İnfaz Yasası

İnfaz Yasası

Son dakika infaz yasası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan infaz yasası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını infaz yasası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İnfaz Yasası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan infaz yasası gelişmeleri de dahil olmak üzere 342 infaz yasası haberi bulunmuştur. Tüm infaz yasası haberleri aşağıda listelenmiştir.
29 Ekim 2023 af çıkacak mı? 29 Ekim’de af var mı, 29 Ekim af yasası (genel af) 2023 kimleri kapsıyor?
29 Ekim 2023 af çıkacak mı? 29 Ekim’de af var mı, 29 Ekim af yasası (genel af) 2023 kimleri kapsıyor? 29 Ekim af çıkacak mı, 29 Ekim’de genel af var mı? Cumhuriyet'in 100. yılında cezaevindeki hükümlüler için genel af çağrısı sosyal medyada birçok mahkum yakını tarafından yapılıyor. Resmi rakamlara göre Temmuz 2023 itibariyle Türkiye'de 278 kapalı, 93 açık, 11 kadın kapalı, 8 kadın açık, 9 çocuk kapalı ve 4 çocuk eğitim evi olmak üzere toplam 413 adet ceza infaz kurumu var. Peki, 29 Ekim’de af var mı, 29 Ekim 2023 genel af çıkacak mı?
23.08.2023 Gündem
Tck 62 Takdiri İndirim (İyi Hal İndirimi) Nedir? İyi Hal İndirimi Nedenleri Nelerdir?
Tck 62 Takdiri İndirim (İyi Hal İndirimi) Nedir? İyi Hal İndirimi Nedenleri Nelerdir? Takdiri indirim diğer adıyla iyi hal indirimi olarak bilinir. İyi hal indirimi kanun tarafından belirlenmemiş fakat hakimin göz önünde bulundurduğu sebepler ile imkan bulmuş bir durumdur. 
12.08.2023 Gündem
30 yıldır siyasete damga vuruyor: Her seçimi kazandı!
30 yıldır siyasete damga vuruyor: Her seçimi kazandı! Asıl hedefi yeşil sahaların fatihi olmaktı. Ancak babası istemeyince lise yıllarından beri meraklı olduğu politikaya yöneldi. Milli Selamet Partisi saflarında başladığı siyasi hayatında ilk büyük başarıyı 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kazandı. Yaklaşık 30 yıldır da yenilgiyi hiç tatmadı.
29.05.2023 Gündem
Seri katil gibi eşlerini öldüren Necati Akpınar'ın kızı ilk kez konuştu! Hayatı tam bir dram
Seri katil gibi eşlerini öldüren Necati Akpınar'ın kızı ilk kez konuştu! Hayatı tam bir dram Manisa’nınn Saruhanlı ilçesinde, Necati Akpınar, 1 ay önce dini nikahla birlikte yaşamaya başladığı Mutlu Menekşe'yi başına sert bir cisimle vurarak öldürdüğü suçlamasıyla gözaltına alınıp, tutuklandı. Olay sonrası Akpınar’ın adeta bir seri katil olduğu ortaya çıkarken, kızı çarpıcı açıklamalarda bulundu.
4.01.2023 Yaşam
Yeni infaz yasasında neler değişecek? Erteleme veya denetimli serbestlik kuralları nasıl olacak?
Yeni infaz yasasında neler değişecek? Erteleme veya denetimli serbestlik kuralları nasıl olacak? Adalet Bakanı Bozdağ’ın yeni infaz sistemi ile ilgili olarak cezasızlık algısını ortadan kaldıracak sistemin getirileceğini duyurmasıyla birlikte kamuoyunda sıklıkla Ceza infaz kanununda yapılacak değişikliklerin ne olacağı ile ilgili sorular gündeme geliyor. Bakan Bozdağ’ın talimatıyla Adalet Bakanlığı yeni bir infaz uygulaması üzerinde çalışıyor. Peki, Yeni infaz yasasında neler değişecek? Erteleme veya denetimli serbestlik kuralları nasıl olacak? Kamu hizmetinde çalışma mı geliyor? İşte çok konuşulan ceza infaz yasası detayları!
9.10.2022 Gündem
Dedikodusunu yaptığı iddiasıyla babaannesini öldürmüştü! Flaş gelişme
Dedikodusunu yaptığı iddiasıyla babaannesini öldürmüştü! Flaş gelişme Yargıtay, Kayseri'de babaannesi Pembe Boraze'yi (82), dedikodusunu yaptığı iddiasıyla öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Fadime Boraze (26) hakkında verilen 10 yıl hapis cezasını onadı.
