İshal

İshal

Son dakika ishal haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ishal ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ishal haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İshal

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ishal gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.469 ishal haberi bulunmuştur. Tüm ishal haberleri aşağıda listelenmiştir.
İki çocuğunun annesi eşinin kötü gününde de yanında oldu!
İki çocuğunun annesi eşinin kötü gününde de yanında oldu! Antalya'da kronik böbrek yetmezliği hastası diş hekimi Zeynep Şengün (42), 17 yıllık eşi Alperen Şengün'ün (43) bağışladığı böbrekle yaşama tutundu. Eşine can olan Alperen Şengün, "Hiç düşünmeden böbreğimi verdim. Evlilik iyi günde, kötü günde beraber olmak demek" dedi.
27.03.2024 Gündem
Kolon kanseri genetik mi, belirtileri neler?
Kolon kanseri genetik mi, belirtileri neler? Her yıl milyonlarca insanı etkileyen kolon kanseri, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen, erken teşhisin önemi çoğu zaman göz ardı ediliyor.
26.03.2024 Yaşam
Tokatlanmış yanak sendromu yaygınlaştı! Uzman isimden pembe yanak sendromu için uyarılar geldi
Tokatlanmış yanak sendromu yaygınlaştı! Uzman isimden pembe yanak sendromu için uyarılar geldi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Çelik Kuzeytepe, döküntüler ile başlayarak çeşitli bulaşıcı hastalıklarla karıştırılabilen beşinci hastalığın yaygınlaştığını söyleyerek, “Grip benzeri belirtilerle başlayan, ‘tokatlanmış yanak sendromu’ diğer adıyla ‘pembe yanak sendromu’çoğunlukla okul çağındaki çocuklarda görülen ‘beşinci hastalık’ değişkenlik gösteren havaların da etkisiyle yaygınlaştı. Hastalıktan korunmada temel yöntemler arasında yiyecek ve içeceklerin başkalarıyla paylaşılmaması, özellikle çocuklara el yıkamanın önemi konusunda bilgi verilmesi yer alır” dedi.
29.02.2024 Sağlık
Veterinere götürdüğü buzağısının tedavisi bitene kadar başından ayrılmadı
Veterinere götürdüğü buzağısının tedavisi bitene kadar başından ayrılmadı Yozgat’ta besici Ali Kunduz, hastalanan 20 günlük buzağısını arabasının bagajında veteriner hekime götürdü. İshal teşhisi konulan buzağıya araba bagajında serum takıldı. Hayvan sahibi de serum bitene kadar buzağının başında bekledi.
25.02.2024 Gündem
Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi...
Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi... Sorunsuz ve sağlıklı bir yaşam için vitaminlerin ve minerallerin vücutta yeteri kadar olması gerekir. Çinko dışarıdan karşılanması gereken bir mineraldir ve bağışıklık sistemi üzerinde de oldukça etkilidir.
24.01.2024 Sağlık
Olestra İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Olestra Barındıran Gıdalar Listesi...
Olestra İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Olestra Barındıran Gıdalar Listesi... Olestra bir gıda katkı maddesidir. Yoğun olarak kızartılmış ve paketlenmiş patates cipslerinde kullanılmaktadır. Olestra içeren ürünlerin uzun süre kullanımı görme bozukluklarından akciğer kanserine kadar ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır.
12.01.2024 Sağlık
‘Stres, sindirim sistemini tehdit edebilir’
‘Stres, sindirim sistemini tehdit edebilir’ Psikiyatri Uzmanı Elif Küçük, stresin sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkileri olduğunu söyleyerek “Stresin tehdit ettiği önemli sistemlerden biri de sindirim sistemimizdir. Stres sindirim sisteminin dengesini bozarak fonksiyonel dispepsi, peptik ülser, reflü ve irritabl bağırsak sendromu gibi sindirim sistemi hastalıklarına neden olabilir” dedi.
10.01.2024 Sağlık
Probiyotik İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Probiyotik Barındıran Gıdalar Listesi...
Probiyotik İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Probiyotik Barındıran Gıdalar Listesi... Probiyotikler bağırsak sisteminin dengeli çalışması için önemli bakterilerdir. Kefir, yoğurt, boza, sirke, keçi sütü ve turşu gibi besinlerden probiyotik alınabilir.
4.01.2024 Sağlık
Karın Ağrısı Nasıl Geçer? Karın Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Karın Ağrısı Nasıl Geçer? Karın Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Karın ağrısı, herkesin yaşadığı bir sağlık sorunudur. Karın ağrısının birçok çeşitli nedeni olabilir. Ağrının geçirilmesi için mutlaka öncelikle nedeni bilinmelidir. Karın ağrısının geçmesi için ilk akla gelen yöntem ise sıcak komprestir. Genelde kabızlık gibi problemlerden dolayı ortaya çıkan karın ağrıları için ılık su içilmesi de önerilir.
