İskandinavya

İskandinavya

Son dakika İskandinavya haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İskandinavya ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İskandinavya haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İskandinavya

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iskandinavya gelişmeleri de dahil olmak üzere 150 iskandinavya haberi bulunmuştur. Tüm iskandinavya haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ramazanda ilk orucu açan şehir! İlk orucu hangi il açar, ilk orucu saat kaçta açacağız 2024? Orucu ilk ve son açan iller
Ramazanda ilk orucu açan şehir! İlk orucu hangi il açar, ilk orucu saat kaçta açacağız 2024? Orucu ilk ve son açan iller Orucu ilk hangi il açar, ilk orucu hangi şehir açar? 11 ayın sultanı Ramazan ayı başladı. Oruç ibadetini yerine getiren vatandaşlar, sabırla iftar saatine beklerken orucun ilk hangi şehir tarafından açılacağı merak konusu oldu. Arama motorlarına yönelen vatandaşlar orucu ilk ve son açan iller için araştırma yapmaya başladı. İşte orucu ilk açan şehir…
11.03.2024 Ramazan Haberleri
Türk polisi Comanchero suç örgütünü çökertti! Soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı
Türk polisi Comanchero suç örgütünü çökertti! Soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce çökertilen uluslararası suç örgütü "Comanchero" ile ilgili gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen aralarında suç örgütü lideri Hakan Ayık ile örgüt yöneticileri Maximillian Rıvkın (Cem Cansu) ve Necmi Şaki'nin de bulunduğu 18 şüphelinin tutuklandığı soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. FBI destekli 16 ülkede yapılan operasyonlarda çok sayıda şüphelinin gözaltına alınması sonrasında lider kadronun Hakan Ayık önderliğinde Türkiye'ye geldiği tespit edildi. Savcılık, şüphelilerin malvarlığı değerlerini aklamak ve para transferlerinin sorunsuzca yapılması için döviz bürosu çalıştırdıkları, sıcak para döngüsünü sağlamak adına otel işlettiklerinin tespit edildiğini tutuklama talebi gerekçesinde yer verdi.
6.11.2023 Gündem
Danimarka Bayrağı Anlamı Nedir? Danimarka Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Danimarka Bayrağı Anlamı Nedir? Danimarka Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Avrupa'nın en kuzeyinde bulunan ülkelere 'İskandinav ülkeleri'' adı verilir. İzlanda, Danimarka, İsveç, Finlandiya ve Norveç, İskandinavya ülkeleri içinde yer alır. 400'den çok adadan oluşan Danimarka'nın tek sınır komşusu ise, güney bölgesinde bulunan Almanya'dır. Ülkenin başkenti ise Kopenhag, en kalabalık şehirleri ise Roskilde, Ribe, Aalborg, Randers ve Odense olarak bilinir. En beğenilen ülkeler içinde yer alan Danimarka’nın bayrağı, renkleri bakımından Türk bayrağını andırır.
5.09.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Atama kararları yayımlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Atama kararları yayımlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla alınan atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
6.05.2023 Gündem
Stoltenberg: Finlandiya yarın NATO’ya katılacak
Stoltenberg: Finlandiya yarın NATO’ya katılacak NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya'nın NATO üyeliği ile ilgili yaptığı açıklamada, "Finlandiya 31'inci üye olarak yarın NATO'ya katılacak" dedi. Finlandiya Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, ülkenin 4 Nisan’da NATO’ya resmen üye olacağı duyuruldu.
3.04.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Birçok ülkeye büyükelçi atandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Birçok ülkeye büyükelçi atandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Razete'de yayımlanan karara göre; bazı büyükelçiler merkeze çekildi, bazı büyükelçilerin ise ataması gerçekleştirildi.
1.04.2023 Gündem
Avrupalı liderlerden yetenek ekosisteminin gelişimi için iş birliği çağrısı
Avrupalı liderlerden yetenek ekosisteminin gelişimi için iş birliği çağrısı Bilişim alanındaki genç yeteneklere destek programlarının paydaşlarını 9 Aralık’ta Yunanistan’ın başkenti Atina'da düzenlenen Avrupa Yetenek Zirvesi'nde bir araya getiren Huawei, ‘Avrupalı Yetenekler İçin Birlikte Sürdürülebilir Bir Gelecek Yaratmak’ temasıyla düzenlenen zirvede, Avrupa'nın farklı ülkelerinden kamu yöneticileri, uluslararası kuruluşlardan 100 davetli ile 80 üniversite öğrencisini buluşturdu.
17.12.2022 Ekonomi
Türkler ile Vikingler arasında ortak özellikler ortaya çıktı! İşte ilginç tarihi detaylar...
