Omicron varyantı ile ilgili son dakika uyarısı! Aşı için çok geç, yüzde 95...
Omicron varyantı ile ilgili son dakika uyarısı! Aşı için çok geç, yüzde 95... Son dakika haberi... Koronavirüs salgınıyla mücadele devam ederken, Omicron varyantı ile ilgili flaş bir açıklama geldi. Hızla yayılıyor, artık çok geç kalındı. Aşının bir önemi kalmadı, herkese bulaşması an meselesi... ABD’nin en yetkili sağlık kurumlarının başında gelen Johns Hopkins Üniversitesi’nin Uluslararası Aşı Erişim Merkezi'nin yönetici direktörü Dr. William Moss, “Aşıda mevcut Omicron dalgası için çok geç” ifadelerini kullandı. Üniversitenin bulaşıcı hastalık epidemiyoloğu Dr. Shaun Truelove ise “Bu varyant ne kadar hızlı yayıldığı göz önüne alındığında, hedeflenen aşı önemli olmayabilir çünkü herkese bulaşacak" uyarısında bulundu.
12.01.2022 Dünya
Koronavirüs salgınında alarma geçildi! Ülkenin yarısı risk altında...
Koronavirüs salgınında alarma geçildi! Ülkenin yarısı risk altında... Son dakika haberi... Koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini artırmaya devam ediyor! Vaka sayıları her geçen gün artıyor, yeni varyantlar ortaya çıkarken, art arda uyarılar geliyor. Delta, Beta ve Mu varyantlarından sonra ortaya çıkan Omicron mutasyonu paniğe neden olurken, yapılan yeni açıklamaya göre diğerlerinden daha tehlikeli oluğu öğrenilen Flurona varyantı ortaya çıktı. Başından bu yana salgını en ağır geçiren İtalya’da ise korkutan bir gelişme yaşandı. Alarm verilen ülkede sarı bölge sayısını 11’e yükselirken, nüfusun yarısının büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğu bildirildi.
4.01.2022 Dünya
Sağlık Bakanı Koca'dan önemli açıklamalar!
Sağlık Bakanı Koca'dan önemli açıklamalar! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından COVID-19 (Yeni Koronavirüs) vakasıyla ilgili alınan kararları açıkladı. Sağlık Bakanı Koca, vatandaşlara zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkmamaları uyarısında bulundu. Sağlık Bakanı Koca, son 14 gün içinde İran, Çin, İtalya, Irak, Güney Kore’de bulunanların, müracaatları halinde Türkiye'ye giriş tarihinden itibaren 14 güne tamamlanacak şekilde raporlu sayılacağını bildirdi.
2.03.2020 Gündem