3.01.2024 Sağlık
İshal Nasıl Geçer? İshal Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
İshal Nasıl Geçer? İshal Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? İshal, insan yaşamı boyunca birçok kez karşılaştığı rahatsızlıktır. Aslında bağırsak sorunu olarak ortaya çıkan ishalin birçok sebebi olabilir. Zehirlenme ve üşütme en yaygın görülen sebebidir. Aynı zamanda kişiye özel dokunan gıdalar da ishale sebep olabilir. İshal özellikle kişilerin günlük yaşamlarında huzursuzluk veren ve rahatsız eden bir durumdur.
3.01.2024 Sağlık
Yakut Taşı Özellikleri Nelerdir? Yakut Taşının En Bilinen Faydaları...
Yakut Taşı Özellikleri Nelerdir? Yakut Taşının En Bilinen Faydaları... Yakut taşı dünya genelinde en değerli dört taştan biridir. Estetik ve güzellik bakımından oldukça değerli olan yakut taşı Hindistanlılar tarafından taşların efendisi olarak da değerlendirilmektedir.
3.01.2024 Gündem
Yılbaşı öncesi ortaya çıktı! Kestane diye hayvan yemi satılıyorlar, ayırt etmek zor değil
Yılbaşı öncesi ortaya çıktı! Kestane diye hayvan yemi satılıyorlar, ayırt etmek zor değil Geçtiğimiz günlerde Bilecik Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nın sıkı denetimi sonucunda Çin'den ithal edilen ve aslen hayvan yemi olarak kullanılan tonlarca kestane ele geçirildi. İnsanların sağlığını tehlikeye atan ve zehirlenmelere neden olan Çin kestaneleri ile tüketime uygun kestaneler birbirine oldukça benziyor. Peki bu zehirli kestanelerle normal kestaneleri birbirinden ayırt etmek için nelere dikkat etmek gerekiyor? Çin kestaneleri sağlık açısından hangi sorunlara neden oluyor? Gıda Mühendisi Ebru Akdağ ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aytaç Karadağ merak edilen soruları yanıtladı.
25.12.2023 Gündem
Boşa gitmesin diye kızartmasını yapanlar dikkat! Kabuğu yeşillendiyse zehir saçıyor: Bir geldi mi bir daha gitmiyor!
Boşa gitmesin diye kızartmasını yapanlar dikkat! Kabuğu yeşillendiyse zehir saçıyor: Bir geldi mi bir daha gitmiyor! Kızartması ya da haşlaması fark etmez ülkemizde en çok tüketilen besinlerin başında patates geliyor. Ancak zamanla kabuğu yeşillenen patatesi tüketmek oldukça tehlikeli durumlara neden olabilir. Solanin içeren kabuğu kusma, ishal ve karın ağrısına yol açıyor. İşte kabuğu yeşilenen patetesi tüketmenin zararları...
20.12.2023 Yaşam
Kahve Limon Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...kahve Limon Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Kahve Limon Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...kahve Limon Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Kahve limon kürü son zamanların zayıflama adına en faydalı besinlerinden biridir. Bu iki karışımı tüketen kişilerin sindirim problemleri giderilmektedir. Kilo verme sürecini hızlandırmak isteyen kişiler bu tarifi deneyerek farklı görmektedir. Kilo verdiren kahve ile sindirim sistemini çalıştıran limon sağlık açısından da oldukça faydalıdır.
17.12.2023 Yaşam
Uzman isimden HIV uyarısı
Uzman isimden HIV uyarısı HIV virüsü nedeniyle 2022 yılında dünya genelinde 630 bin kişi hayatını kaybettiğini söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu, “Ülkemizde HIV pozitif birey sayısı giderek artıyor. Şimdiye kadar tespit edilen toplam vaka sayısı 39 bin 437. Sadece son 10 ayda bin 728 yeni vaka tespit edildi" dedi.
1.12.2023 Sağlık
Her gün aynı saatte alınmalı! İshal, kabızlık, bulantı, kusma, karın ağrısına neden oluyor
Her gün aynı saatte alınmalı! İshal, kabızlık, bulantı, kusma, karın ağrısına neden oluyor Antibiyotik kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sibel Kale, “Antibiyotiklerin alınma saati her gün aynı olmalıdır. Her antibiyotiğin optimum etki gösterdiği bir etki süresi vardır. Buna uyularak alınmazsa, ilacın etkisi azalır ve bakteriler çoğalmaya başlayabileceği gibi antibiyotik direnci de gelişebilir” dedi.
17.11.2023 Yaşam
Bakan Koca: Türkiye'de Eris varyantı 9 kişide görüldü
Bakan Koca: Türkiye'de Eris varyantı 9 kişide görüldü Eris varyantı Türkiye'de... Sağlık Bakanı Koca 'Endişe konusu sayılmayacak bir gelişme' diyerek sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
15.09.2023 Gündem
Seri katil ülkeyi dehşete düşürdü! Mutfağından 10’dan fazla ceset çıktı
Seri katil ülkeyi dehşete düşürdü! Mutfağından 10’dan fazla ceset çıktı Ruanda’nın başkenti Kigali’ye bağlı Kicukiro banliyösinde 10’dan fazla kişiyi evinin mutfağında öldürdüğü ortaya çıkan seri katil yakalandı.
