Jinekoloji

Jinekoloji

Son dakika jinekoloji haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan jinekoloji ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını jinekoloji haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Jinekoloji

haberleri sayfasında son dakika yaşanan jinekoloji gelişmeleri de dahil olmak üzere 170 jinekoloji haberi bulunmuştur. Tüm jinekoloji haberleri aşağıda listelenmiştir.
Büyük vurgun! BDDK kararını açıkladı, mağdurlar itiraz edecek
Büyük vurgun! BDDK kararını açıkladı, mağdurlar itiraz edecek Spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da arasında olduğu 29 kişiyi, 43 milyon 920 bin 82 dolar ve 15 milyon 625 bin TL dolandırdığı iddiası edilen bankacı Seçil Erzan (46) hakkındaki soruşturma tamamlandı.
22.10.2023 Gündem
12 gün kuralına dikkat! Tüp bebek tedavisinin tüm aşamalarını açıkladı
12 gün kuralına dikkat! Tüp bebek tedavisinin tüm aşamalarını açıkladı Türkiye'de 150'nin üzerinde tüp bebek merkezi var ve her sene Türkiye'de 80 ile 100 bin arasında tüp bebek tedavisi yapılıyor. Kadınlarda fallop tüplerinin tıkanması, enfeksiyon, erkeklerde düşük sperm kalitesi, ileri yaş, polikistik over sendromu çocuk oluşumunu engellese de tüp bebek yöntemi imdada yetişiyor. Çocuk sahibi olamayan kadın ve erkekler için tüp bebek tedavisi umut olmayı sürdürüyor. Kadın Doğum ve Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel de tüp bebek tedavisinin aşamalarını sizler için derleyerek, tüp bebek yapmayı düşünen çiftlere rehber oldu.
22.10.2023 Sağlık
Cinsel sağlığı korumak için neler yapılabilir?
Cinsel sağlığı korumak için neler yapılabilir? Kadın Sağlığı & Doğum, Estetik Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan, cinsel sağlığın korunmasının yanı sıra birçok problemin tedavisinde uygulanan labioplasti işlemi hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.
13.08.2022 Sağlık
Vajinismus nedir? Tedavi edilebilir mi?
Vajinismus nedir? Tedavi edilebilir mi? Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, vajinismus probleminin türlerini, nedenlerini ve tedavi yöntemlerini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.

Vajinismus, kadının cinsel ilişkiye girmek istemesine rağmen kendi iradesi dışında vajina girişindeki kasların istemsizce kasılması nedeniyle cinsel birleşmenin gerçekleşememesi durumudur. Kadının vajina çevresindeki kaslarının kasılması vajinayı daha dar ve daha sıkı hale getirir. Bu kas spazmları istemli değildir ve vajinismuslu kadınlar genellikle vajinal ilişki, tampon yerleştirme ve jinekolojik muayene gibi her türlü vajinal girişimde sorun yaşarlar. Cinsel birleşme mümkün olmaz veya mümkün olduğunda genellikle oldukça acı vericidir.
28.06.2022 Sağlık
Kadınlarda idrar kesesi sarkması (sistosel) tedavi edilebilir mi?
Kadınlarda idrar kesesi sarkması (sistosel) tedavi edilebilir mi? Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, sistosel olarak da adlandırılan idrar kesesi sarkması probleminin nedenlerini, belirtilerini ve tedavi yöntemlerini sizler için anlattı.

Sistosel olarak da bilinen ön vajinal prolapsus (idrar kesesi sarkması), mesanenin pelvisteki normal konumundan aşağı düşmesi ve vajina duvarını itmesidir. Mesane, rahim ve bağırsaklar dahil olmak üzere pelvis organları tipik olarak pelvik tabanın kasları ve bağ dokuları tarafından yerinde tutulur. Ön sarkma, pelvik taban zayıfladığında veya pelvik tabana çok fazla baskı yapıldığında meydana gelir. Bu zamanla, vajinal doğum sırasında veya kronik kabızlık, şiddetli öksürük veya ağır kaldırma ile olabilir. Ön prolapsus tedavi edilebilir. Hafif veya orta derecede bir prolapsus için cerrahi olmayan tedavi genellikle etkilidir. Daha ciddi vakalarda vajina ve diğer pelvik organları uygun pozisyonlarında tutmak için ameliyat gerekebilir.
