İç Tüzük

İç Tüzük

Son dakika İÇ TÜZÜK haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İÇ TÜZÜK ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İÇ TÜZÜK haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İç Tüzük

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iç tüzük gelişmeleri de dahil olmak üzere 355 iç tüzük haberi bulunmuştur. Tüm iç tüzük haberleri aşağıda listelenmiştir.
Numan Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması: Bayram sonunu işaret etti
Numan Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması: Bayram sonunu işaret etti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasanın Türkiye için elzem olduğunu belirterek, “Bütün partilerin yeni anayasaya ilişkin hazırlıklar yapmalarını bekliyorum. Seçimden sonraki dönemde yeni anayasa meselesini başta grubu bulunan siyasi partilerle görüşerek takip edeceğim" dedi.
26.03.2024 Gündem
OHAL kararı TBMM'de oylanacak
OHAL kararı TBMM'de oylanacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı OHAL kararı TBMM'de oylanacak.
7.02.2023 Gündem
TBMM'de büyük gerilim! Ortalık birden karıştı
TBMM'de büyük gerilim! Ortalık birden karıştı TBMM Genel Kurulu'nda, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun, AK Parti ve MHP milletvekillerine yönelik 'vicdansızlar' sözü, gerginliğe yol açtı. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, iç tüzük kitapçığını kürsüye fırlatarak tepki gösterdi.
21.10.2022 Yaşam
Adalet Bakanı Bozdağ: Türkiye eninde sonunda yeni bir anayasa yapacaktır
Adalet Bakanı Bozdağ: Türkiye eninde sonunda yeni bir anayasa yapacaktır Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye’nin eninde sonunda yeni bir anayasa yapacağını belirterek, “Üzüntümüz bunun gecikmesindedir. Gecikmesi hem milletimize hem ülkemize kaybettirmektedir. Unutmamak gerekir ki yeni anayasa olmadan yeni Türkiye de olmaz” dedi.
3.10.2022 Gündem
AK Parti sözcüsü Çelik'ten HDP'li Paylan'a çok sert tepki: Bu ahlaksız tekliftir
AK Parti sözcüsü Çelik'ten HDP'li Paylan'a çok sert tepki: Bu ahlaksız tekliftir AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın sözde 'Ermeni Soykırım'ı tanınması için TBMM'ye verdiği kanun teklifine sert tepki gösterdi. Çelik, "Milletimize iftira atan bu ahlaksız teklif yok hükmündedir" dedi. Öte yandan Meclis Başkanı Mustafa Şentop, HDP'li Garo Paylan'ın sözde 'Ermeni soykırımının tanınması' yönündeki yasa teklifini iç tüzük hükümlerine aykırı olduğu gerekçesiyle iade etti.
23.04.2022 Siyaset
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! WhatsApp yazışmaları ile ilgili flaş karar
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! WhatsApp yazışmaları ile ilgili flaş karar Çalışan milyonları ilgilendiriyor. Mahkemeden milyonlarca çalışanı ilgilendiren flaş bir karar geldi. WhatsApp yazışmaları delil gösterilerek kovulan bir çalışan, şirkete karşı açtığı işe iade davasını kazandı. Ancak son karar, bu zamana kadar WhatsApp mesajları gerekçe gösterilerek işten çıkarma davalarıyla ilgili akıllarda soru işaretleri bıraktı. Uzmanlar, "Mesajları elde edilme şekli önemli" deyip tüm çalışanları ilgilendiren, dikkat çeken uyarılarda bulundu.
13.02.2022 Çalışan Hakları
TBMM Başkanı Şentop'tan yeni anayasa açıklaması
TBMM Başkanı Şentop'tan yeni anayasa açıklaması TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Temenni ederim ki; milletimizin beklentileri doğrultusunda demokratik bir anlayışla ve bütüncül bir yaklaşımla hazırlanacak yeni ve sivil bir anayasayı yapmak, böylece devletimizi ve milletimizi, nihayetinde, bir askeri darbe anayasası ile yönetilmenin ağırlığından kurtarmak en kısa zamanda ve inşallah bu yasama yılı içerisinde Gazi Meclisimize nasip olur" dedi.
27.10.2021 Siyaset
Yeni anayasa çalışmaları ile ilgili TBMM Başkanı Şentop'tan açıklama
Yeni anayasa çalışmaları ile ilgili TBMM Başkanı Şentop'tan açıklama TBMM Başkanı Mustafa Şentop, yeni anayasa çalışmaları çerçevesinde siyasi partilerin kendi tekliflerini açık, somut maddelere dökülmüş şekilde ortaya koymalarının önemli olduğunu söyledi.
1.10.2021 Gündem
TBMM Başkanı Şentop duyurdu! Flaş erken seçim açıklaması!
TBMM Başkanı Şentop duyurdu! Flaş erken seçim açıklaması! TBMM Başkanı Mustafa Şentop, erken seçim ile ilgili konuşarak, "Yeni sistemde Parlamento'nun erken seçim kararı alınması zorlaştırıldı. Erken seçim olmasın diye bir sistem var Türkiye'de." dedi.
30.09.2021 Siyaset
Meclis'te tartışılan oylama iptal edildi
Meclis'te tartışılan oylama iptal edildi Son dakika haberine göre; Kamuya alımlarda güvenlik soruşturması yapılmasına ilişkin yasa teklifinin görüşmeleri sırasında TBMM Genel Kurulu’nda gerginliğe neden olan oylama, içtüzüğe aykırı olması nedeniyle iptal edildi.
2.04.2021 Siyaset
