Uzayda bir gün nasıl geçiyor? Bakan Kacır, Gezeravcı ile görüştü
Uzayda bir gün nasıl geçiyor? Bakan Kacır, Gezeravcı ile görüştü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile Bursa'daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nde (GUHEM) video konferans aracılığıyla görüşme yaptı. Görüşme 20 dakika sürdü.
26.01.2024 Gündem
İstanbul'un trafik sorununa ücretli çözüm! Eminönü ve Kadıköy için trafik sıkışıklığı fiyatlandırması...
İstanbul'un trafik sorununa ücretli çözüm! Eminönü ve Kadıköy için trafik sıkışıklığı fiyatlandırması... İstanbul'un trafik sorununu 'para' çözecek. Dünyada bazı şehirlerde trafiğin yoğun olduğu bölgelere giren taşıtlardan ücret alınıyor. Prof. Dr. Ayşe Uyduranoğlu’na göre, İstanbul’da ilk etapta Eminönü ve Kadıköy için planlanan bu uygulama hem trafiğe hem hava kirliliğine karşı fayda sağlayabilir.
24.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emekli maaşı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emekli maaşı açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hafta Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni kapsayan Körfez turunu tamamladı. Özellikle ekonomi alanında yeni iş birliği anlaşmaları yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez turu dönüşünde gazetecilere önemli değerlendirmelerde bulundu.
21.07.2023 Gündem
Dünya medyası Türkiye seçimini manşetten verdi
Dünya medyası Türkiye seçimini manşetten verdi CNN International'dan BBC'ye, Al Jazeera'dan The New York Times ve The Guardian'a uluslararası medya sonuçları ilk sayfasına taşıdı, BBC'deki analizin başlığı 'Gerilimli gecenin ardından Erdoğan'ın büyük avantajı ortaya çıktı' oldu.
15.05.2023 Dünya
AK Parti'den Meral Akşener'e sert tepki: Son yılların en niteliksiz konuşmasını yaptı
AK Parti'den Meral Akşener'e sert tepki: Son yılların en niteliksiz konuşmasını yaptı AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Ömer Çelik, "Akşener'in Cumhurbaşkanımız için kullandığı bazı tabirler, son yıllardaki en niteliksiz en yakışıksız tabirler olmuştur. Kimseye devlet adamlığı dersi vermesi haddine değildir" sözleriyle sert tepki gösterdi.
5.04.2023 Gündem
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den flaş terör örgütü PKK açıklaması
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den flaş terör örgütü PKK açıklaması NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İspanya’nın başkenti Madrid'deki NATO Liderler Zirvesi'nin Kamu Forumu açılış konuşmasında, PKK’nın bir terör örgütü olduğunu belirterek, küresel gıda krizinden ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sorumlu olduğunu aktardı.
28.06.2022 Dünya
Meral Akşener: Ülkemizin Batılı ülkelere gösterdiği iyi niyet defalarca suistimal edildi
Meral Akşener: Ülkemizin Batılı ülkelere gösterdiği iyi niyet defalarca suistimal edildi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin, Türkiye'nin onayına ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Yalnız burada unutmamamız gereken bir şey var, ülkemizin şimdiye kadar Batılı ülkelere gösterdiği iyi niyet defalarca suistimal edildi" dedi.
25.05.2022 Siyaset
Kılıçdaroğlu Elmalılı Hamdi Yazır konferansında konuştu
Kılıçdaroğlu Elmalılı Hamdi Yazır konferansında konuştu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İslam alimi Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır'ın anıldığı panele katıldı.