7.09.2023 Dünya
Yolcu uçağında 'ishal' paniği! Pilottan kuleye: Bu bir biyolojik tehlike
Yolcu uçağında 'ishal' paniği! Pilottan kuleye: Bu bir biyolojik tehlike ABD’nin Georgia eyaletine bağlı Atlanta şehrinden İspanya’nın Barselona şehrine gitmek üzere havalanan uçak, ishal olan bir yolcunun ciddi şekilde rahatsızlanmasının ardından dönüş yaparak acil iniş gerçekleştirdi.
6.09.2023 Dünya
Şebeke suyundan zehirlenme iddiası: 150 kişi hastaneye başvurdu
Şebeke suyundan zehirlenme iddiası: 150 kişi hastaneye başvurdu Amasya’nın Taşova ilçesinde şebeke suyundan içen 150 kişinin bulantı, kusma ve ishal şikayetleriyle hastaneye başvurduğu bildirildi. Taşova Belediyesi 'şebeke suyu içilmemesi' uyarısında bulundu.
5.09.2023 Yaşam
Bakan Koca: Genel salgından söz edemeyiz
Bakan Koca: Genel salgından söz edemeyiz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kuduz aşısı açısından bir sorun olmadığını açıkladı. İshal ilgili sevklerin arttığı yönündeki soruyu yanıtlayan Koca, "Genel bir salgın olduğundan söz etmek mümkün değil" dedi.
1.09.2023 Gündem
Mide bulantısını ve hazımsızlığı anında bitiriyor! Cinsel gücü arttırıyor
Mide bulantısını ve hazımsızlığı anında bitiriyor! Cinsel gücü arttırıyor Cinsel gücü arttırıyor. Grip, nezle, yüksek ateş olmak üzere birçok hastalığa karşı savaşıyor, aynı zamanda lösemi tedavisinde etkili olduğu biliniyor. Çiğ ya da pişirerek tüketiliyor, bağırsak, mide ve sindirimi problemini yaşayan kişilerde gaz söktürücü özelliğe sahip. A, B1, B2, C, E ve K vitaminleri yönünden çok zengin, iştah açıcı bir etkiye de sahip bu besin, Türkiye'de özellikle Elazığ'ın yanı sıra, Hakkari, Bingöl, Tunceli, Erzurum, Muş ve Bitlis başta olmak üzere yüksek kesimlerde doğal olarak yetişiyor. Kilo almaya yardımcı oluyor, şeker ve tansiyon hastalıklarına deva oluyor. Afrodizyak özelliğine de sahip, astım, nefes darlığı, soğuk algınlığı, ishal, hemoroit, ülser gibi vakalara da iyi geliyor. Prof. Dr. Canan Karatay’ın ısrarla tüketin dediği bu bitki, tam bir C vitamini deposu ve kalp hastalıklarına da iyi geliyor...
29.08.2023 Sağlık
Toplumda çok yaygın görülüyor: Bu besinleri tüketmek ağrıyı tetikliyor!
Toplumda çok yaygın görülüyor: Bu besinleri tüketmek ağrıyı tetikliyor! Migren atakları en sık görülen baş ağrısı türlerinden biridir. Migren ağrıları 72 saate kadar sürer ve kişinin hayatını olumsuz etkiler. Bulantı, ishal, bulanık görme ve yüzde ödem gibi pek çok farklı semptomla birlikte görülen migren için çeşitli tedavi yöntemleri izlenmektedir.
13.08.2023 Sağlık
Sıcaklıkların yükselmesiyle vakalar arttı: Uzmanlardan uyarı geldi
Sıcaklıkların yükselmesiyle vakalar arttı: Uzmanlardan uyarı geldi Yaz aylarında havaların ısınmasıyla beraber en çok karşılaşılan vakalardan biri de gıda zehirlenmesidir. Uygun ortamlarda saklanmayan besinlerin sıcak havanın da etkisiyle bakteri üretmesi ishal, bulantı, kusma, şiddetli karın ağrısı gibi semptomlarla kendini gösterir.
30.07.2023 Sağlık
Uzmanından sıcak havalar için korkutan uyarı: İçtiğimiz sulara dikkat!
Uzmanından sıcak havalar için korkutan uyarı: İçtiğimiz sulara dikkat! Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Oğuzhan Sepetçigil, özellikle çocukların araç içerisinde bırakılmaması gerektiğini belirterek, sıcaklık havalara karşı şapka takıp, beyaz renkli ince kıyafetlerin giyilmesi gerektiğini söyledi.
27.07.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

İshal ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ishal haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.