İller Bankası

İller Bankası

Son dakika iller bankası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iller bankası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iller bankası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İller Bankası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iller bankası gelişmeleri de dahil olmak üzere 711 iller bankası haberi bulunmuştur. Tüm iller bankası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Eğirdir Gölü için kırmız alarm! Tedbir alınmazsa geri dönüşü yok
Eğirdir Gölü için kırmız alarm! Tedbir alınmazsa geri dönüşü yok Eğirdir Gölü için tedbir alınmazsa su seviyesinin 913 metreye gerileyeceği ve gölün ikiye ayrılacağını söyleyen Devlet Su İşleri (DSİ) Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Karaaslan, "Mutlaka yüzde 50 sınırlı sulamayla başlamamız gerekiyor. Daha sonra ise sulamaların rehabilitasyonu ve damlama sulamaya geçmemiz gerekiyor" dedi.
3.04.2024 Gündem
İzmir'de otobüs grevi ne zaman, İzmir'de otobüsler grevde mi? Otobüsler yarın grevde mi?
İzmir'de otobüs grevi ne zaman, İzmir'de otobüsler grevde mi? Otobüsler yarın grevde mi? İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş arasında yaşanan toplu iş sözleşme krizinin ardından bir kriz de Genel İş Sendikası ile belediye arasında da anlaşmazlık çıktı. Belediye yönetimi bugün İZELMAN Şirketinde örgütlü DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası yöneticilerini belediyeye çağırarak 7 Mart'ta yatması öngörülen ikramiye ve yemek kartı ücretlerinin zamanında hesaplara yatırılamayacağını belirtti. Bunun üzerine DİSK Genel İş İzmir 1 ve 3 No'lu Şubeler iş bırakma kararı aldı. Peki, İzmir'de otobüs grevi ne zaman, İzmir'de otobüsler grevde mi? Otobüsler yarın grevde mi?
8.03.2024 Gündem
Bakan Özhaseki: 680 bin civarında konut, 70 bin civarında iş yeri yıkıldı
Bakan Özhaseki: 680 bin civarında konut, 70 bin civarında iş yeri yıkıldı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerini vurgulayarak, “Birçok Avrupa ülkesi böyle bir depremin altından kalkamaz. ‘Bizim temsil ettiğimiz bazı ülkelerde bu depremin yarısı bile olsa emin olun biz altından kalkamayız’ diye ifadelere çok rastladık” dedi.
12.02.2024 Ekonomi
Depremin birinci yılında 46 bin konut hak sahiplerine teslim ediliyor
Depremin birinci yılında 46 bin konut hak sahiplerine teslim ediliyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca yapılan açıklamada, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bölgenin eski güzel günlerine dönebilmesi için yoğun çaba sarf ediyor. Bakanlık, 11 şehirde 930 şantiyede, 110 bin 450 personelle gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. İnşası biten ve hak sahipliği belirlenen 46 bin konut teslim ediliyor. Mart ayının ortasına kadar ise 75 bin konutun hak sahiplerine teslimi planlanırken; depremin zarar verdiği illerin alt yapısı da Bakanlığın bağlı kuruluşu olan İLBANK tarafından verilecek hibeyle yenileniyor" denildi.
5.02.2024 Ekonomi
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
19.01.2024 Gündem
Dünya Bankası'ndan deprem bölgesi için 1 milyar dolarlık finansman
Dünya Bankası'ndan deprem bölgesi için 1 milyar dolarlık finansman Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Dünya Bankası'nın Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerin imarı için 1 milyar dolar finansman sağladığını duyurdu.
9.09.2023 Gündem
Kamu kurumlarında ücret düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı
Kamu kurumlarında ücret düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı Bazı kamu kurum ve kuruluşlarındaki yönetici ve personele uygulanacak ücretler yeniden belirlendi.
4.09.2023 Gündem
Depremin merkez üssünde konutlar yükseliyor
Depremin merkez üssünde konutlar yükseliyor Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde depremzedeler için inşa edilen konutların yapımı sürüyor. Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, temeli atılan konutların inşaatının yaklaşık yüzde 70'inin tamamlandığını belirterek, “Biz yerel idare olarak buranın yaşam alanına dönüşmesi noktasında sosyal donatıları, yolları, çevre düzenlemeleri, altyapısal ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak üzere kendimizi konumlandırdık” dedi.
