İlk Yardım

İlk Yardım

Son dakika ilk yardım haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ilk yardım ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ilk yardım haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İlk Yardım

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ilk yardım gelişmeleri de dahil olmak üzere 15.223 ilk yardım haberi bulunmuştur. Tüm ilk yardım haberleri aşağıda listelenmiştir.
Halka açık gerçekleştirildi! Hayat kurtaran ilk yardım tekniği ‘Heimlich Manevrası’
Halka açık gerçekleştirildi! Hayat kurtaran ilk yardım tekniği ‘Heimlich Manevrası’ Boğaza kaçan ve solunumu engelleyen yabancı cisimlerin çıkarılması konusunda hayat kurtaran ilk yardım tekniği ‘Heimlich Manevrası’ Acil Tıp Uzmanı doktoru ve eğitim hemşireleri tarafından düzenlenen program ile uygulamalı olarak YYÜ Gaziosmanpaşa Hastanesi Fuaye alanında halka açık olarak gerçekleşti.
19.04.2024 Yaşam
Yangında kurtarılan iki köpek, ilk yardımla hayata tutundu
Yangında kurtarılan iki köpek, ilk yardımla hayata tutundu ABD’nin Florida eyaletinde yangın ihbarı alan itfaiye ve polis, yanan evin içindeki iki köpeği baygın halde buldu. Ekipler, ilk yardım müdahalesi yaptığı iki köpeği hayata döndürdü ancak evde kapalı kalan diğer iki köpek bir kedi kurtarılamadı. Ekiplerin müdahalesi polisin vücut kamerasına yansıdı.
27.03.2024 Dünya
Yanan evde baygın bulunan iki köpek ilk yardımla hayata döndü
Yanan evde baygın bulunan iki köpek ilk yardımla hayata döndü ABD’nin Florida eyaletinde yangın ihbarı alan itfaiye ve polis, yanan evin içindeki iki köpeği baygın halde buldu. Ekipler, ilk yardım müdahalesi yaptığı iki köpeği hayata döndürdü ancak evde kapalı kalan diğer iki köpek bir kedi kurtarılamadı. Ekiplerin müdahalesi polisin vücut kamerasına yansıdı.
27.03.2024 Dünya
AK Parti İBB  Başkan Adayı Murat Kurum: Fırınlarda ‘pazar tatili' uygulamasına geçeceğiz
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: Fırınlarda ‘pazar tatili' uygulamasına geçeceğiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Bağcılar’da fırıncılar ile bir araya geldi. Konuşmasında hem fırıncıların hem de vatandaşların yaşadıkları sıkıntıların çözümü için projelerinin hazır olduğunu belirten Kurum, ekmek fiyatlarında standardı sağlayacaklarının ve ruhsatsız çalışan fırınlar için harekete geçeceklerinin altını çizdi. Kurum, çalışanların yeterince dinlenebilmesi için ‘Pazar Tatili’ uygulamasına geçileceğini dile getirdi.
29.02.2024 Gündem
Manevrasıyla öğrencisinin hayatını kurtardı
Manevrasıyla öğrencisinin hayatını kurtardı Mardin'in Kızıltepe ilçesinde derste nefes borusuna madeni para kaçan ilkokul öğrencisi Atiye Özgün’ü, Heimlich manevrasıyla kurtaran öğretmen Ferhat Erol, herkesin ilk yardım eğitimi alması gerektiğini söyledi. Atiye Özgün ise hayatını kurtaran öğretmenine teşekkür etti.
29.02.2024 Vatan TV
Gündoğdu Vakfı ile Kızılay işbirliği yaptı
Gündoğdu Vakfı ile Kızılay işbirliği yaptı Gündoğdu Vakfı ve Kızılay işbirliğiyle “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Tüm Öğretmenler ve idari personel için ‘Uluslararası Acil İlk Yardım Sertifika Programı’ başlatıldı.
15.02.2024 Adana
Çocuk güvenliği farkındalık eğitimi
Çocuk güvenliği farkındalık eğitimi Adana Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından “Çocuk Güvenliği Farkındalık Eğitimi” verildi.
25.01.2024 Adana
Sülfürik Asit Kullanım Alanları Nelerdir? Sülfürik Asidin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Sülfürik Asit Kullanım Alanları Nelerdir? Sülfürik Asidin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Sülfürik Asit oldukça güçlü kimyasal asitler arasında yer almaktadır. Sülfürik asit günümüzde özellikle kimyasal firmaların kullandığı mineral asitler arasında yer almaktadır.
11.01.2024 Yaşam
İnsanlık yararına teknoloji yarışması
İnsanlık yararına teknoloji yarışması Teknolojinin toplumsal açıdan yararlı uygulamalarla insanlığa hizmet etmesinin kritik öneme sahip olduğu günümüzde özgün projelerin yarışacağı İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması için başvurular başladı.
10.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Cansu Canan Özgen kimdir? Kaç yaşında, nereli, Heimlich Manevrası nedir?