28.06.2022 Sağlık
Vajinismus probleminde doğru bilinen yanlışlar
Vajinismus probleminde doğru bilinen yanlışlar Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, vajinismus problemi ile ilgili doğru bilinen yanlışları sizler için anlatıyor.
27.06.2022 Sağlık
Sapık doktor dehşeti! Muayene sırasında cinsel istismar
Sapık doktor dehşeti! Muayene sırasında cinsel istismar ABD'nin Utah eyaletinde Dr. David H. Broadbent'e 80 kadın istismar şikayetiyle dava açtı. Broadbent'in muyaene sırasında kadınlara istismarda bulundu ve uygunsuz sözler söylediği ifade edildi. İşte ülkeyi ayağa kaldıran istismar olayında flaş detaylar...
7.06.2022 Yaşam
Uzmanlardan ezber bozan 'suda doğum' açıklaması
Uzmanlardan ezber bozan 'suda doğum' açıklaması Türk-Alman Jinekoloji Kongresi Bilimsel Sekreteri Prof. Dr. Yusuf Üstün, Rusya başta olmak üzere, Fransa, İngiltere gibi bazı batılı ülkelerin rağbet ettiği suda doğumun, komplikasyonları artırdığını söyledi. ‘Bir dönem böyle bir furya oldu’ diyen Prof. Dr. Üstün, “Anne adayları sancı çekildiği dönemi suda geçirilebilir, ılık su rahatlatır ancak doğum aşamasına geldiği an onları sudan çıkartıyoruz, dışarıda doğurtuyoruz. Eksiden bir dönem vardı, bakıldı ki onlar komplikasyonları artırıyor. Suda doğum artık yok” ifadelerini kullandı.
31.05.2022 Sağlık
Rusya Mikolayiv'i bombaladı, hastane vuruldu
Rusya Mikolayiv'i bombaladı, hastane vuruldu Ukrayna’nın güneyinde yer alan Mikolayiv kentindeki jinekoloji hastanesi Rus bombalarının hedefi oldu.
4.04.2022 Dünya
Rahim ağzı kanserinin tespiti için test kiti
Rahim ağzı kanserinin tespiti için test kiti Ankara'da Hacettepe Üniversitesi, kadınların evde rahim ağzı kanseri testi yapabilmesi için kit geliştirdi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Gültekin, "İnce çubuk olan test kitinin doğruluk oranı yüzde 98. Kadınlarımız jinekoloji masasına yatmadan evde rahim ağzı kanseri testi yapabilecek" dedi.
15.03.2022 Sağlık
Hamilelikte kaçınmanız gereken 5 önemli beslenme hatası!
Hamilelikte kaçınmanız gereken 5 önemli beslenme hatası! Hamilelik döneminde anne adayının doğru beslenme alışkanlığı edinmesi, bu sürecin sağlıklı atlatılmasında kilit role sahip. Öyle ki anne karnındaki bebeğin gelişimini sağlıklı tamamlaması, annenin hamilelik dönemini sorunsuz geçirmesi, doğumun sağlıklı geçmesi ancak yeterli, dengeli ve kaliteli beslenmeyle sağlanabiliyor. Aslında sağlıklı beslenme programına hamilelik öncesinde başlanması çok daha doğru bir yaklaşım oluyor. Doğru beslenme alışkanlığı sayesinde; erken doğum, düşük doğum ağırlığı ve bebekte oluşabilecek pek çok önemli sağlık problemine karşı önlem alınabildiği gibi, anne adayında da diyabet, yüksek tansiyon, gebelik zehirlenmesi, kemik erimesi, obezite ve lohusalık depresyonu gibi ciddi komplikasyonlar engellenebiliyor.
22.02.2022 Sağlık
Genç modelin ölümü İngiltere'yi sarstı! Yanlış teşhis sonu oldu: Koronavirüs dediler ama...
