İsraf

İsraf

Son dakika israf haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan israf ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını israf haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İsraf

haberleri sayfasında son dakika yaşanan israf gelişmeleri de dahil olmak üzere 715 israf haberi bulunmuştur. Tüm israf haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çöpten servet çıktı! İsrafın bedeli: 1 trilyon dolar
Çöpten servet çıktı! İsrafın bedeli: 1 trilyon dolar Ünlü şef Refika Birgül, İstanbul Kuzguncuk’ta çöp konteynerlerine girdi. Birgül, bağ bağ roka, maydanoz, poşette ekmek ve keke kadar sayısız gıda atığını çöpten çıkardı ve israfı önleme çağırsı yaptı.
22.04.2024 Gündem
Kamuda ‘tasarrufa’ sıkı tedbir başlıyor! Uygulamayana yaptırım
Kamuda ‘tasarrufa’ sıkı tedbir başlıyor! Uygulamayana yaptırım Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısında söylediği kamuda alınacak yeni tasarruf tedbirlerinin ayrıntıları ortaya çıktı.
19.04.2024 Ekonomi
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü Yapılan bir araştırma Türkiye'de sigara ve alkol hariç Hızlı Tüketim Ürünleri (FMCG) pazarının 2023 yılında yüzde 81 oranında ciro büyümesi kaydettiğini ortaya koydu.
16.04.2024 Ekonomi
Bayramiç Barajı'nın su seviyesi dikkat çekti
Bayramiç Barajı'nın su seviyesi dikkat çekti Çanakkale'nin Bayramiç Barajı'nın doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını söyleyen Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şen, Kaz Dağları'ndan beslenen 96,5 milyon metreküp su kapasitesine sahip Bayramiç Barajı hakkında konuştu.
1.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul 5 yıl daha kaybedemez
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul 5 yıl daha kaybedemez Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Arnavutköy 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen mitinginde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizlerden buradan eve gittiğinizde elinize telefonu alıp eşi, dostu, arkadaşı tek tek aramanızı istiyorum. İstanbul'un CHP'nin algı belediyeciliği ile bir 5 yıl daha kaybetmeye artık takatinin kalmadığını örnekleriyle anlatacağız" dedi. Erdoğan, "Sizlerden Fatih'in emaneti bu aziz şehre sahip çıkmanızı bekliyorum. Kimi insan iş yapar, kimi de laf üstüne laf koyar. Kimileri de kayak yapmaya İsviçre'ye gider. Kimi insan eser üretir kimisi de polemik peşinde koşar" ifadelerini kullandı. Erdoğan, Arnavutköy'ün ardından Güngören'de halka seslendi. Erdoğan "Şehrin kaynaklarını sizler için harcamak yerine bavul bavul yağmalayıp başka ihtirasların finansmanında kullanıyorlar. Tüm bunlarla beraber seçime hazırlanıyorlar. Haftalardır vatandaş ortaya saçılan görüntüleri konuşuyor, CHP tarafından bir Allah'ın kulu çıkıp açıklama yapmıyor, yapamıyor. Cep telefonuyla banka uygulamasına girip 30 saniyede yapabilecekleri basit işlem için neden 6-7 kişinin saatlerce uğraştığını açıklayamıyorlar. İstanbul'u bu hale düşürenler utansın" dedi.
30.03.2024 Gündem
Murat Kurum hayalindeki İstanbul'u anlattı! '1 Nisan'dan itibaren talepleri karşılayacağız'
Murat Kurum hayalindeki İstanbul'u anlattı! '1 Nisan'dan itibaren talepleri karşılayacağız' AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Küçükçekmece’de düzenlenen Caferiler ile Sahur programına katıldı.
29.03.2024 Gündem
AK Parti İBB adayı Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti
AK Parti İBB adayı Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum BAYKAR'ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası BAYKAR çalışanlarıyla bir söyleşi gerçekleştiren Kurum, BAYKAR'ın 'Milli Savunma Hamlesi'ni gerçekleştiren mühendislerine, “Geleceğimizi sizlerle birlikte inşa edeceğiz.” dedi.
