Hutbe

Hutbe

Son dakika hutbe haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hutbe ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hutbe haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hutbe

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hutbe gelişmeleri de dahil olmak üzere 312 hutbe haberi bulunmuştur. Tüm hutbe haberleri aşağıda listelenmiştir.
17 Kasım Cuma namazı saat kaçta? (İstanbul, İzmir, Ankara) Cuma Hutbesi konusu nedir?
17 Kasım Cuma namazı saat kaçta? (İstanbul, İzmir, Ankara) Cuma Hutbesi konusu nedir? 17 Kasım Cuma hutbesi yayınlandı. Diyanet İşler Başkanlığı tarafından Türkiye'de tüm camilerde okunacak hutbe yayınlandı. Bu haftaki Cuma hutbesinde İslam dininin güzel ahlakı önerdiği vurgulandı. Öte yandan cemaatle namaz kılacak milyonlarca müslüman cuma namazı saatlerini araştırmaya başladı. Diyanet İşleri takvimine göre ise İstanbul'da cuma namazı saati yer aldı. Peki 17 Kasım Cuma namazı saat kaçta? Detaylar haberimizde.
16.11.2023 Gündem
20 Ekim Cuma namazı saat kaçta? (İstanbul, İzmir, Ankara cuma namazı saatleri) Bu hafta Cuma hutbesinin konusu ne?
20 Ekim Cuma namazı saat kaçta? (İstanbul, İzmir, Ankara cuma namazı saatleri) Bu hafta Cuma hutbesinin konusu ne? 20 Ekim Cuma namazı saat kaçta sorusunun yanıtı merak ediliyor. Mübarek Cuma günü öncesi vatandaşların hazırlıkları sürüyor. Filisten'de yaşanan insanlık dramı sonrası bu haftaki Cuma hutbesinin konusu da belli oldu. İnşirah Suresi'nin hutbe konusu olduğu cuma namazında müslümanlar Allah'a zulmün sona ermesi için dualarda bulunacak. İşte İstanbul, İzmir, Ankara cuma namazı saatleri...
19.10.2023 Gündem
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İsveç’teki Türkiye büyükelçiliğinin önünde yine bu saldırının yapıldığı yerde Kur’an’a saygı programı yapılacak
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İsveç’teki Türkiye büyükelçiliğinin önünde yine bu saldırının yapıldığı yerde Kur’an’a saygı programı yapılacak Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: “İsveç’teki Türkiye büyükelçiliğinin önünde yine bu saldırının yapıldığı yerde Kur’an’a saygı programı yapılacak. Orada Kur’an-ı Kerim okunacak ve okunan Kur’an-ı Kerim’in Türkçe ve İsveççe hatta İngilizce mealleri okunacak” dedi
23.01.2023 Gündem
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş noktayı koydu: Evlilik yaşı 18’dir
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş noktayı koydu: Evlilik yaşı 18’dir Türkiye'nin gündemine oturan 6 yaşındaki kız çocuğuna istismar skandalı sonrası Diyanet İşleri Bakanı Prof. Dr. Ali Erbaş önemli açıklamalarda bulunarak, "Evlilik yaşı 18’dir" ifadelerini kullandı.
16.12.2022 Gündem
28 Ekim 2022 Cuma hutbesi! Bugün Cuma hutbesinin konusu ne? Diyanet Cuma hutbesi 28 Ekim yayınlandı!
28 Ekim 2022 Cuma hutbesi! Bugün Cuma hutbesinin konusu ne? Diyanet Cuma hutbesi 28 Ekim yayınlandı! Diyanet 28 Ekim 2022 Cuma hutbesini yayınlandı. Bu hafta hutbe “Aile olmak: ilahi lütuf" başlığı ile duyuruldu. İşte 28 Ekim 2022 Cuma hutbesinin tamamı…
28.10.2022 Gündem
Güneş tutulması duası! Güneş tutulması sırasında hangi dualar okunur, Güneş tutulduğunda nasıl dua edilir?
Güneş tutulması duası! Güneş tutulması sırasında hangi dualar okunur, Güneş tutulduğunda nasıl dua edilir? Güneş tutulması duaları hakkında yapılan aramalar arttı. Resûlllah Güneş tutulmasında Küsûf namazı kıldırmış, Güneş açıldıktan sonra da ashabına şöyle buyurmuştur: "Şüphesiz güneş ve ay Allahu Teala'nın ayetlerinden iki ayettir. Bir kimsenin ölümü veya doğması yüzünden tutulmazlar. Bunu görünce Allah'a dua edin, Namaz kılın ve Sadaka verin!”  Peki, Güneş tutulması sırasında hangi dualar okunur, Güneş tutulduğunda nasıl dua edilir?
