Imeı Numarası

Imeı Numarası

Son dakika IMEI numarası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan IMEI numarası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını IMEI numarası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Imeı Numarası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ımeı numarası gelişmeleri de dahil olmak üzere 298 ımeı numarası haberi bulunmuştur. Tüm ımeı numarası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Imeı Numarası Nedir, Ne İşe Yarar? Imeı Sorgulama Nasıl Yapılır?
Imeı Numarası Nedir, Ne İşe Yarar? Imeı Sorgulama Nasıl Yapılır? IMEI numarası yeni telefon satın alan kişiler için kayıt işlemlerinden biridir. Yurtdışından gelen cihazların tamamına IMEI numarası girilmektedir. Bu şekilde telefon yasal olarak çalışmaya başlamaktadır. Kaçak telefon kullanımının önüne geçişmesi adına yapılan bu işlem tüm telefonlar için geçerlidir.
29.01.2024 Gündem
7 yıldan 1 yıla düşürüldü! Cep telefonu kararı Resmi Gazete'de
7 yıldan 1 yıla düşürüldü! Cep telefonu kararı Resmi Gazete'de Cep telefonu ile ilgili dikkat çeken açıklama yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle sinyal alınamayan cep telefonlarının kapatılması için süre 7 yıldan 1 yıla düşürüldü. 1 Ocak 2024'ten itibaren 1 yıl kesintisiz sinyal alınamayan telefonların IMEI kaydı silinecek.
12.10.2023 Ekonomi
Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiren IMEI uyarısı: En az bir kere yapın!
Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiren IMEI uyarısı: En az bir kere yapın! Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiren son dakika gelişmesi! Resmi Gazete’de yayımlandı, tamamen değişti. Cep telefonlarının kimlik bilgileri yani IMEI kayıtlarına ilişkin oluşturulan düzenlemeyle şebeke almayan cep telefonlarının pasif hale getirilme süresi, 7 yıldan 1 yıla düşürüldü. Uzmanlar ise vatandaşlara hayati uyarılarda bulundu.
2.12.2022 Bilim ve Teknoloji
Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiriyor! Bu mesaj geliyor, 365 gün içinde...
Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiriyor! Bu mesaj geliyor, 365 gün içinde... Cep telefonu alan, kullanan herkesi yakından ilgilendiriyor. Telefonunuz kapanabilir. Böyle bir mesajla karşılaşabilirsiniz. Çok dikkat edilmesi gerekiyor. Yeni cep telefonu alan kişiler 'Telefonunuz 365 gün içinde kapatılacaktır' mesajıyla şok yaşıyor. Son dönemde şikayetler artmaya başladı. IMEI kopyalıyorlar. Kopyalama işi için süreci kolaylaştıran yazılımlar çıktı. IMEI kopyalamadaki en büyük artışın nedeni bu. Ayrıca IMEI numaralarına ulaşmak da kolaylaştı. Bu numaralar telefon kutularına yazılıyor. Kötü niyetli insanlar kolayca elde edebiliyor. Peki böyle bir durumda neler yapılabilir? İşte tüm bilgiler...
6.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Telefonu olan herkesi ilgilendiriyor! Ücret alınmayacak
Telefonu olan herkesi ilgilendiriyor! Ücret alınmayacak Telefon kullanan herkesi kapsıyor. Ücret alınmıyor... Telefonlar artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Bu nedenle herhangi bir bozulma veya çalınma gibi durumlarda problemler ortaya çıkabilir. Yere düşme, sıvı teması, hırsızlık gibi olumsuzluklara karşı cep telefonları sigorta kapsamına alınabiliyor. Tabii bu durumda dikkat edilmesi gereken noktalar var...
8.07.2021 Gündem
Cep telefonları ile ilgili flaş düzenleme! 7 yıl şartı
Cep telefonları ile ilgili flaş düzenleme! 7 yıl şartı Cep telefonu kullanan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Yeni bir düzenleme geliyor. Uzun süre kullanılmayan cep telefonlarına "IMEI numarası" önlemi gelecek. Taslak düzenlemeye göre, 7 yıl süreyle kullanılmayan cep telefonlarının yeniden aktif edilebilmesi için kullanıcısından veya ithalatçısından başvuru istenecek. Düzenlemeyle, yabancı diplomatların cep telefonları da kayıt altına alınacak.