29.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına düzenleme sinyali: Temmuz ayında masaya yatıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına düzenleme sinyali: Temmuz ayında masaya yatıracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli ve Bursa mitinglerinde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz ne yaptıysak CHP'nin sabotaj siyasetine rağmen yaptık. Ne yaptıysak bu zihniyete rağmen yaptık. Engelleri tek tek aşarak bugünlere kadar geldik" ifadelerini kullanırken, "Avrupa'sından, ABD'sine herkesin kontrol altına almaya çalıştığı enflasyonla biz de mücadele ediyoruz. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini artırdık. Ayrıca 5 bin lira ödemede bulunduk. Temmuzda yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını masaya yatıracağız. Memurlara ek gösterge uygulamasını genişleterek düzenlemenin hazırlıkları tamamlandı. Küçük esnafların prim gün sayısı için de çalışıyoruz." dedi.
28.03.2024 Gündem
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum: 31 Mart'ta çok sevdikleri tatile göndereceğiz
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum: 31 Mart'ta çok sevdikleri tatile göndereceğiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Ümraniye mitinginde ‘’Şimdi rezervasyon yapıyorlar; hangi tatil beldesine gitsek diye. Uzun bir süre tatile göndereceğiz’’ dedi. Kurum ayrıca, "Biz deprem bölgesinde afetzede kardeşlerimiz için kat kat sağlam konutlar yaparken, bunlar dört saat boyunca saya saya bitiremedikleri, balya balya para kuleleri yaptılar. Devlete, millete mal beyanlarını açıkladılar, sonra bir baktık, bir süre sonra 1 buçuk milyar liralık yepyeni mallar ortaya çıktı. Sen mal beyanında 1 buçuk milyarlık malı İstanbullulardan niye sakladın" ifadelerini kullandı.
27.03.2024 Gündem
Cengiz Topel Yıldırım: ABB iştirakleri borca batmış durumda
Cengiz Topel Yıldırım: ABB iştirakleri borca batmış durumda İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım, CNN Türk'te Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın moderatörlüğünü yaptığı Gece Görüşü programında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. Yıldırım, "ANFA'nın 2019'da borcu 208 milyon lira, 2023 yılında aynı şirketin borcu 1 milyar 581 milyon 405 lira. Bu ABB'nin internet sitesinde yazıyor. ABB'nin yaklaşık 15 tane şirketi var. ABB 1 milyar 125 milyon lira borçla aldığı şirketlerde 8 milyar 62 milyon lira borcu var. Sayıştay denetçileri bu şirketlin borca batık ve iflasta olduğunu yazıyor" dedi.
26.03.2024 Gündem
AK Parti Büyük İstanbul Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu şehri CHP zulmünden 31 Mart'ta kurtarmamız gerekiyor
AK Parti Büyük İstanbul Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu şehri CHP zulmünden 31 Mart'ta kurtarmamız gerekiyor Atatürk Havalimanında düzenlenen 'Yeniden Büyük İstanbul Mitingi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul’un fethi için 8 asır boyunca milletlerin Fatihlerin, kumandanların rüyasına giren şehir. Ama bu şehri CHP zulmünden 31 Mart'ta kurtarmamız gerekiyor" dedi.
24.03.2024 Gündem
İstanbul'a yeni metro hattı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart'a kadar ücretsiz olacak
İstanbul'a yeni metro hattı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart'a kadar ücretsiz olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Hayat pahalılığı ile mücadelenin önceliklerimizin başında yer aldığı ekonomi programımızı zor şartlarda uygulamayı sürdürüyoruz. Seçim sonrası için felaket senaryoları yazarak bu programı sabote etmek için çalışanlar var. Onları da yakından takip ediyoruz. Ama bunların hiçbiri deprem bölgemizi ayağa kaldırma çalışmalarımızın önüne geçemiyor. İnşallah bu badireyi de mutlaka geride bırakacağız dedi.