25.10.2022 Gündem
İmam Hatip ne demek, İmam-Hatip Lisesi nedir?
İmam Hatip ne demek, İmam-Hatip Lisesi nedir? İmam Hatip nedir, ne demek? Verdiği konserde imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" iddiasıyla soruşturma başlatılan Gülşen tutuklanınca “İmam Hatip” kavramı merak edilemeye başlandı. Peki, İmam Hatip nedir, ne demek, İmam-Hatip Lisesi nedir?
27.08.2022 Gündem
5 Ağustos Cuma Hutbesi! Bugünkü Cuma hutbesi konusu ne? Kerbela olayı nedir?
5 Ağustos Cuma Hutbesi! Bugünkü Cuma hutbesi konusu ne? Kerbela olayı nedir? Diyanet İşleri Bakanlığı cuma hutbesini yayınladı. Bu haftaki Cuma hutbesinin konusu da belli oldu. Milyonlarca müslüman Cuma gününü idrak ederken Cuma hutbesini de araştırıyor. Peki, Bugünkü Cuma hutbesi konusu ne? Kerbela olayı nedir? İşte 5 Ağustos Cuma Hutbesi…
5.08.2022 Gündem
Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? Yarın bayram namazı saat kaçta? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il bayram namazı saatleri!
Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? Yarın bayram namazı saat kaçta? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il bayram namazı saatleri! Milyonlar Kurban Bayramı namazı ile birlikte bayramı karşılacak. Yarın sabah namazı ile birlikte kılınacak Kurban Bayramı namazı için tüm müslümanlar camilerde saf tutacak. Bayram hutbesi ile birlikte de Kurban Bayramı’nın ilk günü idrak edilecek. Bayram için hazırlıklar tamamlanırken pek çok kişi bayram namazının saat kaçta kılınacağını araştırıyor. Peki, Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? Yarın bayram namazı saat kaçta? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il bayram namazı saatleri!
8.07.2022 Gündem
İstanbul’un fethinden sonra Ayasofya’da neler oldu? Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vakfiyesi ne anlatıyor? Fethiye Camii ne demek?
İstanbul’un fethinden sonra Ayasofya’da neler oldu? Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vakfiyesi ne anlatıyor? Fethiye Camii ne demek? İstanbul'un fethinin en önemli sembollerinden biri olan Ayasofya Cami, bir geleneğin de sembolüdür. Osmanlı’da asırlar boyu sürdürülen bir gelenek, fethedilen bir şehrin en büyük mabedinden ezan okunması ve ilk Cuma namazının bu mabedde kılınmasıdır. İstanbul’un fethinden sonra ilk namaz da Ayasofya’da kılınmıştır. Peki, İstanbul’un fethinden sonra Ayasofya’da neler oldu? Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vakfiyesi ne anlatıyor? Fethiye Camii ne demek? İşte detaylar…
29.05.2022 Gündem
Ali Erbaş'tan Süleymaniye Camii'nde İngilizce hutbe
Ali Erbaş'tan Süleymaniye Camii'nde İngilizce hutbe Süleymaniye Camii'nde bayram namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Süleymaniye Camii'nde yoğunluk oluştu. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş bir bölümünü ingilizce okuduğu hutbesinde 'Barış' mesajı verdi.
2.05.2022 Gündem
Malatya'da namaz sonrası şehitlikte buruk bayram
Malatya'da namaz sonrası şehitlikte buruk bayram Malatya'da çok sayıda vatandaş, Ramazan Bayramı namazını kılmak için camilere akın etti. Bayram namazının ardından şehitliğe gidenler uzun süre burada kaldı, duygu dolu anlar yaşandı.
2.05.2022 Yaşam
İzmir’de bayram namazı kaçta başlıyor? İzmir’de bayram namazı saati kaç? Türkiye’de bayram namazı saatleri ve İzmir’de Ramazan Bayramı namazı saati!