9.06.2021 Ekonomi
Cep telefonu kullananlar dikkat! Şikayet yağıyor
Cep telefonu kullananlar dikkat! Şikayet yağıyor Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiriyor. Şikayetvar, yaşamın vazgeçilmez ürünlerinden olan cep telefonlarıyla ilgili tüketicilerin en fazla sorun yaşadığı konuları derledi. Bu verilere göre kullanıcıların başı telefon şarjlarıyla dertte. Şarjın çabuk bitmesi, şarjda iken aşırı ısınma ve patlama akıllı cep telefonlarıyla ilgili en çok şikayet edilen konu olurken; dokunmatik ekranda temassızlık, ekran yansıtma özelliğinin çalışmaması, oyunlarda donma çözüm bekleyen diğer konular arasında yer aldı.
15.04.2021 Ekonomi
Cep telefonları ile ilgili flaş karar! Değişti, artık 365 gün...
Cep telefonları ile ilgili flaş karar! Değişti, artık 365 gün... Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendiriyor. Süre uzatıldı, önceden 120 gün olarak uygulanıyordu, 365 güne çıkarıldı. Yurt dışından yolcu beraberinde getirilen, mobil iletişim şebekesinden hizmet alan elektronik cihazların kayıt altına alınmaları için başvuru süresi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla 365 güne çıkarıldı.
20.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Cep telefonlarıyla ilgili flaş karar! Belgesiz satılmayacak
Cep telefonlarıyla ilgili flaş karar! Belgesiz satılmayacak İkinci el cep telefonlarıyla ilgili flaş karar. Artık belgesiz satılmayacak. Cep telefonları mobil Cihaz Kayıt Sistemi üzerinden klonlanmış, kayıp, çalıntı cihaz olup olmadığı kontrol edilecek. IMEI numarası beyaz listede bulunmayan ikinci el cep telefonlarının yenileme işlemi yapılmayacak. Fonksiyon kaybı olup olmadığı tespit edilecek. Cihazın performans testleri yapılacak. BTK kayıtlarından kontrol edilecek.
18.02.2021 Gündem
IMEI kontrolü için Tek Pencere Sistemi üzerinden BTK'ye başvurulacak
IMEI kontrolü için Tek Pencere Sistemi üzerinden BTK'ye başvurulacak IMEI numarasını haiz eşyanın serbest dolaşıma girişi veya geçici ithalatı öncesinde söz konusu numaranın uygunluk kontrolü için beyan sahibi tarafından ve Tek Pencere Sistemi üzerinden BTK'ye başvuru yapılacak.
31.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Yurt dışından ilaca rapor zorunluluğu getirildi!
Yurt dışından ilaca rapor zorunluluğu getirildi! Yurt dışından kargo ile ilaç temin edecek vatandaşların, doktorun yazdığı reçeteyi veya yurt dışındaki sağlık kuruluşları tarafından düzenlenen raporları ibraz etmeleri gerekiyor.
24.10.2020 Gündem
Uzmanından flaş cep telefonu uyarısı! Mutlaka imha edin...
Uzmanından flaş cep telefonu uyarısı! Mutlaka imha edin... Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim üyesi, dijital iletişim araştırmacısı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, cep telefonlarının klonlanması konusunda uyarılarda bulundu. Son dönemlerde fiyatlardaki artış nedeniyle vatandaşların ikinci el ya da düşük maliyetli telefonlara yöneldiklerini, bunun da kaçakçıların iştahını kabarttığını söyleyen Doç. Dr. Kırık, "15 haneli kimlik kodu IMEI telefonun kimliği demektir. O nedenle ister yeni telefon ister ikinci telefon alırken çok dikkat etmeli ve mutlaka IMEI sorgulanmalıdır. Kaçak yollarla ülkemize giren telefonlar klonlanıyor" dedi.
19.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Dolandırıcıların en çok kullandığı bu yönteme dikkat!
Dolandırıcıların en çok kullandığı bu yönteme dikkat! Cep telefonu dolandırıcılarının en çok kullandığı yöntemlerden biri olan IMEI kopyalanmasına karşı uzmanlar önemli uyarılarda bulunuyor.
13.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Yeni uygulama başlıyor! Otomobil ve ev eşyasına da IMEI numarası...
Yeni uygulama başlıyor! Otomobil ve ev eşyasına da IMEI numarası... Cep telefonlarında uygulanan IMEI sistemi artık yurt dışından getirilen e-SIM’li araçlar ile SIM kartlı beyaz eşyalarda da uygulanacak. Ayrıca satın alınan telefonun borcu ödenmezse cihazın IMEI numarası kara listeye alınacak.
