İlaç Firması

İlaç Firması

Son dakika ilaç firması haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ilaç firması ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ilaç firması haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İlaç Firması

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ilaç firması gelişmeleri de dahil olmak üzere 540 ilaç firması haberi bulunmuştur. Tüm ilaç firması haberleri aşağıda listelenmiştir.
Köydeki herkes delirdi! Akıl hastanesi bile fayda etmedi, sebebi dünyayı şaşkına çevirdi
Köydeki herkes delirdi! Akıl hastanesi bile fayda etmedi, sebebi dünyayı şaşkına çevirdi Fransa'daki bir köy, sabah olduğunda adeta tımarhaneye döndü. Herkes garip davranıyordu. 11 yaşındaki çocuk büyükannesini boğmaya çalışırken, biri kendisinin öldüğünü, diğeri de ejderhalar gördüğünü söylüyordu. Çığlıklarla kendini camdan atan bile vardı. Yüzlerce kişinin aklının kaybetmesine, 7 kişinin de ölümüne sebep olan şey ise herkesi şaşkına çevirdi...
1.12.2022 Dünya
Alzheimer hastaları için mucize gelişme! Yavaşlatıyor...
Alzheimer hastaları için mucize gelişme! Yavaşlatıyor... Alzheimer hastalığını yavaşlatan ilacın faz 3 klinik deney sonuçlarını açıklandı. İlk sonuçlara göre bir çeşit antikor tedavisi olan ilaç, mucize oldu.
30.11.2022 Sağlık
Korona virüsle ilgili çarpıcı araştırma
Korona virüsle ilgili çarpıcı araştırma Kastamonu'da korona virüsle ilgili yapılan araştırmada, sigara içenlerin sigara içmeyenlere göre antikor düzeylerinin daha az olduğu ortaya çıktı. Konu ile ilgili konuşan Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Melike Yaşar Duman, “Sigara içmeyen bireylere göre sigara içenler aşı olsalar dahi korumasız” dedi.
10.09.2022 Sağlık
Koronavirüs ilacı Molnupiravir’in etkinliği yüzde 50'den yüzde 30'a düştü
Koronavirüs ilacı Molnupiravir’in etkinliği yüzde 50'den yüzde 30'a düştü ABD'li ilaç firması Merck, Covid-19'a karşı geliştirdiği hap formundaki ilk ilacı Molnupiravir’in Covid-19’un ağır etkilerini ve virüs kaynaklı ölüm oranlarını yüzde 50 değil yüzde 30 azalttığını duyurdu.
26.11.2021 Dünya
Moderna, Kovid-19 aşısı 3. dozun ABD'de tüm yetişkinlere uygulanması için onay istedi
Moderna, Kovid-19 aşısı 3. dozun ABD'de tüm yetişkinlere uygulanması için onay istedi ABD ilaç firması Moderna, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) destek aşısının 18 yaş üzerine genişletilmesi onayı için ABD Gıda ve İlaç Dairesine (FDA) başvurdu.
17.11.2021 Dünya
Koronavirüs tedavisiyle ilgili flaş gelişme! Başvuru yapıldı
Koronavirüs tedavisiyle ilgili flaş gelişme! Başvuru yapıldı ABD'li ilaç firması Pfizer, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği ağızdan alınan ilacın orta ve yüksek riskli hastalarda kullanılması için ABD Gıda ve İlaç İdaresine (FDA) başvurdu.
16.11.2021 Gündem
Avrupa İlaç  Ajansı resmen onayladı! İşte koronavirüse karşı o iki ilaç
Avrupa İlaç Ajansı resmen onayladı! İşte koronavirüse karşı o iki ilaç Avrupa Birliği'nin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı (EMA), yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) tedavisi için "Ronapreve" ve "Regkirona" adlı iki monoklonal antikor ilacın onaylanmasını tavsiye etti.