İzmir’de bayram namazı kaçta başlıyor? İzmir’de bayram namazı saati kaç? Türkiye’de bayram namazı saatleri ve İzmir’de Ramazan Bayramı namazı saati! 2022 yılının Ramazan ayı geride kaldı. Milyonlar bayramın başlangıcı kabul edilen bayram namazı ile birlikte Ramazan Bayramı’na kavuşacak. Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan Bayramı’nda il il bayram namazının kılınacağı saatleri paylaştı. Vatandaşlar bulundukları illerde bayram namazı saatlerini, namazın kılınışını ve önemi ile ilgili araştırmalarını sürdürüyor. İzmirliler de bayram namazı saatini araştırıyor. Peki, İzmir’de bayram namazı kaçta başlıyor? İzmir’de bayram namazı saati kaç? Türkiye’de bayram namazı saatleri ve İzmir’de Ramazan Bayramı namazı saati!
1.05.2022 Ramazan
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Bayram ziyaretlerini çocuklarımızla birlikte yapalım”
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Bayram ziyaretlerini çocuklarımızla birlikte yapalım” Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bir TV kanalında katıldığı sahur programında, “Bayramı mümkün oldukça akraba, eş dost, komşu ziyaretleri ile geçirmek gerekiyor. Çocuklar için çok neşeli günlerdir bayram günleri. Ziyaretlerde çocukların aramızda olması gerekiyor. Onlar büyüklerini takip edecekler” dedi.
1.05.2022 Yaşam
Bayram namazı saat kaçta, ne zaman, nasıl kılınır? İstanbul, Konya, Eskişehir, Elazığ, Ankara, Gaziantep, Adana ve diğer illerin Bayram namazı saati!
Bayram namazı saat kaçta, ne zaman, nasıl kılınır? İstanbul, Konya, Eskişehir, Elazığ, Ankara, Gaziantep, Adana ve diğer illerin Bayram namazı saati! Bayram namazı saati yoğunluk kazandı. Ramazan Bayramı 2 Mayıs Pazartesi kutlanacak. Müslümanlar tarafından kutlanan dini bayramlardan biri olan Ramazan Bayramı 3 gün boyunca idrak edilecek. Bayram sabahı kılınacak namazın saati şimdiden araştırılıyor. Arama motorları üzerinden ikamet edilen şehirlerde bayram namazı vakti sorgulanıyor. Peki, Bayram namazı kaçta, bayram namazı ne zaman kılınacak? İşte İstanbul, Konya, Eskişehir, Elazığ, Ankara, Gaziantep, Adana diğer illerde 2022 Bayram namazı saati…
28.04.2022 Gündem
Milli Eğitim Bakanı Özer'den, kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin açıklama
Milli Eğitim Bakanı Özer'den, kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Okul öncesi eğitim, toplumun refahı açısından uzun vadeli ekonomik getirisi en fazla, maliyeti en düşük olan eğitim politikası. Okul öncesi eğitimde yer alan ve süresini uzatan çocukların uzun vadede yaşamlarında şiddete yönelik eğilimleri daha düşük ve suç oranları çok daha düşük oluyor. Onun için bu süreçte de kadına yönelik şiddetle mücadeledeki en kalıcı yöntemlerden bir tanesi de işte bu okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması” dedi.
23.03.2022 Eğitim
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Pakistanlı Müslümanlara hitap etti
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Pakistanlı Müslümanlara hitap etti Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Pakistan’ın Badşahi Camii’nde Pakistanlı Müslümanlara hitabında, “Kardeşlik ahlakı ve hukuku, Efendimizin bizlere miras bıraktığı en önemli değerlerden biridir. Bu kardeşlik, dilleri, renkleri, ırkları ve coğrafyaları farklı müminleri aynı inanç ve heyecanda cem eder” dedi.
18.02.2022 Gündem
Cuma namazı ne kadar sürüyor? Cuma namazı kaç dakika?
Cuma namazı ne kadar sürüyor? Cuma namazı kaç dakika? Erkeklere farz olan Cuma namazı için milyonlarca müslüman camilere akın ediyor! Cuma namazını kılmak için camilere gidecek olan vatandaşlar, Cuma Namazı'nın saatini, süresini, kaçta başlayıp, kaçta biteceğini merak ediyor. Peki, Cuma namazı ne kadar sürüyor? Cuma namazı kaç dakika? Cuma namazı kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? İşte detaylar...
