Bakan Özer: Yıl sonuna kadar tüm köy okullarını 'köy yaşam merkezleri' olarak açacağız
Bakan Özer: Yıl sonuna kadar tüm köy okullarını 'köy yaşam merkezleri' olarak açacağız Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bakanlık olarak en çok önemsedikleri projelerden birinin 'köy yaşam merkezleri' olduğunu belirterek, "Şu ana kadar 2 bin 237 köy yaşam merkezini ülkemize kazandırdık ve bu yılın sonuna kadar da tüm köy okullarını hızlı bir şekilde açacağız" dedi.
13.04.2023 Eğitim
İlk 3 ay içinde hizmete sunulacak! Milli Eğitim Bakanı Özer duyurdu
İlk 3 ay içinde hizmete sunulacak! Milli Eğitim Bakanı Özer duyurdu Eskişehir’de katıldığı İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “2022’de büyük oranda tüm Türkiye’deki okul binalarının güçlendirme çalışmalarını yaptık ama eksik kalanlar var. Dolayısıyla 2023 yılında artık güçlendirme çalışmalarını ülkemizin eğitim sisteminin gündeminde çıkaracağız. Türkiye’de en güvenli yerlerin okullar olduğunu tüm Türkiye’ye göstermiş olacağız” dedi.
6.01.2023 Eğitim
Bugün itibarıyla okullara gönderildi! Milli Eğitim Bakanı Özer duyurdu
Bugün itibarıyla okullara gönderildi! Milli Eğitim Bakanı Özer duyurdu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "2022-2023 eğitim öğretim yılındaki en büyük farklılığımız, eğitim öğretime hazırlanmayla ilgili ilk kez tüm okullarımıza bütçe gönderdik. Yaklaşık 5,5 milyar TL'lik bütçeyi bugün itibariyle okullarımıza göndermiş bulunuyoruz. Okullarımız artık temizlik, kırtasiye, küçük onarım ve donatımla ilgili ihtiyaçlarını hiç kimseye başvurmadan kendilerine gönderilen bütçe ile karşılayabilir duruma geldiler" dedi.
31.10.2022 Eğitim
MEB kararı resmen duyurdu! 81 ilde geçerli olacak, yüzde 25 ile sabitlendi
MEB kararı resmen duyurdu! 81 ilde geçerli olacak, yüzde 25 ile sabitlendi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni bir karar alındı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 'yüzde 25 artışla sabitleme kararı aldık' diyerek duyurdu. Son 2 haftadan beri ciddi şikayetler alındığını belirten Bakan Özer, gerekli yazışmalar tamamlandıktan sonra tüm illerin bilgilendirileceğini açıkladı. İşte detaylar...
31.10.2022 Eğitim
Bakan Özer: Afyonkarahisar'ın eğitim yatırım bütçesini 1 milyar 603 milyon liraya çıkardık
Bakan Özer: Afyonkarahisar'ın eğitim yatırım bütçesini 1 milyar 603 milyon liraya çıkardık Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bakanlık olarak Afyonkarahisar'ın eğitim yatırım bütçesini 735 milyon liradan 1 milyar 603 milyon liraya çıkardıklarını açıkladı.
7.10.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Sayı verildi: 3 bin...
MEB resmen duyurdu! Sayı verildi: 3 bin... Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlık olarak öncelik verdikleri alanlardan bir tanesinin okul öncesi eğitim olduğunu vurgulayarak, "Okul öncesinde okullaşma oranlarını OECD ortalamasına çıkartmak için Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı gibi 3 bin yeni anaokulu yapacağız” dedi.
19.07.2022 Eğitim
MEB son dakika duyurdu! Yaz tatili öncesi flaş karar, 81 ilde geçerli, 4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor, ilk kez...
MEB son dakika duyurdu! Yaz tatili öncesi flaş karar, 81 ilde geçerli, 4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor, ilk kez... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Milyonlarca öğrenciye güzel haber. 4. sınıftan 12. sınıfa kadar olan tüm öğrencileri ilgilendiriyor. İlk kez uygulanacak. Bakan Özer 'kronik bir problem' diyerek duyurdu ve detayları paylaştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Çankırı'da anaokulunun açılış töreninden yaptığı açıklamada, "4. sınıftan 12. sınıfa, tüm öğrencilerimizi oyun kıvamındaki matematik seferberliğiyle yaz okulunda buluşturuyoruz. Dördüncüsü yıllardan beri kronik bir problem olan yabancı dille, İngilizce ile ilgili, bunu çözmek için İngilizce yaz okulunu açıyoruz" dedi.
3.06.2022 Eğitim
LGS sınavı ile ilgili Bakan Özer'den flaş açıklama! Yıllar sonra bir ilk...
LGS sınavı ile ilgili Bakan Özer'den flaş açıklama! Yıllar sonra bir ilk... Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS'ye girecek öğrencilere başarılar dileyerek, "Covid-19 salgınından sonra ilk defa öğrencilerimiz maskesiz bir şekilde sınava girecek. İnşallah, bu defa maskesiz olduğu için çok daha rahat bir şekilde sınav sürecini geçirecekler" dedi.