29.07.2023 Gündem
Faizsiz kredi ve hibe desteği geliyor! Depremzede vatandaşlar yararlanacak
Faizsiz kredi ve hibe desteği geliyor! Depremzede vatandaşlar yararlanacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinin açtığı yaraların hızlı bir şekilde sarılması ve bölgenin yeniden ayağa kaldırılması için hayata geçirecekleri ‘Yerinde Dönüşüm Projesi’nin detaylarını açıkladı. Bakan Özhaseki, bin yılın felaketinin etkilediği deprem bölgesinde başlatılacak proje doğrultusunda ev ve iş yerlerini kendileri yapacak olan depremzedelere, konutlar için 500 bin lira hibe ve 500 bin lira kredi, işyerleri için ise 250 bin lira hibe ve 500 bin lira da kredi desteği verileceğini belirtti.
7.07.2023 Gündem
Samsun'da 22 konut, 3 ahır ve 1 iş yeri heyelan tehlikesi nedeniyle taşınıyor
Samsun'da 22 konut, 3 ahır ve 1 iş yeri heyelan tehlikesi nedeniyle taşınıyor Samsun Valisi Zülkif Dağlı, 5 Haziran'da meydana gelen sel ve su baskınlarına yönelik hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "İl genelinde heyelan ve kaya düşmesi afetlerine ilişkin 38 mahallede, 47 lokasyonda yapılan incelemeler neticesinde 22 konut, 3 ahır ve 1 iş yerinin nakline karar verildi" dedi. Vali Dağlı, 13 Haziran'daki sel ile ilgili de çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.
15.06.2023 Gündem
Bakan Kurum Beykoz'da vatandaşlara seslendi: 23 mahallenin yeni imar planları onaylandı
Bakan Kurum Beykoz'da vatandaşlara seslendi: 23 mahallenin yeni imar planları onaylandı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Giresunlular Buluşması için Beykoz’da vatandaşlarla bir araya geldi.
9.05.2023 Gündem
Binali Yıldırım'dan Batı'nın 14 Mayıs ilgisine tepki: İçişlerimize neden karışıyorlar, kim bu hakkı veriyor?
Binali Yıldırım'dan Batı'nın 14 Mayıs ilgisine tepki: İçişlerimize neden karışıyorlar, kim bu hakkı veriyor? AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, CNN Türk'te yayınlanan ve moderatörlüğünü Fulya Kalfa'nın yaptığı CNN Türk Masası programında gündeme ilişkin önemli konularla ilgili açıklamalarda bulundu. "Batı'nın 14 Mayıs ilgisinin sebebi çok açık" diyen Yıldırım "Onlara göre 14 Mayıs köprüden önce son çıkış. Erdoğan düşerse biz Ortadoğu'yu, Balkanları, Kafkasya'yı, Afrika'yı tekrar kuşatırız dolayısıyla da Türkiye bizim güdümümüze girer ve buradaki menfaatlerimize zarar gelmez. Batı bizim içişlerimize neden karışıyor? Kim bunlara o hakkı veriyor? Avucunu yalasınlar" ifadelerini kullandı.
6.05.2023 Gündem
Bakan Kurum, Finans Merkezi’nin ekonomiye katkısını değerlendirdi: 15 Mayıs’ta fonlar kapınızda
Bakan Kurum, Finans Merkezi’nin ekonomiye katkısını değerlendirdi: 15 Mayıs’ta fonlar kapınızda İstanbul Finans Merkezi’nin Türkiye ekonomisi için önemli bir proje olduğunu belirten Bakan Murat Kurum, “İFM projesi sayesinde, güven ve istikrar ortamıyla birlikte global çapta kuruluşlar, uluslararası fonlar Türkiye’ye gelecek. 15 Mayıs sabahı fonlar kapınızda olacak” dedi.