1.10.2021 Gündem
AYM'den infaz yasasının iptali istemine ret
AYM'den infaz yasasının iptali istemine ret Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, TBMM'de kabul edilerek yasalaşan ve 15 Nisan 2020'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni infaz yasasının tümünün ya da 14 maddesinin iptali istemiyle yapılan başvuruyu reddetti.
14.07.2021 Gündem
Hükümlülerin iyi hal değerlendirmesinde yeni dönem 1 Ocak'ta başlıyor
Hükümlülerin iyi hal değerlendirmesinde yeni dönem 1 Ocak'ta başlıyor Hükümlülerin iyi hali, 1 Ocak 2021'den itibaren en geç 6 ayda bir idare ve gözlem kurulunca yapılacak değerlendirmelerle belirlenecek.
29.12.2020 Gündem
Son dakika... Anayasa Mahkemesi, CHP'nin başvurusunu reddetti
Son dakika... Anayasa Mahkemesi, CHP'nin başvurusunu reddetti Anayasa Mahkemesi, CHP'nin, İnfaz Yasası'nın "şekil yönünden" iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yaptığı başvuruyu reddetti.
17.07.2020 Gündem
İnfaz yasasından yararlananlar memur olabilir mi?
İnfaz yasasından yararlananlar memur olabilir mi? Af yasası olarak bilinen ceza infaz düzenlemesi kapsamında yaklaşık 90 bin mahkum tahliye oldu. Tahliye olan mahkumların merak ettiği konulardan biri de memur olarak atanıp atanmadığı. Hapis cezası alan mahkumların memur olması ile ilgili konu 657 sayılı kanunun 48. Maddesinde açıklanmıştır. Peki, İnfaz yasasından yararlananlar memur olabilir mi?
14.05.2020 Çalışma Hayatı
Coronafobi haritası çıkarıldı! Salgından ölmekten en çok korkan bölgeler...
Coronafobi haritası çıkarıldı! Salgından ölmekten en çok korkan bölgeler... 81 ilde, 6 bin 318 kişinin katılımıyla “Türkiye Coronafobi ve Salgınla İlişkili Duygu Çalışması” başlıklı araştırma gerçekleştirdi. Buna göre, salgından en fazla korkan bölgelerimiz Ege ve Doğu Anadolu oldu. Karadeniz ise corona virüsten korkmayanların oranının en fazla olduğu bölgemiz.
29.04.2020 Corona Virüsü
Af yasası ne oldu, son durum ne? (CHP 90 bin mahkuma tahliye yolu açan af yasasını Anayasa Mahkemesi'ne götürdü)
Af yasası ne oldu, son durum ne? (CHP 90 bin mahkuma tahliye yolu açan af yasasını Anayasa Mahkemesi'ne götürdü) Ceza İnfaz düzenlemesi TBMM'de kabul edildi. KORONAVİRÜS ile mücadele kapsamında hızlandırılan ve binlerce mahkumu ilgilendiren Ceza İnfaz düzenlemesine ilişkin yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Tartışmalar eşliğinde kabul edilen af yasasının son durumu merak edilirken, CHP’den Af yasası’nı Anayasa Mahkemesi’ne götürdüğü haberi geldi. CHP, kamuoyunda 'af yasası' olarak bilinen ve 90 bin mahkumun cezaevlerinden tahliye olmasına neden olan ceza infaz düzenlemesini Anayasa Mahkemesi'ne götürdü...
22.04.2020 Gündem
Alaattin Çakıcı cezaevinden dev konvoyla ayrıldı
Alaattin Çakıcı cezaevinden dev konvoyla ayrıldı İnfaz Yasası’ndan yararlananlar arasında organize suç örgütü liderliğinden hükümlü Alaattin Çakıcı da vardı. Çakıcı, avukatlarının işlemleri tamamlamasının ardından Sincan Kapalı Cezaevi’nden önceki gece geç saatlerde tahliye edildi.Çakıcı’yı cezaevinin kapısında ailesi, akrabaları, arkadaşları ve avukatları karşıladı. Çakıcı, onlarca aracın oluşturduğu konvoyla cezaevinden ayrıldı
17.04.2020 Gündem
TBMM'ye koronavirüs testi getirildi
TBMM'ye koronavirüs testi getirildi TBMM'de, koronavirüs tedbirleri kapsamında Sağlık Bakanlığı'ndan talep edilen koronavirüs tanı testi, TBMM Hastanesi'ne getirildi. İlk gün test yaptıran milletvekilleri arasında sonucu pozitif çıkan olmadı.
16.04.2020 Corona Virüsü
Alaattin Çakıcı tahliye edildi! İlk fotoğrafı ortaya çıktı
Alaattin Çakıcı tahliye edildi! İlk fotoğrafı ortaya çıktı Ankara'da, Sincan Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı, infaz yasası kapsamında dün gece saatlerinde tahliye edildi. Tahliye sonrası Çakıcı'nın ilk fotoğrafı ortaya çıktı.