3.06.2022 Eğitim
Bakan Özer, İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı için Kilis'te
Bakan Özer, İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı için Kilis'te Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katılmak üzere Kilis'e geldi.
21.04.2022 Eğitim
Öğrencilerle ilgili Milli Eğitim Bakanı Özer'den açıklama! 'İlk defa oldu' diyerek duyurdu...
Öğrencilerle ilgili Milli Eğitim Bakanı Özer'den açıklama! 'İlk defa oldu' diyerek duyurdu... Öğrenci, öğretmen milyonları ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den flaş açıklama geldi. Bakan Özer, 'İlk defa geçti' diyerek duyurdu ve eğitime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sözlerine eğitim yatırımlarıyla başlayan Özer, en büyük hedeflerinden birinin de kalite olduğunu ve eğitimde büyümenin kalite odaklı şekilde gerçekleştirilmesinin önemini vurguladı. Öte yandan kız çocuklarındaki okullaşma oranlarına da değinen Özer, "İlk defa kız çocuklarımızın okullaşma oranı, 2014 yılından itibaren erkekleri geçti. Türkiye son 20 yılda, kız çocuklarının eğitime erişimi kolaylaştı" ifadelerini kullandı.
24.03.2022 Eğitim
Bakan Özer: Ankara'da 81 okulun güçlendirilmesini bu yıl tamamlayacağız
Bakan Özer: Ankara'da 81 okulun güçlendirilmesini bu yıl tamamlayacağız Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Ankara'da 173 binadan oluşan 81 okulun güçlendirilmesini 2022 yılında tamamlayacağız. Yaklaşık 500 milyon liralık bir bütçeyi güçlendirme için ayırmış olduk" dedi.
11.03.2022 Eğitim
Son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! Bakan Özer duyurdu, bu dönem....
Son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! Bakan Özer duyurdu, bu dönem.... Milyonlarca öğrenci ve öğretmeni ilgilendiriyor. Yüz yüz eğitim ile ilgili flaş açıklama bakan Özer'den geldi. Koronavirüs salgını ile birlikte başlayan uzaktan eğitim süreci salgının kısmen kontrol altına alınmasının ardından sona erdi. Okullarda 6 Eylül itibarı ile yüz yüze eğitim başladı. Ancak yaşanan salgın dolayısıyla öğrenci ve veliler, 'okullar kapanacak mı, yüz yüze eğitime ara verilecek mi?' sorularına yanıt arıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer her açıklamasında yüz yüze eğitim vurgusu yaparak okulların açık tutulması için alınan önlemlere değiniyor. Özer son açıklamasında, "En az bir doz aşı olmuş öğretmen oranı bugün itibarıyla yüzde 94'e ulaştı. En az iki doz aşı olmuş öğretmen oranımız yüzde 90, en az üç doz aşı olmuş öğretmen oranımız da yüzde 53. Yani bir de aşı olmayıp bağışıklık kazanan öğretmen oranını dikkate aldığımızda aslında eğitim sistemimizdeki 1,2 milyon öğretmenimizin hemen hemen tamamı en az 2 doz aşısını tamamlamış bulunmakta. Onun için inşallah, kararlı şekilde bu dönemi de yüz yüze eğitimde tutarak nihayetlendireceğiz." diye konuştu.
1.03.2022 Eğitim
Bakan Özer talimatı vermişti! O okul ile ilgili flaş gelişme!
Bakan Özer talimatı vermişti! O okul ile ilgili flaş gelişme! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in, Şanlıurfa ziyaretinde, eksiklerinin giderilmesi yönünde talimat verdiği Halilurrahman Ortaokulu'nun duvarı ve bahçesi 15 günde yenilendi.
22.01.2022 Eğitim
Bakan Özer'den İl Milli Eğitim Müdürü ve okul müdürüne tepki
Bakan Özer'den İl Milli Eğitim Müdürü ve okul müdürüne tepki Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Şanlıurfa Valiliği'nde İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Ardından Halilurrahman Ortaokulu'na bir ziyaret gerçekleştiren Bakan Özer, okuldaki eksiklik üzerine İl Milli Eğitim Müdürü ve okul müdürüne tepki gösterdi.
5.01.2022 Haber
Bakan Özer'den İl Milli Eğitim Müdürü ve okul müdürüne tepki
Bakan Özer'den İl Milli Eğitim Müdürü ve okul müdürüne tepki Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Şanlıurfa Valiliği'nde İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Ardından Halilurrahman Ortaokulu'na bir ziyaret gerçekleştiren Bakan Özer, okuldaki eksiklik üzerine İl Milli Eğitim Müdürü ve okul müdürüne tepki gösterdi.
5.01.2022 Gündem
MEB resmen harekete geçti! Flaş okul kararı, 2 ay içinde...
