Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Ceyhun Kazancı Wout Weghorst'un satın alma opsiyonunu açıkladı

Ceyhun Kazancı Wout Weghorst'un satın alma opsiyonunu açıkladı

Beşiktaş Kulübü Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı Hollandalı yıldız Wout Weghorst'un satın alma opsiyonunu 10 milyon euro olarak açıkladı.

Ceyhun Kazancı Wout Weghorst'un satın alma opsiyonunu açıkladı

Beşiktaş Kulübü Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı açıklamalarda bulundu. Siyah-beyazlıların gündemini değerlendiren Ceyhun Kazancı, Valerien Ismael göreve gelmeden önce görüştükleri teknik direktörleri duyurdu. TRT Spor'da canlı yayında gelen soruları cevaplayan Ceyhun Kazancı, Valerien Ismael tercihinden pişman olmadığının altını çizdi.

Siyah-beyazlıların kamp dönemi hakkında konuşan Ceyhun Kazancı, "Son derece yoğun geçiyor kamp. Her şey yolunda şu ana kadar. Ağırlıklı olarak çift idman olarak geçiyor. Çok yoğun çalışıyorlar. Yoğunluktan dolayı oyuncular odalarından çıkamıyor. Cuma gününe kadar böyle devam edecek" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ta eleştirilen isimler arasında yer alması hakkında gelen soruyu cevaplayan Ceyhun Kazancı, "Bu tartışmaların olmasının nedeni kavramın, iyi bir şekilde tanımlanmamış olması. Ne yapar sportif direktör? Görev tanımı nedir? Bunlar çok fazla Türkiye'de konuşulmuyor. Aslında bu bir organizatörlük. Sportif direktörlük denince Türkiye'deki deneyimler de göz önüne alınınca genelde bir sonraki adımı hocalık olan bir formatta olduğu için, insanlar doğal olarak futbolculuktan gelmesi gerekiyor diye yorumluyor. Sportif direktör sahaya karışmamalıdır. Hele benim gibi profiller zaten hiç karışmaz. Benim gibi profiller sahaya karışmamasının garantisidir. Benim sahaya dahil olduğum yönünde haberler çıkıyordu ama bunlar bayağı komik geliyordu" açıklamasını yaptı.

Valerin Ismael göreve başlamadan önce gündeme gelen Bruno Pinheiro ile ilgili konuşan Ceyhun Kazancı şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Pinheiro adı geçtikten sonra bir takım eleştiriler geldi. Ancak belki de bir model üzerine yoğunlaşmıştık Pinheriro bir detay, bir isimdi. Farke ismi son derece olumlu karşılanmıştı. Model arasında fark yoktu."

Sergen Yalçın'la yolların ayrılmasının ardından Roger Schmidt ve De Zerbi gibi isimlerle görüştüklerini doğrulayan Ceyhun Kazancı, "Bu isimlerle görüştük. Ben elimden geldiğince zaten yakından bu profilleri takip ediyordum. Bu profillerle görüşmeler oldu ama maliyetler söz konusu oldu ve bu isimler olmadı" diye konuştu. Valerien Ismael tercihi hakkında gelen soruyu cevaplayan Ceyhun Kazancı, "Valerien Ismael tercihimden dolayı kesinlikle pişman değilim" dedi.

Beşiktaş camiasının şu anda kenetlendiğinin altını çizen Ceyhun Kazancı, "Şu anda başımızda Şenol Güneş var. Taraftarımız da çok yoğun destek verdiği bir isim. Bu çok önemli. Bizim için önemli olan camianın ve takımın havası. Şu anda camia kenetlenmiş durumda. Umarım aradan sonra da güzel skorlarla bunu destekleyeceğiz" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Arthur Masuaku'nun performansı ve Caner Erkin'le ilgili transfer iddiaları hakkında konuşan Ceyhun Kazancı, "Masuaku, Trabzonspor maçında yaptığı bireysel hatadan dolayı eleştiriliyor ama kötü bir performans gösterdiğini düşünmüyoruz. Caner Erkin'in transferiyle ilgili bir durum şu anda söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Valentin Rosier'le ilgili çıkan haberlere cevap veren Ceyhun Kazancı, "Rosier'de isteksizlik olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Neden öyle olsun? Rosier duygularını dışarıya çok vuran bir oyuncu. Zaman zaman çok canlı, zaman zaman çok cansız durabiliyor. Bazen düşüşleri oluyor, doğru. Ancak bir sorun olduğu doğru değil" yorumunda bulundu.

Wout Weghorst'un satın alma opsiyonuna dair mesaj veren Ceyhun Kazancı, "Opsiyon tutarlarına çok fazla takılmamak lazım. Önemli olan oyuncunun isteği. Weghorst Türkiye'ye çok alıştı ve mutlu. Değerli bir aile babası. Weghorst'un bonservisini almak istiyoruz. Wout Weghorst'un satın alma opsiyonu 10 milyon euro" dedi.

Haberin Devamı

Dele Alli'nin performansı hakkında gelen soruyu cevaplayan Ceyhun Kazancı, "Dele Alli, yoğun bir şekilde çalışıyor. Üç yıl önce 100 milyon euro civarı olan bir oyuncuydu. Zaten düşüşte olduğu için buraya geldi. Onu eski haline döndürebilmek için uğraşıyoruz" diye konuştu.

Beşiktaş'ın transfer politikasına değinen Ceyhun Kazancı, "Avrupa'nın büyük takımlarında olan ama oynama fırsatı bulmayan genç oyuncuları bulup Beşiktaş'a kazandırmak ve sonrasında kiralayarak onları geliştirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Nathan Redmond'ın performansını yorumlayan Ceyhun Kazancı şu ifadeleri kulandı:

"Redmond, Premier Lig'deki hiçbir sezonunda 25 maçın altına düşmemiş bir oyuncu. İdeal seviyesini yakalamak üzere. Çok fark yaratabilecek bir oyuncu."

Cristiano Ronaldo'nun Portekiz Milli Takımı'nda yedek bırakılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Ceyhun Kazancı, "Ronaldo'nun performansı zaten son dönemlerde kötüydü ama böyle kariyere sahip olan oyuncuyu yedek kulübesinde oturtmak büyük cesaret" dedi.

Anthony Nwakaeme iddiaları hakkında gelen soruyu cevaplayan Ceyhun Kazancı, "Anthony Nwakaeme ile ilgili bize bir öneri gelmedi" diye konuştu.

Ceyhun Kazancı Wout Weghorstun satın alma opsiyonunu açıkladı