İdrar Kaçırma

İdrar Kaçırma

Son dakika İdrar kaçırma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İdrar kaçırma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İdrar kaçırma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İdrar Kaçırma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan idrar kaçırma gelişmeleri de dahil olmak üzere 271 idrar kaçırma haberi bulunmuştur. Tüm idrar kaçırma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kadınların bihaber olduğu hastalık! Yıllar içinde gelişiyor; İşte tedavisi
Kadınların bihaber olduğu hastalık! Yıllar içinde gelişiyor; İşte tedavisi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Narin Türkmen, pelvik organ sarkmasının kadınlarda çok yaygın görülen bir hastalık olduğunu, fakat kadınların başına gelmeden bu hastalıktan bihaber olduklarını söyledi.
4.01.2024 Sağlık
Sigara kullananlarda 'erken menopoz' riski bulunuyor
Sigara kullananlarda 'erken menopoz' riski bulunuyor  Sigara kullanan kadınlara erken menopoz uyarısında bulunan Prof. Dr. Müzeyyen Uyanık, 40 yaş öncesi ortaya çıkan menopozun 'erken menopoz' olduğunu açıkladı.
22.12.2023 Yaşam
İdrardaki bozulmalar kan kanseri habercisi olabilir
İdrardaki bozulmalar kan kanseri habercisi olabilir Sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma, kanama, idrar kaçırma, ani sıkışma, gibi şikayetlerle kendini gösteren mesane kanseri ile ilgili bilgi veren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Hilmi Çelik, hastalıkta erken teşhis ve tedavinin önemine dikkat çekti.
21.10.2023 Sağlık
Okul zili çaldı, hastalıklar arttı! Kovid, grip ve kızamık alarmı
Okul zili çaldı, hastalıklar arttı! Kovid, grip ve kızamık alarmı Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 2023-2024 eğitim öğretim yılı pazartesi günü başladı, 20 milyon 481 bin öğrenci ve 1 milyon 178 bin öğretmen ders başı yaptı.
14.09.2023 Yaşam
PAÜ Tıp Fakültesi’nden dünyada ilk!
PAÜ Tıp Fakültesi’nden dünyada ilk! Birçok yeni çalışmaya imza atan Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, idrar kaçırma hastalığında da kullanılabilecek yeni bir tedavi yöntemi geliştirdi.
21.07.2023 Sağlık
Meryem Ana Otu Nedir? Meryem Ana Otu Faydaları Nelerdir?
Meryem Ana Otu Nedir? Meryem Ana Otu Faydaları Nelerdir? Son yıllarda Meryem Ana otu kullanımı artmaktadır. Bu ot çoğu hastalığın tedavisi için tercih edilmektedir. Şifalı olarak bilinen bitki, ''Fatma Ana Eli Otu'' olarak bilinmektedir.
6.07.2023 Sağlık
Menopoz sonrası karşılaşılabilecek 5 risk
Menopoz sonrası karşılaşılabilecek 5 risk Menopoz döneminde değişen tek şeyin adetlerin kesilmesi olmadığını dile getiren Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek uzmanı Dr. Öğr. Ü. Melis Gökçe Koçer Yazıcı, hormon seviyelerinin menopozla birlikte düşmesi ile kadınların yeni sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulunarak menopoz sonrası karşılaşılabilecek 5 risk hakkında bilgi verdi.
23.05.2022 Sağlık
Erken menopoza karşı önemli uyarı! Tek tek sıraladı!
Erken menopoza karşı önemli uyarı! Tek tek sıraladı! Giderek artan çevre kirliliği, yoğun stres, sigara kullanımı ve hatalı beslenme gibi alışkanlıkların kadınlarda erken menopoza neden olabildiğini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Uğur Çobanoğlu, “Bazı besinlerin içeriğinde bulunan maddeler hormonların dengeli çalışmasını destekleyerek erken menopozu engellemektedir. Menopozu geciktiren besinler arasında yağlı balıklar, fasulye, mercimek, bezelye, çinko bakımından zengin gıdalar, biftek, kabak çekirdeği, nohut ve patates sayılabilir” dedi.
12.05.2022 Sağlık
Genital problemlerin tedavisinde hangi uygulamalar tercih ediliyor?
Genital problemlerin tedavisinde hangi uygulamalar tercih ediliyor? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Burçak Tok, genital problemlerin tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
26.04.2022 Sağlık
Kadınlarda sık görülen hastalıklara dikkat! Kontrolleri aksatmayın!
Kadınlarda sık görülen hastalıklara dikkat! Kontrolleri aksatmayın! En sık görülen kadın hastalıkları arasında yumurtalık kisti, çikolata kisti, miyom, adet düzensizliği, rahim ve rahim ağzı kanseri, yumurtalık kanseri, idrar kaçırma, HPV bulunuyor. Ciddi hastalıklara maruz kalan tüm kadınların, en doğru ve güvenilir yöntemlerle tedavisinin yapılması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Ateş Karateke ve Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu, kadın hastalıkları ve kanserleri hakkında bilgi verdi.
