Gazete Vatan Logo

THY'de istifa baskısı

Türk Hava Yoları’nda, kadın personele yönelik istifa baskısı yapıldığı öne sürüldü

CHP milletvekili Çetin Soysal, personelin emeklilik ve tayin baskısına uğradığını iddia etti.

Türk Hava Yolları’nda (THY) son dönemde özellikle kadın personele yönelik istifa baskısı yapıldığı öne sürüldü. CHP İstanbul milletvekili Çetin Soysal, son iki ayda 20’ye yakın personelin emeklilik ve tayin baskısına uğradığını iddia ederek, konuyu TBMM gündemine taşıdı.
Soysal, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, THY yönetiminin, çalışma hayatında 6 bin 500 iş gününü tamamlayan ve çoğunluğu kadınlardan oluşan personele “emeklilik” baskısı uyguladığını savundu. Soysal, emekli olmak istemeyen çalışanlara da tayin baskısı yapıldığını iddia etti. Soysal, THY yönetiminin, çalışanları asli görevlerinden uzaklaştırıp, birikimlerinin olmadığı alanlarda onları başarısız kılarak işten atma gibi bir yöntem de uyguladığını öne sürdü.

Soysal, son 7 yılda THY’de işten çıkarılan kaç personelin “işe iade” davalarını kazandığını, kaçının görevlerinin başına döndüğünü, işlerine döndürülmeyip tazminat ödenen kaç personel olduğunun da açıklanmasını istedi. (Gazeteport)

Haberin Devamı