11.11.2021 Dünya
Koronavirüste yeni dönem! Anlaştılar, artık dünyayla paylaşılacak
Koronavirüste yeni dönem! Anlaştılar, artık dünyayla paylaşılacak ABD'li ilaç firması Merck, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı geliştirdiği ilacın üretim patenti konusunda, düşük gelirli ülkelerin faydalanması için Birleşmiş Milletler (BM) destekli kuruluşla anlaştığını açıkladı.
27.10.2021 Dünya
Türkiye küresel tedarik zincirinin yeni merkez üssü! Tam 26 trilyon dolar...
Türkiye küresel tedarik zincirinin yeni merkez üssü! Tam 26 trilyon dolar... Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası yeniden şekillenen küresel tedarik zincirinde stratejik üs haline gelen Türkiye, jeopolitik konumu ve sunduğu maliyet avantajıyla uluslararası şirketlerin radarına girmeye devam ediyor.
14.10.2021 Ekonomi
Moderna aşısı hakkında flaş karar! Kullanımı durduruldu
Moderna aşısı hakkında flaş karar! Kullanımı durduruldu İzlanda, kalp iltihabı riski nedeniyle ABD'li ilaç firması Moderna'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının kullanımını askıya aldı.
9.10.2021 Gündem
Dünya devlerinden Türkiye kararı! Resmen dünyaya duyurdular: IKEA, LPP, Boehringer Ingelheim ve DW Reusables...
Dünya devlerinden Türkiye kararı! Resmen dünyaya duyurdular: IKEA, LPP, Boehringer Ingelheim ve DW Reusables... Alman ilaç firması Boehringer Ingelheim, Polonya hazır giyim firması LPP, İsveçli mobilya şirketi IKEA, ve Belçika paketleme şirketi DW Reusables Türkiye'ye yatırıma odaklandı.
8.10.2021 Ekonomi
COVID-19’un ilacı bulundu mu? Molnupiravir Delta varyantında etkili mi?
COVID-19’un ilacı bulundu mu? Molnupiravir Delta varyantında etkili mi? MERCK ilaç firmasının biyoteknoloji araştırmacısı Ridgeback Biotherapeutics ile birlikte geliştirdiği Molnupiravir çalışmasının ilk sonuçları firma yetkilileri tarafından birkaç gün önce kamuoyuyla paylaşıldı. Uzun süredir üzerinde çalışılan Molnupiravir isimli ilaç eğer son aşama sayılan “FDA onayı” sürecini de başarıyla geçebilirse COVID-19 tedavisi için önemli seçeneklerden biri olabilecek. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Molnupiravir'e dair tüm bilinenleri Hürriyet'teki köşesine taşıdı. İşte Molnupiravir'e hakkında merak edilenler...
3.10.2021 Sağlık
Eski bakan duyurdu! Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı
Eski bakan duyurdu! Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı ABD'li bir ilaç firmasının Türkiye'de Sağlık Bakanlığı bürokratlarına rüşvet verdiği iddiasıyla ilgili Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı. Eski Sağlık Bakanları Mehmet Müezzinoğlu ve Recep Akdağ, kendi dönemlerinde gerçekleştiği iddia edilen rüşvet iddialarıyla ilgili geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç ihbarında bulunmuş, idari soruşturma için de Sağlık Bakanlığı'na başvurmuştu. DHA muhabirinin edindiği bilgilere göre, iddialarla ilgili Sağlık Bakanlığı'nda idari soruşturma başlattı.
4.09.2021 Gündem
Moderna aşısı kimin, hangi ülkenin? Moderna aşısı Türkiye’de var mı?
Moderna aşısı kimin, hangi ülkenin? Moderna aşısı Türkiye’de var mı? Japonya Sağlık Bakanlığı, ABD'li ilaç firması Moderna tarafından geliştirilen Covid-19 aşılarının bazı dozlarında "yabancı maddeler" tespit edildiği gerekçesiyle 1.63 milyon dozun kullanımını durdurma kararı aldı. Söz konusu gelişmelerin ardından Moderna kimin, hangi ülkenin gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı.
