İltica

İltica

Son dakika iltica haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iltica ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iltica haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İltica

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iltica gelişmeleri de dahil olmak üzere 970 iltica haberi bulunmuştur. Tüm iltica haberleri aşağıda listelenmiştir.
Almanya’da çifte vatandaşlık müjdesi! Yasa tasarısı resmen kabul edildi
Almanya’da çifte vatandaşlık müjdesi! Yasa tasarısı resmen kabul edildi Almanya Federal Meclisi, vatandaşlığa geçişin kolaylaştırılmasını ve çifte vatandaşlık yolunun açılmasını içeren yasayı onayladı.
19.01.2024 Dünya
En güzel Yunan adaları sıralaması! 10 Yunan Adasına vize muafiyeti heyecan yarattı, gözler en güzel Yunan Adasına çevrildi!
En güzel Yunan adaları sıralaması! 10 Yunan Adasına vize muafiyeti heyecan yarattı, gözler en güzel Yunan Adasına çevrildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortak basın açıklaması düzenleyen Yunanistan Başbakanı Miçotakis, "Ege'deki bütün yıl boyunca 7 günlük süreyle vizeden muaf tutarak Türk vatandaşlarının Ege'deki Yunan adalarını ziyaret etme serbestisini ele aldık" ifadelerini kullandı. Söz konusu açıklama seyahat severlerde heyecan yaratırken en güzel Yunan Adasının hangisi olduğu sorgulanmaya başlandı. Peki, en güzel Yunan Adası hangisi? İşte en güzel Yunan adaları sıralaması…
7.12.2023 Gündem
Yunanistan'dan 1 yıllık vize müjdesi! Kapıda verilecek
Yunanistan'dan 1 yıllık vize müjdesi! Kapıda verilecek Atina yönetiminin, Türk vatandaşlarına Ege adalarında 1 yıl süreli “kapıda vize” uygulaması hazırlığında olduğu öğrenildi. Yunan basınının duyurduğu bilgilere göre, “kapıda vize” Rodos, Midilli, Sisam, Sakız, İstanköy, İleryoz ve Meis adalarında uygulanacak.
28.10.2023 Ekonomi
Yunanistan, Türkiye'den 3 şey istiyor! Vize için devreye girmeye hazırlar
Yunanistan, Türkiye'den 3 şey istiyor! Vize için devreye girmeye hazırlar Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Dimitris Keridis'in geçtiğimiz günlerde dile getirdiği 'göç anlaşması' ile ilgili detayları okuyucuları ile paylaşan Kathimerini gazetesi, Atina'nın göç krizi konusunda Türkiye ile anlaşmak istediğini vurguladı ve atılacak adımları sıraladı.
27.09.2023 Dünya
Bakan Yerlikaya: 42 bin 875 düzensiz göçmen sınır dışı edildi
Bakan Yerlikaya: 42 bin 875 düzensiz göçmen sınır dışı edildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "1 Haziran'dan 22 Eylül'e kadar 42 bin 875 düzensiz göçmeni deport ettik. Sahaya böyle basmamız sonucunda vizesi biten, ikamet izni biten 105 bin 488 yabancı uçağa bindi, ülkeden ayrıldı" dedi.
27.09.2023 Gündem
Avrupa'nın korkulu rüyası kaçak göçmenler!  Tansiyonun yükseldiği AB'de 'Türkiye ile anlaşalım' çağrısı...
Avrupa'nın korkulu rüyası kaçak göçmenler! Tansiyonun yükseldiği AB'de 'Türkiye ile anlaşalım' çağrısı... Kaçak göçmenler Avrupa'nın en büyük kabuslarından biri oldu. Düzensiz göçmen akınında yaşanan artış, Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki gerilimin tırmanmasına neden oluyor. Birçok Avrupa ülkesinde sığınma merkezlerinde yer kalmazken, Avrupa başkentleri sorumluluğun paylaşımı konusunda ortak çözüm bulmakta zorlanıyor.
25.09.2023 Dünya
12 ilde operasyon, 18 ay takip edildiler: 23 gözaltı
12 ilde operasyon, 18 ay takip edildiler: 23 gözaltı Ankara merkezli 12 ilde, vatandaşları kamuda iş vaadi ve yabancı uyruklu kişileri 'Türkiye vatandaşlığı' vaadiyle dolandıran şebekeye yönelik 'Hayalet iz' operasyonunda 23 şüpheli gözaltına alındı.