19.03.2022 Siyaset
Ukrayna Rusya müzakerelerinde son dakika kararı! Anlaşmaya vardılar, resmen açıkladılar
Ukrayna Rusya müzakerelerinde son dakika kararı! Anlaşmaya vardılar, resmen açıkladılar Ukrayna - Rusya savaşı 8'inci gününde de tüm şiddetiyle sürüyor. İki ülke heyetleri ikinci tur müzakereler için Brest'te bir araya gelmişti. Bölgeden gelen son dakika haberine göre; toplantı sonra erdi. İkinci toplantıdan çıkan somut sonuç iki tarafın da insani koridor etrafında geçici ateşkes üzerinde uzlaşıya varması oldu. Bu gelişmelerden hemen önce Ukrayna lideri Zelenski ve Putin peş peşe açıklamalar yaptı. Zelenski, "Putin'in endişelerinin farkındayım, konuşmak zorundayız" mesajı verdi. Putin ise söyleminde bir değişime gitmedi ve "Nazilerle savaşıyoruz" dedi. Öte yandan İkinci tur görüşmelerin ardından Rus heyetinden de bir açıklama geldi. Başmüzakereci Vladimir Medinski, "Ciddi ilerleme sağlandığını düşünüyoruz" derken, sivillerin tahliyesi için oluşturulacak insani koridor etrafından muhtemel ateşkeste anlaşma sağlandığını açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...
3.03.2022 Dünya
Satılık evler ve kiralık evlerle ilgili flaş gelişme! Kötü haber geldi
Satılık evler ve kiralık evlerle ilgili flaş gelişme! Kötü haber geldi Kiralık ve satılık evlerle ilgili son dakika açıklaması! Kötü haber geldi. İlçe ilçe açıklandı. Pandeminin de etkisiyle tüm dünyada konut krizi yaşanıyor. Türkiye'de ise meydana gelen kira artışları günden güne birçok kişiyi zorluyor. Ev almak, satmak ya da kiralamak isteyenlere uyarıda bulunan uzmanlar, İstanbul'un dikkat çeken fırsat alanlarını sıraladı.
17.12.2021 Ekonomi
Kovid-19'u yenebilecek aşı çalışmalarında ilk sonuçlar umut vadediyor
Kovid-19'u yenebilecek aşı çalışmalarında ilk sonuçlar umut vadediyor Klinik denemelerde Pfizer ve Biontech'in aşı adayı yüzde 95, Moderna'nın aşı adayı yüzde 95,4, Oxford aşısı ise tek doz uygulamada yüzde 70, bir yarım ve bir tam doz uygulamada yüzde 90 etkili oldu.
23.11.2020 Bilim ve Teknoloji
10 yeni aracı 30 metreden aşağı attılar! İşte o anlar...
10 yeni aracı 30 metreden aşağı attılar! İşte o anlar... Volvo Cars ürettiği araçlara yaptığı güvenlik testlerinde ilginç bir yöntem uyguluyor. Araçlar 30 metreden aşağı düşürülüyor.
15.11.2020 Otomobil
FIBA'dan kritik Türkiye kararı! Müjde...
FIBA'dan kritik Türkiye kararı! Müjde... FIBA, erkekler ve kadınlarda fanus düzeninde oynanacak Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nin Kasım ayı maçlarının Türkiye'de oynanmasına karar verdi.
8.10.2020 Arşiv
KKKA aşısı ile ilgili flaş gelişme!
KKKA aşısı ile ilgili flaş gelişme! Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, bu yıl kene ısırması sonucu 20’ye yakın ölüme neden olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü aşısında insan üzerinde denemelere aşamasına gelindiğini açıkladı.
18.06.2020 Sağlık
Sağlık Bakanı Koca: Pik dönemi içindeyiz
Sağlık Bakanı Koca: Pik dönemi içindeyiz Corona virüs Bilim Kurulu toplantısından sonra açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 65 yaş üstü sokağa çıkmalarına ilişkin 'Gündemimize geldi ama daha netleşmedi' dedi. 'İstanbul için özel bir tedbirimiz yok, teması, mesafeyi, izolasyonu son derece önemsiyoruz.'diyen Koca 'Pik dönemi içindeyiz, kalıcı olması için temasın ve mesafenin çok önemli olduğunu söyleyebilirim. Tedbirlere uyulmazsa yeni bir pik dalgası olabilir! ifadelerini kullandı. 5 bin 859 kişilik filyasyon ekibinin yaptığı taramayı da hatırlatan Bakan Koca "Ekiplerimiz 464 bin 434 kişiyi kontrol etti. Toplu çalışılan yerlerde test yapılmasını planlıyoruz" şeklinde konuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son dakika olarak yaptığı paylaşımda Türkiye'de son 24 saatte 89 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
29.04.2020 Gündem
Atık sularda corona virüsü analizi!
