Bahar Yorgunluğu

Bahar Yorgunluğu

Son dakika bahar yorgunluğu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bahar yorgunluğu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bahar yorgunluğu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bahar Yorgunluğu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bahar yorgunluğu gelişmeleri de dahil olmak üzere 54 bahar yorgunluğu haberi bulunmuştur. Tüm bahar yorgunluğu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzman isim uyardı: Kahvaltılarınızı düzene sokun
Uzman isim uyardı: Kahvaltılarınızı düzene sokun Bahar yorgunluğu kış ayından bahar ayına geçilirken havaların birden ısınması sonrası görülüyor. Soğuk havaya alışan insanlar havanın bir anda ısınmasıyla kendini halsiz ve yorgun hissediyor. Yorgunluğun geçmemesi durumunda bir hekime başvurmamız gerekiyor. Peki bu yorgunluğu üstümüzden nasıl atabiliriz? Bu dönemde beslenmemiz nasıl olmalı? Hayatımızdan çıkarmamız gereken besinler neler? İşte yanıtları...
14.05.2023 Sağlık
Bahar dönemiyle başlıyor! Uzman isim açıkladı: Bu belirtiler varsa doktora gidin
Bahar dönemiyle başlıyor! Uzman isim açıkladı: Bu belirtiler varsa doktora gidin Yağmurlu ve soğuk havaların yerini güneşli günler aldı. Günlük güneşlik havaların insanları daha çok motive ettiğini düşünsek de bu havalarda kendimizi yorgun, bitkin ve kaygılı hissedebiliriz. Bunun nedeni ise bahar yorgunluğu olabilir. Bahar yorgunluğuna ne iyi gelir? Psikolojiye etkisi ne? Uzman isim bu dönemde dikkat edilmesi gerekenleri tek tek açıklayarak kişide görülen olumsuz belirtileri de sıraladı. İşte haberin devamı...
7.05.2023 Sağlık
Cinsel isteksizliğe yol açabilir! Mevsimlerin değişimi insanları da etkiliyor
Cinsel isteksizliğe yol açabilir! Mevsimlerin değişimi insanları da etkiliyor Bahar depresyonunun yorgunluk belirtileriyle ortaya çıktığını söyleyen Psikolog Dilara Dalyan, “Kişiler çok belirgin bir şekilde dikkat ve konsantrasyon güçlüğü yaşar. Kişi eskiden mutlu olduğu şeylere ilgi duymaz, hatta hiçbir şey yapmak istemez. Yorgunluk, bitkinlik, enerji kaybı, motivasyon kaybı, cinsel isteksizlik, uyku bozukluğu, aşırı alınganlık, duygusallık, sabırsızlık, iştah kaybı, kilo verme ya da aşırı iştahla kilo alımı görülebilir. Bazen de bahar yorgunluğu kişilerde saldırganlık, yaşamı değersiz bulma ve intihar düşüncelerine yol açabilir” dedi.
25.04.2023 Sağlık
Bahar yorgunluğuna iyi geliyor! Halsizlik, uyuma isteği ve eklem ağrılarınız varsa dikkat! Günde 1 bardak içebilirsiniz...
Bahar yorgunluğuna iyi geliyor! Halsizlik, uyuma isteği ve eklem ağrılarınız varsa dikkat! Günde 1 bardak içebilirsiniz... Bahar yorgunluğuna iyi gelecek 10 öneri! Kış yavaş yavaş sona ererken bahar da yüzünü göstermeye başladı. Bu günlerde ise bazı kişilerin yeni bir sorunu ortaya çıkıyor: Bahar yorgunluğu ve polen alerjileri... Çoğu kişi bahar aylarında uyuma isteği, yorgunluk, halsizlik ve eklem ağrılarından şikayet ediyor. Baharın getirdiği doğasal ritmik değişiklikler, bedensel ve ruhsal biyoritmimizi de etkiliyor. Uzmanlar ise bahar yorgunluğuna çare olacak önerileri sıralıyor. Bahar yorgunluğuna karşı neler yapılabilir? İşte beslenme önerileri...