Türkler ile Vikingler arasında ortak özellikler ortaya çıktı! İşte ilginç tarihi detaylar... Vikingler ile Türkler arasındaki ortak özellikler ortaya çıktı. Şimdiye kadar bulunan en görkemli Viking mezarlarının iki kadına ait olması, Vikingler hakkında bilinenleri altüst etti. Vikinglerin cenaze, gömü ve toplum yapısının bazı noktalarda eski Türk kültürüyle oldukça benzerlik gösterdiğini söyleyen Doç. Dr. Özkan, ilginç detayları da paylaştı.
1.08.2022 Dünya
NATO savaş uçakları peş peşe havalandı! Rusya sınır aştı, işte o anlar...
NATO savaş uçakları peş peşe havalandı! Rusya sınır aştı, işte o anlar... Rusya ve Ukrayna arasında süren savaşta çok kritik bir rolü olan NATO, İsveç ve Finlandiya’nın üyelik başvurularıyla birlikte yeni bir çıkmazın içine girdi. Bir yandan masada diplomatik girişimler sürerken sıcak savaş da devam ediyor. Rusya’nın İskandinavya civarında yaptığı uçuşlara NATO’dan kritik bir müdahale geldi.
27.05.2022 Dünya
İskandinavya'nın karanlık tarihi! İsveç'in gerçek yüzü: Utanç verici insanlık dışı uygulamalar...
İskandinavya'nın karanlık tarihi! İsveç'in gerçek yüzü: Utanç verici insanlık dışı uygulamalar... İsveç'in insan haklarını bahane ederek PKK ile yakınlık kurarken, geçmişte kendi insanlarına ve yerli halk Laponlara nasıl zulüm yaptığı gün yüzüne çıktı. İskandinavya denince akla insani gelişmişlik endeksi, demokrasi, kadın-erkek eşitliği gibi ne kadar ileri olduklarını anlatan kriterler ve değerler gelir. Müthiş coğrafya, yeraltı zenginlikleri, eğitim modeli, sağlık sistemi, sosyalist belediyeler ile övünen İskandinavya yüzyıllardır yerli halk “Laponlar” sorunuyla boğuşmakta. İskandinavya’nın kuzeyinde yaşayan Sámi toplulukları hala etnik yok olma tehdidi altında hayatta kalma savaşı veriyor.
25.05.2022 Dünya
Ukrayna savaşı bitmeden yeni kriz! Finlandiya ve İsveç'in NATO hamlesine Rusya'dan nükleer tehdit geldi...
Ukrayna savaşı bitmeden yeni kriz! Finlandiya ve İsveç'in NATO hamlesine Rusya'dan nükleer tehdit geldi... Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle sürerken savaşın İskandinavya'ya yayılma tehlikesi ortaya çıktı. Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile 24 Şubat'ta başlayan savaş can almaya devam ederken dünya yeni bir kriz ile karşı karşıya. İsveç ve Finlandiya'nın olası NATO üyeliği ile ilgili Rusya'dan gözdağı gibi bir uyarı geldi. Ukrayna ordusu, Rus ordusunun ilerleyişini engellemek amacıyla Luhansk Bölgesi’ndeki Severodonetsk ile Rubizhne arasındaki demiryolu köprüsünü havaya uçurdu.
16.05.2022 Dünya
Avrupa'da bir ilk! Tüm koronavirüs kısıtlamalarını kaldırıyorlar
Avrupa'da bir ilk! Tüm koronavirüs kısıtlamalarını kaldırıyorlar Sadece Avrupa'yı değil tüm dünyayı saran Delta varyantı paniği yüzünden aşılama kampanyasını sürdüren ülkeler birer birer kısıtlamalara geri dönme kararı alıyor. Virüs mücadelesinde büyük başarı gösteren İzlanda'da ise flaş bir kararla tüm Kovid-19 kısıtlamaları kaldırılıyor.
25.06.2021 Dünya
Euro 2020 Grup Değerlendirmeleri
Euro 2020 Grup Değerlendirmeleri Misli.com ekibi Euro 2020 gruplarını değerlendiriyor...
3.06.2021 İddaa
D vitamini eksikliği Covid-19'un şiddetini artırabilir
D vitamini eksikliği Covid-19'un şiddetini artırabilir Sağlık Bakanlığı Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması (TBSA) 2019 raporuna göre, ülkemizde 15 yaş ve üzeri erkeklerin yalnızca %14.5’i, kadınların da %7.2’si normal D vitamini seviyesine (30-79 ng/mL) sahip. Ancak Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) tarafından bağışıklık sistemini destekleyici etkisi de onaylanan D vitamini eksikliği, COVID-19 hastalığının şiddetini artırabiliyor.