21.01.2022 Gündem
Diyanet İşleri Başkanı: İslam, kara propagandayla karşı karşıya
Diyanet İşleri Başkanı: İslam, kara propagandayla karşı karşıya Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Bugün İslam, nefrete ve hatta düşmanlığına varan boyutta bir kara propagandayla karşı karşıyadır. Özellikle medya vasıtasıyla yapılan dezenformasyon ve algı operasyonları, insanların hakikat arayışını ciddi anlamda gölgeliyor" dedi.
26.11.2021 Gündem
Türk liderler cuma namazını Fatin Rüştü Zorlu Camisi'nde kıldı
Türk liderler cuma namazını Fatin Rüştü Zorlu Camisi'nde kıldı Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nin (Türk Konseyi) liderleri, cuma namazını Demokrasi ve Özgürlükler Adası'ndaki Fatin Rüştü Zorlu Camisi'nde kıldı.
12.11.2021 Gündem
En güzel Cuma mesajları!  Hadisli, anlamlı, 29 Ekim Cuma günü için özel, güzel, dualı cuma mesajları!
En güzel Cuma mesajları! Hadisli, anlamlı, 29 Ekim Cuma günü için özel, güzel, dualı cuma mesajları! 29 Ekim Cuma günü için pek çok kişi 'Hayırlı Cumalar' dileğinde bulunmak için dualı, anlamlı ve güzel cuma mesajlarını araştırıyor. Müslümanların bayramı olan mübarek cuma gününde sevdiklerinize, cuma günü mesajları göndererek dilek ve temmennilerinizi iletebilirsizniz. İşte anlamlı, güzel, uzun kısa seçenekleriyle içinde hadis, ayet, dua geçen Cuma mesajları...
29.10.2021 Gündem
Camide ilginç olay! İmamın sarığı ve cübbesini çaldı
Camide ilginç olay! İmamın sarığı ve cübbesini çaldı Kağıthane'de bir camiye namaz kılma bahanesiyle giren şüpheli, imamın sarık ve cübbesini çaldı
4.09.2021 Yaşam
En yeni cuma mesajları! Anlamlı, ayetli, dualı, dini, farklı, özlü kısa uzun seçenekleriyle Muharrrem’e özel hayırlı cumalar mesajları ile resimli Cuma mesajları-sözleri
En yeni cuma mesajları! Anlamlı, ayetli, dualı, dini, farklı, özlü kısa uzun seçenekleriyle Muharrrem’e özel hayırlı cumalar mesajları ile resimli Cuma mesajları-sözleri Cuma mesajları araştırması Cuma günün kudretini ve önemini vurgulamak ve bu önemi sosyal medya hesapları üzerinden paylaşmak ve mesaj göndermek amacıyla araştırılıyor. Günün ilk saatleriyle 'Hayırlı Cumalar' dilemek isteyenler anlamlı, dualı, ayetli en yeni Cuma mesajlarını sorgularken, bugünün Muharrem ayı içerisinde olması daha da önemli görülüyor. Biz de Muharrrem ayına özel özel Anlamlı, ayetli, dualı, dini, farklı, özlü kısa uzun seçenekleriyle en yeni cuma mesajları derledik.
20.08.2021 Gündem
Afganistan son durum nedir? Afganistan'da neler oluyor, Taliban olayı nedir?
Afganistan son durum nedir? Afganistan'da neler oluyor, Taliban olayı nedir? Taliban Afganistan'ın başkenti Kabil'e girdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Özbekistan Cumhurbaşkanı ile görüşerek durumla ilgili fikir alırken, Birleşmiş Milletler Taliban'a sivillerin güvenliğinin sağlanması için çağrıda bulundu. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Afganistan'daki durumun, ABD'nin ülke üzerinde yaptığı deneyin sonucu olduğunu belirtti. Afganistan son durum nedir? Afganistan'da neler oluyor, Taliban olayı nedir?
16.08.2021 Gündem
Taliban ne istiyor? Taliban kimdir, örgütü nedir? İşte Taliban Afganistan olayı
Taliban ne istiyor? Taliban kimdir, örgütü nedir? İşte Taliban Afganistan olayı Taliban, ülkenin Orta Asya ile bağlantısını sağlayan kuzey vilayetlerinin merkezlerini peşi sıra ele geçirirken korkulan oldu; Afganistan Kabil’i de ele geçirdi. İşte Taliban Afganistan olayının tarihi arka geçmişi…
16.08.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hutbe ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hutbe haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.