19.03.2024 Gündem
Öğrencilerden “Atıktan Sanata Süreç” sergisi! "Gönülden kutluyorum”
Öğrencilerden “Atıktan Sanata Süreç” sergisi! "Gönülden kutluyorum” Adana’da Şehit Mehmet Fatih Ongun Orta Okulu öğrencileri, “Atıktan Sanata Süreç” sergisi açtı.
18.03.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedef her büyükşehire şehir hastanesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedef her büyükşehire şehir hastanesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde “14 Mart Tıp Bayramı İftar Programı”nda konuştu. Erdoğan, "Türkiye 2002'den bu yanan devasa yatırımların karşılığını salgın döneminde fazlasıyla almıştır. Depreme dayanıklı yeniden inşa ettiğimiz sağlık tesislerimiz depremden sonra elimiz ayağımız her şeyimiz oldu. Salgın dönemini başarıyla yönettik. Her büyük şehrimizi 1 şehir hastanesiyle buluşturmayı hedefliyoruz." dedi.
14.03.2024 Gündem
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbul’da tek bir riskli yapı bırakmayacağız
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbul’da tek bir riskli yapı bırakmayacağız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Bayrampaşa Millet Bahçesi Açılış Töreni'ne katıldı. Açılışı yapılan millet bahçesinin merhum Necmettin Erbakan ve 200 arkadaşının hatıralarıyla dolu olduğunu belirten Kurum, ‘’Buradan ilk kez açıklıyorum. Muhteşem millet bahçemizin ismi Necmettin Erbakan Millet Bahçesi olmuştur. Hocamızın ismini sonsuza kadar yaşatacaktır." dedi
24.02.2024 Gündem
Bakan Kacır'dan CNN TÜRK'te açıkladı: 10 yılda uzay ekosisteminin oyuncusu olacağız
Bakan Kacır'dan CNN TÜRK'te açıkladı: 10 yılda uzay ekosisteminin oyuncusu olacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Alper Gezeravcı'nın uzay programıyla ilgili detayları aktaran Bakan Kacır, "10 yıl sonra aslında Türkiye hem bölgesinde hem de küresel düzeyde uzay ekosisteminin önemli oyuncusu olacak. " dedi. Öte yandan Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Alper Gezeravcı arasında yaşanan görüşmedeki sürpriz detayı da açıkladı.
29.01.2024 Gündem
İsraf İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin İsraf İle İlgili Hadisi Şerifleri...
İsraf İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin İsraf İle İlgili Hadisi Şerifleri... İsraf etmek İslam dininde büyük günahlar arasında yer almaktadır. Müslümanlar tüketebilecekleri kadar gıda alarak bunları da israf etmemeliler. İsraf edilen her bir gıda maddesi büyük günah demektir. İsraf etmenin zararları ile ilgili pek çok hadis bulunmaktadır. 
29.01.2024 Gündem
MHP lideri Devlet Bahçeli: CHP zihniyeti hepten çuvallamıştır
MHP lideri Devlet Bahçeli: CHP zihniyeti hepten çuvallamıştır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Başarısızlar gönderilmeli, başaracak olan vatan, millet ve Mersin sevdalıları şehremini vazifesini üstlenmelidir. Artık beceriksizlere kapıyı göstermeliyiz. İş bilmeyenlere, üretmeyenlere, insanımıza dokunamayanlara, Mersin'i tanımayanlara, akıntının tersine kürek çekenlere 'uğurlar olsun' demeliyiz. Gün doğmuş, vakit gelmiştir. Mersin için ümitler yeşermiş, huzur meşalesi yakılmıştır. Mersin bizim, Türkiye hepimizindir" dedi. 
28.01.2024 Gündem
Divan-I İstifa Nedir, Özellikleri Nelerdir? Divan-I İstifa Ne İş Yapar?
Divan-I İstifa Nedir, Özellikleri Nelerdir? Divan-I İstifa Ne İş Yapar? Divan-ı istifa 1178 senesinde II. Kılıçaslan tarafından kurulmuştur. Divan-ı İstifa Anadolu Selçuklu Devletinde tüm mali işlerden sorumlu olan divan olmuştur. 