4.07.2023 Gündem
Almanya’da ‘hızlı sınır dışı’ dönemi! Sığınmacı politikası sertleşiyor
Almanya’da ‘hızlı sınır dışı’ dönemi! Sığınmacı politikası sertleşiyor Almanya hükümeti ile eyalet başbakanları Berlin’de yaptıkları toplantıda, iltica başvuruları reddedilenlerin zaman kaybetmeden sınır dışı edilmesine karar verdi.
12.05.2023 Gündem
Soylu: Muhalefeti bile hak etmeyen bir muhalefetle karşı karşıyayız
Soylu: Muhalefeti bile hak etmeyen bir muhalefetle karşı karşıyayız AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı'nda partililere hitap eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Değişen iktidar değil muhalefet olacaktır. Bırakın iktidarı hak etmeyi, muhalefeti bile hak etmeyen bir muhalefetle karşı karşıyayız. Millet gereğini yerine getirecektir" dedi.
12.04.2023 Gündem
MHP aday listesini YSK'ya teslim etti
MHP aday listesini YSK'ya teslim etti MHP'den Semih Yalçın ve Feti Yıldız ile beraberindeki heyet YSK'ya MHP aday listesini teslim etti.
7.04.2023 Gündem
Almanya'dan depremzedeler için kolay vize: Tüm masrafları davet eden kişi karşılayacak
Almanya'dan depremzedeler için kolay vize: Tüm masrafları davet eden kişi karşılayacak  Türkiye'de meydana gelen depremlerin ardından Alman hükümeti tarafından depremzedeler için sunulacak olan kolaylaştırılmış vize uygulaması kapsamında depremzede akrabalarını yanlarına almak isteyen kişilerin, ülkeye gelen yakınlarının tüm masraflarını karşılayacağını belirtildi. 
1.03.2023 Ekonomi
Katili 6,5 yıl sonra müebbet alan Sibel'in annesi: Adalet geç de olsa yerini buldu
Katili 6,5 yıl sonra müebbet alan Sibel'in annesi: Adalet geç de olsa yerini buldu İzmir'in Buca ilçesinde 6,5 yıl önce nişanlısı Sibel Çelik'i (24) bıçaklayarak öldürüp, cesedi bazaya koyduktan sonra evi ateşe verdiği suçlamasıyla tutuklu yargılanan Halil Yılmaz (38), ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis ve mala zarar verme suçundan ise 1,5 yıl hapse çarptırıldı. Sibel Çelik'in annesi Cemile Çelik, "Sibel geri gelmeyecek ancak katili cezaevinde. Yaptığı yanına kalmadı. Adalet geç de olsa yerini buldu" dedi.
19.01.2023 Yaşam
Schengen vizesi alacaklar dikkat! Yeni adımı açıkladı
Schengen vizesi alacaklar dikkat! Yeni adımı açıkladı Schengen vizesi alacakları yakından ilgilendiriyor. Son günlerde Schengen vize alımında yaşanan sıkıntılar sonrası harekete geçildi. Dışişleri’nin AB üyesi ülkelerle yaptığı görüşmelerin ardından büyükelçilikler "acil vize kanalı açacağız” sözü verdi. İşte haberin detayları...
