İnternet  Alışverişi

İnternet Alışverişi

Son dakika internet alışverişi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan internet alışverişi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını internet alışverişi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İnternet Alışverişi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan internet alışverişi gelişmeleri de dahil olmak üzere 271 internet alışverişi haberi bulunmuştur. Tüm internet alışverişi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sosyal medyada gördü! Ucuz eşya kurbanı oldu!
Sosyal medyada gördü! Ucuz eşya kurbanı oldu! Sosyal medyada gördüğü ucuz eşya linkine tıklayan 40 yaşındaki Nurcan İbili, 11 bin liralık koltuk takımı linkini görünce satın almak istedi. Linke tıklayıp dolandırıcıların ağına düşerek 33 bin lira dolandırıldığı açıklandı.
19.03.2024 Gündem
20 bin TL'ye internet sitesinden tablet aldı! Kargoyu açınca hayatının şokunu yaşadı
20 bin TL'ye internet sitesinden tablet aldı! Kargoyu açınca hayatının şokunu yaşadı İnternetten alışveriş yapanların sayısı her geçen gün artarken tüketicilerin güvenlik endişesini haklı çıkaracak olaylar da yaşanıyor. Son olarak Gaziosmanpaşa’da bedensel engelli Sibel Zengin, internet sitesi üzerinden 20 bin lira değerinde tablet sipariş etti. Zengin, kargo paketini açtığında ise hayatının şokunu yaşadı. Pakette tablet yerine taş çıktı. Hayal kırıklığına uğradığını söyleyen Sibel Zengin, "Tüketici hakem heyetine de başvuru yaptık. Mağdur oldum, bu resmen insanları dolandırmak. Avukatımızla hukuki süreci başlattık. Yani taşı görünce şok oldum. Tablet beklerken taş geldi" dedi. Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu ise "Burada taş gönderilmesinin sebebini de savcılık açısından soruşturulduğunda 'depocu karıştırmış bu bir dolandırıcılık değil' demek için bazı açıkgöz satıcılar cep telefonu yerine salatalık, tablet yerine de taş gönderebiliyor" ifadelerini kullandı.
3.03.2024 Gündem
İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! 'Derhal kontrol edin'
İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! 'Derhal kontrol edin' Son yıllarda tüketiciler, üreticiler ve kargo şirketleri arasında yaşanan olumsuzluklar hakkında konuşan Av. Dr. Ali Önal, tarafların hak ve sorumlulukları hakkında bilgiler verdi. Taşıyıcı şirketlerin hasar gören paketlerde sorumluluk kabul etmediklerine dair imza istedikleri iddiaları hakkında konuşan Önal, “Kargo şirketlerinin sorumluluk kabul etmiyorum şeklindeki söylemi varsa, bunlar geçersiz ihtirazı kayıtlardır. Bunların her şekilde tüketicinin lehine olacak şekilde yorumlanan Yargıtay kararları mevcuttur. Vatandaşların imza atmaması mümkündür” dedi.
25.09.2023 Gündem
Kargo etiketlerini yırtmadan çöpe atanlara uyarı! Kişisel verileriniz çalınıyor
Kargo etiketlerini yırtmadan çöpe atanlara uyarı! Kişisel verileriniz çalınıyor Sosyal medyadaki bir paylaşımın ardından, kargo paketleri üzerindeki etikette yer alan cep telefonu, TC kimlik numarası gibi kişisel verilerin, kargo teslim alındıktan sonra imha edilip edilmemesi tartışma konusu oldu. Bir sosyal medya kullanıcısı "Çöpü karıştıran biri telefonumu buldu; rahatsız etti. Polise şikayet ettim, öyle kurtuldum. Mutlaka silin arkadaşlar" paylaşımı yaptı. Paylaşımın altına yorum yapanlar ise, sosyal medyada başlarına gelen benzer olayları anlattı. KVKK (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) Uzmanı Avukat Elif Yaşaroğlu, "Kargo firmasının sorumluluğu eğer sizi önceden bilgilendirmişse aslına bakarsanız, kargoyu karşı tarafa ulaştırdıktan sonra biter. Eğer önceden bilgilendirmemişse sorumluluğu devam eder." dedi.
29.08.2023 Yaşam
İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Kritik süre 24 saat
İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Kritik süre 24 saat Dijital teknolojinin gelişmesiyle birlikte, internet alışverişi son yıllarda artışa geçti. Ancak yapılan bu alışverişlerde dolandırıcıların mağdur ettiği binlerce insan var. İnternetten alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Banka kartı ile mi alışveriş daha güvenli yoksa kredi kartı ile mi? Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, konuyla ilgili merak edilenleri anlattı.