7.04.2022 Sağlık
'Güneş ışığı, mevsimsel depresyon ve bahar yorgunluğuyla mücadele etkilidir'
'Güneş ışığı, mevsimsel depresyon ve bahar yorgunluğuyla mücadele etkilidir' Sağlıklı Yaşam Danışmanı Uzman Dr. Murat Keklikoğlu, güneş ışığının mevsimsel depresyon ve bahar yorgunluğu ile mücadele etmede etkili bir çözüm olduğunu söyleyerek, “Güvenli bir biçimde mümkün olduğunca fazla güneşe çıkılmalıdır. Sabah yürüyüşleri, açık havada zaman geçirmek oldukça önemlidir. Güneş ışığı vücudun D vitamini üretimini uyarır ve aynı zamanda ruh sağlığına da fayda sağlar” dedi.
3.10.2021 Sağlık
Bahar yorgunluğundan nasıl kurtulursunuz?
Bahar yorgunluğundan nasıl kurtulursunuz? İlkbahar ile birlikte başlayan sıcaklık ve basınç değişimlerinin insan vücudu üzerinde problemler meydana getirdiğine dikkat çeken Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Cem Nevşioğlu, doğru beslenmeyle bahar yorgunluğundan kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi. Nevşioğlu, bahar yorgunluğunun etkilerini hafifletmek içöin tavsiyelerde bulundu.
12.03.2021 Sağlık
Zihinsel ve bedensel olarak güçlü kalmak için su için!
Zihinsel ve bedensel olarak güçlü kalmak için su için! Koronavirüs sürecinde zihinsel ve fiziksel olarak güçlü hissetmek her zamankinden daha önemli. Salgın ile ilgili belirsizlik devam ederken bir sonraki günle başa çıkmaya hazır olmak pandemi dönemini atlatmanın en iyi yollarından biri. Vücudun üst seviyelerde performans göstermesi sağlamanın yolu ise yeme içme alışkanlıklarının iyi planlanmasından geçiyor. Uzmanlar özellikle bu süreçte su içmenin bedenen ve zihnen iyi hissetmeyi sağlayabileceğini dikkat çekiyor.
3.02.2021 Sağlık
Covid-19 sonrası bahar yorgunluğuna dikkat!
Covid-19 sonrası bahar yorgunluğuna dikkat! Covid-19 sonrası bahar yorgunluğuna dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mücahit Gür, meydana gelen şikayetlerin 2 haftadan fazla sürmesi durumunda hekime başvurulması gerektiği söyledi
26.06.2020 Sağlık
'Covid-19 sonrası bahar yorgunluğuna dikkat'
'Covid-19 sonrası bahar yorgunluğuna dikkat' Covid-19 sonrası bahar yorgunluğuna dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mücahit Gür, meydana gelen şikayetlerin 2 haftadan fazla sürmesi durumunda hekime başvurulması gerektiği söyledi.
25.06.2020 Sağlık
Depresyon sandığınız şey bahar yorgunluğu olabilir
Depresyon sandığınız şey bahar yorgunluğu olabilir Depresyon sanılan duygu durum değişikliklerinin bahar yorgunluğu olabileceğini bildiren Psikiyatri Bölümü Uzmanı Dr. Timur Fadıl Oğuz,"Mevsim değişiklikleri duygusal dalgalanmalara yol açıyor. Öncelikle, depresyon ve mevsimsel depresyonun olmadığına dair bir psikiyatri uzmanının değerlendirmesini almak gerekir. Çünkü bazen de depresyon gibi gözükür ama fiziksel bir sorun olabilir. Eğer depresyon tanısı konursa, genellikle tedaviler çok etkilidir" dedi.
22.05.2020 Sağlık
'Bahar yorgunluğu yaşamamak için sağlıklı beslenilmeli'
'Bahar yorgunluğu yaşamamak için sağlıklı beslenilmeli' Diyetisyen Merve Sena Nazlı, bahar yorgunluğu yaşamamak ve tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüse karşı sağlıklı beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmesini önerdi.
19.04.2020 Sağlık
Baharın tetiklediği 5 hastalığa dikkat!
Baharın tetiklediği 5 hastalığa dikkat! Bahar mevsimiyle birlikte kışın dondurucu soğuğunda kapalı mekanlarda geçirdiğimiz günlere inat kendimizi olabildiğince doğaya atma, doğanın enerjisinden faydalanma isteğimiz de arttı. Ama tüm bu olumlu duygulara rağmen aynı zamanda bir geçiş dönemi olan bahar aylarındaki değişikliklere ayak uyduramazsak mevsime özgü hastalıklarla uğraşmak zorunda kalabiliriz.
16.04.2018 Sağlık
Bahar yorgunluğunu önlemek için 7 öneri!