20.04.2023 Ekonomi
Manavgat'ta afet köyleri inşa edildi! Bakan Kurum: 910 köy evinin inşasına başlandı ve 550’si teslim edildi
Manavgat'ta afet köyleri inşa edildi! Bakan Kurum: 910 köy evinin inşasına başlandı ve 550’si teslim edildi Antalya Manavgat’ta yaşanan büyük yangınlardan sonra bölgede yöresel mimariye uygun yeni köy evleri inşa edildiğini söyleyen Bakan Murat Kurum, “910 köy evinin inşasına başlandı ve 550’si teslim edildi. Mayıs ayının sonuna kadar tüm köy evleri sahiplerine verilecek. Birçok afet ilinde olduğu gibi Manavgat’ı ayağa kaldırdık. Şimdi sıra 11 depremzede ilimizde. Deprem bölgesinde ilk etapta 319 bin, toplam 650 bin konut inşa edeceğiz” dedi.
13.04.2023 Ekonomi
Şanlıurfa'daki sel felaketinde son durumu Bakan Soylu, CNN Türk'te açıkladı
Şanlıurfa'daki sel felaketinde son durumu Bakan Soylu, CNN Türk'te açıkladı Selin vurduğu Şanlıurfa'da tahliye ve temizlik çalışması devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölgedeki son durumu CNN Türk Özel Haber Şefi Fulya Öztürk'e anlattı.
18.03.2023 Gündem
Bakan Kurum: Bundan sonra oluşabilecek tüm risklere karşı bir kalkan oluşturacağız
Bakan Kurum: Bundan sonra oluşabilecek tüm risklere karşı bir kalkan oluşturacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, “13 farklı bilim kurulu oluşturduk, Her bir kurulumuzu oluştururken; kendi meslek dallarına ilişkin daha etkin oldukları ve yeterlilikleriyle öne çıktıkları alanlarda belirledik. Kurullarımızın görev alanlarını risk alanları, afet öncesi yapılması gerekenler, afet uyarı sistemleri, afet sonrası yapılacaklar, yeni teknolojiler gibi birçok alanda belirlemiş olduk ve her bir kurulumuzda ilgili bakanlıklardan, kurumlarımızdan arkadaşlarımız da sürece katkı sağlıyor. Bu deprem değil bundan sonra ülkede oluşabilecek tüm risklere karşı bir kalkan oluşturacağız” dedi.
11.03.2023 Ekonomi
Deprem bölgesindeki içme suyu altyapısının yüzde 98’i onarıldı
Deprem bölgesindeki içme suyu altyapısının yüzde 98’i onarıldı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı İller Bankası, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından 11 ilde ağır hasarlı bölgeler hariç, içme suyu altyapısının yüzde 98’ini onararak bölgedeki vatandaşların içme suyuna erişimini sağladı. 172 yerel yönetime ait mevcut içme suyu tesislerinin tamamında yapılan hasar tespit çalışmalarının sonucunda 79 yerel yönetime ait depo, terfi merkezi, isale hattı ve bütün sanat yapılarındaki toplam 800 arıza giderildi.
20.02.2023 Gündem
Bakan Kurum: Deprem bölgesinin yüzde 95’ine su ulaştı
Bakan Kurum: Deprem bölgesinin yüzde 95’ine su ulaştı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı İller Bankası, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından 10 ilde ağır hasarlı bölgeler hariç, içme suyu altyapısının yüzde 95’ini onararak bölgedeki vatandaşların içme suyuna erişimini sağladı. Bakan Kurum, resmî sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Deprem bölgesinde su hayati önemde. İller Bankası ilk günden bu yana 750 personeliyle alt yapıya dair tüm çalışmaları hızla yürüttü. İçme suyu altyapısı onarıldı. Bölgenin yüzde 95’ine su ulaştı. Arama-kurtarma çalışmaları sonrası tüm bölgeye su verilebilecek.” ifadelerini kullandı.
14.02.2023 Gündem
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü İŞKUR üzerinden işçi alımı yapacak! İşte Kıyı Emniyeti personel alımı şartları!
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü İŞKUR üzerinden işçi alımı yapacak! İşte Kıyı Emniyeti personel alımı şartları! Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü duyurdu! 44 işçi statüsünde personel alınacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne lisans ve önlisans mezunu deniz trafik operatörü, tahlisiye personeli, mühendis ve büro personeli alınacak. Peki, Kıyı Emniyeti işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Kıyı Emniyeti personel alımı başvuru şartları!
