korumada etkili olduğunu söyledi.
20.10.2020 Sağlık
Bayramda yemeği fazla kaçıranlar için dengeleme detoksu
Bayramda yemeği fazla kaçıranlar için dengeleme detoksu Kurban Bayramı'nda şeker ve şekerli besin tüketiminin yanı sıra, et tüketimi de artıyor. Uzmanlar özellikle şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve şeker hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyarırken pek çok kişi de bayram sonrası detoks konusunu araştırmaya başladı bile. Peki, Bayramda et ve tatlıda ölçüyü kaçıranlar şimdi ne yapmalı?Detoks nasıl yapılır? Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Fidan bedeni arındıran ve yağ yakan detoks tarifini anlattı. İşte bayramda yemeği fazla kaçıranlar için dengeleme detoksu...
4.08.2020 Sağlık
“Bağırsak floranızı ev yapımı turşuyla onarın”
“Bağırsak floranızı ev yapımı turşuyla onarın” Düzensiz beslenmek, işlenmiş gıdalar tüketmek, asitli, şekerli içecekler içmek ve stres bağırsak sağlığını bozarak birçok hastalığa neden oluyor. Uzman Diyetisyen Yeşim Temel Özcan, evde yapılan doğal ve probiyotik açısından zengin turşu gibi fermente gıdaları tüketmenin bozulan bağırsak duvarını hem onardığını hem de güçlenmesini sağladığını vurguluyor.
13.11.2018 Sağlık
Kalıcı ve hızlı kilo vermenin yeni adı: Hepobur diyeti
Kalıcı ve hızlı kilo vermenin yeni adı: Hepobur diyeti Hergün bir yenisinden haberdar olduğumuz diyet listelerine Hepobur da eklendi. Beslenme ve diyet uzmanı Banu Kazanç, “Bugün, insanların tür olarak aslında otçul veya etçil değil omnivor yani her şeyi yiyebilen, canlılar olduğunu kabul ediyoruz. Diyetimizin adına da bu kavramların esin kaynağı olduğunu söyleyebiliriz” diyor.
2.05.2015 Arşiv
Parkinsonlu için umut
Parkinsonlu için umut K2 vitamininin, Parkinson hastalığına neden olduğu sanılan genetik mutasyonlardan birini tersine çevirebileceği belirlendi...
13.05.2012 Sağlık
Tedavi umudu
Tedavi umudu Parkinson hastalığına neden olduğu sanılan genetik mutasyonların tersine çevirebileceği belirlendi
13.05.2012 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

K Vitamini ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki k vitamini haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.