Bahar yorgunluğunu önlemek için 7 öneri! Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Nur Tatlıoğlu, bahar yorgunluğunun etkilerinden korunmak için önerilerde bulundu
11.04.2018 Sağlık
Baharın tetiklediği 5 hastalığa dikkat!
Baharın tetiklediği 5 hastalığa dikkat! Bahar mevsimiyle birlikte kışın dondurucu soğuğunda kapalı mekanlarda geçirdiğimiz günlere inat kendimizi olabildiğince doğaya atma, doğanın enerjisinden faydalanma isteğimiz de arttı. Ama tüm bu olumlu duygulara rağmen aynı zamanda bir geçiş dönemi olan bahar aylarındaki değişikliklere ayak uyduramazsak mevsime özgü hastalıklarla uğraşmak zorunda kalabiliriz.
30.03.2018 Sağlık
Güneş çarpmasına dikkat!
Güneş çarpmasına dikkat! Kış gribi, bahar yorgunluğu derken yaz aylarının da rahatsızlıkları baş göstermeye başladı. Yazın en çok yaşanan hastalıklardan biri ise güneş çarpması.
30.07.2017 Sağlık
Baharda zindelik veren 8 besin!
Baharda zindelik veren 8 besin! Baharla birlikte ısı ve nem oranının değişmesi, bu nedenle dolaşım sisteminde ödemler oluşması yorgun hissetmeye neden oluyor. İşte baharda zindelik veren 8 besin...
24.04.2017 Sağlık
Uyuyarak bahar yorgunluğunu yenemezsiniz!
Uyuyarak bahar yorgunluğunu yenemezsiniz! Eve kapanıp dinlenerek ya da uyuyarak bahar yorgunluğunun üstesinden gelmek mümkün değil.
17.04.2017 Sağlık
Alerji, bahar yorgunluğuna yol açıyor
Alerji, bahar yorgunluğuna yol açıyor Halk arasında "saman nezlesi" ya da "bahar alerjisi" olarak bilinen "alerjik rinit" bahar yorgunluğunun da sebepleri arasında.
20.03.2017 Sağlık
’Bahar yorgunluğu değil fibromiyalji’
’Bahar yorgunluğu değil fibromiyalji’ Ege Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof...
12.05.2016 Sağlık
Bu aralar kendinizi yorgun hissediyorsanız...
Bu aralar kendinizi yorgun hissediyorsanız... ‘’Bu aralar kendimi yorgun hissediyorum’’... Bu cümleyi siz de sık sık söylüyor musunuz? O zaman siz de hemen herkesin mevsim dönüşlerinde hissettiği ruhsal ve bedensel belirtilere verilen ‘’bahar yorgunluğu’’ndan muzdaripsiniz... Diyetisyen Nilay Coşkun, bahar yorgunluğu yaşayanlara semptomların etkisini azaltmak için öneriler sunuyor.
2.05.2016 Sağlık
Hamileler bahar yorgunluğuna dikkat
Hamileler bahar yorgunluğuna dikkat Uzmanlar, çalışan gebe kadınları bahar yorgunluğu konusunda uyardı...
2.05.2016 Sağlık
Yorgunluğunuzun sebebi bahar olmayabilir!
Yorgunluğunuzun sebebi bahar olmayabilir! İnsanların kendilerini enerji dolu ve cıvıl cıvıl hissetmeye başladığı ilkbaharda, yataktan çıkmama isteği ve vücut yorgunluğu yaşanıyorsa tiroid fonksiyon tetkikleri gerekebilir...
21.04.2016 Sağlık
D vitamini depresyondan koruyor
D vitamini depresyondan koruyor Diyetisyen Merve Karademir, D vitaminin depresyondan koruduğunu söyledi.
13.04.2016 Sağlık
Bahar yorgunluğundan çıkamadık
Bahar yorgunluğundan çıkamadık MANİSA’nın Kula İlçesi’ndeki Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr...
4.07.2015 Sağlık
Bahar yorgunluğu mu hashimoto mu?
Bahar yorgunluğu mu hashimoto mu? Endokrinoloji Uzmanı Dr. Mertol Bulur, bahar yorgunluğunun mevsim geçişlerinde adı sıkça duyulan bir sorun olduğunu fakat bazı ciddi rahatsızlıkların belirtilerinin bahar yorgunluğu ile benzeyebileceğini, bu rahatsızlıklardan bir tanesi de hashimoto tiroiditi olduğunu söyledi.
27.04.2015 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Bahar Yorgunluğu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bahar yorgunluğu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.