Cansu Canan Özgen kimdir? Kaç yaşında, nereli, Heimlich Manevrası nedir? Ünlü sunucu Cansu Canan Özgen'in yayın sırasında yediği kuruyemiş soluk borusuna kaçtı. Özgen, gazeteci Can Özçelik’in heimlich manevrası müdahalesi ile kurtulduğunu belirtti. Peki, Cansu Canan Özgen kimdir? Kaç yaşında, nereli, Heimlich Manevrası nedir?
6.01.2024 Gündem
Milli Eğitim Bakanı Tekin: Hüseyin Aktaş öğretmenimi gururla izledim
Milli Eğitim Bakanı Tekin: Hüseyin Aktaş öğretmenimi gururla izledim Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Amasya’da okul bahçesinde oynarken kalbi duran öğrencisinin hayatını kurtaran öğretmen Hüseyin Aktaş’ı kutlayarak görüntülerini gururla izlediğini belirtti.
23.12.2023 Gündem
Gazze Şeridi’nin kuzeyinde minimum düzeyde faaliyet gösteren 4 hastane kaldı
Gazze Şeridi’nin kuzeyinde minimum düzeyde faaliyet gösteren 4 hastane kaldı Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Al Ahli Arab (Baptist) Hastanesi’nde elektrik, yakıt, su, gıda ve tıbbi malzemelerin tamamen tükenmesi ve uzman doktor eksikliği nedeniyle ameliyatların durduğunu açıklarken, bölgede minimum düzeyde faaliyet gösteren hastane sayısının 4 olduğunu aktardı.
21.12.2023 Dünya
MEB'den flaş karar! Teneffüs süresi değişti
MEB'den flaş karar! Teneffüs süresi değişti Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre, öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlanacak. Öte yandan sınıf geçme ortalaması da değişti.
14.10.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de en temel insan hakları ihlal edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de en temel insan hakları ihlal edildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde Türkiye-Afrika 4. İş ve Ekonomi Forumu Kapanış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Gazze'de en temel insan hakları ihlal edildi. Sivillere saldırıyı asla kabul etmeyiz." dedi.
13.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'den önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'den önemli açıklamalar Rusya'nın Ukrayna tarım ürünlerinin dünya piyasalarına ulaşmasını sağlayan tahıl anlaşmasını üçüncü kez uzatmayacağını açıklamasının yankıları sürüyor. Dünya genelinde milyonlarca kişinin tahıla ulaşmasını sağlayacak anlaşmanın yeniden devreye girebilmesi için gözler Türkiye'de. Soçi'deki Erdoğan - Putin zirvesi sona erdi. Görüşme sonrası iki lider kameraların karşısına geçti. Erdoğan 'tahıl koridoru devam etmeli' mesajı verdi ve 'Bu kapsamda yeni teklif paketi hazırladık. Birleşmiş Milletler'in yeni çalışmasıyla netice alınacağını umuyorum' dedi. Putin ise yaptırımlarının kalkması durumunda anlaşmaya hazır olduklarını belirtti.
4.09.2023 Gündem
Tatilcileri bekleyen büyük tehlike! Güneşlenirken kabus oluyor, giyotin gibi kesiyor: Geri dönüşü yok
Tatilcileri bekleyen büyük tehlike! Güneşlenirken kabus oluyor, giyotin gibi kesiyor: Geri dönüşü yok Parmakları giyotin gibi kesiyor, güneşlenirken kabusa dönüşüyor. Önemsiz görünse bile el yaralanmalarının geri dönüşü olmayan duyu ve fonksiyon kayıplarına yol açabileceğine dikkat çeken Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Can Hürel, “Böyle bir yaralanma halinde bilgili kişilerin yapacağı ilk yardım çok etkili olacaktır. Duyu ve fonksiyon kaybına yol açabileceği için evde tedavi etmek yerine bir uzmana başvurulmadır” dedi.
11.07.2023 Yaşam
Yunan basınından F-16, Ege Denizi ve İsveç yorumu: Erdoğan meydan okudu
Yunan basınından F-16, Ege Denizi ve İsveç yorumu: Erdoğan meydan okudu Yunan basını önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan NATO zirvesi öncesi Türkiye'nin dış politikasına dair geniş çaplı bir analiz yayınladı. Söz konusu analizin ana konusu ise F-16, Türk-Yunan ilişkileri ve İsveç konusu oldu.
3.07.2023 Dünya
M Ehliyet Nedir, Ne İşe Yarar? M Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanabilir?
M Ehliyet Nedir, Ne İşe Yarar? M Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanabilir? Araç kullanırken ehliyete ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ehliyetlerin çeşitleri ise oldukça fazladır. Özellikle de M ehliyet almak için sürücü kursuna gitmek ve sınavlara girmek gerekmektedir. 
