İyi Kolesterol

İyi Kolesterol

Son dakika iyi kolesterol haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iyi kolesterol ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iyi kolesterol haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İyi Kolesterol

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iyi kolesterol gelişmeleri de dahil olmak üzere 702 iyi kolesterol haberi bulunmuştur. Tüm iyi kolesterol haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kadınlarda kalp hastalıkları riskini 3-7 kat artırıyor! Uzman isimden kritik uyarılar
Kadınlarda kalp hastalıkları riskini 3-7 kat artırıyor! Uzman isimden kritik uyarılar Kalp hastalıkları açısından önemli bir risk faktörünü oluşturan diyabetin özellikle 60 yaşından sonra kadınları erkeklerden daha çok etkilediğini ifade eden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayça Türer Cabbar, kadın hastalarda diyabetin kalp damar hastalıkları oranını üç ila yedi kat artırdığını söyleyerek “Buna karşın, diyabetli erkeklerin yalnızca iki ila üç kat artan kalp damar hastalıkları riski vardır. Diyabet ayrıca kalp yetmezliğinin gelişimi ile de ilişkilidir” dedi.
7.03.2024 Sağlık
Sigara, Alzheimer riskini artırıyor! Şok eden analiz
Sigara, Alzheimer riskini artırıyor! Şok eden analiz Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden araştırmacılar, 32 bin katılımcının beyin taramalarını ve sigara içme geçmişini analiz etti.
4.01.2024 Yaşam
Pilav Kaç Kalori? Pilav Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Pilav Kaç Kalori? Pilav Besin Değerleri Ve Kalorisi... Sofraların vazgeçilmezi olan en önemli yemekler içerisinde şüphesiz pirinç pilavı gelir. Direkt olarak pilav olarak da ifade etmek mümkündür. Çünkü genelde birçok değişik yemeğin yanında kullanılan tür pirinç türüdür. Bununla beraber belli bir miktar üzerinden ele alındığı zaman pilavın kalorisi bulunur.
3.07.2023 Sağlık
Beyin hücrelerini koruyor, kolesterolü düşürüyor, kan şekerini dengeliyor! Tam bir süper besin, tohumunu yutan...
Beyin hücrelerini koruyor, kolesterolü düşürüyor, kan şekerini dengeliyor! Tam bir süper besin, tohumunu yutan... Kötü kolesterolü düşürüyor, iyi kolesterolü yükseltiyor! Tüm vücudu baştan aşağıya yenileyen bu besin, vücuttaki şeker oranını ve kan şekerini dengeliyor. İçerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor, enfeksiyon ve iltihaplara karşı öneriliyor. B, C, K vitaminleri ve potasyum, folik asit ve kalsiyum mineralleri içeriyor, lif yönünden oldukça zengin olduğu için tok tutarak kilo vermeye yardımcı oluyor. Beyin hücrelerini koruyor, sinir sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı oluyor, bu yönüyle stres ve gerginliği de azaltıyor. İşte kendisi kadar tohumu da şifa ona mucize besinin saymakla bitmeyen faydaları...
25.06.2022 Sağlık
Kanserli tümörleri küçültüyor, kolesterolü düşürüyor, beyin fonksiyonlarını düzenliyor! Vitamin, potasyum, kalsiyum, magnezyum, selenyum...
Kanserli tümörleri küçültüyor, kolesterolü düşürüyor, beyin fonksiyonlarını düzenliyor! Vitamin, potasyum, kalsiyum, magnezyum, selenyum... Kanserli tümörlerin boyutunun küçültülmesinde çok etkili oluyor, LDL kolesterolünü düşürüyor, iyi kolesterol olarak bilinen HDL seviyesini ise yükseltiyor, akne, egzema ve dermatit gibi hastalıklar tedavisinde kullanılıyor. А, В1, В2, В5, В6, В12, С, D, Е, К ve РР vitaminleri bakımından oldukça zengin olan bu besin, içerisinde bol miktarda potasyum, kalsiyum, magnezyum, iyot, florin, bakır, manganez, demir, çinko, selenyum, fosfor ve sodyum bulunduruyor. Sinir ve beyin fonksiyonu üzerinde koruyucu bir etkiye sahip, mide yanması, bulantı, kusma gibi sindirim sorunlarında kullanılıyor. Uçuk, aft, hafif yanıklar, pişik, cilt tahrişine, egzama, kaşıntı ve cilt kuruluğuna karşı da oldukça etkili olduğu biliniyor. İnsan sağlığı açısından oldukça faydalı olan bu besini, kanser tedavisi görenlerin ve antioksidan takviyesi kullananların doktor tavsiyesi olmadan tüketmemesi öneriliyor.
