AFAD İstanbul'da 15 ilçe için alarm verdi! Zemin sıvılaşması tehlikesi
AFAD İstanbul'da 15 ilçe için alarm verdi! Zemin sıvılaşması tehlikesi İstanbul depremiyle ilgili dikkat çeken uyarı AFAD'dan geldi. AFAD İstanbul'da zemin sıvılaşması olan 15 ilçe hakkında bilgi verdi. Zemin sıvılaşması riskine göre belirlenen ilçeler için Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yurdakul Aygörmez, "Önceden yer altı su seviyesinin ölçülmesi gerekiyor. Eğer burada 15 metrenin aşağısındaysa risk düşüktür. Bunun yukarısındaysa, 0 ila 10 metrenin arasındaysa yer altı su seviyesi risk oluşturur ve sıvılaşma risk analizinin yapılması gerekir. Boşluk fazla bulunan yerlerde bağlayıcı malzemesi çimento olan malzemeyle doldurulması veya fore kazık dediğimiz kazık yöntemleri kullanılarak ağırlık merkezinin aşağı doğru çekilmesi yapılabilir. Zemin sıvılaşması olan bu 15 ilçede hiçbir şekilde bina yapılmaz diye bir şey söylenemez" dedi. İşte İstanbul depremiyle ilgili dikkat çeken detaylar...
14.09.2023 Gündem
İstanbul’da zemin sıvılaşması hangi ilçelerde var? Hangi ilçeler olası İstanbul depremini 10 şiddetinde hissedecek?
İstanbul’da zemin sıvılaşması hangi ilçelerde var? Hangi ilçeler olası İstanbul depremini 10 şiddetinde hissedecek? Prof. Dr. Okan Tüysüz, 'Sahil kesimi 10 şiddetini görecek. 7.6'lık bir depremde zemindeki sarsıntı 10 şiddetinde hissedilecek demek istiyoruz' dedi. Peki, Hangi ilçeler olası İstanbul depremini 10 şiddetinde hissedecek?
4.03.2023 Gündem
Yunanistan'da infaz edilen 6 Türk'ün İtalya planı ortaya çıktı! 'Ölüm çetesi' böyle pusuya düşürüldü...
Yunanistan'da infaz edilen 6 Türk'ün İtalya planı ortaya çıktı! 'Ölüm çetesi' böyle pusuya düşürüldü... Barış Boyun suç örgütünün 'Ölüm çetesi'ne ait 6 kişinin Yunanistan'ın başkenti Atina'da bir otomobilin içinde infaz edilmesinin detayları ortaya çıkmaya başladı. CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, Yunan polisinin olayla ilgili değerlendirmesini anlattı.
14.09.2023 Gündem
Ataşehir'de restoranın bacasında çıkan yangın 5 katlı binada paniğe neden oldu
Ataşehir'de restoranın bacasında çıkan yangın 5 katlı binada paniğe neden oldu Ataşehir'de 5 katlı binanın giriş katındaki restoranın bacasında çıkan yangın paniğe neden oldu. Alevler kısa sürede büyüyerek üst katlara ve yan binaya sıçradı. Yangında yan binadaki yatalak bir hasta, çevredekiler tarafından tahliye edildi.
14.09.2023 Gündem
'Lucifer' hakim karşısına çıktı! İstenen hapis cezası belli oldu
'Lucifer' hakim karşısına çıktı! İstenen hapis cezası belli oldu Sosyal medyada yaklaşık 2 milyon takipçisi olan ve Lucifer Michaelson takma adını kullanan Youtuber Kaan Alkan, göz rengi değiştirme ameliyatı sonrasında kendisine ameliyat konusunda danışan Maria Shirley Danieli'nin dolandırıcılıkla suçlaması üzerine hakim karşısına çıktı. Kaan Alkan'ın "Zincirleme şekilde dolandırıcılık" suçlamasından 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.
