İsteksizlik

İsteksizlik

Son dakika isteksizlik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan isteksizlik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını isteksizlik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İsteksizlik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan isteksizlik gelişmeleri de dahil olmak üzere 504 isteksizlik haberi bulunmuştur. Tüm isteksizlik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erken menopoz birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor
Erken menopoz birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor Erken menopozun kalp ve damar hastalıkları, kemik erimesi, üro-genital sistemde değişiklikler, uyku bozukluğu, duygu durum değişikliği, vajinal kuruluk, cinsel ilişki sırasında ağrı ve cinsel isteksizlik gibi sorunlara neden olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Burçin Karakuş, “40 yaşından önce görülen menopozu erken teşhis etmek ve vücutta azalan hormonlarla birlikte oluşabilecek sağlık problemlerinin önüne geçmek için erkenden hormon replasman tedavisine başlanması gerekiyor” dedi.
26.12.2023 Sağlık
Kadınlarda 4 kat daha fazla görülüyor! İsteksizlik, hayattan zevk alamama, üzüntü hissi, ümitsizlik, kendini değersiz hissetme...
Kadınlarda 4 kat daha fazla görülüyor! İsteksizlik, hayattan zevk alamama, üzüntü hissi, ümitsizlik, kendini değersiz hissetme... Kadınlarda sonbahar depresyonu görülme oranının erkeklerden 4 kat fazla olduğuna dikkat çeken Psikiyatri Uzmanı Dr. Semiha Tufan, “Her yaş grubunda görüldüğü bilinse de, sonbahar depresyonunun gençlerde daha fazla gözlemlendiğini öne süren çalışmalar vardır. Ancak yaşlılarda fark etmek daha güç olabilir. Bu nedenle atlanmaması için dikkatli olunmasında fayda vardır” dedi.
9.10.2023 Sağlık
Sertleşme haplarına ve bel çevresindeki yağlanmaya karşı uyarı geldi: Cinsel performansı düşürüyor
Sertleşme haplarına ve bel çevresindeki yağlanmaya karşı uyarı geldi: Cinsel performansı düşürüyor Genel sağlık durumunun cinsel performansı doğrudan etkilediğini söyleyen Prof. Dr. Halim Hattat, risk faktörlerine karşı uyararak önerilerde bulundu. Hattat, cinsel damarların gücünü azaltan risk faktörlerinin başında özellikle bel çevresinde depolanan aşırı vücut yağlarına dikkat çekti.
29.05.2023 Sağlık
Uzman isim uyardı: Kahvaltılarınızı düzene sokun
Uzman isim uyardı: Kahvaltılarınızı düzene sokun Bahar yorgunluğu kış ayından bahar ayına geçilirken havaların birden ısınması sonrası görülüyor. Soğuk havaya alışan insanlar havanın bir anda ısınmasıyla kendini halsiz ve yorgun hissediyor. Yorgunluğun geçmemesi durumunda bir hekime başvurmamız gerekiyor. Peki bu yorgunluğu üstümüzden nasıl atabiliriz? Bu dönemde beslenmemiz nasıl olmalı? Hayatımızdan çıkarmamız gereken besinler neler? İşte yanıtları...
14.05.2023 Sağlık
Bahar dönemiyle başlıyor! Uzman isim açıkladı: Bu belirtiler varsa doktora gidin
Bahar dönemiyle başlıyor! Uzman isim açıkladı: Bu belirtiler varsa doktora gidin Yağmurlu ve soğuk havaların yerini güneşli günler aldı. Günlük güneşlik havaların insanları daha çok motive ettiğini düşünsek de bu havalarda kendimizi yorgun, bitkin ve kaygılı hissedebiliriz. Bunun nedeni ise bahar yorgunluğu olabilir. Bahar yorgunluğuna ne iyi gelir? Psikolojiye etkisi ne? Uzman isim bu dönemde dikkat edilmesi gerekenleri tek tek açıklayarak kişide görülen olumsuz belirtileri de sıraladı. İşte haberin devamı...
7.05.2023 Sağlık
Doğumdan sonra lohusa sendromunu nasıl atlatabilirsiniz?
Doğumdan sonra lohusa sendromunu nasıl atlatabilirsiniz? Anneliğin gelecek planlarını, yaşamı, düzeni ve hatta kişiyi değiştirebileceğini düşünüyor musunuz? Psikolog Dilek Memnun, lohusa sendromu hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.
