Gazete Vatan Logo

Koronavirüs salgınında alarma geçildi! Ülkenin yarısı risk altında...

Son dakika haberi... Koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini artırmaya devam ediyor! Vaka sayıları her geçen gün artıyor, yeni varyantlar ortaya çıkarken, art arda uyarılar geliyor. Delta, Beta ve Mu varyantlarından sonra ortaya çıkan Omicron mutasyonu paniğe neden olurken, yapılan yeni açıklamaya göre diğerlerinden daha tehlikeli oluğu öğrenilen Flurona varyantı ortaya çıktı. Başından bu yana salgını en ağır geçiren İtalya’da ise korkutan bir gelişme yaşandı. Alarm verilen ülkede sarı bölge sayısını 11’e yükselirken, nüfusun yarısının büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğu bildirildi.

Son dakika haberine göre, koronavirüs salgınıyla ilgili kritik gelişmeler yaşanıyor. Tüm dünyayı etkisini altına alan pandemi kabusu İtalya’da iyiden iyiye artmaya başladı.

Ülkede 2020 yılında Kovid-19 vakalarındaki bulaşıcılık oranı dört kademeli olarak renklerle belirtilmeye başlanmıştı. Sarı bölge düşük-orta düzeyde virüs bulaşma riskini gösterirken turuncu ve kırmızı bölgeler ise orta ve yüksek riski ifade ediyor. Beyaz bölgeli alanlar ise bulaşma riskinin düşük olduğunu belirtiyor.

Yetkililer, İtalya’da da yaşanan Kovid-19 vakalarındaki artışın ardından ülkenin yarısının Orta düzeyli Kovid-19 riski taşıdığını açıkladı. İtalya’nın Lombardiya ve Piedmont'un kuzey bölgeleri ile orta İtalya'da Lazio ve güneyde ise Sicilya’nın gün içinde sarıya döndüğü belirtildi.

Bu bölgelerin daha sarı bölge olarak açıklanan Liguria, Friuli Venezia Giulia, Veneto, Marche ve Calabria, Trento ve Bolzano özerk illeriyle birlikte ülke genelindeki toplam sarı bölge sayısını 11’e yükseltti.

Ülkede, sarı renkli olan bölgelerde açık havada ve sinema, tiyatro gibi alanlarda maske takmak zorunluyken, ülkenin geri kalan 10 bölgesinde ise beyaz renk hakim ve bulaşma riski taşımadığı gerekçesiyle kısıtlamalar gevşetilmiş durumda.

Haberin Devamı

Virüs mevcut aşılara bağışıklık kazanarak mutasyona uğramaya devam ediyor. KOVID-19’un orijinal virüsünden daha bulaşıcı olan yeni varyantı Omikron nedeniyle başta Avrupa olmak üzere pek çok ülkede rekor vaka sayıları açıklanırken, bu kez İsrail’de “Flurona” olarak adlandırılan ilk vaka tespit edildi.

HEM GRİP HEM KOVID-19

Hamile ve aşısız kadının, hem grip enfeksiyonu hem de KOVID-19’a yakalandığı belirtildi. Ülkede ilk kez rastlanan bu vakaya, her iki hastalığın adından (flu-coronavirus) türetilerek “Flurona” adı kondu. Genç kadında her iki hastalığın semptomlarının görüldüğü ancak hafif atlattığı için hastaneden taburcu edildiği öğrenildi.

İKİ KERE TEST YAPILDI

Hastanın tedavi gördüğü hastanenin jinekoloji bölümü başkanı Prof. Arnon Vizhnitser, “Hamile kadına grip ve KOVID-19 teşhisi konuldu. İki kez yapılan kontroller sonrasında iki hastalığın testi de pozitif çıktı. Hastalıklar üst solunum yollarını etkileyerek nefes almayı zorlaştırıyor ve oldukça bulaşıcı nitelikte” diye konuştu. İsrail Sağlık Bakanlığı vaka üzerindeki çalışmalarını sürdürürken, daha önce buna benzer paralel enfeksiyonların yaşanmış olabileceği de araştırılıyor.

Haberin Devamı