Humus

Humus

Son dakika humus haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan humus ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını humus haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Humus

haberleri sayfasında son dakika yaşanan humus gelişmeleri de dahil olmak üzere 999 humus haberi bulunmuştur. Tüm humus haberleri aşağıda listelenmiştir.
İsrail Bayrağı Anlamı Nedir? İsrail Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
İsrail Bayrağı Anlamı Nedir? İsrail Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Batı Asya'da yer alan yer alan İsrail ülkesinin bayrağı da merak edilmektedir. Ürdün, Lübnan, Suriye ve Filistin İsrail'in komşularıdır. Ülkede farklı coğrafi çeşitlilikler söz konusu olmasına rağmen, yüz ölçüsü bakımından küçük bir ülkedir. Özellikle bazı ülkeler İsrail gibi kendileri için önemli sembolleri de bayraklarda yansıtmak isterler. Birçok bayrak aynı zamanda mesaj ve kavram da içermektedir.
10.09.2023 Eğitim
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali Kuran-ı Kerimde yer alan oruç ayetleri farklı farklı sureler içinde geçer. Oruç ayetlerinden bazıları da Bakara Suresinde bulunur. Kuran-ı Kerimde yer alan en uzun sure olan Bakara Suresinin bazı ayetlerini okumak çok faziletlidir. Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri ile Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali…
4.05.2023 Sureler
Bakara Suresi Türkçe Arapça Okunuşu ve Tefsiri! Tekasür Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Bakara Suresi Türkçe Arapça Okunuşu ve Tefsiri! Tekasür Suresi okumanın yararları ve faziletleri Bakara Suresi Medine döneminde inmiş, Kur’an-ı Kerim’in en uzun sûresidir. Bakara suresi 286 âyettir. Adını, 67-73. âyetlerde yer alan “bakara (sığır)” kelimesinden alır. Sûre, İslâm hukukunun ana konularıyla ilgili pek çok hüküm içerir. İşte Bakara Suresi Türkçe Arapça Okunuşu ve Tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Hz. Vahşi kimdir? Hz. Hamza’yı şehit eden Hazretti Vahşi’nin hikayesi nedir, Hz. Resul’un önüne çıkıp ne demiştir?
Hz. Vahşi kimdir? Hz. Hamza’yı şehit eden Hazretti Vahşi’nin hikayesi nedir, Hz. Resul’un önüne çıkıp ne demiştir? Ramazan ayının gelmesiyle Hz. Vahşi hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Hz. Vahşi kimdir, Hz. Vahşi’nin hikayesi nedir?
18.03.2023 Dini Bilgiler
Hucurat Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Hucurat suresi okumanın yararları ve faziletleri
Hucurat Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Hucurat suresi okumanın yararları ve faziletleri Arapça'da hücre kelimesi oda anlamına gelir. Bu kelimeden türetilen hucurat ise odalar demektir. Mekke'de nazil olan Hucurat Suresinde Müslümanların birbirleriyle ve Hz. Muhammed ile konuşurken nelere dikkat etmeleri gerektiği anlatılır. Kuran'ı Kerim'de Fetih Suresinden sonra gelen Hucurat Suresi, 18 ayetten oluşur. 
16.03.2023 Dini Bilgiler
YKS girecek tüm öğrencileri kapsıyor! Tek tek açıklandı
YKS girecek tüm öğrencileri kapsıyor! Tek tek açıklandı YKS öncesi yüz binlerce öğrenciyi ilgilendiren açıklama geldi. Yaklaşan üniversite sınavı için öğrencilere önerilerde bulunan Prof. Dr. Oğuz Özyaral sınava günler kala beslenmeyle ilgili önemli bilgiler paylaştı.
13.06.2022 Yaşam
Mersin'in neyi meşhur? Mersin'in en meşhur yiyecekleri ve yerleri!
Mersin'in neyi meşhur? Mersin'in en meşhur yiyecekleri ve yerleri! Akdeniz bölgesinde bulunan Mersin oldukça gelişmiş illerden birisidir. Doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla dikkat çeken Mersin, çok fazla turist çeken illerimizden. Mersin’i gezmek ve enfes yiyeceklerinden tatmak isteyen pek çok kişi de Mersin ve yöresine ait özel yer ve yemeklerini merak ediyor. Peki, Mersin'in neyi meşhur? İşte Mersin'in en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