2.05.2023 Sağlık
Cinsel isteksizliğe yol açabilir! Mevsimlerin değişimi insanları da etkiliyor
Cinsel isteksizliğe yol açabilir! Mevsimlerin değişimi insanları da etkiliyor Bahar depresyonunun yorgunluk belirtileriyle ortaya çıktığını söyleyen Psikolog Dilara Dalyan, “Kişiler çok belirgin bir şekilde dikkat ve konsantrasyon güçlüğü yaşar. Kişi eskiden mutlu olduğu şeylere ilgi duymaz, hatta hiçbir şey yapmak istemez. Yorgunluk, bitkinlik, enerji kaybı, motivasyon kaybı, cinsel isteksizlik, uyku bozukluğu, aşırı alınganlık, duygusallık, sabırsızlık, iştah kaybı, kilo verme ya da aşırı iştahla kilo alımı görülebilir. Bazen de bahar yorgunluğu kişilerde saldırganlık, yaşamı değersiz bulma ve intihar düşüncelerine yol açabilir” dedi.
25.04.2023 Sağlık
Ceyhun Kazancı Wout Weghorst'un satın alma opsiyonunu açıkladı
Ceyhun Kazancı Wout Weghorst'un satın alma opsiyonunu açıkladı Beşiktaş Kulübü Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı Hollandalı yıldız Wout Weghorst'un satın alma opsiyonunu 10 milyon euro olarak açıkladı.
13.12.2022 Beşiktaş
MİL Akademi Eğitim Kurumları ile sınav kaygısına son
MİL Akademi Eğitim Kurumları ile sınav kaygısına son MİL Akademi Eğitim Kurumları, LGS’ye hazırlanan öğrencilerin sınav kaygısını yok edecek altın kuralları paylaştı.
28.11.2022 Advertorial
Çocuklarda okul fobisine dikkat
Çocuklarda okul fobisine dikkat Diyarbakır’da Uzman Psikolog Tülinay Seçkin, uyum haftasıyla birlikte okula yeni başlayan çocuklarda enerji kaybı, isteksizlik, iştahsızlık, mide bulantısı, baş ağrısı gibi şikayetler varsa okul fobisinin olduğuna dikkat çekti.
9.09.2022 Sağlık
Bu hastalığa dikkat, gece ani ölümlere neden olabilir
Bu hastalığa dikkat, gece ani ölümlere neden olabilir Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Neslihan Taş, uyku apnesinin ani ölümlere neden olabildiğini söyledi.
10.08.2022 Sağlık
Rusya tahııl krizindeki sorumluluğunu önce itiraf etti sonra reddetti!
Rusya tahııl krizindeki sorumluluğunu önce itiraf etti sonra reddetti! Tahıl koridoru anlaşmasından hemen sonra Ukrayna’nın Odessa şehrini vuran Rusya’dan üst üste çelişkili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Afrika ziyaretinde yaptığı açıklamalarla şaşkınlık yaratırken yeni bir döneme başladıklarını açıkladı ve bu dönemi tanımlayan sözler kullandı…
25.07.2022 Dünya
Uzmanından kemoterapi hastalarına uyarı
Uzmanından kemoterapi hastalarına uyarı Cinsel fonksiyon bozukluklarının kemoterapi alan hastalarda kemoterapi tedavisinin etkisi ve veya psikolojik sorunlara bağlı ortaya çıkabildiğini belirten Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Neslihan Özyurt, “İleride çocuk sahibi olmayı düşünen kemoterapi hastaları, tedaviye başlamadan önce sperm bankalarına başvurabilirler. Bu sayede kemoterapi başlamadan önce spermler dondurularak ileride kullanılmak üzere saklanabilir” dedi.
25.06.2022 Sağlık
Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Resmen açıklandı! Flaş bir yıl detayı
Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Resmen açıklandı! Flaş bir yıl detayı Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor. Kira fiyatlarıyla ilgili milyonları ilgilendiren yasa resmen geçerlilik sağladı. Konut kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yasa, bugünden itibaren 1 temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olacak. Yasa ile kira bedeline ilişkin anlaşmalar, bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde 25'ini geçmeyecek. Bir önceki kira yılının tüketici fiyat endeksindeki 12 aylık ortalamalara göre değişim oranı yüzde 25’in altında kalması halinde değişim oranı geçerli olacak. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanacak. Bu oranları geçecek şekilde yapılan sözleşmeler, fazla miktar yönünden geçersiz olacak.