6.05.2022 Sağlık
Ayçiçek yağı ve zeytinyağında büyük tuzak! Fiyatlara da yansıyor, zamlardan sonra...
Ayçiçek yağı ve zeytinyağında büyük tuzak! Fiyatlara da yansıyor, zamlardan sonra... Ayçiçek yağı ve zeytinyağı ile ilgili flaş açıklamalar geldi. Birçok üründe görülen hileler, zeytinyağı ve ayçiçek yağında da yapılıyor. Vatandaşların, gıda sahtekarlarının yeni gözdesi olan bu hileleri anlaması çok zor. Hileler sadece insanları kandırmakla kalmıyor, sağlıkla da oynuyor. Ayçiçek ve zeytinyağına, düşük kalite kanola, mısır, fıstık, pamuk, soya vb. yağlar karıştırılıyor veya daha önce kullanılmış yağlar piyasaya sürülüyor. Alerjisi olan insanlar için ciddi sağlık sorunları yaratabiliyor. Fiyatlarda artış olunca gramajlarda da oynamalar yapılıyor. 500 gram yazan bir paketten 450 gram ürün çıkıyor. Peki zeytinyağı ve ayçiçek yağı alırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Hileli yağlar ayırt edilebilir mi? İşte detaylar...
18.04.2022 Ekonomi
Hipertansiyon hastaları uyarı geldi
Hipertansiyon hastaları uyarı geldi Kurallarına uygun tutulan orucun bazı hastalarda yararlı sonuçlar doğurabildiğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Uçar, “Örneğin hipertansiyon hastalarında ilaçlarına devam etmek koşulu ile oruç tutmak, kan basıncında düşmeye ve kilo kaybına yol açmaktadır. Fakat aksine, sıcak havalara veya idrar sökücü ilaçlara bağlı olarak oruç tutan bir hastada aşırı sıvı ve elektrolit kaybı olabilir. Bu da kan basıncında aşırı düşmelere, bayılmalara, kalp krizlerine ve kalp yetmezliğine yol açabilir. Özellikle bu durum yaşlı hastalarda daha da belirgin olabilir” dedi.
5.04.2022 Sağlık
İlaç kullanmadan kolesterolü düşürüyor, kalp ve damar sistemini güçlendiriyor! Antioksidan deposu, yüzde 98...
İlaç kullanmadan kolesterolü düşürüyor, kalp ve damar sistemini güçlendiriyor! Antioksidan deposu, yüzde 98... İlaç kullanmadan kolesterolü düşürüyor, hepsi birer antioksidan deposu görevi görüyor. Yüzde 98 oranında biyoyararlanımı bulunuyor, kolesterolü düşürerek kalp sağlığını olumlu etkiliyor. Doymamış yağ asitleri, potasyum, posa, E vitamini ve omega-3 içeriyor, her gün bir adet tüketilince çok etkili oluyor. Folik asit ve E vitamini, demir, fosfor, çinko mineralleri, omega-3 yağ asidi açısından zengin bir kaynak, kalp ve damar sistemini güçlendiriyor.
1.03.2022 Sağlık
Türk kahvesi kanseri önlüyor
Türk kahvesi kanseri önlüyor Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Melisa Karataş, kahvenin kanser oluşumunu önlemek başta olmak üzere birçok hastalığı önleyici etkisinin bulunduğunu açıkladı. Türk kahvesinin kahvaltından sonra telvesiyle birlikte tüketilmesi gerektiğini ifade etti.
1.03.2022 Sağlık
İyi kolesterolü artırıyor, kötü kolesterolü düşürüyor! Bu üçlüyü yemeklerden eksik etmeyin...
İyi kolesterolü artırıyor, kötü kolesterolü düşürüyor! Bu üçlüyü yemeklerden eksik etmeyin... Kanserden ve kolesterolden koruyor, bu üçlüyü ekleyen şifa buluyor. Terletici etkiye sahip, ateşi düşürüyor, yatıştırıcı görevi görüyor. Uykusuzluğu gideriyor, şeker hastaları çok için faydalı, yaraları iyileştiriyor. Astıma ve soğuk algınlığına karşı çok etkili, balgam söktürücü özelliği bulunuyor. Kan damarlarını rahatlatıp kan pıhtılarını önlüyor, HDL'yi artırmaya ve LDL'yi düşürmeye yardımcı oluyor. Kalp krizi riskini de azaltıyor.