26.08.2021 Gündem
Johnson and Johnson bazı güneş kremlerini piyasadan toplattı
Johnson and Johnson bazı güneş kremlerini piyasadan toplattı Johnson and Johnson ilaç firması tarafından piyasaya sürülen bazı güneş kremlerinin benzen içerdiği için geri çekildiği bildirildi.
15.07.2021 Sağlık
Bilim insanları yeni aşamaya geçti! Kanser ve HIV için umut olacak
Bilim insanları yeni aşamaya geçti! Kanser ve HIV için umut olacak Koronavirüsle mücadelede büyük başarı elde edilmesinden sonra ABD’li ilaç devi harekete geçti. Denemeler tamamlandı. Üç kategoride de testler yürütüyor. Şimdi insan denemelerine geçiliyor. Ölümcül hastalıklar için de kullanılacak.
15.07.2021 Sağlık
Araştırma: Burun yoluyla uygulanan aşı yüzde 100 etki sağlıyor
Araştırma: Burun yoluyla uygulanan aşı yüzde 100 etki sağlıyor ABD’de bir grup araştırmacı, burun yoluyla uygulanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının etkili bağışıklık ve sıfır virüs yayılımı gösterdiği sonucuna ulaştı.
12.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin CoronaVac Faz-3 çalışmaları The Lancet'te yayımlandı
Türkiye'nin CoronaVac Faz-3 çalışmaları The Lancet'te yayımlandı Çin'de ilaç firması Sinovac tarafından yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen "CoronaVac" aşısının, Türkiye'de yürütülen Faz-3 çalışmalarının sonuçları tıp dergisi "The Lancet"te yayımlandı.
8.07.2021 Dünya
Balon balıklarından ağrı kesici üretilecek!
Balon balıklarından ağrı kesici üretilecek! Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nün Kanada'da bir ilaç firmasına gönderdiği balon balıklarının siyanürden 1200 kat, morfinden 3 bin kat daha güçlü zehrinden üretilen ağrı kesici ilaçta deneme aşamasına gelindi.
21.05.2021 Gündem
Gen İlaç halka arz için SPK'ya başvurdu!
Gen İlaç halka arz için SPK'ya başvurdu! Türkiye’nin önde gelen yerli ilaç üreticisi Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu.
18.05.2021 Ekonomi
Aşı patentinde flaş gelişme! Resmen harekete geçildi
Aşı patentinde flaş gelişme! Resmen harekete geçildi Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üyesi ülkeler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarında fikri mülkiyet haklarının kaldırılması için müzakerelere başlanılmasına yeşil ışık yaktı.
6.05.2021 Gündem
Koronavirüse karşı yeni ilaç! onaylandı
Koronavirüse karşı yeni ilaç! onaylandı Japoya'da, ABD'li bir ilaç firması tarafından üretilen romatizmal eklem iltihabı ilacı "Baricitinib" corona virüs tedavisinde kullanılmak üzere onaylandı.
24.04.2021 Dünya
Hollanda'da sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılıyor!
Hollanda'da sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılıyor! Hollanda'da hükümet, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının 28 Nisan'dan itibaren kaldırıldığını açıkladı.
20.04.2021 Dünya
Koronavirüs aşısında yeni gelişme: 3. doz geliyor
Koronavirüs aşısında yeni gelişme: 3. doz geliyor ABD'li ilaç firması Pfizer, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarını yaptıran kişilerin en geç 12 ay içinde üçüncü doz aşıya ihtiyaç duyabileceklerini duyurdu.
15.04.2021 Dünya
Pfizer/BioNTech, ABD'de 12-15 yaş aralığına aşı için başvuruda bulundu
Pfizer/BioNTech, ABD'de 12-15 yaş aralığına aşı için başvuruda bulundu Koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı geliştiren Pfizer ve BionTech, aşının 12-15 yaş arasında kullanılması için FDA'e acil durum kullanımı için başvuruda bulundu.
9.04.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

İlaç Firması ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ilaç firması haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.