İniş Takımları

İniş Takımları

Son dakika iniş takımları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iniş takımları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iniş takımları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İniş Takımları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iniş takımları gelişmeleri de dahil olmak üzere 130 iniş takımları haberi bulunmuştur. Tüm iniş takımları haberleri aşağıda listelenmiştir.
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil'den KAAN mesajı: Dünyanın en hızlı biten uçak projesi
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil'den KAAN mesajı: Dünyanın en hızlı biten uçak projesi TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, milli savaş uçağı KAAN’ın uçuşunun ardından ilk kez açıklamalarda bulundu. Kotil, "Zorun zorunu yaptık. Teknolojiyi seçerken de F-22 ve F-35'ten daha üst teknolojiyi seçtik. Bütün alt sistemleri Türkiye'de yapıldı." dedi.
23.02.2024 Ekonomi
Kaptan pilottan yardımcısına:Tehlikeli işler yapıyorsun!  Pistten çıkan uçakta 168 kişi ölümden dönmüştü
Kaptan pilottan yardımcısına:Tehlikeli işler yapıyorsun! Pistten çıkan uçakta 168 kişi ölümden dönmüştü Trabzon Havalimanı'nda 6 yıl önce iniş sırasında kontrolden çıkıp, denize 25 metre kala yamaca saplanan Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının 2 pilotu hakkında, ‘taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada avukatlar kaza sonucu yolcuların yaralanmasına dair delil bulunmadığını belirterek, pilotlara beraat talebinde bulundu. Kaptan pilot Ender Bayraktar’ın Avukatı Salim Baki, “İnişi 2’nci pilot konumunda olan kişi yapar. Müvekkilimin yardımcı pilotu ‘Ne yapıyorsun tehlikeli işler yapıyorsun’ şeklinde uyardığı açıktır. Müvekkilim Ender Bayraktar 168 kişinin hayatını kurtaran bir kaptandır” dedi. Yardımcı pilot İrfan Yavuz’un Avukatı Hasan Özköse de iniş gerçekleştikten sonra birinci pilotun 'Kontrol bende’ demeden uçağın kontrolünü aldığını söyledi.
8.02.2024 Gündem
Bayraktar TB3 SİHA 5. uçuş testini başarıyla tamamladı
Bayraktar TB3 SİHA 5. uçuş testini başarıyla tamamladı Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, ilk defa iniş takımları kapalı uçtuğu 5. test uçuşunu başarıyla tamamladı.
10.11.2023 Bilim ve Teknoloji
İniş takımları kapanmayan THY uçağı Frankfurt'a geri döndü
İniş takımları kapanmayan THY uçağı Frankfurt'a geri döndü Türk Hava Yolları (THY)'nın dün akşam Frankfurt - İstanbul seferini yapan Airbus A330 tipi uçağı, kalkışından kısa bir süre sonra iniş takımlarının kapanmaması üzerine Frankfurt Havalimanı'na geri döndü.
8.06.2023 Gündem
Hürjet özel uçuş gerçekleştirdi! İlk kez görüntülendi
Hürjet özel uçuş gerçekleştirdi! İlk kez görüntülendi Türkiye'nin eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET çok özel bir uçuş testi gerçekleştirdi. İniş takımlarının ilk kez kapatıldığı o uçuşu yalnızca TRT Haber kameraları kaydetti. HÜRJET, yeni kırmızı beyaz renkleriyle de havada ilk kez görüntülendi.
8.06.2023 Gündem
Bayraktar KIZILELMA, Atatürk Havalimanı'na indi
Bayraktar KIZILELMA, Atatürk Havalimanı'na indi Milli insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, TEKNOFEST 2023'e katılmak üzere havalandı; saat 13.00 sıralarında Atatürk Havalimanı'na indi. KIZILELMA, 27 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde halkla buluşacak.
25.04.2023 Gündem
Selçuk Bayraktar'tan KIZILELMA paylaşımı: Hızımızı her testte biraz daha yükseltiyoruz
Selçuk Bayraktar'tan KIZILELMA paylaşımı: Hızımızı her testte biraz daha yükseltiyoruz Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Kızılelma'nın 6. ve 7. uçuş testlerinde seri iniş-kalkış ve yüksek hızlı uçuş denemelerini gerçekleştirdiğini açıkladı.