18.02.2022 Sağlık
Bıldırcın yumurtası nasıl yenir? Bıldırcın yumurtasının faydaları nelerdir?
Bıldırcın yumurtası nasıl yenir? Bıldırcın yumurtasının faydaları nelerdir? Bıldırcın yumurtası, Galliformes düzeninde yer alan çeşitli bıldırcın türlerinin yumurtladığı yumurtalardır. Bıldırcınlar, Avrupa, Kuzey Afrika, Güney Amerika Birleşik Devletleri ve Asya'nın bazı bölgelerinde bulunan orta boy kuşlardır. Bıldırcın yumurtaları, dünya çapında yaygın olarak tüketiliyor. Pek çok faydası bulunan bıldırcın yumurtasının nasıl tüketileceği de pek çok kişinin merak ettiği konular arasında geliyor. Peki, Bıldırcın yumurtası nasıl yenir? Bıldırcın yumurtasının faydaları nelerdir? İşte detaylar…
31.01.2022 Sağlık
Kolesterol diyeti nedir, nasıl yapılır? Kolesterolu olanlara diyet listesi...
Kolesterol diyeti nedir, nasıl yapılır? Kolesterolu olanlara diyet listesi... Kolesterol diyeti sıklıkla kullanılan diyet programlarından bir tanesidir. Özellikle kolesterol seviyesi yüksek olan kişilerin uygulaması gereken bir diyet programıdır. Pek çok diyet programı vardır. Kişiler diyet programı ile ilgili bilgileri farklı kaynaklardan edinebilmektedir. Kolesterol diyeti nedir ve nasıl uygulanır tüm detayları ile derledik.
12.01.2022 Sağlık
Kovid-19 vücudu koruyan sistemin 'şalterlerini' kapatıyor
Kovid-19 vücudu koruyan sistemin 'şalterlerini' kapatıyor İstanbul'un en büyük Kovid merkezlerinden biri olan hastanenin acile başvuran, serviste takip edilen ya da yoğun bakıma kaldırılmış hastalar üzerinde yapılan bir çalışma, virüsün kısa bir süre içinde vücudu kanser ve kalp hastalıklarından koruyan protein düzeylerini çok düşürdüğünü ortaya koydu. Üstelik Kovid'i ağır geçiren hastalarda bu protein düzeylerinin eski haline dönemediği de gösterildi. Kovid-19'un yarattığı bu etkiyi dünyada ilk kez ortaya koyan araştırma, dünyanın en büyük kalp kongresi olan Amerikan Kalp Derneği'nin kongresinde de ödül aldı.
8.11.2021 Sağlık
Kalp hastalığına yol açan 12 risk faktörüne dikkat!
Kalp hastalığına yol açan 12 risk faktörüne dikkat! Son yıllarda kalp ve damar hastalıkları yaş ve cinsiyet farkı gözetmeden artış gösteriyor. Toplumun her kesiminden insanın yaşam kalitesini bozan kalp hastalıklarında temel çözüm, değiştirilebilir risk faktörlerinin ortadan kaldırılıp, hastalığın oluşumunun önlenmesi olarak ifade ediliyor. Bununla birlikte düzenli kontrollerin yapılması kalp sağlığını korumada anahtar rol oynuyor. Uzman Dr. Nuri Cömert “29 Eylül Dünya Kalp Günü” nedeniyle kalp sağlığını olumsuz etkileyen faktörler ve alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.
28.09.2021 Sağlık
Dr. Mehmet Öz'den sağlıklı yaşam için basit adımlar!
Dr. Mehmet Öz'den sağlıklı yaşam için basit adımlar! Ünlü kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz, sağlık yolculuğunuzu küçük, yapılabilir adımlara bölerek, zorlanmadan hedefinize ulaşmanıza yardımcı olacak sağlık önerilerini paylaştı. Sağlıklı bir yaşama sahip olmak istiyor ama bu zamana kadar yapmanız gerekenleri gözünüz büyütüyorsanız işte Dr. Mehmet Öz'den kolay ve küçük adımlar...
12.09.2021 Sağlık
Yüksek tansiyon cinsel hayatı etkiliyor
Yüksek tansiyon cinsel hayatı etkiliyor Türkiye'de yüksek tansiyon hastalığının yaygın görüldüğünü söyleyen Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, “Yüksek tansiyonun en önemli yan etkilerinden biri ise cinsel hayatta ortaya çıkıyor. Bir çalışmaya göre, 40 yaşın üzerinde yüksek tansiyonu olan erkeklerin yarısında sertleşme sorunu görülüyor” dedi.