17.06.2020 Gündem
İki yıl sinyal almayan cep telefonlarının kapatılması isteği
İki yıl sinyal almayan cep telefonlarının kapatılması isteği Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, yasal düzenlemeyle 7 yıl sinyal almayan cihazların kapatılması, IMEI havuzundan çıkartılmasının klonlanan cihaz sayısını azaltacağını belirterek, "Bunun yeterli olmadığını, 7 yılın 2 yıla düşürülmesinin yaşanan mağduriyetleri azaltacağını düşünüyoruz." dedi.
15.10.2019 Ekonomi
Cep telefonu kayıt uyanıklarına dikkat!
Cep telefonu kayıt uyanıklarına dikkat! 30 Mayıs’ta hayata geçirilen düzenlemeyle yurtdışından getirilen telefonların IMEI kaydında, pasaport sahibiyle mobil iletişim hattı sahibinin aynı kişi olması gerekiyor. Uyanıklar ise devrede. 29 Mayıs öncesinde Türkiye’ye giriş yapmış kişilerin pasaportlarına kayıt yaptıran uyanıklar, işlem için en az 1.750 TL talep ediyor.
27.08.2019 Ekonomi
Yasa dışı olarak 100 liraya kayıt ediyorlar!
Yasa dışı olarak 100 liraya kayıt ediyorlar! Akıllı telefon fiyatlarının yüksek olması ve yurt dışından yolcu beraberinde getirilen telefonun kaydetme ücretinin 1500 liraya çıkması nedeniyle telefon teknik servisleri yasa dışı yöntemler bulmaya başladı.
22.07.2019 Bilim ve Teknoloji
Meclis'te kabul edildi! 4 ay süresi var
Meclis'te kabul edildi! 4 ay süresi var Şirketlerin borçlarından, Varlık Barışı’na, yurt dışı harcından, ülkeye getirilen telefonlara kadar pek çok konuyu içeren torba tasarı yasalaştı. Ülkeye farklı şekilde sokulan ve klonlanmış bir IMEI numarasıyla kullanılan telefonlar 4 ay içinde kullanıma kapatılacak.
13.07.2019 Ekonomi
Meclis'e sunuldu! Varlık barışı süresi uzatılıyor, cep telefonları ile ilgili de...
Meclis'e sunuldu! Varlık barışı süresi uzatılıyor, cep telefonları ile ilgili de... AK Parti Meclis'e 32 maddelik bir teklif sundu. Teklife göre varlık barışının süresi 6 ay uzatılıyor. Yurt dışına çıkış harcı 50 liraya çıkartılıyor. Klonlanmış telefonlar, 4 ay içerisinde kullanıma kapatılacak.
8.07.2019 Siyaset
IMEI sorgulama nasıl yapılır?
IMEI sorgulama nasıl yapılır? Telefon hakkındaki tüm bilgileri IMEI sorgulama işlemiyle öğrenmek mümkün. Yurt dışından telefonların getirilmesiyle sahte telefonların artması IMEI sorgulamayı daha da önemli hale getirdi. Ayrıca telefon çalındığında da IMEI sorgulama sayesinden haberdar olunabiliyor.
19.09.2018 Gündem
Yurtdışından telefon getirenler dikkat!
Yurtdışından telefon getirenler dikkat! Yurtdışından gelen telefon nasıl kullanılır? IMEI kaydı nasıl yapılır? IMEI numarası nasıl öğrenilir? İşte bilmeniz gerekenler...
18.10.2017 Bilim ve Teknoloji
FETÖ'nün "VIP dinleme" iddianamesi kabul edildi
FETÖ'nün "VIP dinleme" iddianamesi kabul edildi İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Hasan Yılmaz ile savcı Mustafa Okan Yaman tarafından FETÖ'nün ''VIP dinlemelerine'' yönelik yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame üzerindeki inceleme işlemleri tamamlandı
29.09.2021 Gündem
Kozmik Oda bilirkişileri ByLock kullanıcısı çıktı
Kozmik Oda bilirkişileri ByLock kullanıcısı çıktı “Kozmik Oda” olarak bilinen soruşturma sırasında dijital verilerin incelenmek üzere teslim edildiği bilirkişilerin ByLock kullandıkları belirlendi
29.09.2021 Gündem
BTK cep telefonu sahiplerini uyardı!
BTK cep telefonu sahiplerini uyardı! Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, cep telefonu sahiplerinin yaşadığı kayıp ve çalıntı vakalarıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu.
26.04.2017 Ekonomi
Dikkat! Eğer telefonunuz çalınırsa...
Dikkat! Eğer telefonunuz çalınırsa... BTK, cep telefonların kaybolması ve çalınmasıyla ilgili uyarıda bulundu. Vatandaşların telefonların IMEI numarasını kaydetmesi gerekiyor
21.04.2017 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Imeı Numarası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ımeı numarası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.