18.08.2023 Ekonomi
Marmara Denizi'nin ortasında korku dolu anlar! '15 yıldır ilk kez gördüm'
Marmara Denizi'nin ortasında korku dolu anlar! '15 yıldır ilk kez gördüm' Avşa Adası'ndan İstanbul'da Avcılar ve Yenikapı'ya düzenlenen İDO seferi sırasında Marmara Denizi'nde yağmur ve fırtınaya yakalanan gemilerdekiler korku dolu saatler geçirdi. Yolcuların fenalık ve baygınlık geçirdiği o anlar kameraya yansıdı.
28.07.2023 Yaşam
İnternet alışverişi yapanlar dikkat! Ucuz ürün tuzağına düşmeyin
İnternet alışverişi yapanlar dikkat! Ucuz ürün tuzağına düşmeyin Konya'da Ahmet Tayfur isimli vatandaş, internetten çapa motoru siparişi vermek istedi. Motoru almak için araştırma yapan Tayfur, dolandırıcıların kurbanı oldu.
28.07.2023 Gündem
Chip Para Nasıl Kullanılır? Chip Para Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Chip Para Nasıl Kullanılır? Chip Para Kullanırken Yapılması Gerekenler... Farklı bankaların kartlarında biriken miktar chip para olarak ifade edilmektedir. Özellikle bu durum kredi kartı ile gerçekleştirilen alışverişin arkasından gelen belirli yüzdelerdeki miktardır. Her bankanın kendine özgü kredi kartı doğrultusunda chip para sistemi bulunur. Bu sistem herhangi bir şekilde nakli dönüşmez. Ancak anlaşmalı üye iş yerleri üzerinden farklı ürün ve hizmeti elde etme şansı vermektedir.
6.07.2023 Ekonomi
Fiyatlar 5 gün içinde 12 bin lira arttı! Online alışverişte iptal şoku
Fiyatlar 5 gün içinde 12 bin lira arttı! Online alışverişte iptal şoku İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde hiçbir sebep göstermeden yapılan iptallerde artış yaşanıyor. Son dönemde kura bağlı olarak fiyat artışı beklentisiyle iptal edilen eşyaların haricinde bazı vatandaşların otobüs biletlerinde de iptaller gerçekleşiyor. Konuyla ilgili Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Tüketicinin sözleşmesini iptal etmek için haklı gerekçe ancak mücbir sebeplerle olur. Tüketici Kanunun 6'ncı maddesi satıştan kaçınmayı da yasaklamıştır. Ben satmıyorum, caydım, sen paranı geri al denilemez" dedi. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım da, "Firmaların böyle bir hakkı yok eğer zorunlu nedenlerle otobüs seferleri iptal ediliyorsa, o vatandaşın seyahatini bir şekilde temin etmek durumundadır, fiyat farkı da alamaz" ifadelerini kullandı. 
10.06.2023 Ekonomi
Kilosu 80 bin liraya kadar çıktı! Türkiye'de yetişiyor, dünyanın en değerlisi...
Kilosu 80 bin liraya kadar çıktı! Türkiye'de yetişiyor, dünyanın en değerlisi... Dünyanın en değerli baharatlarından safranın kilosu, 80 bin liraya ulaştı. Yaklaşık 450 bin dalının ve 150 bin çiçeğinin 1 kilo ettiği değerli baharat, gram ile satılıyor. Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, değeri nedeniyle safranda hileye başvurulabildiğini söyledi.
12.11.2022 Ekonomi
İnternet alışverişi yapanlar dikkat: İptal ediliyor, uzak durun
İnternet alışverişi yapanlar dikkat: İptal ediliyor, uzak durun İnternet alışverişi yapanlar dikkat. E-ticaretteki şikayetlerin sayısı da artmaya başladı. 350 bini aşkın şikayet geldi bugüne kadar şikayetlerin birçoğunun iptal ve iadelerle ilgili olduğu öğrenildi. Uzmanlar ise internetten alışveriş yapanlara çok önemli bir uyarıda bulundu. Dikkat! Bu durumla karşılaşırsanız o siteden uzak durun! İşte internet alışverişi ile ilgili son dakika haberinin detayları…
12.11.2022 Ekonomi
Togg'un fiyatı ne kadar olacak! Yarın açılıyor
Togg'un fiyatı ne kadar olacak! Yarın açılıyor Türkiye’nin ‘Devrim’ ile başlayan yerli otomobil hayali sonunda gerçekleşiyor. TOGG, Gemlik tesisinin açılışını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yapıyor. 4 bine yakın kişinin katılacağı açılıştan 5 ay sonra ilk model C-SUV fabrikanın üretim bantlarından inecek ve Türkiye’de satışa sunulacak. Hedef 2030’a kadar 5 farklı gövde tipinde 1 milyon adet tamamen elektrikli otomobil üretmek.