Genç modelin ölümü İngiltere'yi sarstı! Yanlış teşhis sonu oldu: Koronavirüs dediler ama... İngiltere'deki sağlık sistemindeki aksaklıklar ve doktorların yanlış teşhisi genç modelin trajik bir şekilde hayatını kaybetmesine neden oldu...
8.01.2022 Dünya
Karnından 9 kiloluk tümör çıktı
Karnından 9 kiloluk tümör çıktı Kayseri'de karın şişliği ve kilo şikayetleriyle hastaneye giden Yeter Altıntaş'ın (48) karnından 9 kiloluk yumurtalık tümörü çıktı. Ameliyata 64 kilo giren Altıntaş, 1 gün sonra 55 kilo olarak taburcu oldu.
7.01.2022 Yaşam
Koronavirüs salgınında alarma geçildi! Ülkenin yarısı risk altında...
Koronavirüs salgınında alarma geçildi! Ülkenin yarısı risk altında... Son dakika haberi... Koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini artırmaya devam ediyor! Vaka sayıları her geçen gün artıyor, yeni varyantlar ortaya çıkarken, art arda uyarılar geliyor. Delta, Beta ve Mu varyantlarından sonra ortaya çıkan Omicron mutasyonu paniğe neden olurken, yapılan yeni açıklamaya göre diğerlerinden daha tehlikeli oluğu öğrenilen Flurona varyantı ortaya çıktı. Başından bu yana salgını en ağır geçiren İtalya’da ise korkutan bir gelişme yaşandı. Alarm verilen ülkede sarı bölge sayısını 11’e yükselirken, nüfusun yarısının büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğu bildirildi.
4.01.2022 Dünya
Omikrondan sonra yeni tehlike! Flurona...
Omikrondan sonra yeni tehlike! Flurona... Dünya diken üstünde yeni mutasyon ortaya çıktı! Grip enfeksiyonuyla birleşiyor. Omikron varyantıyla birlikte koronavirüs kâbusu tüm hızıyla sürerken, İsrail’de ilk kez hamile bir kadının aynı anda hem grip hem de COVID-19 olduğu duyuruldu. Bu vakaya, grip enfeksiyonu (flu) ile COVID-19’un (coronavirus) birleşimi olarak nitelendirilen ‘Flurona’ adı kondu.
4.01.2022 Dünya
Uzmanı uyardı: Her yumurtalık kisti takip edilmeli
Uzmanı uyardı: Her yumurtalık kisti takip edilmeli Yumurtalık kistlerinin sanılanın aksine çoğu kadın tarafından fark edilmediğini belirten Doç. Dr. Lebriz Hale Aktün, “Çoğu zararsız ve kendiliğinden geçmesine rağmen büyüyüp problemlere neden olmayacağından emin olmak için her kist takip edilmelidir. Kist büyüyüp belirti verdiğinde adet düzensizliği, idrar yolu ve sindirim sistemi hastalıkları, karında şişlik ve ağrı görülür. Bu belirtilere kilo alma, mide bulantısı ve kusma eşlik edebilir. Kısırlık söz konusuysa over kistleri, temelde yatan nedenlerden biri olarak akla gelir” dedi.
4.10.2021 Sağlık
Dünyada böylesi görülmedi!  10 yıllık jinekoloğu biyolojik babası çıktı...
Dünyada böylesi görülmedi! 10 yıllık jinekoloğu biyolojik babası çıktı... Jinekoloğun yaptığı pes dedirtti! Doğum yapmak isteyen hastalara kendi spermini veren doktor dünyada ses getirdi.
18.09.2021 Dünya
Jinekolojik hastalıklarda robotik cerrahinin avantajları
Jinekolojik hastalıklarda robotik cerrahinin avantajları Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Naki, jinekolojik hastalıklarda robotik cerrahinin avantajlarını sizler için anlattı.
