Irak Cumhurbaşkanı

Irak Cumhurbaşkanı

Son dakika ırak cumhurbaşkanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ırak cumhurbaşkanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ırak cumhurbaşkanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Irak Cumhurbaşkanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ırak cumhurbaşkanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.053 ırak cumhurbaşkanı haberi bulunmuştur. Tüm ırak cumhurbaşkanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kasım Süleymani kimdir? İran Kasım Süleymani ne zaman öldü, Süleymani’yi kim öldürdü?
Kasım Süleymani kimdir? İran Kasım Süleymani ne zaman öldü, Süleymani’yi kim öldürdü? İran'da Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin dördüncü ölüm yıl dönümünde, mezarı yakınında düzenlenen tören sırasında art arda iki patlamanın meydana geldiği bildirildi. Patlamada ölü sayısı artarken vatandaşlar Kasım Süleymani’nin kim olduğunu sorguluyor.  Peki, Kasım Süleymani kimdir, ne zaman öldü, Kasım Süleymani’yi kim öldürdü, Süleymani’nin mezarı nerede?
3.01.2024 Gündem
Irak Cumhurbaşkanı Reşit ülkesinde artan kuraklık için Türkiye ve İran’dan yardım istedi
Irak Cumhurbaşkanı Reşit ülkesinde artan kuraklık için Türkiye ve İran’dan yardım istedi Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşit, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda (COP27) Irak’ta artan kuraklık için Türkiye ve İran’dan yardım istedi.
7.11.2022 Dünya
Erdoğan'dan Irak'ın yeni Cumhurbaşkanına tebrik
Erdoğan'dan Irak'ın yeni Cumhurbaşkanına tebrik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Irakın yeni Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı Abdullatif Reşidi tebrik etti. 
22.10.2022 Siyaset
Irak Cumhurbaşkanı Salih’ten erken seçim için ulusal uzlaşı şartı
Irak Cumhurbaşkanı Salih’ten erken seçim için ulusal uzlaşı şartı Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, ulusal uzlaşı sağlandığı takdirde erken seçimin yapılmasının ülkedeki siyasi krize bir çözüm olacağına inandığın belirtti. Irak’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr'ın destekçilerine Yeşil Bölge’den çekilmesi yönündeki çağrının ardından Koordinasyon Grubu destekçileri de bölgeden çekildi.
30.08.2022 Dünya
Irak'ta ne oluyor, neden sokağa çıkma yasağı var? Sadr kimdir, Sadr yanlıları ne istiyor?
Irak'ta ne oluyor, neden sokağa çıkma yasağı var? Sadr kimdir, Sadr yanlıları ne istiyor? Irak'ta Sadr Grubu Şii lideri Mukteda Sadr'ın siyaseti bırakma kararını açıklaması ardından Irak'ta gerilim tırmandı. Sadr'ın destekçileri korunaklı Yeşil Bölge'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın önünde toplanarak, sarayı basarken, görüntülerde sarayın bahçesinde bulunan havuza girdikleri görüldü. Söz konusu gelişmenin ardından “Irak'ta ne oluyor, neden sokağa çıkma yasağı var?” sorularına yanıt aranırken Sadr kimdir, Sadr yanlıları ne istiyor, Sadr yanlıları kim, Sadr ne demek, Sadr hareketi ne demek? gibi soruların da yanıtı araştırılmaya başlandı.
30.08.2022 Dünya
Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek?
Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek? Irak’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr’ın siyaseti bırakma kararının üzerinden birkaç saat geçmeden, Sadr Grubu destekçileri Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı bastı. Başkent Bağdat’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Söz konusu gelişmenin ardından Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek?
30.08.2022 Dünya
Irak'ta durumlar giderek kötüleşiyor! Sokağa çıkma yasağı geldi
Irak'ta durumlar giderek kötüleşiyor! Sokağa çıkma yasağı geldi Irak’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr’ın siyaseti bırakma kararının ardından patlak veren protestolar sonrası gözler bölgede. Başkent Bağdat’taki Yeşil Bölge’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı basan Sadr destekçileri ise güvenlik güçleri tarafından saraydan çıkarıldı.
29.08.2022 Dünya
Davos Zirvesi ne zaman başlayacak? Davos Zirvesi nerede? Rusya Davos Zirvesi’ne katılacak mı?
Davos Zirvesi ne zaman başlayacak? Davos Zirvesi nerede? Rusya Davos Zirvesi’ne katılacak mı? Davos Zirvesi başlıyor! Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Koronavirüs salgını nedeniyle 2 yıldır çevrimiçi olarak yapılıyordu. 2 yılın ardından Davos Zirvesi olarak bilinen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) devlet başkanlarının katılımı ile yeniden toplanacak. Peki, Davos Zirvesi ne zaman başlayacak? Davos Zirvesi nerede? Rusya Davos Zirvesi’ne katılacak mı? İşte Davos Zirvesi programı!
22.05.2022 Ekonomi
Saddam’ı yargılayan hakim Irak Cumhurbaşkanlığına aday!
Saddam’ı yargılayan hakim Irak Cumhurbaşkanlığına aday! Irak'ta 2006 yılında idam edilen eski Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin’i yargılayan Kürt hakim Rızgar Emin, cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıkladı.
11.01.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünya liderlerine ramazan tebriği!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünya liderlerine ramazan tebriği! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefonla görüştüğü dünya liderlerinin ramazan ayını tebrik etti.
16.04.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya liderleri ile bayramlaştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya liderleri ile bayramlaştı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla dünya liderleri ile bayramlaştı.