29.08.2021 Sağlık
Birçok faydası var! Demlenme süresine dikkat
Birçok faydası var! Demlenme süresine dikkat Nar çiçeği, kerkede, bamya çiçeği olarak da bilinen hibiskus bitkisinin nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde de kullanıldığını belirten Diyetisyen Eda Balcı, bitki çaylarının demlenme süresiyle ilgili önerilerde bulundu.
22.06.2021 Sağlık
Kalp hastalığı hakkında doğru sanılan 10 yanlış
Kalp hastalığı hakkında doğru sanılan 10 yanlış Kalp sağlığı hakkında toplumda yayılan bilimsellikten uzak söylemler kalp sağlığını riske atıyor, hastaların yaşamlarını kaybetmelerine bile neden olabiliyor! Üstelik günümüzde spekülasyonlara inanmak özellikle sosyal medyada çok kolay oluyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Turfan, kalp sağlığı hakkında toplumda doğru sanılan 10 yanlış bilgiyi anlattı
11.06.2021 Sağlık
'Oruç tutmanın kalbi koruyucu etkisi var'
'Oruç tutmanın kalbi koruyucu etkisi var' Ankara'da Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Atila İyisoy, "Oruç tutmanın kalbi koruyucu bir etkisi var. Ramazan ayında kalp hastalıklarının azaldığını, mevcut hastalıkların da daha fazla ilerlemeden gerilediğine şahit oluyoruz" dedi.
27.04.2021 Sağlık
Sağlıklı kilo kaybı için 10 altın besin!
Sağlıklı kilo kaybı için 10 altın besin! Sağlıklı beslenme ve kilo kaybı için tüketilmesi gereken besinler hakkında bilgi veren Diyetisyen Gizem Gençyürek, “Yeşil çay, yulaf ezmesi, Türk kahvesi, kefir, yoğurt, pul biber, Hindistan cevizi yağı, zencefil, çiğ badem ve yeşil kabak gibi besinler hem bağışıklığı güçlendirir hem de sağlıklı kilo kaybı sağlar” dedi.
12.04.2021 Sağlık
Gıda ürünlerinde yeni dönem! Değişiyor, bundan sonra...
Gıda ürünlerinde yeni dönem! Değişiyor, bundan sonra... Avrupa Birliği'nin ardından Türkiye de gıdalarda ve perakende satışa yönelik gıda ürünlerinde 100 gram yağ için maksimum 2 gram trans yağ kısıtlaması getirirken gözler etiketlere çevrildi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "trans yağ yoktur" ifadesine yönelik çalışmaların devam ettiğini, gıdalarda sağlık beyanı içeren marka, ifade ve görsellerin kullanımı konusunun Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu yetkisinde bulunduğunu belirtti.
23.02.2021 Ekonomi
İnmeye yol açan 7 önemli neden
İnmeye yol açan 7 önemli neden Her yıl dünyada yaklaşık 17 milyon kişi inme (felç) geçiriyor. 6 milyon kişi de felç nedeniyle hayatını kaybediyor. Türkiye’de ise yılda yaklaşık 200 bin kişi inme geçiriyor. Peki, İnme belirtileri ne? İnme (felç) nedenleri nelerdir? Nöroloji Uzmanı Dr. Esra Mıhçıoğlu, inmeni nedenlerini anlattı.
17.12.2020 Sağlık
Trans yağların sebep olduğu hastalıklar binlerce can alıyor
Trans yağların sebep olduğu hastalıklar binlerce can alıyor Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kadriye Kılıçkesmez, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, trans yağların dünyada her yıl yaklaşık 550 bin kişinin kardiyovasküler kaynaklı nedenler dolayısıyla ölümüne neden olduğunu, sayısız hastalığın da görülme sıklığını arttırdığını bildirdi.
17.06.2020 Sağlık
Oruç tutmanın faydalarını anlattı
Oruç tutmanın faydalarını anlattı Onbir ayın sultanı Ramazan ayı başladı. Eyüpsultan Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Beslenme ve Diyet uzmanı Şeyda Demirçelik de oruç tutmanın insan sağlığına faydalarını anlattı.
25.04.2020 Sağlık
Obezitenin tüm vücuda etkilerine dikkat
Obezitenin tüm vücuda etkilerine dikkat Op.Dr. Mehmet Yalım Uçtum, obezitenin vücuda etkileri hakkında bilgiler verdi.
28.12.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

İyi Kolesterol ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iyi kolesterol haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.