22.03.2022 Sağlık
İdrar kaçırmadan korunmanın 7 yolu
İdrar kaçırmadan korunmanın 7 yolu Her 3 kadından birinin yaşadığı idrar kaçırma, gizlenen sağlık problemleri arasında yer alıyor. Tamamen doğuştan olan ya da sonradan gelişen, zorlu doğumlarla pelvik taban kaslarının zayıflaması sonucu da meydana gelebilen idrar kaçırma, özellikle kadınlarda ciddi bir sosyal ve psikolojik sorun olarak görülüyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emine Barın, kadınlarda yaşanan idrar kaçırmanın nedenlerini ve tedavi yöntemlerini anlattı.
2.03.2022 Sağlık
Sigara kullanan kadınlara kritik uyarı!
Sigara kullanan kadınlara kritik uyarı! Sigara kullanan kadınlara erken menopoz uyarısında bulunan Prof. Dr. Müzeyyen Uyanık, 40 yaş öncesi ortaya çıkan menopozun 'erken menopoz' olduğunu açıkladı.
1.03.2022 Sağlık
Bu hastalığı bel fıtığı ile karıştırmayın
Bu hastalığı bel fıtığı ile karıştırmayın Kişinin yaş almasıyla birlikte omur kanalının etrafındaki bağ dokuların kanalı sıkıştırması ve sinirlere baskı yapması nedeniyle, kişinin bel altından gerçekleştirdiği tüm hayati fonksiyonlarını yaparken ağrı duymasına neden olan Lomber dar kanal hastalığı, sıklıkla bel fıtığı ile karıştırılıyor.
22.02.2022 Sağlık
Akıl hastanesine gidiyordu acil doktoru kaderini değiştirdi! 7 yıl tedavi gördü ama gerçek çok başkaydı...
Akıl hastanesine gidiyordu acil doktoru kaderini değiştirdi! 7 yıl tedavi gördü ama gerçek çok başkaydı... 23 yaşındaki Chloe R. Kral uzun yıllar boyunca çok ciddi sorunlar yaşadığınızı, terapiye gittiğinizi, antidepresan ilaçlar kullandığınızı ve hatta son çare bir klinikte altı ay boyunca tedavi gördüğünüzü ama hiçbir şeyin düzelmediğini, daha da kötüye gittiğini düşünün… Üstelik sorununuzu anlamak bir taramaya bakıyorsa ve gittiğiniz hiçbir doktorun aklına bunu yapmak gelmiyorsa… Chloe R. Kral’ın hikayesi hem şaşkınlık hem de üzüntü uyandırıyor
21.02.2022 Dünya
Çocuklarda idrar kaçırmaya dikkat
Çocuklarda idrar kaçırmaya dikkat Uzmanlar, çocuklarda idrar kaçırmanın çocukluk çağının önemli sorunlarından biri olduğunu belirterek, ailelere önemli uyarılarda bulundu.
18.02.2022 Sağlık
Doğum sonrasında en sık başvurulan genital operasyonlar nelerdir?
Doğum sonrasında en sık başvurulan genital operasyonlar nelerdir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Barış Korkmaz, doğum sonrası uygulanan genital operasyonları sizler için anlattı.
12.01.2022 Sağlık
Cinsel sorunlar ilişkilere zarar veriyor!
Cinsel sorunlar ilişkilere zarar veriyor! Cinsel sorunlar pek çok çift için içinden çıkılmaz bir duruma dönüşebiliyor. Özellikle de son yıllarda sık görülen cinsel fonksiyon bozuklukları hem çiftler arasındaki duygusallığa hem de iletişimde kopukluğa neden olabiliyor. Cinsel fonksiyon bozukluklularının boşanmaya varan büyük sorunlara neden olabileceğini vurgulayan Üroloji ve Androloji Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Karataş, problemlerin çözümü ile ilgili tavsiyelerde bulundu.
4.01.2022 Sağlık
Her 5 erkeğin 2'sinde görülüyor!
Her 5 erkeğin 2'sinde görülüyor! Günümüzde ortalama yaşam süresinin artmasıyla 60 yaş üzeri her 5 erkekten 2’sinde iyi huylu prostat büyümesi görüldüğünü hatırlatan Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Faruk Yencilek, son teknolojiye paralel olarak uygulanan tedavi yönteminden bahsederek önerilerde bulundu.
22.11.2021 Sağlık
Genital estetik operasyonla çözüme ulaşacak 4 sorun
Genital estetik operasyonla çözüme ulaşacak 4 sorun Kadınların en sık ihtiyaç duyduğu genital bölge operasyonları son yıllarda oldukça popüler uygulamalar arasında gösteriliyor. Kadınların en çok tercih ettiği operayonlar arasında iç dudak estetiği, klitoris estetiği, vajina daraltma, genital gençleştirme ve beyazlatma yer alıyor. Jinekolog, Cinsel Terapist, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Esra Demir Yüzer genital estetik konusunda merak edilenleri anlattı.