Atık sularda corona virüsü analizi! Dünyanın birçok ülkesinden bilim insanları ile birlikte coronavirüsün izini atık sularda arayacaklarını belirten Doçent Dr. Gürol, amaçlarının atık sularda virüs artışı yaşandığında erken uyarı sistemini hayata geçirerek daha erken önlemler alınmasını sağlamak olduğunu ifade etti.
10.04.2020 Sağlık
Rusya, Çin'le yolcu demir yolu ulaşımını  durdurdu
Rusya, Çin'le yolcu demir yolu ulaşımını durdurdu Rusya, yeni tip koronavirüs (2019-nCov) salgını nedeniyle Çin'le yolcu demir yolu ulaşımını durdurma kararı aldı.
2.02.2020 Dünya
Dünyanın beklediği haber geldi! Tedavisi bulundu
Dünyanın beklediği haber geldi! Tedavisi bulundu Tayland'da yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) görülen kişilere, HIV ve gripte kullanılan ilaçların karışımıyla tedavi uygulanması sonucu bu hastalarda iyileşme görüldü.
2.02.2020 Dünya
UEFA Avrupa Ligi'nde gecenin sonuçları
UEFA Avrupa Ligi'nde gecenin sonuçları UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçlarının ardından 21 takım UEFA Avrupa Ligi gruplarına kaldı.
30.08.2019 UEFA Avrupa Ligi
UEFA Avrupa Ligi'nde eşleşmeler belli oldu!
UEFA Avrupa Ligi'nde eşleşmeler belli oldu! Ligde 3. eleme turu rövanş maçları sona erdi. Çekya temsilcisi Sparta Prag'ı eleyen Trabzonspor, play-off turunda Yunaistan'ın AEK takımıyla eşleşti.
16.08.2019 UEFA Avrupa Ligi
TBMM Başkanı Şentop yasama yılını değerlendirdi
TBMM Başkanı Şentop yasama yılını değerlendirdi TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk yılı ile ondan önceki parlamenter sistemin iki yasama yılını mukayese ettiğimizde, kanun sayısı bakımından parlamentonun daha fazla kanun çıkarttığını söyleyebiliriz." dedi. Şentop, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, TBMM'nin 27. Dönem 2. Yasama Yılı çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.
26.07.2019 Siyaset
FIBA 2021 elemelerinde rakiplerimiz belli oldu
FIBA 2021 elemelerinde rakiplerimiz belli oldu FIBA 2021 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde, Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı; Sırbistan, Litvanya ve Arnavutluk ile A Milli Erkek Basketbol Takımı ise Hırvatistan, Hollanda ve İsveç ile mücadele edecek.
22.07.2019 Arşiv
Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde gecenin sonuçları
Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde gecenin sonuçları UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde 1. ön eleme turu ilk maçları oynandı.
10.07.2019 UEFA Avrupa Ligi
UEFA Avrupa Ligi'nde toplu sonuçlar
UEFA Avrupa Ligi'nde toplu sonuçlar UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 turu ilk ayağı, dün akşam oynanan maçlarla tamamlandı.
15.02.2019 Galatasaray
Sevilla tur şansını zora soktu
Sevilla tur şansını zora soktu Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı organizasyonunun 5. haftası, TSİ 23.00'te oynanan grup karşılaşmalarıyla sona erdi.
29.11.2018 UEFA Avrupa Ligi