1.09.2021 Sağlık
Canan Karatay kararı! Kabul edilmedi
Canan Karatay kararı! Kabul edilmedi Anayasa Mahkemesi, 2014'te bir televizyon programında hamilelere yapılan şeker yükleme testiyle ilgili kullandığı ifadeler üzerine idari para cezasına çarptırılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ın bireysel başvurusunu kabul edilemez buldu. Yüksek Mahkeme, hamilelere yapılan şeker yükleme testiyle ilgili kullandığı ifadeler üzerine 720 lira idari para cezasına çarptırılan Prof. Dr. Canan Karatay'ın bireysel başvurusunun, açıkça dayanaktan yoksun olduğuna hükmetti. Kararda, Karatay'ın, ileri sürdüğü ihlal iddialarını temellendiremediği vurgulandı. Karatay'ın “Gebelikte şeker yüklemesi testi bebeği zehirliyor” şeklindeki sözleri çok tartışılmıştı.
20.05.2021 Gündem
Büyük tehlike! İlk kez tespit edildi, kana geçiyor ve...
Büyük tehlike! İlk kez tespit edildi, kana geçiyor ve... ABD’li bilim insanları hamile kadın ve yeni doğan bekeleri üzerinde yaptıkları çalışmada 55'i daha önce insanlarda hiç görülmemiş ve 42'sinin kaynağı bilinmeyen 109 kimyasal tespit etti. Araştırmacılari söz konusu kimyasalların plastik, tarım ilacı, kozmetik ürünleri, inşaat malzemeleri ve ilaçlardan kana geçtiğini ve bazılarının anne ve bebeğin sağlığı için oldukça tehlikeli olabileceğini belirterek, hükümetlere endüstrilerde kullanılan ürünleri sıkı denetleme çağrısında bulundu.
24.03.2021 Sağlık
Safiye Ali'nin 127. doğum günü Google'da! Safiye Ali kimdir?
Safiye Ali'nin 127. doğum günü Google'da! Safiye Ali kimdir? Safiye Ali'nin 127. doğum günü için illüstrasyon sanatçısı Hüseyin Sönmezay'ın resmettiği tasarım Google'da doodle oldu. Peki, Safiye Ali kimdir? İşte Türkiye'nin ilk kadın doktoru Safiye Ali'nin hayatı hakkında merak edilenler...
2.02.2021 Gündem
Prof. Dr. Faik Mümtaz Koyuncu'nun cenazesinde duygusal anlar
Prof. Dr. Faik Mümtaz Koyuncu'nun cenazesinde duygusal anlar Manisa’da koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Kadın Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Faik Mümtaz Koyuncu için anma töreni düzenlendi. Koyuncu’nun görev yaptığı hastanedeki törene ailesi, meslektaşları ile öğrencileri katılırken eşi Gülser Koyuncu, ayakta durmakta zorlandı.
14.12.2020 Yaşam
Koronavirüs tedavisi gören Prof. Dr. Koyuncu hayatını kaybetti
Koronavirüs tedavisi gören Prof. Dr. Koyuncu hayatını kaybetti Bir süredir koronavirüs (Covid-19) tedavisi gören Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Kadın Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Faik Mümtaz Koyuncu hayatını kaybetti.
9.12.2020 Gündem
Yaşlandıkça yumurta kalitesi de düşüyor!
Yaşlandıkça yumurta kalitesi de düşüyor! Kadınlarda yaş ilerledikçe doğurganlık da azalmaya başlıyor ve hamile kalmak git gide zorlaşıyor. Özellikle 35 yaşından sonra yumurta sayısı ve kalitesi azalıyor ve 40 yaşından sonra ise bu olay daha da hızlanıyor. Döllenme için yumurtanın genç kalması gerektiğini beliten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç Dr. Emre Pabuçcu, yumurta yaşlanmasıyla ilgili merak edilen soruları yanıtladı.
6.12.2020 Sağlık
Kilo, Stres ve Sigaranın İnfertilite Üzerine Etkisi
Kilo, Stres ve Sigaranın İnfertilite Üzerine Etkisi Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir; kilo, stres ve sigaranın infertilite üzerindeki etkisini anlattı.
22.10.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Jinekoloji ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki jinekoloji haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.