2.11.2021 Sağlık
Geçmeyen kemik ağrılarını ciddiye alın! Bu belirtiler varsa dikkat!
Geçmeyen kemik ağrılarını ciddiye alın! Bu belirtiler varsa dikkat! Kemik tümörleri her yaşta görülebiliyor. Bir bebek de kemik tümörüyle doğabildiği gibi 80’li yaşlarda da kemik tümörü oluşabiliyor. Sıklıkla görülme yaş aralığı ise 15 ve 25 yaşlar. Kontrolsüz olarak bölünen hücreler nedeniyle kendini kitle ya da şişlik olarak gösteren kemik tümörleri genellikle iyi huylu oluyor ve nadiren ağrı ya da sızıyla ortaya çıkabilen bu tür tümörler herhangi bir ölüm riski oluşturmuyor. Yalnız oluştuğu kemiği zayıflattığı için kemiklerin kırılmasına dolayısıyla da daha çok ağrıya neden olabiliyor. Kötü huylu kemik tümörleri ise erken teşhis edilmediğinde tedavinin olumlu sonuçlanmasını zorlaştırıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Aydınlı kemik tümörü ile ilgili merak edilenleri anlattı.
30.10.2021 Sağlık
Felcin 6 belirtisine uzman uyarısı
Felcin 6 belirtisine uzman uyarısı Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü Doç. Dr. Didem Sezgin Özcan, “Bayılma, kusma, baş ağrısı, kol ve bacaklarda güçsüzlük, görme kaybı, konuşma bozukluğu gibi belirtiler inmenin (felç) habercisi olabilir. En az birini yaşıyorsanız vakit kaybetmeden hekime başvurun. Erken müdahale hem hayat kurtarır hem de tedavi başarısını arttırır.” ifadelerini kullandı.
28.10.2021 Sağlık
MS’in gelip geçici şikayetlerine dikkat
MS’in gelip geçici şikayetlerine dikkat MS’in gözlerde bulanıklık, kolda veya bacakta uyuşukluk gibi gelip geçici olabilen belirtilerinin tanı koyma sürecinde çok önemli olduğunu söyleyen Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Emin Özcan, Kişilerin bezen şikâyetleri geçtiği için doktora gitmiyor ve bu nedenle tanı gecikebildiğini. Tedaviye geç başlandığında ise bu atakların engelliliğe kadar varabilecek sonuçlara neden olabileceğine işaret etti.
20.10.2021 Sağlık
Prostat büyümesinde HOLEP tedavisi!
Prostat büyümesinde HOLEP tedavisi! Prostat her erkekte bulunan bir organdır. Yaşla birlikte değişen oranlarda büyümeye başlamaktadır, özellikle 50 yaş üstü erkeklerin yarısında görülen bu durum, prostat kanserinden farklı olup, iyi huylu prostat büyümesi olarak adlandırılır. Prostat büyümesi hastaların yaşam kalitesini bozarak sosyal hayattan soyutlayabiliyor. Gece defalarca idrar çıkarak uykusuz kalan, sürekli olarak idrara çıkma ihtiyacı olan ve idrar kaçırma şikayeti olan hastaların normal yaşamı durma noktasına gelebiliyor. Ayrıca bu durum sıklıkla cinsel sorunları beraberinde getiriyor. Tüm bu sorunlar hastalarda içinden çıkılması zor bir psikolojik çöküntüye neden olabiliyor.
16.10.2021 Sağlık
Dolu mesaneyle trafiğe çıkmak risk taşıyor
Dolu mesaneyle trafiğe çıkmak risk taşıyor İdrar kesesi doluyken trafiğe çıkılmaması uyarısında bulunan Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Barış Nuhoğlu, “İdrar dolu bir mesane ile özellikle uzun yolculuğa çıkılmamalıdır. Çünkü kişi bir travma ya da trafik kazası geçirirse aşırı dolu mesanenin patlama, delinme veya parçalanma riski artar. Mesane parçalanırsa acil ameliyat gerekir hatta hayati tehlike oluşturur” dedi.
16.10.2021 Sağlık
İdrar kaçırma sorununa pelvik taban egzersiziyle tedavi
İdrar kaçırma sorununa pelvik taban egzersiziyle tedavi Günümüzde kadınlarda çok sık rastlanan sorunlardan biri olan idrar kaçırma, cerrahi yöntemlere başvurmadan pelvik taban egzersizleriyle önlenebiliyor. Gençlerde yüzde 5, ilerleyen yaşlarda ise yüzde 60 oranında rastlanan idrar kaçırma sorunu için pelvik taban kaslarının güçlendirilmesini öneren Uzman Fizyoterapist Elif Uzun, kadınların sorunun ortaya çıkmasını beklemeden önce destek alması gerektiğini belirtti.
16.10.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

İdrar Kaçırma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki idrar kaçırma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.