19.12.2022 Personel Alımı
İller Bankası 18 ilde 400 personel alacak! İşte İler Bankası iş başvurusu şartları!
İller Bankası 18 ilde 400 personel alacak! İşte İler Bankası iş başvurusu şartları! İller Bankası duyurdu! 18 ilde mühendis, mimar, şehir plancısı, peyzaj mimarı, tekniker, yönetim personeli ve büro personeli alınacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. Başvurular 19 Aralık 2022- 3 Ocak 2023 tarihleri arasında online olarak alınacak. Peki, İller Bankası personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İller Bankası başvuru şartları ne? İller Bankası nedir, ne iş yapar? İşte detaylar…
19.12.2022 Personel Alımı
Bakan Soylu'dan düzce depremi açıklaması: Ağır hasarlı konutlara eşya yardımı yapılacak
Bakan Soylu'dan düzce depremi açıklaması: Ağır hasarlı konutlara eşya yardımı yapılacak Düzce’de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından Düzce Valiliğinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla afet koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "90 bin liraya kadar eşya yardımı yapacağız. Aynı zamanda 30 bin liraya kira ve taşınma yardımı gerçekleştireceğiz. Ağır hasarlı binalarda kiracılar varsa bunlara da 15 bin lira kadar taşınma yardımı gerçekleştireceğiz" dedi.
24.11.2022 Gündem
AFAD: Düzce'de 219 artçı meydana geldi
AFAD: Düzce'de 219 artçı meydana geldi İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD), Düzce'nin Gölyaka ilçesi merkezli 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından, en büyüğü 4.3 olmak üzere, toplam 219 artçı meydana geldiği, 93 kişinin de yaralandığı açıklandı.
24.11.2022 Gündem
Bakan Kurum tarih vererek duyurdu: Ekim ayı içerisinde hizmete açacağız
Bakan Kurum tarih vererek duyurdu: Ekim ayı içerisinde hizmete açacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya’nın Ereğli ilçesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Cumhur ittifakının birlikteliği masada kurulmadı; meydanlarda kuruldu. Her zaman milletimizin taleplerine kulak verdik, milletimizin sesini dinledik. Bundan sonra da aynı anlayışla çalışacağız. Cumhur ittifakı demek aynı hedefe, aynı ülküye bakmak demektir ki bu hedefte büyük ve güçlü Türkiye hedefidir… Onlar büyükelçilerin arkasında koşarken, biz vatandaşımız için, milletimiz için koşturuyoruz. Onlar 6’lı masa etrafında gelecek kaygısı çekerken, biz milletimize hizmet ediyoruz. ” ifadelerini kullandı. 20 yıldır vatandaşa verdikleri sözlerin hepsini yerine getirdiklerini belirten Bakan Kurum, “Türkiye'nin bir ucundan bir ucuna, baştan aşağı hemen hemen tüm alanlarda devrim niteliğindeki yatırımları yaptık. Bu yatırımları yapan, bu iradeyi ortaya koyan Recep Tayyip Erdoğan'dır.” diye konuştu. Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ekim ayı içerisinde ‘Konya Millet Bahçesi’nin vatandaşların hizmetine açılacağı müjdesini de verdi. Bakan Kurum, ayrıca ”Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında 25 Ekim'de 5 bin konutun temelinin atılacağını da vurguladı.
2.10.2022 Ekonomi
Bakan Soylu ve Bakan Kurum, Pakistan’da incelemelerde bulundu
Bakan Soylu ve Bakan Kurum, Pakistan’da incelemelerde bulundu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, selden etkilenen Pakistan’da incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Bölgede açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, 10 kişilik mühendis ekibinin Pakistan’da hasar tespit çalışmalarıyla ilgili sahada olduğunu ve ihtiyaç duyulması halinde uzman ekiplerin sayısının daha da artırılabileceğini belirtti.
2.09.2022 Gündem
Ünsal Ban yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı
Ünsal Ban yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı Türk Hava Kurumu Üniversitesi eski rektörü Ünsal Ban, deniz yoluyla yurtdışına kaçmaya çalışırken Muğla'nın Milas ilçesinde yakalandı.
29.08.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İller Bankası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iller bankası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.