Tartışılan oylama TBMM'de yeniden yapılacak
Tartışılan oylama TBMM'de yeniden yapılacak Güvenlik soruşturması teklifi oylaması TBMM Genel Kurulu'nda Salı günü tekrarlanacak.
1.04.2021 Gündem
TBMM Başkanı Şentop'tan dokunulmazlık açıklaması
TBMM Başkanı Şentop'tan dokunulmazlık açıklaması Mustafa Şentop, "TBMM'de bin 300'e yakın dokunulmazlık dosyası var. Bu çok yüksek bir sayı. TBMM'de bu kadar çok dokunulmazlıkların kaldırılması fezlekesinin olması çok vahim bir tablo. Türkiye açısından doğru bir tablo değil." ifadesini kullandı.
22.03.2021 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop'tan dokunulmazlık fezlekeleri ile ilgili flaş açıklama
TBMM Başkanı Şentop'tan dokunulmazlık fezlekeleri ile ilgili flaş açıklama TBMM Başkanı Mustafa Şentop dokunulmazlık fezlekeleri ile ilgili, "Karma Komisyon, dosyanın içeriklerine bakarak karar verecektir." dedi.
25.02.2021 Siyaset
AK Parti ve MHP düğmeye bastı! Seçim ve siyasi partiler...
AK Parti ve MHP düğmeye bastı! Seçim ve siyasi partiler... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamaları ile birlikte siyasi partiler ve seçim yasalarında yapılacak değişiklik tekrar gündeme geldi. Bu kapsamda üstünde durulan en önemli konulardan biri ittifakların durumu. AK Parti, siyasi partiler ve seçim yasaları için değişiklikleri için bir komisyon oluşturmuştu. Komisyon çalışmalarını yaptı ve alternatifli bir taslak hazırladı.
15.01.2021 Gündem
Meclis Başkanı Şentop'tan önemli açıklamalar
Meclis Başkanı Şentop'tan önemli açıklamalar Meclis Başkanı Mustafa Şentop, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.
11.01.2021 Gündem
Meclis Başkanı Şentop'tan flaş erken seçim açıklaması!
Meclis Başkanı Şentop'tan flaş erken seçim açıklaması! TBMM Başkanı Mustafa Şentop "Erken seçim kararı almanın çok zor olduğu kanaatindeyim. Türkiye’de bundan sonra seçimler zamanında yapılır" dedi.
13.10.2020 Siyaset
Tuma Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin flaş gelişme
Tuma Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin flaş gelişme HDP eski milletvekili Tuma Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Hazırlık Komisyonu raporu, TBMM Adalet Anayasa Karma Komisyonuna sunuldu.
3.09.2020 Siyaset
TBMM yeni başkanını seçiyor! İlk tur oylama sonucu belli oldu
TBMM yeni başkanını seçiyor! İlk tur oylama sonucu belli oldu TBMM Genel Kurulu, bugün 27'nci dönem ikinci devre Meclis Başkanlığı seçimi için toplandı. TBMM Başkanlığı seçiminin ikinci turunda 4 aday da çoğunluğu sağlayamadı. Mustafa Şentop 329, Haluk Koç 133, Erol Katırcıoğlu 53, Hüseyin Filiz 36 oy aldı. Üçüncü tur yapılacak.
7.07.2020 Gündem
TBMM Genel Kurulu, Meclis başkanı seçimi için toplanacak
TBMM Genel Kurulu, Meclis başkanı seçimi için toplanacak TBMM Genel Kurulu, bugün 27'nci dönem ikinci devre Meclis Başkanlığı seçimi için toplanacak. Gizli oyla yapılacak seçim, saat 16.00'da başlayacak.
7.07.2020 Siyaset
TBMM başkanını seçiyor! 5 adaydan 4'ü profesör!
TBMM başkanını seçiyor! 5 adaydan 4'ü profesör! TBMM'de yarın Meclis Başkanlığı seçimi gerçekleşecek. Mevcut başkan Mustafa Şentop dahil 5 aday daha yarınki seçimde yarışacak. Yarışa girecek 5 adaydan 4'ünün profesör olması ise dikkatlerden kaçmadı.
6.07.2020 Siyaset
TBMM Adalet Komisyonuna 'sosyal mesafe ihlali' arası
TBMM Adalet Komisyonuna 'sosyal mesafe ihlali' arası TBMM Adalet Komisyonu'nda, baroların yapısının değiştirilmesini öngören Avukatlık Kanunu teklifinin görüşmelerine milletvekilleri yoğun ilgi gösterince sosyal mesafe kuralı ihlal edildi. Bunun üzerine toplantıya ara verildi.
2.07.2020 Siyaset
YKS ile ilgili son dakika kararı!
YKS ile ilgili son dakika kararı! AYM, YKS tarihinin öne çekilmesine karşı açılan davada yürütmeyi durdurma talebinin reddi üzerine yapılan tedbir başvurusunu kabul etmedi.
25.06.2020 Eğitim
İnfaz yasası Meclis'e verildi
İnfaz yasası Meclis'e verildi AK Parti ve MHP gruplarının ortak hazırladığı infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.
31.03.2020 Siyaset
Meclis İçtüzüğünde Değişiklik Teklifi, Anasaya Komisyonu'nda kabul edildi
Meclis İçtüzüğünde Değişiklik Teklifi, Anasaya Komisyonu'nda kabul edildi TBMM İç tüzük değişikliği teklifi Anayasa Komisyonu'nda kabul edildi.
4.10.2018 Siyaset
TBMM Başkanı Yıldırım'dan af açıklaması
TBMM Başkanı Yıldırım'dan af açıklaması Özbekistan ziyareti öncesi havalimanında açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Yıldırım, MHP'nin af teklifi konusunda, "Bütün kanun teklifleri nasıl işlem görüyorsa bu teklif de aynı şekilde işlem görecektir" ifadesini kullandı.
23.09.2018 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

İç Tüzük ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iç tüzük haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.