1.06.2023 Gündem
Depremden sonra birçok kişide ortaya çıktı! Tedavi edilmezse sağlık problemine yol açabilir
Depremden sonra birçok kişide ortaya çıktı! Tedavi edilmezse sağlık problemine yol açabilir Deprem gibi olaylar, birçok insan için ciddi bir stres kaynağı olabiliyor. Tüm Türkiye'yi derinden sarsan asrın felaketinin ardından çok sayıda kişi kendilerini güvensiz ve kaygılı hissetmeye başladı. Bunların sonucunda farkında olmadan bazı diş sıkması, çiğneme hareketi gibi fiziksel tepkiler ortaya çıktı. Peki neler yapabiliriz, bu durumu nasıl aşabiliriz? Tedavi yöntemleri neler? İşte uzman isimlerin tavsiyeleri...
29.04.2023 Sağlık
Fransa'da uçurtma festivaline araçla daldı: 11 yaralı
Fransa'da uçurtma festivaline araçla daldı: 11 yaralı Fransa’nın kuzeyindeki yerleşim birimi Berck’te düzenlenen uçurtma festivali sırasında bir aracın sokağa dalması sonucu 11 kişi yaralandı.
22.04.2023 Dünya
İstanbul'daki okullar için karar! Sağlam raporu olmayan kapatılacak
İstanbul'daki okullar için karar! Sağlam raporu olmayan kapatılacak Deprem bölgesinde sağlam raporu verilen tüm devlet okullarını açtıklarını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, üç ay içinde sağlam raporu almayan özel okulları ise kapatacaklarını kaydetti.
8.04.2023 Eğitim
Türkiye Ulusal Risk Kalkanı 'Bilim Kurulu’ üçüncü kez toplanıyor! Bakan Kurum: Her türlü afete karşı tedbirler için çalışıyoruz
Türkiye Ulusal Risk Kalkanı 'Bilim Kurulu’ üçüncü kez toplanıyor! Bakan Kurum: Her türlü afete karşı tedbirler için çalışıyoruz Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı’nın üçüncüsü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımlarıyla 7 Nisan Cuma günü saat 15.00’de İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleştirilecek. Türkiye’nin direncini afetlere karşı artırma hedefiyle 360 derecelik bütüncül bir yöntemle kurgulanan Modelle ilgili uygulamaya konacak kararlar da toplantının sonunda açıklanacak. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Kurum, mesajında, “Yükselen Anadolu’muz için tüm dünyaya örnek olabilecek bir çalışmayla Ulusal Risk Kalkanı Modeli çatısında bilim insanlarımızla her türlü afete karşı tedbirler için çalışıyoruz. Kurul üyelerimiz deprem bölgesinde saha incelemesi yaptı. Yarın yapacağımız toplantıyla izlenimlerini, yapacaklarımızı konuşacağız” dedi.
6.04.2023 Ekonomi
Lavabo açıcı bomba gibi patladı! ‘Kolumdan vazgeçmiştim, yüzümden çok korktum’
Lavabo açıcı bomba gibi patladı! ‘Kolumdan vazgeçmiştim, yüzümden çok korktum’ Sultangazi’de yaşayan genç kızın tıkanan lavabosuna döktüğü açıcı bomba gibi patladı. Vücudunda yanıklar oluşan genç kız, “Açıcıyı döker dökmez patladı. Yakıyordu, acısı dayanılacak gibi değildi, yüzüme bir şey olacak diye çok korktum, o an kolumdan vazgeçmiştim. Kimsenin üstü çıplak olmasın, bende 2 kat elbise vardı, onlar olmasa tüm vücudum yanabilirdi. Atletim param parça olmuş, lavabo tıkalıyken bilirkişi çağırmaları daha iyi olur, insanlar dikkatli olsun" dedi.
3.04.2023 Yaşam
Araçtaki deprem çantası hayat kurtarıyor
Araçtaki deprem çantası hayat kurtarıyor Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası vatandaşların zorlu koşullarda araçlarına sığınarak barınma gibi problemleri aşmaya çalışması dikkat çekti. Yaşanabilecek benzer durumlar için araç sahiplerine önerilerde bulunan oto servis müdürü Oğuz Avşaroğlu, araçların periyodik bakımlarının da aksatılmaması gerektiğini belirterek, “Bu depremde de yaşadık ki araçlarımıza sığındık. O deprem çantası en azından bize bir 24 saat, 48 saat belki de daha fazla can suyu olabiliyor. Herkes aracının bagajında bir deprem çantası bulundursun” dedi.
2.04.2023 Gündem
Oğlunun katiline verilen cezayı duyunca sarsıldı! ‘Sen bir kez daha öldün’
Oğlunun katiline verilen cezayı duyunca sarsıldı! ‘Sen bir kez daha öldün’ Bursa'da hasarlı trafik kazası sonrası çıkan tartışmada, İbrahim Can Asanı özel harekat polisi Oktay Doğru tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Cinayet sonrası tutuklanan Doğru, ‘Kasten yaralama sonucu ölüme neden olmak’ suçundan 13 yıl 10 ay, kavgaya karışan iki arkadaşı ise 1 yıl 3'er ay hapse çarptırıldı. Cinayete tanık olan ve 13 yıl hapis cezasını az bulan İbrahim Can Asanı'nın annesi Gülsevim Asanı, oğlunun mezarı başına gidip kararı okuyarak tepki gösterdi.
2.04.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

İlk Yardım ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ilk yardım haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.