23.04.2021 Sağlık
26 ülke büyükelçiliğine atama yapıldı
26 ülke büyükelçiliğine atama yapıldı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı. 4 uluslararası örgüt daimi temsilcisi ile 22 ülke büyükelçisi merkeze alındı. Merkeze çekilen uluslararası örgüt daimi temsilciliklerine ve 26 ülke büyükelçiliğine atama yapıldı.
13.02.2021 Gündem
Cinsel ilişkide HPV enfeksiyonuna dikkat!
Cinsel ilişkide HPV enfeksiyonuna dikkat! Cinsel ilişki sırasında cilt teması yoluyla geçen genital HPV enfeksiyonu milyonlarca kişiyi etkiliyor. HPV enfeksiyonuna neden olan virüs, ciltten cilde temas yoluyla bulaşıyor ve çoğu insan, vajinal, anal ve oral seks de dahil olmak üzere doğrudan cinsel temas yoluyla genital HPV enfeksiyonuna yakalanıyor. Çoğu insanda HPV görülebiliyor ancak çoğu kişi HPV olduğunu bile anlamıyor. HPV enfeksiyonu herhangi bir belirgin semptom veya sağlık sorununa neden olmasa da, bazı türleri rahim ağzı kanseri, anal kanser, vajina ve dış genital bölge (vulva) kanserlerine neden olabiliyor. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu HPV enfeksiyonu ile ilgili merak edilenleri anlattı.
9.12.2020 Sağlık
Binali Yıldırım kimdir? Binali Yıldırım nereli, kaç yaşında?
Binali Yıldırım kimdir? Binali Yıldırım nereli, kaç yaşında? Eski Başbakan ve Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın corona virüsü hastalığına yakalanmasının ardından Binali Yıldırım hakkında merak edilenler de arttı.
3.09.2020 Gündem
Ülkeden şaşırtan karar! Hostesler hemşire olacak
Ülkeden şaşırtan karar! Hostesler hemşire olacak İsveç’te korona salgını yüzünden açığa alınan havayolları ve otel çalışanları kısa bir eğitimin ardından hastane ve bakımevlerinde çalıştırılmaya başlandı.
12.04.2020 Dünya
Küresel ısınma Norveç'i vurdu!
Küresel ısınma Norveç'i vurdu! Norveç'in batı kesimleri Ocak başı için sıra dışı günler yaşıyor. Normalde dondurucu soğukların yaşanması gereken bölgede sıcaklıklar mevsim normallerinin 25 derece üzerine çıktı.
5.01.2020 Bilim ve Teknoloji
Atama kararları Resmi Gazete'de
Atama kararları Resmi Gazete'de Milli Eğitim Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ile bazı kurumlara ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
22.08.2019 Gündem
Cami saldırısı, İsveç ile Norveç'i birbirine düşürdü
Cami saldırısı, İsveç ile Norveç'i birbirine düşürdü Norveç Başbakanı Erna Solberg, İskandinavya'da ırkçı grupların merkezinin İsveç olduğunu belirterek, Norveç'in buna karşı önlem alması gerektiğini söyledi.
13.08.2019 Dünya
Bodrum’a gelen uçakta bayılan 3 yolcu paniği
Bodrum’a gelen uçakta bayılan 3 yolcu paniği İsveç’in başkenti Stockholm’deki Arlanda Havalimanı’ndan önceki gün sabah erken saatlerde Bodrum’a gitmek üzere havalanan İskandinavya Hava Yolları’na (SAS) ait uçakta 3 yolcunun arka arkaya baygınlık geçirmesi üzerine büyük bir panik ve korku yaşandığı ortaya çıktı.
6.07.2019 Dünya
İskandinav Hava Yolları pilotları greve gitti
İskandinav Hava Yolları pilotları greve gitti İskandinav Hava Yollarında (SAS) pilotlar, toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine greve gitti.
26.04.2019 Dünya
PKK'ya yaz darbesi
PKK'ya yaz darbesi Türkiye'nin barış, huzur ve güvenliğini bozmak için sivilleri, çocukları ve bebekleri dahi hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik haziran, temmuz ve ağustosu kapsayan 3 ayda yurt içi ve dışında düzenlenen operasyonlarda 760 terörist etkisiz hale getirildi.
11.09.2018 Gündem
İsveç'te ırkçı neo-Nazi üyesine hapis
İsveç'te ırkçı neo-Nazi üyesine hapis İsveç'te iki gazeteciye suikast hazırlığı yapmakla suçlanan neo-Nazi üyesi, evinde ruhsatsız silah bulundurmaktan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
5.09.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

İskandinavya ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iskandinavya haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.