14.09.2023 Gündem
Akdeniz balıkçıları, yeni sezona hazır! Balık popülasyonu düştü
Akdeniz balıkçıları, yeni sezona hazır! Balık popülasyonu düştü Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle kötü bir sezon geçiren Hataylı balıkçılar, Akdeniz'de yarın başlayacak olan avlanma döneminden umutlu. Hatay Su Ürünleri Kooperatifleri Birlik Başkanı Celal Bilen, av sezonu hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, "Balıkçılarımız 'Vira bismillah' diyerek denize çıkacaklar" dedi. Antalya'daki balıkçılar ise sezon hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, istilacı balık türlerinin hem balık popülasyonuna hem de ağlarına zarar verdiğini ifade ederek, endişelerini dile getirdi.
14.09.2023 Yaşam
MSB: Ermenistan’ın siper kazdığı ve tahkimat yaptığı gözlemleniyor
MSB: Ermenistan’ın siper kazdığı ve tahkimat yaptığı gözlemleniyor Milli Savunma Bakanlığı, “Kafkasya bölgesinin barış içinde geleceğe emin adımlarla yürüyeceğine inanıyor, Ermenistan’ın uzatılan barış elini tutmasını temenni ediyor, Azerbaycan ve Ermenistan arasında kalıcı barışın tesis edilmesine yönelik samimi çabaları desteklediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz” açıklamasında bulundu.
14.09.2023 Gündem
İstanbul depreminde en tehlikeli bölgeler! Sıvılaşma tehlikesi var
İstanbul depreminde en tehlikeli bölgeler! Sıvılaşma tehlikesi var Olası İstanbul depreminde 200 binden fazla binanın ağır hasar alacağı tahmin edilirken, zemin açısından riskli olan bölgelerde hasarın çok daha büyük olacağı tahmin ediliyor. Kahramanmaraş depreminde zemin sıvılaşması yaşanan alanlarda birçok bina yerle bir olurken İstanbul’un sıvılaşma riskli bölgelerini de yer bilimci Prof. Dr. Okan Tüysüz sıraladı.
24.08.2023 Yaşam
Bakan Kurum 'Yarısı Bizden' kampanyasında son durumu açıkladı
Bakan Kurum 'Yarısı Bizden' kampanyasında son durumu açıkladı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Murat Kurum, tvnet canlı yayınında gelen soruları yanıtladı. Bakan Kurum 'Yarısı Bizden' kampanyasına ilişkin yaptığı açıklamada "İki gün oldu başvurular başlayalı şu ana kadar 41 bin 422 binası 264 bin 496 bağımsız bölüm kampanyaya başvurdu. 200 bin konut yapacağız" dedi.
27.04.2023 Ekonomi
Bakan Kurum ‘Yarısı bizden’ kampanyasının detaylarını açıkladı
Bakan Kurum ‘Yarısı bizden’ kampanyasının detaylarını açıkladı Kentsel dönüşümde 'Yarısı Bizden' kampanyasının detayları belli oluyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TRT Haber'de gündemi değerlendirdi. Kentsel dönüşümle ilgili konuşan Bakan Kurum, "26 Nisan’da İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımız e-Devlet'ten başvurabilecekler." dedi.
21.04.2023 Ekonomi
Bakan Kurum CNN Türk'te açıkladı: Kentsel dönüşümde kira yardımları artırıldı
Bakan Kurum CNN Türk'te açıkladı: Kentsel dönüşümde kira yardımları artırıldı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki çalışmalara ilişkin son durumu CNN Türk'te değerlendirdi. Bakan Kurum, "11 ilimizde 143 bin TOKİ konutumuz vardı. 1 tane vatandaşımızın burnu kanamadı. Hasar alan binalar elbette oldu ancak yıkılan binamız yok." dedi. Bakan Kurum ayrıca, "Kira yardımlarını artıracağız. İstanbul'da kentsel dönüşüm projelerinde kira desteğini 3 bin 500 liraya çıkarıyoruz. Ankara'da Bursa'da Antalya'da İzmir'de 3 bin liraya çıkarıyoruz. Diğer büyükşehirlerde 2 bin 500 liraya, diğer illerde 2 bin liraya çıkarıyoruz. Nisan ayından itibaren yardımları hesaplara yatıracağız." ifadelerini kullandı.