24.12.2022 Ekonomi
18 Aralık Göçmenler Günü kutlu olsun! Dünya Göçmenler Günü neden kutlanıyor?
18 Aralık Göçmenler Günü kutlu olsun! Dünya Göçmenler Günü neden kutlanıyor? Yerinden edilme, insanlığa karşı suçlar, savaşlar, istikrarsızlık, ekonomik krizler, mübadeleler, doğal afetler, maddi ve sosyal koşullarını iyileştirmek amacıyla tarih boyunca göçler meydana gelmiş, doğduğu yerden uzakta yaşam kuranlara göçmen adı verilmiştir. Her yıl artan göçler ve bunun sonucunda doğan göçmenlik olgusu nedeniyle görmezden gelinemeyen bu durum nedeniyle 18 Aralık günü, Birleşmiş Milletler tarafından resmi olarak 2000 yılında “Uluslararası Göçmenler Günü” olarak kabul edildi. Peki, Dünya Göçmenler Günü neden kutlanıyor? İşte 18 Aralık Göçmenler Günü ile ilgili bilgiler ve detaylar…
18.12.2022 Gündem
Kanada 450 bin göçmen alacak! Tarih verildi
Kanada 450 bin göçmen alacak! Tarih verildi Yüz ölçümü bakımından dünyanın en büyük ikinci ülkesi olan ancak kilometrekare başına 4,2 nüfus yoğunluk oranı bulunan Kanada, göçmen alımlarını her geçen yıl artırıyor. Düşük doğum oranının yanı sıra yaşlı nüfusun da artması nedeniyle nüfus yoğunluğunu yukarılara çekmek isteyen Kanada Hükümeti, 2023 yılında yaklaşık 450 bin göçmen alımı yaparak ülke nüfusunu ve ekonomisini güçlendirmeyi hedefliyor.
25.10.2022 Yaşam
İçişleri Bakanlığından Yunanistan’ın göçmen iddialarına sert tepki
İçişleri Bakanlığından Yunanistan’ın göçmen iddialarına sert tepki İçişleri Bakanlığı, “Yunan hükümeti kendisine cinayeti yakıştırdığı gibi yalanı ve iftirayı da yakıştırmaktan imtina etmemiştir. 2020 yılından bu yana 46 bin 840’ı Ege Denizinde, 14 bin 897’si Yunanistan kara sınırında olmak üzere toplam 61 bin 737 göçmen geri itmeye maruz kalmıştır. Yunanistan’ı, ölümlerle sonuçlanan göç politikasından vazgeçmeye davet ediyoruz” açıklamasını yaptı.
17.10.2022 Gündem
Sözcü Çataklı’dan, Yunanistan Göç ve İltica Bakanı'na sert cevap: Biraz medeni olun
Sözcü Çataklı’dan, Yunanistan Göç ve İltica Bakanı'na sert cevap: Biraz medeni olun İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarachi’nin iddialarına ilişkin, “Yaptığınız zulmün görüntüsünü Türkiye’de olmuş gibi ifşa etmeye çalışıyorsunuz” dedi.
15.10.2022 Gündem
Bakan Soylu duyurdu: İstanbul'un 8 ilçesinde daha yeni yabancı kaydı yapılmayacak
Bakan Soylu duyurdu: İstanbul'un 8 ilçesinde daha yeni yabancı kaydı yapılmayacak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler, Zeytinburnu'nda ikamet izinleri kapandı. Bu ilçelerde yeni yabancı kaydı yapılmayacak" ifadelerini kullandı. Esenyurt ve Fatih ilçeleri tüm yabancılara daha önceden kapanmıştı. Böylece İstanbul'un 10 ilçesinde göçmenlere ikamet izni kapandı.
8.10.2022 Gündem
Almanya, Rusya'daki seferberlikten kaçanlara iltica hakkı tanıyacak
Almanya, Rusya'daki seferberlikten kaçanlara iltica hakkı tanıyacak Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Rusya’nın ilan ettiği kısmi seferberlik sonrası askere gitmeyi reddeden Rus vatandaşlarının Almanya’ya iltica başvurusu yapabileceğini söyledi.
22.09.2022 Dünya
Lviv'deki tarihi üçlü zirvede Erdoğan'dan 'Zaporijya' vurgusu! Zelenski'nin isteğini açıkladı
Lviv'deki tarihi üçlü zirvede Erdoğan'dan 'Zaporijya' vurgusu! Zelenski'nin isteğini açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyareti dönüşünde gazetecilerle söyleşi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zaporijya konusu gerçekten rastgele bir konu değil. Ama birinci derecede Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun bu işin yakın takibinde olması ve neler yapılması gerektiği hususunda belli bir yükü üstlenmesi lazım. Zelenski bizden şunu özellikle istedi; Rusya’nın buradaki bütün mayın ve benzeri döşemeleri söküp alması ve bu hususun süratle ürkütücü olmaktan çıkması. Çünkü bir tehdit unsuru. ‘Çernobil’i yaşamak istemiyoruz’ derken biraz da onu kastettim" ifadelerini kullandı.
19.08.2022 Siyaset
Rus pilotun aşırı güzel sevgilisi gizli planı deşifre etti! İşte tüm zamanların en tuhaf istihbarat operasyonu...