MEB resmen harekete geçti! Flaş okul kararı, 2 ay içinde... Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) son dakika kararı. Resmen harekete geçildi. Flaş okul kararı. Milli Eğitim Bakanı Özer duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Özer, Ankara'da eğitim yatırımlarına 1,5 milyar liralık ek kaynak aktarıldığını belirterek bu kaynaklarla 70 yeni okul, 2 özel eğitim kampüsü, 2 bilim ve sanat merkezi, 1 rehberlik ve araştırma merkezi daha yapılacağını bildirdi.
9.11.2021 Eğitim
Bakan Özer Ankara'da 70 yeni okul yapılacağını duyurdu
Bakan Özer Ankara'da 70 yeni okul yapılacağını duyurdu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara'ya 2021 yılı sonuna kadar 70 yeni okul ve 2 özel eğitim kampüsünün de yapımını içeren 1,5 milyar liralık ilave yatırım bütçesi ayrıldığını açıkladı.
9.11.2021 Eğitim
Okul öncesi eğitimle ilgili Bakan Özer'den flaş açıklama!
Okul öncesi eğitimle ilgili Bakan Özer'den flaş açıklama! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak, okul öncesi eğitime erişimi artırmaya çalışıyoruz. Anaokullarını mümkün olduğu kadar şehirlerin farklı bölgelerine kurarak vatandaşların çocuklarını özel eğitim öğrencisiyse özel eğitim anaokuluna, değilse normal anaokuluna göndermeleriyle ilgili imkanlarımızı artırmaya çalışıyoruz." dedi.
8.10.2021 Eğitim
Bakan Özer'den yüz yüze eğitim mesajı: 6 Eylül için hazırız
Bakan Özer'den yüz yüze eğitim mesajı: 6 Eylül için hazırız Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Tüm çalışma arkadaşlarımız sahada hazırlıkların yürütülmesi sürecinin içerisinde yer alıyor. 6 Eylül'de öğrencilerimizi okullarımızda karşılamaya hazırız" dedi.
24.08.2021 Eğitim
KYK yurt başvurularıyla ilgili Bakan Bak'tan önemli açıklama
KYK yurt başvurularıyla ilgili Bakan Bak'tan önemli açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) yurtlarına başvuracak öğrencilerle ilgili hazırlıkların sürdüğünü söyledi.
20.07.2023 Gündem
6 yaşındaki kıza istismar skandalı! TBMM’den 323 sayfalık 'çocuk istismarı' raporu
6 yaşındaki kıza istismar skandalı! TBMM’den 323 sayfalık 'çocuk istismarı' raporu Çocuk istismarının panzehirinin “okullaşma” olduğuna dikkat çekilen raporda çocukları damgalamadan “Risk Haritası” çıkarılması tavsiye edildi. Öneriler arasında, mükerrer suç işleyen çocukların ailelerine yaptırım uygulanması da yer aldı.
4.05.2023 Gündem
Bakan Özer: 25 bin 883 öğrencimiz diğer illerden geri dönmeye başladı
Bakan Özer: 25 bin 883 öğrencimiz diğer illerden geri dönmeye başladı Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, depremin vurduğu kentlerde attıkları adımlar sayesinde deprem bölgelerinden diğer illere naklini aldıran öğrencilerin tekrar geri dönmeye başladıklarını belirterek, "Bugün itibarıyla 25 bin 883 öğrencimiz diğer illerden, bu illerimize geri dönmeye başladı" dedi.
7.04.2023 Eğitim
Bakan Özer: Ortaöğretimde okullaşma oranı yüzde 95,97'ye çıktı
Bakan Özer: Ortaöğretimde okullaşma oranı yüzde 95,97'ye çıktı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ortaöğretimdeki okullaşma oranının yüzde 95,97'ye yükseldiğini açıkladı.
11.01.2023 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Öğrenciler kendileri seçecek, yeni sistem geliyor
MEB resmen duyurdu! Öğrenciler kendileri seçecek, yeni sistem geliyor Milli Eğitim Bakanlığı son dakika açıklaması... Yeni sistem geliyor. Artık öğrenciler kendileri seçecek. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye'deki eğitim sistemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak güncel ve ileriye dönül çalışmaları değerlendirdi. Eğitim bütçesinin 8 milyondan 292 milyona çıkarıldığını belirten Özer, bütçenin 210 milyonunun okullara aktarıldığına dikkat çekti. Bakan Özer aynı zamanda öğrencilerin derslerde hangi seviyede olduğunu kendilerinin seçeceği ve öğretmenlerin de bunu takip edebileceği yeni bir sistemin geliştirildiğini duyurdu. İşte detaylar...
6.10.2022 Eğitim
Bakan Soylu: İç Güvenlik Strateji Başkanlığımız var, bu sayede bilim dünyası ile stratejik planlar yapabiliyoruz
Bakan Soylu: İç Güvenlik Strateji Başkanlığımız var, bu sayede bilim dünyası ile stratejik planlar yapabiliyoruz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İç Güvenlik Strateji Başkanlığının bilim dünyası ile stratejik planlar yaparak, eylem adımları belirlediğini belirterek, "İl risk planlarının hazırlanmasında 99 üniversiteden 289 akademisyen görev aldı" dedi.
22.09.2022 Gündem