19.04.2023 Ekonomi
Bayraktar KIZILELMA iniş takımları kapalı ilk uçuşunu başarıyla tamamladı
Bayraktar KIZILELMA iniş takımları kapalı ilk uçuşunu başarıyla tamamladı Baykar tarafından tamamen öz kaynaklarla milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar KIZILELMA insansız savaş uçağının uçuş test kampanyası planlanan doğrultuda devam ediyor. Kampanya kapsamında yüksek hızlara çıkarak icra edilen Sistem Tanımlama Testi’nde Bayraktar KIZILELMA ilk kez iniş takımlarını gövde içine alarak yüksek hızlarda yaptığı manevra testlerini başarıyla tamamladı.
18.04.2023 Ekonomi
Uçağın iniş takımlarından iki ceset çıktı
Uçağın iniş takımlarından iki ceset çıktı Kolombiya'nın başkenti Bogota'daki El Dorado Havalimanı'nda bir uçağın iniş takımlarında 2 ceset bulundu.
7.01.2023 Dünya
Gökbey’in 4’üncü prototipi ilk kez görüntülendi
Gökbey’in 4’üncü prototipi ilk kez görüntülendi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil'in ilk kez havalandığını duyurduğu yerli ve milli genel maksat helikopteri Gökbey’in 4’üncü prototipi ilk kez görüntülendi.
19.05.2022 Gündem
Gökbey’in 4’üncü prototipi ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında görüntülendi! Adım adım seri üretime...
Gökbey’in 4’üncü prototipi ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında görüntülendi! Adım adım seri üretime... Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından projelendirilen ve Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından üretilen Gökbey, alanının en iyileri arasında yer alıyor. Milli Teknolojiler ve Yeni Yatırımlar” programı kapsamında TUSAŞ Tesislerinde ürünleri inceleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra ürünler ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Fotoğraf karelerinde dikkat çeken bir detay gözlerden kaçmadı. Yerli ve milli genel maksat helikopteri Gökbey’in 4’üncü prototipi ilk kez görülmüş oldu.
7.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'den flaş hamle! Resmen harekete geçildi, artık yerli üretim yapılacak
Türkiye'den flaş hamle! Resmen harekete geçildi, artık yerli üretim yapılacak Türkiye için sevindiren gelişme. Flaş hamle geldi. Türk S/İHA’larının kritik bir parçası daha yerli olarak üretildi. Ankara bu ürünle hem ambargo kıskacından, hem de yurt dışına satılacak S/İHA’lar için başka ülkelerden alınan onay sürecinden kurtuldu.
30.11.2021 Ekonomi
Türk Yıldızları görsel şölen! Tam o anda ortaya çıktılar
Türk Yıldızları görsel şölen! Tam o anda ortaya çıktılar Türk Hava Kuvvetlerine bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları, "Selçuklu Payitahtı Konya Kutlamaları" programında gösteri uçuşu gerçekleştirdi.
26.06.2021 Gündem
THK tarafından üretilen yerli sivil uçak alıcı bekliyor!
THK tarafından üretilen yerli sivil uçak alıcı bekliyor! THK Uçak İmalat AŞ tarafından üretilen iki kişilik yerli sivil uçağımızın tasarımı, üretimi, test ve sertifikasyonu gerçekleştirildi. Türkkuşu adı verilen uçağın uluslararası geçerliliği olan LTF-UL'ye uygun olarak Alman Ultralight uçuş sertifikasına sahip olduğunu belirten Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşcı uçağın ayrıca Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden alınan gerekli tüm sertifikalara da sahip olduğunu söyledi.
12.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Londra'da dehşete düşüren olay! Uçaktan yolcu düştü...
Londra'da dehşete düşüren olay! Uçaktan yolcu düştü... Londrada gerçekleşen olay tüm dünyayı dehşete düşürmüştü. Bundan iki yıl kadar önce İngiltere'nin başkenti Londra'da akıllara durgunluk verecek bir olay yaşandı: Genç bir adam binlerce fit yüksekte seyir halindeki bir uçaktan düştü. Bugün hala aydınlatılamayan bu olayla ilgili aşağıdaki satırları okuyunca ağzınız açık kalacak.
20.04.2021 Dünya
Türk savunma sanayisi 2020'yi başarılarla doldurdu
Türk savunma sanayisi 2020'yi başarılarla doldurdu Türk savunma sanayisi, 2020 yılında güvenlik güçlerine bir dizi yeni ürün kazandırdı, geleceğin harp ortamında görev alacak sistemler için de çalışmalarını sürdürdü.