Rus pilotun aşırı güzel sevgilisi gizli planı deşifre etti! İşte tüm zamanların en tuhaf istihbarat operasyonu... Ukrayna ile Rusya arasında çıkan savaş sonrası Avrupa ile Rusya'nın birbirlerine oynadıkları istihbarat oyunu, bir Rus pilotun kendisine göre 'fazla güzel' sevgilisi sayesinde ortaya çıktı. Bulgar gazeteci Christo Grozev 'Tüm zamanların en tuhaf istihbarat operasyonlarından biri' olarak tanımladığı olayın detaylarını Twitter hesabında paylaştı.
26.07.2022 Dünya
Türkiye'den İngiliz bakana sert cevap! 'Sığınmacıları Türkiye'ye göndereceğiz' demişti
Türkiye'den İngiliz bakana sert cevap! 'Sığınmacıları Türkiye'ye göndereceğiz' demişti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Liz Truss’un İngiliz basınında Türkiye’ye ilişkin yer alan iddialarına ilişkin, "Türkiye herhangi bir ülkenin sığınmacı kampı veya sınır muhafızı olmayacak, üçüncü ülkelerin uluslararası yükümlülüklerini hiçbir şekilde devralmayacaktır" dedi.
16.07.2022 Gündem
Yunan bakana 'üstçavuş' cevap verdi
Yunan bakana 'üstçavuş' cevap verdi Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından, Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis’in Türkiye’den itilen göçmenleri kurtardıklarına dair iddialar üzerine 'üstçavuş' düzeyinde cevap verildi.
20.06.2022 Gündem
İngiltere’ye AİHM şoku! Ruanda planı ilk denemesinde başarısız oldu...
İngiltere’ye AİHM şoku! Ruanda planı ilk denemesinde başarısız oldu... İngiliz hükümetinin 14 Nisan’da duyurduğu sığınmacıları 6500 km ötedeki Ruanda’ya taşıma planı, ilk denemesinde başarısız oldu. Plana göre salı günü, 130 sığınmacının Ruanda’nın başkenti Kigali’ye taşınması gerekiyordu. Ancak mağdur avukatlarının girişimleri sonucu uçaktakilerin sayısı İran, Irak ve Arnavutluk’tan toplam 7’ye kadar düşerken, 54 yaşındaki Iraklı bir sığınmacının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) yaptığı başvuru tüm operasyonu iptal ettirdi. AİHM mesai saatleri dışında aldığı hükmü açıklamadan dakikalar öncesine kadar, yetkililer “geriye bir kişi bile kalsa” uçağın kalkacağını söylüyordu.
16.06.2022 Dünya
Türkiye'den son dakika Mısır açıklaması! Bakan Çavuşoğlu: süreç başladı ama...
Türkiye'den son dakika Mısır açıklaması! Bakan Çavuşoğlu: süreç başladı ama... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Latin Amerika turunun son durağı olan Venezuela ziyaretinin ardından yurda dönerken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Rusya-Ukrayna savaşında Türkiye'nin arabuluculuk çabalarının takdirle karşılandığını anlatan Çavuşoğlu, Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'nun bazı önemli ülke liderleriyle beraber Moskova'ya ortak bir ziyaret düzenleme teklifinde bulunduğunu açıkladı. BAE ve İsrail'le yeni bir dönemin başladığına dikkat çeken Bakan Çavuşoğlu, Mısır'la da bakan yardımcısı ve bakan düzeyinde temasların olabileceğini söyledi. Muhalefetin dış politika eleştirilerine cevap veren Bakan Çavuşoğlu, "Bunlar diplomasi nedir bilmiyorlar. Ya da biliyorlar ve hükümeti eleştirmek için kendilerini zorluyorlar." dedi. Çavuşoğlu, Osman Kavala kararıyla ilgili yargının işlediğini vurgulayarak Batılı ülkelerin tutumunu eleştirdi. Bakan Çavuşoğlu, Mısır ile normalleşme hakkında "Mısırla süreç daha önce başladı ama biraz daha yavaş ilerliyor. Temaslarımızı artıracağız. Uluslararası platformlarda birbirimize karşı olmama prensibini uyguluyoruz dedi.
1.05.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

İltica ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iltica haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.