28.10.2022 Ekonomi
E-ticarette yeni dönem! Tamamen değişiyor
E-ticarette yeni dönem! Tamamen değişiyor E-ticaret pazar yerlerinde taklit ürün satışı ve hukuka aykırı içerikler engellenecek. Satıcılar sadece bir e-ticaret pazar yerinde faaliyet göstermek zorunda bırakılamayacak.
25.04.2022 Ekonomi
Banka kartı ve kredi kartı kullanan milyonları kapsıyor! Yılbaşı uyarısı
Banka kartı ve kredi kartı kullanan milyonları kapsıyor! Yılbaşı uyarısı Kredi kartı ve banka kartı kullanan milyonları kapsıyor. Kredi ve banka kartı alışverişleriyle ilgili son dakika açıklaması geldi. Tüketiciyi Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Derneği (TÜKBİLDER) Başkanı Sülahi Özal, tüketicilerin yılbaşı döneminde hizmet veya ürün satın alırken bilinçli davranmaları gerektiğini belirterek, “Alışverişte gerekli belgeler mutlaka talep edilmeli ki ileride bir sorun ile karşılaşıldığında haklar hukuki zeminde korunabilsin” dedi.
19.12.2021 Ekonomi
Sosyal medyada büyük tuzak! Birçok fenomen reklamını yapıyor
Sosyal medyada büyük tuzak! Birçok fenomen reklamını yapıyor Alışveriş festivalleriyle beraber sosyal medya fenomenlerinin alışveriş sitelerinden verdiği linklerin artmaya başlaması bir dolandırıcılığa dönüşebilir. Sosyal medyada çoğu zaman fiyatların arttırıldığı sonra da düşerek indirim havası katılması gündem olmuşken bu durum mağduriyetler yaşanmasına sebebiyet veriyor.
15.11.2021 Gündem
İnternetten alışveriş yapanlara kritik uyarı! Mutlaka bakın
İnternetten alışveriş yapanlara kritik uyarı! Mutlaka bakın Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, internet üzerinden yapılan gıda alışverişlerinde, tüketicinin raftaki ürünü kontrol edemediğini belirterek, "Eve gelen ürünlerin muhakkak son kullanma tarihine bakılması gerekiyor." dedi.
26.07.2021 Yaşam
İnternetten sahte ürün satan sitelere dikkat! Uzmanlar uyarıyor!
İnternetten sahte ürün satan sitelere dikkat! Uzmanlar uyarıyor! İnternetten alışveriş yapmak popüler olsa da özellikle koronavirüs ile birlikte büyük artış gösterdi. En çok alışveriş yapılan sitelerde bile artık sahte ve taklit ürünlerle karşılaşmak mümkün. Son zamanlarda internetten alışveriş yapan hemen herkesin bir sahte ürün hikayesi var. Alışveriş oranlarının arttığı bu dönemde mağduriyetler yaşanıyor. Peki Nasıl alışveriş yapacağız? Sahte ürün satın alan tüketici ne yapmalı? Taklit ürün nasıl anlaşılır? İşte uzmanların yanıtları...
25.07.2021 Ekonomi
Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Mutlaka bunu yapın
Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Mutlaka bunu yapın Kredi kartı kullanan herkesi çok yakından ilgilendiriyor! Kart kullananlar için flaş açıklama geldi. Kredi kartı ile internetten alışveriş yapıyorsanız, büyük indirimlere kanıp dolandırılabilirsiniz. Mutlaka sanal kart tercih edin. Özel günleri fırsat bilen dolandırıcılar harekete geçmeye başladı. Gerçek alışveriş sitelerinin aynısını yapıp çok sayıda kişiyi dolandırıyorlar. Peki sahte site nasıl anlaşılır? Kredi kartının güvenliğini nasıl sağlarsınız? Sahte internet sitesinden alışveriş yaparak dolandırılan bir tüketicinin hukuki hakları neler? İşte tüm detaylar...
13.07.2021 Ekonomi
Kredi kartı kullanan herkesi kapsıyor! Değişti, yüzde 30...