16.04.2020 Gündem
Alaattin Çakıcı tahliye edildi
Alaattin Çakıcı tahliye edildi Ankara'da, Sincan Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı, infaz yasası kapsamında gece saatlerinde tahliye edildi.
15.04.2020 Gündem
Tahliyeler başladı 2020 | Cezaevinde tahliyeler nasıl olacak? Kapalı ve açık cezaevinden kaç kişi tahliye edilecek?
Tahliyeler başladı 2020 | Cezaevinde tahliyeler nasıl olacak? Kapalı ve açık cezaevinden kaç kişi tahliye edilecek? İnfaz yasasına ilişkin kanunun yürürlüğe girmesiyle tahliyeler başladı mı? Tahliyeler ne zaman başlayacak? Cezaevlerinde tahliye başladı mı? sorularının sorulmasına neden oldu. Yasasının yürürlüğe girmesinden sonra cezaevlerinden tahliyeler başladı. Türkiye genelinde yaklaşık 15 bini kapalıdan, 30 bini açık cezaevinden yaklaşık 45 bin kişinin tahliye edilmesi, açıktaki 45 bin hükümlünün de izne ayrılması bekleniyor. Böylelikle kanundan tahmini 90 bin kişinin yararlanması öngörülüyor. Resmi Gazete'de yayımlanan "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" gereği dün geceden itibaren cezaevlerinden tahliyeler başladı.
15.04.2020 Gündem
İnfaz yakana af var mı? Resmi Gazete yayımlanan ceza infaz yasası kimleri kapsıyor? Kapalı cezaevindeki mahkumlara tahliye var mı?
İnfaz yakana af var mı? Resmi Gazete yayımlanan ceza infaz yasası kimleri kapsıyor? Kapalı cezaevindeki mahkumlara tahliye var mı? Af yasasının Meclis’te onaylanmasının ardından vatandaşlar sabırsızlıkla Af yasası Resmi Gazete yayılandı mı? sorularına neden oldu. TBMM Genel Kurulunda dün kabul edilen, "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenlemeyle Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun, İnfaz Hakimliği Kanunu ve Türk Ceza Kanunu ile Ceza Muhakemesi Kanunu olmak üzere toplam 11 farklı kanunda değişiklik yapıldı. Buna göre, ceza infaz kurumlarında geçirilmesi gereken süreler yeniden belirlendi.m Koşullu salıverilme oranı 2/3'ten yarıya, mükerrirler ve örgütlü suçlar bakımından infaz oranı 3/4'ten 2/3'e indirildi. Uyuşturucu ticareti ve cinsel istismar suçlarıyla, terör suçlarının 3/4 olan koşullu salıverilme oranları aynen muhafaza edildi. Bu suçların çocuklar tarafından işlenmesi halinde 2/3 olan koşullu salıverilme oranı değişmedi. Kasten öldürme, yüzün sürekli değişikliğine sebebiyet veren kasten yaralama suçu, özel hayata ve hayatın gizli alanına karşı suçlar ve devlet sırlarına karşı suçlar ile işkence ve eziyet suçları bakımından herhangi bir indirim yapılmadı. Peki, af yasası kimleri kapsıyor? Af yasası kimleri kapsamıyor? Af yasasından kimler faydalanıyor?
15.04.2020 Gündem
Ve tahliyeler başladı! 75 bin kişiye izin
Ve tahliyeler başladı! 75 bin kişiye izin TBMM Genel Kurulunda kabul edilen, "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından İstanbul'da cezaevlerinden tahliyeler başladı. TBMM Genel Kurulu’nda 51 ret oyuna karşı 279 oyla yasalaşan infaz düzenlemeleri, dün gece Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İlk etapta açık cezaevindeki 75 bin mahkûm Kovid-19 iznine çıkarılacak. İnfaz oranlarının indirilmesiyle yasadan 110 binin üzerinde mahkûmun yararlanması bekleniyor.
15.04.2020 Gündem
Tahliyeler başladı mı 2020 son dakika: Tahliye kimleri kapsıyor? Hangi illerde tahliyeler başladı? Af yasası son gelişmeler...
