Gazete Vatan Logo

Otomotiv devi için karar günü

PSA 1.5 milyar euro tasarruf içeren bir plan açıkladı. Bunun bedelini işçilere ödetmelerine öfkelenen tüm PSA fabrikalarından gelen işçiler Paris’te PSA merkez binası önünde eylem yapıyor.


Sayıları 1000’i aşan işçiler, “Bu küçük bir eylem. Bu böyle devam ederse, Aulnay Fabrikası kapatılırsa Eylül ayını görün, Fransa’yı sallayacağız. PSA işten atma makinasına döndü, her sorunu işçi atarak çözüyorlar" dediler.

PSA Yönetimi de sosyal plan için Champs Elysees’deki Genel Merkez binasında olağanüstü toplantı halinde...PSA'nın patronu ise 800 milyon Euroluk ilk üç aylık zarar bilançosunu açıklayarak, eğer devlet desteği olmazsa başka yöntem olmadığını dile getiriyor.

Peuget işçi temsilcisi Jean-Pierre Mercier, "Peugeot'nun hazinesinde 12 milyar Euro var. Biz karar alamıyoruz, eğer zarar varsa onların kararları nedneiyle yaşanıyor. Biz sadece hergün gelip üretime katılıyoruz. Bu zararları bize ödetemezler" diyerek Varin'a karşı çıkıyor.

İşçilerin hemen bir kaç yüz metre ötesinde Elysee Sarayı’nda toplanan Bakanlar Kurulu’nun gündemi de PSA’nın ve otomotiv sektörünün geleceği. PSA Yönetimi’nin hedef aldığı Sanayi Bakanı Arnaud Montebourg, hibrit ve elektirkli arabalar için 7000 Euro’ya varan devlet yardımı içeren planını Bakanlar Kurulu’nda anlatıyor.

Peugeot, yarından itibaren 1 ay kapanarak yaz tatiline girecek...Eğer bu süre içinde bir çözüm bulunamazsa, tatil sonrası Fransa'yı yine büyük grev ve eylemler ve büyük bir sosyal kriz bekliyor.

Haberin Devamı