Kredi kartı kullanan herkesi kapsıyor! Değişti, yüzde 30... Kredi kartı kullanan herkes için geçerli. Bankalararası Kart Merkezi açıkladı. Yüzde 30 arttı. BKM verilerine göre, geçen ay ticari kredi kartlarıyla yapılan ödeme tutarı 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 67 artarak 27,9 milyar TL olurken, ticari kredi kartları ile yapılan ödemelerin toplam kredi kartı ödemeleri içindeki payı geçen yıla göre artarak yüzde 30'a ulaştı ve her 3 TL kredi kartı ödemesinin 1 TL'si ticari kredi kartlarıyla gerçekleşti.
15.06.2021 Ekonomi
Kredi kartı kullananlar dikkat! Arttı, yüzde...
Kredi kartı kullananlar dikkat! Arttı, yüzde... Kredi kartı kullanan herkesi kapsıyor. Yüzde 72 arttı. BKM tarafından yapılan açıklamada son rakamlar duyuruldu. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile nisan ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 72 artarak 117 milyar TL oldu.
18.05.2021 Ekonomi
Karadeniz'de büyük tehlike! Her geçen gün artıyor, balıklarda tespit edildi
Karadeniz'de büyük tehlike! Her geçen gün artıyor, balıklarda tespit edildi Türkiye'de denizlerde 5 milimetreden daha küçük plastik parçacıklar olan mikroplastik kirliliği araştırıldı. Karadeniz'de kilometrekarede 1 milyonun üzerinde tespit edilen mikroplastikler aralarında hamsi, palamut, mezgit, barbun ve istavrit gibi 12 balık türünde görüldü. Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Su Ürünleri Fakültesi Mikroplastik Araştırma Grubu ekip lideri Deniz Biyolojisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ülgen Aytan, "Mikroplastikler denizler için çok büyük bir tehlike" dedi.
13.04.2021 Gündem
Para iadesi ile ilgili flaş talep! Banka hesaplarına...
Para iadesi ile ilgili flaş talep! Banka hesaplarına... Para iadeleri ile ilgili milyonlarca kişiyi ilgilendiren flaş açıklama. Banka hesaplarına paranın hemen yatırılması için 'anında iade' talebi geldi. İnternet bankacılığı üzerinden ödemesi gerçekleştirilen internet alışverişinin iptali durumunda para iadesi genellikle 3 ila 5 gün içinde yapılıyor. Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, internet üzerinden yapılan alışverişlerin iptali durumunda paranın iadesinin anında tüketicinin hesabına geçmesi gerektiğini söyledi.
29.03.2021 Ekonomi
İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Artık ücretli olacak
İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Artık ücretli olacak İnternetten alışveriş yapanları ilgilendiren bir son dakika gelişmesi yaşandı. Çevrenin korunması ve çevre kirliliğinin önlenmesi için 2019 yılında yürürlüğe giren alışveriş poşetlerinin para ile satılmasının kapsamı genişletildi. Bundan böyle internet alışverişlerinde de 25 kuruş poşet parası alınacak.
23.12.2020 Ekonomi
Adres kodu sorgulama | Adres kodu ne zaman başlayacak, e devletten nasıl alınacak?
Adres kodu sorgulama | Adres kodu ne zaman başlayacak, e devletten nasıl alınacak? Türkiye’de açık adresten kodlu adres sistemine geçiliyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Daire Başkanı tarafından yapılan açıklamada, “Vatandaşlar TC kimlik numarası ve açık adresini söylerken tedirgin oluyor. Bu projeyle 20-66-80-308 diyecek, dokuz rakam bu kadar, ‘adres kodu’ başka hiçbir şeye ihtiyacınız yok” denildi. Açıklamaya göre, adresler 9 haneli numaradan oluşacak.
14.12.2020 Gündem
'Efsane Cuma' uyarısı! Kabusa dönebilir
'Efsane Cuma' uyarısı! Kabusa dönebilir İndirim yapan internet siteleri ve mağazaların Süper Cuma, Efsane Cuma, Harika Cuma isimleriyle profesyonel görüntü verdiği birçok web sitesinde milyarlarca liralık satış yapılacak. Birçoğunun bu kampanyayı başlattığını duyurması ile kredi kartlarına yüklenmeler başladı bile. Alışveriş çılgınlığının başlatıldığı haftada indirim heyecanıyla site site dolaşanların Efsane Cuma beklerken alışverişlerini kabusa dönüşebilecek yanlışlar yapmaması için işin uzmanlarından çok önemli uyarılar geldi.
24.11.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İnternet Alışverişi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki internet alışverişi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.