Tahliyeler başladı mı 2020 son dakika: Tahliye kimleri kapsıyor? Hangi illerde tahliyeler başladı? Af yasası son gelişmeler... İnfaz düzenlemesiyle yaklaşık 90 bin kişinin tahliyesi öngörülüyor. TBMM Genel Kurulunda kabul edilen infaz düzenlemesine ilişkin kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından cezaevindeki yaklaşık 90 bin kişinin tahliye edilmesi öngörülüyor. Peki, Cezaevlerinden tahliyeler ne zaman yapılacak? İnfaz yasasının ayrıntıları…
15.04.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni çalışmayı duyurdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni çalışmayı duyurdu! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen infaz kanunu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. "AK Parti ve MHP'nin gayretiyle teklife dönüşen ve genel kurulda kabul edilen bu düzenleme oldukça önemli yenilikler getiriyor." diyen Erdoğan, "Bu kanun, onay için bize geldikten sonra hızla incelemesini tamamlayıp Resmi Gazete'de yayınlatmak suretiyle yürürlüğe sokacağız." ifadelerini kullandı. "Ceza kanunumuzdaki suç ve yaptırım dengesini tümüyle yeniden ele alacak kapsamlı bir çalışmaya şimdiden başladık." diyen Erdoğan, "Önümüzdeki yasama döneminde Meclis'teki ilk işlerimizden biri bu olacaktır." şeklinde konuştu.
14.04.2020 Siyaset
Cezaevlerinde tahliyeler başladı mı? Tahliyeler ne zaman başlayacak?
Cezaevlerinde tahliyeler başladı mı? Tahliyeler ne zaman başlayacak? İnfaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Bu haberin ardından mahkum yakınlarının gözü tahliyelerin yapılacağı tarihte. Peki, Cezaevlerinde tahliyeler başladı mı? Tahliyeler ne zaman başlayacak? İşte hazırlıklar ve infaz düzenlemesi maddeleri hakkında merak edilenler...
14.04.2020 Gündem
İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Soylu kararının perde arkası!
İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Soylu kararının perde arkası! Cuma akşamı sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından ortaya çıkan görüntüler sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifa kararı almış fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabul etmemişti. Yaşanan olayın perde arkası ortaya çıktı.
14.04.2020 Gündem
Af yasası genişler mi? Af yasası devam ediyor mu 2020? Yeni infaz yasası son dakika gelişmeleri...
Af yasası genişler mi? Af yasası devam ediyor mu 2020? Yeni infaz yasası son dakika gelişmeleri... Af yasası Meclis’ten geçti. Af yasası kimlere vuruyor 2020? Af yasası kimleri kapsıyor, kimleri kapsamıyor? İnfaz Yasası uyuşturucuya vuruyor mu? Af yasası tutukluları kapsar mı? Tahliyeler ne zaman başlayacak? Soruları yoğun bir şekilde soruluyor. Denetimli serbestlik uygulaması kapsamında, şüpheli, sanık ve hükümlünün takibi, rızası alınarak kendisine ait elektronik cihazlarla da yapılabilecek. Yargı personeli ile ceza infaz kurumları personeli atamalarında, hukuk fakültesi ve adalet meslek yüksekokulu mezunlarının yanı sıra meslek yüksekokullarının adalet veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanından mezun olanlara da öncelik tanınacak. Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında, kaçakçılık fiiline konu eşyanın değerinin "hafif" olması halinde verilecek cezalar yarısına kadar, "pek hafif" olması halinde ise üçte birine kadar indirilecek. Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'nda düzenlenen suçlar bakımından kovuşturma evresinde de etkin pişmanlık hükümleri uygulanacak. Peki af yasası Resmi Gazete'de yayımlandı mı, cumhurbaşkanı imzaladı mı? İşte infaz yasası son durum...
20.04.2020 Gündem
Af yasası Meclis’ten geçti mi? Ceza indirimi çıktı mı? İnfaz yasasında neler var, yeni infaz yasası neler getiriyor? Af ile ilgili son durum…
Af yasası Meclis’ten geçti mi? Ceza indirimi çıktı mı? İnfaz yasasında neler var, yeni infaz yasası neler getiriyor? Af ile ilgili son durum… İnfaz düzenlemesinin ikinci bölümü TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Koşullu salıverilmeden yararlanabilmek için mahkumun kurumdaki infaz süresini iyi halli olarak geçirmesi gerekecek - Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilmiş olanlar 30 yılını, müebbet hapis cezasına mahkum edilmiş olanlar 24 yılını, diğer süreli hapis cezalarına mahkum edilmiş olanlar cezalarının yarısını infaz kurumunda çektikleri takdirde koşullu salıverilmeden yararlanabilecek - Hükümlüler, ceza infaz kurumlarında bulunduğu tüm aşamalarda, idare ve gözlem kurulu tarafından iyi halin belirlenmesine esas olmak üzere en geç altı ayda bir değerlendirmeye tabi tutulacak - Basın İlan Kurumu aracılığıyla resmi ilan ve reklam yayınlama hakkı bulunmayan gazeteler, ceza infaz kurumuna kabul edilmeyecek.
13.04.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İnfaz Yasası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki infaz yasası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.