Gazete Vatan Logo

AKP'ye Hak-İş eleştirisi

Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi’yi, Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası’nı koruyup kayırmakla eleştirdi.

Yurdakul, yaptığı yazılı açıklamada, “Hüseyin Tanrıverdi, belediye işçilerinin sendikamızdan istifa ettirilerek Hizmet-İş’e üye kaydedilmeleri için belediye başkanlarına baskı yapmaktadır” dedi.

Isparta, Samsun-İlkadım, Rize, Antalya-Kepez belediyelerinde işçilerin sürgün ve işten atılma tehdidiyle Belediye-İş’ten istifa ettirildiklerini ifade eden Yurdakul, şunları kaydetti:

“Bugün de Kocaeli Belediyesi’nde benzer bir durum yaşanmakta, bu belediyede sendikamız işçileri istifa ettirilip Hizmet- İş’e üye yapılmaktadır. Hüseyin Tanrıverdi adeta Hizmet-İş’in uzmanı gibi çalışmaktadır.

Tanrıverdi, bu hukuk tanımaz girişimleri konusunda cesaretini kimden almaktadır? Uygulana zulüm, baskı ve işten atma tehditleri ile sendika değiştirmeye zorlanan belediye işçileri bu sorunun yanıtını merak etmektedir.

Yetkisi ve sıfatı ne olursa olsun hiçbir kişi ve kurum Belediye-İş’i ilkelerinden ve doğru bildiği yoldan ayıramayacaktır.”

Haberin Devamı