28.12.2020 Bilim ve Teknoloji
ABD'de yakıt ikmail yapan F-35 savaş uçağı düştü
ABD'de yakıt ikmail yapan F-35 savaş uçağı düştü ABD'nin California eyaletinde bir F-35B tipi savaş uçağı yakıt ikmali sırasında KC-130 tanker uçağına çarparak düştü.
1.10.2020 Dünya
Trabzon Havalimanı yeniden uçuşlara açıldı
Trabzon Havalimanı yeniden uçuşlara açıldı Türkiye'de hava trafiği açısından en önemli havalimanları arasında yer alan Karadeniz kıyısındaki Trabzon Havalimanı'nda, İzmir'den yapılan sefer ile uçuşlar yeniden başladı.
1.06.2020 Ekonomi
Trabzon Havalimanı uçuşa kapatıldı!
Trabzon Havalimanı uçuşa kapatıldı! Türkiye'nin hava trafiği yönünden en önemli havalimanları arasında yer alan ve yılda 29 binin üzerinde uçağın iniş kalkış yaptığı Karadeniz kıyısındaki Trabzon Havalimanı, pist bakımı nedeniyle yaklaşık 1 ay süreyle uçuşa kapatıldı.
23.04.2020 Gündem
L-39 savaş uçağı (Albatros) özellikleri ve tipleri nelerdir? Aero L 39 Albatros savaş uçağı hangi ülkenin?
L-39 savaş uçağı (Albatros) özellikleri ve tipleri nelerdir? Aero L 39 Albatros savaş uçağı hangi ülkenin? Milli Savunma Bakanlığı Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında rejime ait L-39 savaş uçağının düşürüldüğünü duyurdu. Milli Savunma Bakanlığı tarafından Aero L 39 Albatros tipi savaş uçağının düşmesini açıkladıktan sonra L-39 savaş uçağı özellikleri vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki Aero L-39 Albatros tipi savaş uçağı özellikleri nelerdir? L-39 Albatros Savaş uçağı hangi ülkenin, hangi ülkelerin envanterinde bulunuyor? İşte detaylar…
3.03.2020 Gündem
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yok mu? Uçak kazası sonraya ortaya çıktı
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yok mu? Uçak kazası sonraya ortaya çıktı Sabiha Gökçen Havalimanı’nda dün akşam meydana gelen uçak kazasının ardından dikkat çeken bir soru gündeme geldi.
6.02.2020 Gündem
Uçakta panik! Kıvılcımlar çıkmaya başlayınca...
Uçakta panik! Kıvılcımlar çıkmaya başlayınca... Venezuela'nın Valensiya kentinden Kolombiya'nın başkenti Bogota'ya sefer yapan uçağın, Bogota El Dorado Havalimanı'na inişi sırasında sağ iniş takımları işlevini yitirdi. Motoru piste sürten uçaktan kıvılcımlar çıktı. O anları, uçakta bulunan bir yolcu kaydetti.
23.11.2019 Dünya
Savaşan İHA "Cevheri" göreve hazır
Savaşan İHA "Cevheri" göreve hazır Türkiye'nin en önemli teknoloji buluşmalarından biri haline gelen TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST 2019) için geri sayım sürerken yarışmalarda boy gösterecek araçlar da ortaya çıkmaya başladı.
15.08.2019 Bilim ve Teknoloji
Gökbey'in ikinci prototipi test uçuşlarına başladı
Gökbey'in ikinci prototipi test uçuşlarına başladı Milli imkanlarla üretilen Gökbey Genel Maksat Helikopteri'nin ikinci prototipi de test uçuşlarına başladı. 2021'de seri üretime geçilmesinin öngörüldüğü helikopter, geniş görev yelpazesine sahip olmasından ötürü taşıma, VIP, kargo, hava ambulans, arama kurtarma ve kıyı ötesi taşıma görevlerini icra edebilecek.
4.07.2019 Bilim ve Teknoloji
Uçağın iniş takımından erkek cesedi evin bahçesine düştü
Uçağın iniş takımından erkek cesedi evin bahçesine düştü Kenya Havayolları'nın Nairobi-Londra seferini yapan Boeing 787-8 tipi uçağının iniş takımına gizlenerek 8 saat 50 dakika uçan erkek bir kaçak yolcunun cansız bedeni Londra Clapham bölgesindeki bir evin bahçesine düştü.
2.07.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

İniş Takımları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iniş takımları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.