31.07.2020 Siyaset
Bahçeli sert çıktı: 'Adalet çağrılarına inatla dudak bükülmekte'
Bahçeli sert çıktı: 'Adalet çağrılarına inatla dudak bükülmekte' MHP lideri Devlet Bahçeli yazılı açıklama yaptı. "Türk milleti Türkmen kardeşlerinin sonuna kadar arkasındadır." diyen Bahçeli, "Maalesef Irak Türkmenlerinin meşru talepleriyle birlikte ısrarlı adalet çağrılarına inatla dudak bükülmekte, kulak tıkanmakta, duyarsız kalınmaktadır." ifadelerini kullandı.
10.06.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih ile görüştü Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih ile telefonda görüştü.
22.05.2020 Siyaset
Irak'a şok tehdit! "Trump'la görüşürsen..."
Irak'a şok tehdit! "Trump'la görüşürsen..." İran'ın desteklediği Hizbullah Tugayları, Irak Cumhurbaşkanı Salih'i ABD lideri Trump'la görüşmemesi için tehdit etti.
22.01.2020 Dünya
Bakan Çavuşoğlu'ndan Süleymani açıklaması
Bakan Çavuşoğlu'ndan Süleymani açıklaması Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin bölgenin barış ve istikrarı için ciddi bir risk oluşturduğunu belirtti.
6.01.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CNN TÜRK - Kanal D ortak yayınında önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CNN TÜRK - Kanal D ortak yayınında önemli açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuk olduğu CNN TÜRK-Kanal D ortak yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin bölgenin huzur ve istikrarı açısından yarattığı yakın riskleri kaygıyla takip ettiklerini belirterek, "Çünkü bu iş burada bitmeyecek, bunun muhakkak bir takip eden süreci de olacak." dedi.
6.01.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ruhani ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ruhani ile telefonda görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile telefonda görüştü.
4.01.2020 Gündem
Haşdi Şabi nedir, ne zaman kuruldu?
Haşdi Şabi nedir, ne zaman kuruldu? Haşdi Şabi, İran Generali Kasım Süleymani’ni ve Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in öldürülmesinden sonra, birçok vatandaşın araştırdığı konuların arasında yer aldı. Haşdi Şabi nedir ve ne anlama gelir? Soruları yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Konu hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlar, internet üzerinden Haşdi Şabi nedir? diye arıyor. İşte Haşdi Şabi hakkında merak edilenler…
3.01.2020 Gündem
Kasım Süleymani kimdir? İranlı generali Süleymani neden hedefti?
Kasım Süleymani kimdir? İranlı generali Süleymani neden hedefti? İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani öldürüldü. Süleymanii İran'ın Ortadoğu'daki kılıcı olarak biliniyordu. Dünyada son dakika haberi olan olay sonrası herkes Kasım Süleymani kimdir? Kasım Süleymani neden öldürüldü? Süleymani neden ABD'nin hedefindeydi? sorularını sormaya başladı.
3.01.2020 Dünya
Donald Trump tehdit etti!
Donald Trump tehdit etti! ABD Başkanı Donald Trump, Irak'taki herhangi bir Amerikan tesisine yapılacak herhangi bir saldırıdan İran'ı sorumlu tutacağını kaydederek, "O durumda çok büyük bir bedel ödeyecekler. Bu bir uyarı değil, tehdittir" uyarısı yaptı.
1.01.2020 Dünya
Dünya diken üstünde! 3 ülke hedefte...
Dünya diken üstünde! 3 ülke hedefte... Irak'taki ABD Büyükelçiliğine düzenlenen saldırıyla ilgili Washington yönetiminden gelen son açıklamada İran kaynaklı herhangi bir tehdide karşı (ABD) vatandaşlarını koruma konusunda kararlı oldukları vurgulandı. Trump da saldırıdan İran'ı sorumlu tutarken ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği, vatandaşlarına büyükelçilik binasına yaklaşmama uyarısında bulundu. Öte yandan Haşdi Şabi ABD dışında 3 ülkenin daha hedeflerinde olduğunu kaydetti.
31.12.2019 Dünya
ABD duyurdu! Orası vuruldu
ABD duyurdu! Orası vuruldu ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran'a yakınlığıyla bilinen Ketaib Hizbullah (KH) örgütüne ait Irak ve Suriye'deki 5 hedefi vurduğunu duyurdu.ABD tarafından düzenlenen hava saldırısında 25 kişinin öldüğünü, 51 kişinin yaralandığını belirtildi.
30.12.2019 Dünya
Irak Cumhurbaşkanı Salih'ten istifa sinyali!
Irak Cumhurbaşkanı Salih'ten istifa sinyali! Irak Cumhurbaşkanı Salih, Esad İdani’yi hükümeti kurmakla görevlendirmeyeceğini, baskılar devam ederse istifaya hazır olduğunu açıkladı.
26.12.2019 Dünya
Musul'un yeni valisi Necim Cuburi oldu
Musul'un yeni valisi Necim Cuburi oldu Irak'ta Musul Vilayet Meclisi, Vali Mansur el-Marid'in görevinden istifa etmesinin ardından Necim el Cuburi'yi oy çokluğuyla yeni vali seçti.
24.11.2019 Dünya
Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi istifa etti
Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi istifa etti Irakta hükümet karşıtı protestolar devam ederken, Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih, Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi'nin istifa etmeyi kabul ettiğini açıkladı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Salih, yeni seçim yasasının kabul edilmesi durumunda erken seçime onay vereceğini belirtti.
31.10.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Irak Cumhurbaşkanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ırak cumhurbaşkanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.