27.01.2024 Gündem
MHP lideri Devlet Bahçeli'den yerel seçim mesajı! 'İstanbul muradına erecek'
MHP lideri Devlet Bahçeli'den yerel seçim mesajı! 'İstanbul muradına erecek' MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin 31 Mart seçimleri için 'ya Bismillah' diyerek yola koyulduğunu söyleyerek, "Sosyal medya belediyeciliğinin sonu gelmiştir. Yalan ve iftiranın sonu gelmiştir. Kaybolan, heba ve israf edilen yılların sonu görünmüştür. Şehremini görevine kastetmekle kalmayıp ikinci iş görenlerin, hatta sözde cumhurbaşkanı yardımcılığı vaadine kanıp şehirlerini yüzüstü bırakıp kaçanların hesabı da 31 Mart 2024 tarihinde muhakkak görülecektir" dedi.
23.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya mesaj! "Türkiye ihaneti kimsenin yanına bırakmaz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya mesaj! "Türkiye ihaneti kimsenin yanına bırakmaz" Cumhurbaşkanı Erdoğan MİT'in 97. kuruluş yıl dönümü programında açıklamalarda bulunarak, "Türkiye Cumhuriyeti belki yarına bırakır ama ihaneti kimsenin yanına bırakmaz. DEAŞ'ından FETÖ'süne kadar milletimizi hedef alan yapıya hayat hakkı tanımayacağız. Devletimizin nefesi sürekli teröristlerin ensesinde olacak." dedi.
10.01.2024 Gündem
Uzmanından doğal ekmeğin raf ömrünü uzatacak ipuçları
Uzmanından doğal ekmeğin raf ömrünü uzatacak ipuçları Yiyeceklerin raf ömürleri, paketlenmesi, saklama koşulları gibi etkenler bozulma sürecini etkiliyor. Özellikle her öğünün vazgeçilmezi olan ekmekler, çabuk bayatladığı için kolay gözden çıkarılan yiyecekler arasında yer alabiliyor. Ekmeklerin raf ömrünü etkileyen başlıca faktörler olduğunu söyleyen Toptan ekmek imalatı markası Chef Morkoç Gıda Kurucusu Ulaş Morkoç, “Ekmekler serin ve kuru yerlerde, hava almayan kaplarda saklanmalıdır. Bu şekilde saklanan ekmeklerin raf ömrü uzar” dedi.
9.01.2024 Gündem
Sabiha Gökçen Havalimanı'na 2.pist! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör baronları bizi yolumuzdan çeviremez
Sabiha Gökçen Havalimanı'na 2.pist! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör baronları bizi yolumuzdan çeviremez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı 2'nci Pist Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Terörle, ülke siyasetinin şekillendirildiği eski Türkiye artık geride kalmıştır. Terör saldırılarıyla milletimizi bölme planlarının raf ömrü tükenmiştir. Biz son 21 yılda ne yaptıysak, neyi başardıysak CHP ve koro üyelerinin istemezükçü nakaratlarına rağmen başardık" dedi.
25.12.2023 Gündem
Limonda servet değerinde israf! 4 dolardan satılıyor...
Limonda servet değerinde israf! 4 dolardan satılıyor... Türkiye bir yandan endüstride kullanmak için limon kabuğu lifi ithal ederken üreticiler limonun kendisini “para etmediği” için çöpe döküyor. Uzmanlar, bu verimsizlik ve kaynak israfının önüne geçilmesi gerektiğini belirtiyor.
7.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dünya Gıda Günü mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dünya Gıda Günü mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Gıda Günü etkinliğine gönderdiği video mesajda, “Son dönemde bölgemizde yaşanan savaş ve çatışmaların da gıda krizini derinleştirdiğini görüyoruz. Birleşmiş Milletler İle birlikte başlattığımız Karadeniz girişimiyle dünya piyasalarına 33 milyon ton tahıl ürünü sevk edilmesini sağlayarak küresel açlık krizi tehlikesinin önüne geçtik" dedi.
16.10.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İsraf ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki israf haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.