11.06.2022 Ekonomi
Sıcak hava dalgası sert vuracak! '250 bin kişi ölecek' deyip risk altındakileri tek tek açıkladı
Sıcak hava dalgası sert vuracak! '250 bin kişi ölecek' deyip risk altındakileri tek tek açıkladı Hava sıcaklarıyla ilgili son dakika açıklaması! Korkutan uyarı geldi, bu yıl kasıp kavuracak. Ölecek kişi sayısını duyurup, korkutucu verileri açıkladı. Bilim insanları, yaşlı ve astım hastası olmak üzere çok sayıda vatandaş sıcak riski tehdidi altında olduğu açıklandı. Saat 11 ile 16 saatleri arasında dışarı çıkılmaması gerektiğini belirten bilim insanları, aşırı sıcaklara karşı “Beyaz ve bol giysiler, güneş gözlüksüz ve şapkasız dışarı çıkılmamalı ve gölgede olmakta fayda var” uyarısında bulundu.
10.06.2022 Gündem
Sıcak havalar psikolojinizi bozabilir
Sıcak havalar psikolojinizi bozabilir Aşırı sıcakların neden olduğu fiziksel etkilerin oluşturduğu kaygı ve stresin, psikolojik sorunları tetikleyebileceğini belirten Uzman Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, “Artan sıcaklıklar ruhsal hastalıkları tetikliyor” dedi.
6.06.2022 Sağlık
Cinsel hayatı bitiriyor! Cinsel isteksizliğe yol açıyor! Bu belirtiler varsa...
Cinsel hayatı bitiriyor! Cinsel isteksizliğe yol açıyor! Bu belirtiler varsa... Cinsel hayatı bitiyor. Cinsel isteksizliğe yol açıyor. İş hayatını kötü etkiliyor. Kronik pelvik ağrı sendromunun kadınların iş hayatının yanı sıra cinsel hayatını da olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Cihan Comba, “Bazı hastalar cinsel ilişki sırasında, idrar yaparken ve uzun süre oturduklarında şiddetli ağrılar yaşayabilir” dedi. Kronik pelvik (alt karın bölgesi) ağrı sendromunun, kadınlarda göbek deliğinin altındaki ve kalçalarının arasındaki bölgede 6 ay veya daha uzun süren ağrı olarak tanımlayan Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Cihan Comba, “Kronik pelvik ağrı kendi başına bir durum olabilir, birden fazla nedeni olabilir ya da başka bir hastalığın belirtisi olabilir.
2.06.2022 Sağlık
Menopozun ilacı, doğal hormon
Menopozun ilacı, doğal hormon Jinekolog Ayşalı Yılmaz, menopoza giren kadınlara verilen doğal hormonların bu sürecin olumsuz etkilerini ortadan kaldırdığı gibi, çeşitli hastalık risklerine karşı kalkan görevi gördüğünü söyledi. Doğal hormonların yaşlanmaya karşı destek de verdiğini belirten Opr. Dr. Yılmaz, “Kısa süre öncesine kadar kötü gözle bakılan hormon tedavileri doğal hormonların kullanımı ile kadınların hayatında çığır açmaya aday. Yeter ki eski bilgilere takılıp önyargılı olmayalım” dedi.
8.05.2022 Sağlık
Genital problemlerin tedavisinde hangi uygulamalar tercih ediliyor?
Genital problemlerin tedavisinde hangi uygulamalar tercih ediliyor? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Burçak Tok, genital problemlerin tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
26.04.2022 Sağlık
Bakan Kirişci: Tohum desteği yüzde 75 oranında sübvanse edilecek
Bakan Kirişci: Tohum desteği yüzde 75 oranında sübvanse edilecek Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Niğde'de çiftçilere 25 ton kuru fasulye tohumu dağıttı. Bakan Kirişci, Türkiye'nin 2 milyon hektarlık ekilmeyen alanıyla ilgili çalışma başlatıldığını belirterek, "Bu çerçevede tohum desteği yüzde 75 nisbetinde sübvanse edilerek üreticilerimize dağıtılıyor olacak. Bakanlık olarak başlattığımız projeyle Türkiye genelinde bu yıl 100 bin hektar civarında bir alanın yeniden üretimle buluşması, tohuma kavuşması ve bunun ürüne dönüşmesi gerçekleşecek." dedi.
24.04.2022 Siyaset
Depresyonunuzun sebebi D vitamini eksikliği olabilir!