8.03.2023 Ekonomi
Dünya bu görüntüleri konuşuyor: İnsanları hiç bu kadar cesur görmedim
Dünya bu görüntüleri konuşuyor: İnsanları hiç bu kadar cesur görmedim Depremden sonra Hatay'daki arama kurtarma çalışmalarında yer alan İngiliz ekipteki Adam Varey, "İnsanları hiç bu kadar cesur görmedim" dedi. Bir diğer isim Jim Davison ise "Kuşkusuz, Türk halkının felaketle baş etme şekli inanılmazdı" ifadesini kullandı. Çin televizyonunda yayınlanan görüntüler ise dünyada ses getirdi.
25.02.2023 Dünya
'İnanılmaz bir şey' dedi ve açıkladı: Deprem sonrası yeraltında su kaynadı
'İnanılmaz bir şey' dedi ve açıkladı: Deprem sonrası yeraltında su kaynadı Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından TÜBİTAK'ın çağrıda bulunduğu araştırma projeleri kapsamında çalışmalarını tamamlayan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, İskenderun'daki tespitlerine ilişkin makalesini hazırladı. Elde ettiği belge ve görüntülere ilişkin konuşan Öztürk, "Hiç deniz suyu gelmemiş bu inanılmaz bir şey" diyerek detayları açıkladı.
25.02.2023 Gündem
Zemin sıvılaşması nedir? İstanbul’da hangi ilçelerde zemin sıvılaşması riski var?
Zemin sıvılaşması nedir? İstanbul’da hangi ilçelerde zemin sıvılaşması riski var? İstanbul için “zemin sıvılaşması” uyarısı yapıldı. Yapay olarak yapılan dolgu alanlarının deprem anında hasar alacağı belirtilerek, dolgu alanlara ve sahil yollarına dikkat çekildi. Uzmanlar, 'Dolgu alanlarını doğa tekrar geriye alır' uyarısında bulunurken, İstanbul'un zemin sıvılaşması konusunda riskli bölgeler sıralandı. Zemin sıvılaşması nedir? İstanbul’da hangi ilçelerde zemin sıvılaşması riski var?
11.11.2020 Gündem
İstanbul için 'zemin sıvılaşması' uyarısı! Riskli bölgeler...
İstanbul için 'zemin sıvılaşması' uyarısı! Riskli bölgeler... Olası İstanbul depreminde en büyük risklerden birinin zemin sıvılaşması olduğunu belirten uzmanlar, dolgu alanlara ve sahil yollarına dikkat çekti. Uzmanlar, 'Dolgu alanlarını doğa tekrar geriye alır' uyarısında bulunuyor. İstanbul'un zemin sıvılaşması konusunda riskli bölgeleri de sıralandı.
11.11.2020 Gündem
Korkutan İstanbul sözleri: Yanılmayı çok isterim ama bu deprem olacak!
Korkutan İstanbul sözleri: Yanılmayı çok isterim ama bu deprem olacak! Türkiye’deki önemli deprem bilimcilerin 1500 yıllık tarihsel kayıtları inceleyerek kaleme aldığı makale, acı gerçeği bir kez daha gün ışığına çıkardı...
22.07.2019 Gündem
İstanbul için "zemin sıvılaşması" uyarısı
İstanbul için "zemin sıvılaşması" uyarısı Olası İstanbul depreminde en büyük risklerden birinin "zemin sıvılaşması" olduğunu belirten uzmanlar dolgu alanlara dikkat çekti. Uzmanlar, "Dolgu alanlarını doğa tekrar geriye alır" uyarısında bulunuyor.
11.11.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri