İşten Atma

İşten Atma

Son dakika işten atma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan işten atma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını işten atma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İşten Atma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan işten atma gelişmeleri de dahil olmak üzere 81 işten atma haberi bulunmuştur. Tüm işten atma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ödemeler 8 maaş birden yapılıyor! Tek şartı var, onlar para alamıyor...
Ödemeler 8 maaş birden yapılıyor! Tek şartı var, onlar para alamıyor... Çalışanlarla ilgili flaş açıklama! 8 maaş birden ödeme yapılıyor. Ancak bir şartı bulunuyor. O çalışanlar dava açamıyor ve para da alamıyor. Çalışanlara işe iade hakkı tanınıyor. İşten çıkarılma durumunda 30 günlük süre var. Bu sürede işe geri dönüş başvurusu yapılması gerekiyor. Sonuç alınmazsa dava açılıyor. Ancak bazı yöneticiler bu haktan yararlanamıyor. Belli yetkilerle donatılmış olan yöneticilerin işten çıkarılırsa dava açma hakkı olmuyor, herhangi bir tazminat ödemesi de yapılmıyor. Görev tanımı detayı burada önem taşıyor. Hangi çalışanlar işe iade davası açabiliyor, kimler açamıyor? İşte yanıtı...
11.09.2021 Ekonomi
Zam oranı belli oldu! Milyonlarca çalışan bekliyordu
Zam oranı belli oldu! Milyonlarca çalışan bekliyordu Tüm çalışanlar yeni yılla birlikte ne kadar zam alacaklarını merak ediyor. Yapılacak zam ile birlikte alınan maaşlarda önemli artışlar yaşanacak. Yüzde 17 zam yapılacağı ortaya çıktı. Birçok şirket ortalama zam oranını uygulayacak. Uluslararası danışmanlık şirketlerinin Türkiye’de yaptığı bir araştırma, pandeminin yol açtığı sıkıntılara rağmen özel sektör firmalarının yeni yılda çalışanlarına ortalama yüzde 17 oranında zam yapacağını ortaya koydu. Araştırma ayrıca, pandemi sonrası birçok şirketin çalışanlarına evden çalışma seçeneği sunmayı planladığını da gösterdi.
23.11.2020 Çalışan Hakları
Maske takmayan çalışan tazminatsız işten atılabilir
Maske takmayan çalışan tazminatsız işten atılabilir Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Kanuna göre işveren corona virüse karşı işçilerin korumak için gerekli tedbiri almak ve uygulamak zorunda. Bu tedbirlere uyarılara rağmen uymayan çalışan ise tazminatsız kovularak işinden olabilir.
22.09.2020 Çalışma Hayatı
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Tazminat alabilirsiniz...
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Tazminat alabilirsiniz... Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. İş yerlerinde bazı işçiler tam zamanlı çalışıp ücretlerini tam alırken bazı çalışanlar için ise kısa çalışma ve ücretsiz izin uygulamasına gidildi. Aynı iş yerinde iki durumun birden oluşması haksızlık yaratıyor. Çünkü tam çalıştıkları halde 1 ay çalışıp 15 günlük ücret alıyorlar. Peki işveren kısa uygulamasında eşit mi davranmak zorunda? Haksızlığa uğrayan işçi tarafından haklı fesih sebebi ortaya çıkar mı? İşçi haklı fesih sebebi gösterirse kıdem tazminatını alıp işten ayrılabilir mi? İşte tüm detaylar...
11.07.2020 Çalışan Hakları
İş yerinde bunu yapan yanar!
İş yerinde bunu yapan yanar! Bir iş yerinde sigara içme yasağı uygulanıyorsa bu yasağı delen çalışanlar tazminatsız olarak işten çıkarılabiliyor.
29.03.2019 Çalışma Hayatı
"Hepatit B'yi artık anne karnında engelleyebiliyoruz"
"Hepatit B'yi artık anne karnında engelleyebiliyoruz" Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Genel Sekreteri Doç. Dr. Süda Tekin, Hepatit B'yi artık anne karnında engelleyebildiklerini belirterek, "Annede eğer hepatit B hastalığı varsa, doğuma yakın anneye bir tedavi veriyoruz. Doğar doğmaz, bebeğe hem aşı hem de bir serum uyguluyoruz. Anneden bebeğe geçişini tamamen azaltarak, bebeğimiz kurtulmuş oluyor." dedi.
18.03.2019 Sağlık
Beyaz Saray karıştı! Küfürler havada uçuştu!
Beyaz Saray karıştı! Küfürler havada uçuştu! Beyaz Saray İletişim Direktörü Anthony Scaramucci, Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Reince Priebus ve Beyaz Saray Baş Stratejisti Steve Bannon için hakaret ve küfür içeren ifadeler kullandı.
28.07.2017 Dünya
Müdürün iş güvencesi yok!
Müdürün iş güvencesi yok! İş Kanunu işveren vekilini tarif ederken sınır koymuyor. Hukuki sorumlulukta ustabaşı bile işveren vekili sayılıyor. İş güvencesinde ise imza yetkisi aranıyor. Şirketin tümünü yöneten ve işe alıp çıkarma yetkisi olanlar işe geri dönüş davası açamıyor
9.06.2016 Ekonomi
Tofaş'ta 142 işçi işten atıldı
Tofaş'ta 142 işçi işten atıldı Tofaş'ta aralarında direnişte işçilerin sözcülüğünü yapanların da olduğu 142 işçi işten atıldı. Metal İşçileri Birliği, diğer fabrikalardaki metal işçilerini Tofaş işçisine desteğe çağırırken, cuma günü tüm metal işçilerini üretimi durdurma çağrısı yaptı.
24.06.2015 Ekonomi
İkinci maaş buna bağlı!
İkinci maaş buna bağlı! Ailenin ve Dinamik Nüfus Yapısının Korunması Paketi’nde yer alan doğum sonrası 6 aya kadar yarım gün çalışmada 961 liralık ikinci maaşı almak için son 3 yılda en az 600 gün prim ödeme şartı konuldu
30.01.2015 Ekonomi
Protestoculara biber gazı!
Protestoculara biber gazı! Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde polis, kentte oynanacak Dünya Kupası'nın açılış maçına üç gün kala protestoculara biber gazı kullanarak müdahale etti.
9.06.2014 Dünya
Çalışanlara çok önemli uyarı!
29.09.2021 Gündem
Penguen kutupta güzel!
Penguen kutupta güzel! Gazeteci Forumu'ndan yürüyüşe çağrı: 'Bırak işimi yapayım...'
11.07.2013 Televizyon
Foxconn''dan intihar önlemi
Foxconn''dan intihar önlemi Foxconn intihar edebilir diyerek çalışanları işten atıyor.
10.04.2013 Bilim ve Teknoloji
THY'ye 2. gece yarısı operasyonu!
THY'ye 2. gece yarısı operasyonu! Meclis’te bir gece yarısı teklifiyle gelen havada grev...
29.09.2021 Gündem
Otomotiv devi için karar günü
Otomotiv devi için karar günü PSA 1.5 milyar euro tasarruf içeren bir plan açıkladı. Bunun bedelini işçilere ödetmelerine öfkelenen tüm PSA fabrikalarından gelen işçiler Paris’te PSA merkez binası önünde eylem yapıyor.
25.07.2012 Bilim ve Teknoloji
'Hasta yatağımda işten attılar!'
'Hasta yatağımda işten attılar!' THY'nin işten attığı hostesten müthiş iddia...
29.09.2021 Gündem
Bugün git yarın gel dönemi
Bugün git yarın gel dönemi İşten atılan kıdem tazminatı alabilecek mi?
15.06.2012 Ekonomi
Tişörtü giyip slogan attılar!
Tişörtü giyip slogan attılar! Hava-İş Sendikası’nın grev yasağı protestosuna CHP'li vekiller ve sanatçılar da katıldı...
29.09.2021 Gündem
İşte THY'deki grevin bilançosu!
İşte THY'deki grevin bilançosu! Kurumdan gözdağı geldi...
29.09.2021 Gündem
THY'de istifa baskısı
THY'de istifa baskısı Türk Hava Yoları’nda, kadın personele yönelik istifa baskısı yapıldığı öne sürüldü
29.09.2021 Gündem
Karabük karıştı
Karabük karıştı Korkulan oldu ve tansiyon yükseldi
20.06.2010 Ekonomi
Belçika’da kritik başörtüsü kararı
Belçika’da kritik başörtüsü kararı BELÇİKA’NIN başkenti Brüksel’de devlete ait bir Flaman ilkokulunda başörtüsü takan, ancak derslerde başını açan İslam dersi öğretmenini işten atma girişimi Danıştay’dan döndü...
10.07.2009 Dünya
AKP'ye Hak-İş eleştirisi
AKP'ye Hak-İş eleştirisi Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi’yi, Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası’nı koruyup kayırmakla eleştirdi...
1.06.2009 Ekonomi
'İşten atma para vereyim!'
'İşten atma para vereyim!' Çalışanların içini rahatlatacak uygulama el altından başladı bile...
10.02.2009 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İşten Atma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki işten atma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.