Depresyonunuzun sebebi D vitamini eksikliği olabilir! D vitamini eksikliği, kas ve iskelet sistemi ağrıları, kalp rahatsızlıkları, uyku bozuklukları ve depresyon gibi birçok bedensel ve ruhsal rahatsızlık ile ilişkili olduğu düşünülen bir sorun. Psikiyatri uzmanı Dr. Alime Burçin Şimşek D vitamini eksikliği depresyonu tetiklediğini dikkat çekerek vitamin eksikliklerinin psikolojik hastalıklar üzerindeki etkisini anlattı.
19.03.2022 Sağlık
Çocuklarda beslenme bozukluğuna yol açıyor! Bu belirtilere dikkat!
Çocuklarda beslenme bozukluğuna yol açıyor! Bu belirtilere dikkat! Çocuklarda beslenme bozuklukları, yutma bozukluğu ile birlikte veya bağımsız görülebiliyor. Beslenme ve yutma için gerekli becerilerin anne karnında gelişmeye başladığını belirten uzmanlar, yeni doğanlarda beslenme becerilerinin reflekslerle gerçekleştiğini ifade ediyor. Uzmanlar; erken doğum, nörolojik bozukluklar ve duygusal temelli zorluklar nedeniyle kaynaklı ortaya çıkabilen beslenme ve yutma bozukluklarında belirtilere önem verilerek tedaviye başlanmasını tavsiye ediyor.
4.02.2022 Sağlık
Çağın sorunu ‘tükenmişlik’ sendromu! Belirtileri...
Çağın sorunu ‘tükenmişlik’ sendromu! Belirtileri... Sürekli olumsuz düşüncelere kapılmanın ‘tükenmişlik’ sendromuna neden olabileceğini belirten Psikolog Anıl Özcan, “Tükenmişlik sendromu, yoğun ve stresli yaşam şartlarından dolayı sık görülmeye başlanan fiziksel, zihinsel ve duygusal tükenmeye yol açan psikolojik bir rahatsızlıktır. Özellikle mükemmeliyetçi kişilik yapısına sahip olanlar, sorumlulukları olması gerektiğinden fazla olanlar, ev, iş ve sosyal ortamda yoğun temposu olan kişiler bu durum ile daha fazla karşı karşıya kalabilirler” dedi.
1.02.2022 Sağlık
Koronavirüsle ilgili korkutan uyarı: Cinsel hayatı tehlikeye sokuyor
Koronavirüsle ilgili korkutan uyarı: Cinsel hayatı tehlikeye sokuyor Koronavirüsle ilgili korkutan bir açıklama geldi. Özellikle Omciron varyantı ile vaka sayılarının tavan yaptığı şu günlerde uzmanlardan sık sık gelen uyarılara bir yenisi daha eklendi. Koronavirüse yakalananların cinsel problemler yaşayacağına dikkati çeken Üroloji ve Fitoterapi Uzmanı Opr. Dr. Fatih Çelik, “Eğer Kovid-19 damar yapılarını bozuyorsa testislerdeki ve penisteki damarsal yapılarda da problemler oluşturabiliyor. Sertleşme durumunun kalitesinde düşüklükler veya hastanın altta yatan bir zemini varsa daha da kötüsü olabiliyor” dedi.
1.02.2022 Sağlık
Her 10 kadından 1'i cinsel sorunlar yaşıyor! İşte kadınlarda görülen 4 jinekolojik sorun!
Her 10 kadından 1'i cinsel sorunlar yaşıyor! İşte kadınlarda görülen 4 jinekolojik sorun! Kadınların sık yaşadığı problemler arasında, pelvik ağrılar, vajinal akındı, adet düzensizliği ve cinsel sorunlar başta geliyor. Türkiye'de her 10 kadından 1'i ise cinsel ilişkiye girememe, orgazm olamama sorunu yaşıyor. Ancak kadınların pek çoğu tarafından ihmal edilen bu sorunlar, yıllar geçtikçe içinden daha da çıkılamaz bir probleme dönüşebilir. Kaç yaşında olursanız olun hem cinsel hayatı etkileyen hem de genel sağlık durumunu etkileyen jinekolojik problemler için mutlaka uzman desteği almak önemli. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Demir Yüzer kadınlarda sık görülen jinekolojik sorunları ve tedavi yöntemlerini anlattı.
22.01.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

İsteksizlik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki isteksizlik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.