Gazete Vatan Logo

Pilav Kaç Kalori? Pilav Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Sofraların vazgeçilmezi olan en önemli yemekler içerisinde şüphesiz pirinç pilavı gelir. Direkt olarak pilav olarak da ifade etmek mümkündür. Çünkü genelde birçok değişik yemeğin yanında kullanılan tür pirinç türüdür. Bununla beraber belli bir miktar üzerinden ele alındığı zaman pilavın kalorisi bulunur.

Pilav Kaç Kalori? Pilav Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Pilav tane üzerinden ele alındığı için bunu daha çok 100 gram kapsamında değerlendirmek gerekir. Bu durumda 100 gram pilav 359,2 kalori gelmektedir. Dünya çapında bilinen ve birçok farklı yöntem üzerinden ele alınan pilav, aynı zamanda farklı besin değerlerine sahiptir.

Pilav Kaç Kalori?

Birçok sulu yemeğin yanında kuru yemek olarak pilav en güzel seçenekler içerisinde yer alır. Aynı zamanda akla gelebilecek bütün farklı yemek türleri için uyumludur. Bunun yanı sıra pilav 100 gram üzerinden bakıldığında 359,2 kcal olarak öne çıkmaktadır. Önemli bir karbonhidrat ve kalori etkisine sahip olduğu için dengeli tüketmek çok önemlidir.

Aksi takdirde pilav önemli oranda kilo aldırma durumu ile karşı karşıya bırakabilir. Çünkü pilav genel olarak yağlı bir yemek türüdür. Bunu ayrıca bir porsiyon olarak, yani bir tabak olarak bakıldığında 283 kcal olarak ifade edilebileceğini söylemek mümkün.

Pilav Besin Değerleri ve Kalorisi

Pilav 100 gram üzerinden bakıldığı zaman belli başlı besin değerleri ortaya çıkarmaktadır. Bu besin değerleri ile birlikte aynı zamanda 100 gram üzerinden kalorisi öne çıkar.

Haberin Devamı

- 359,2 kcal

- Toplam yağ 1,4 gram

- Sodyum 1303 mg

- Potasyum 188 mg

- Karbonhidrat 76 gram

- Lif 1,2 gram

- Şeker 1,5 gram

- Protein 10 gram

- Kalsiyum 83 mg

Bu şekilde yukarıda öne çıkan değerleri ile birlikte pilav tüketimi yapılabilir. Özellikle başta kaloriye dikkat etmek üzere diğer besin değerleri eşliğinde tüketmek mümkündür.

Pilavın Faydaları Nelerdir?

Pilav özellikle kalsiyum ve demir gibi oldukça önemli mineral yapılarına sahiptir. Aynı zamanda D vitamini ile lif gibi daha birçok önemli vitamin yapısı bulunur. Diğer yandan pilavın sindirimi kolaydır ve diğer gıdalara kıyasla daha az doymuş yağ sahiptir. Aynı zamanda iyi kolesterol etkisi olduğunu söylemek mümkündür.