9.02.2022 Kültür Sanat
207 milyon dolar döviz getirisi sağladı! 150 ülkenin sofralarını süslüyor
207 milyon dolar döviz getirisi sağladı! 150 ülkenin sofralarını süslüyor Bir yılda tam 207 milyon dolar döviz getirdi, en çok Almanlar ve Iraklılar sevdi. 150 ülkenin sofralarını süslüyor. Humus, şakşuka, barbunya pilaki, patlıcan kızartma, fava, közlenmiş patlıcan ve biber grubunun yer aldığı ürün grubu 56 milyon dolarlık tutarla dünyanın en çok talep ettiği meze grubu olurken; zeytin, zeytinyağı, sarımsak, limon suyu ve kekik karışımından elde edilen tapenade sosunun da yer aldığı sos grubundan 44 milyon dolarlık dövizi Türkiye’ye kazandırıldı.
29.12.2021 Ekonomi
Suriye'deki ABD askeri üssünde art arda patlamalar!
Suriye'deki ABD askeri üssünde art arda patlamalar! Suriye'nin Humus vilayetinde bulunan ABD askeri üssünde patlamalar duyulduğu bildirildi.
5.12.2021 Dünya
Bağışıklığı güçlendiriyor, kilo vermeye yardımcı oluyor!
Bağışıklığı güçlendiriyor, kilo vermeye yardımcı oluyor! Turşusu, şalgamı, çorbası, salatası, yemeği… Canlı kırmızı rengiyle gözümüze, pek çok faydasıyla da sağlığımıza hitap eden pancar, adeta şifa deposu! Yeşil yaprakları demir, A ve C vitamininden oldukça zengin. Yumru ve kök kısmı da folik asit, manganez, potasyum ve posa kaynağı. Pancar, ona kırmızı rengini veren betalain adlı fitonutrientler sayesinde güçlü bir antioksidan ve antimikrobiyal bir kaynak aynı zamanda. Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz, içerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklığı güçlendiren ve pek çok hastalığı önleyici etkiye sahip olan pancara, özellikle hastalıkların sıkça kapımızı çaldığı kış mevsiminde soframızda düzenli olarak yer vermemiz gerektiğine dikkat çekerek, “Üstelik 100 gram çiğ kırmızı pancar sadece 43 kaloriye sahip. Kolesterol içermeyen yapısı, yüksek besin değerlerine sahip olması ve düşük kalorisiyle diyet listelerinin de vazgeçilmez besinlerinden biridir” diyor.
28.11.2021 Sağlık
İsrail'den Suriye'deki Palmira bölgesine hava saldırısı
İsrail'den Suriye'deki Palmira bölgesine hava saldırısı Beşşar Esed rejimi, İsrail'in, Suriye'nin Humus iline bağlı Palmira (Tedmur) bölgesindeki askeri noktalara hava saldırısı gerçekleştirdiğini öne sürdü.
13.10.2021 Dünya
Suriye'deki iç savaşla ilgili flaş açıklama: 350 binin üzerinde ölü...
Suriye'deki iç savaşla ilgili flaş açıklama: 350 binin üzerinde ölü... Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Suriye iç savaşında ölümleri teyit edilenlerin sayısının yaklaşık 350 bin, gerçek rakamın ise bunun çok üzerinde olduğunu bildirdi.
24.09.2021 Dünya
Esed rejimi sivilleri vurdu! Ölü ve yaralılar var
Esed rejimi sivilleri vurdu! Ölü ve yaralılar var Suriye'de Esed rejimi ve İran destekli terörist gruplar, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içinde bulunan köye saldırdı. Saldırıda 7 sivil hayatını kaybetti, 3 sivil yaralandı.
22.07.2021 Gündem
Ava Premium için dolandırıcılık açıklaması! Siteleri kapattılar paralarla kayıplara karıştılar...
Ava Premium için dolandırıcılık açıklaması! Siteleri kapattılar paralarla kayıplara karıştılar... Son dakika haberine göre; İnternet üzerinden bir vurgun daha ortaya çıktı. 2020 yılında Ava Premium olarak lanse edilen ve yatırımcılarına haftalık kazanç sağladığını iddia edilen şirket kapandı. Ne internet sitesi ne de telefonlarına iletişim sağlanamazken Sermaye Piyasası Kurulu olaya el koydu. Kurul Ava Premium’la bağlantılı Melike Polatel, Yaşar Tursun ve Ali Tatar hakkında nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.
28.05.2021 Ekonomi
Rusya'nın İdlib'e hava saldırılarında bir sivil öldü, iki sivil yaralandı
Rusya'nın İdlib'e hava saldırılarında bir sivil öldü, iki sivil yaralandı Rusya'ya ait savaş uçaklarının Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı hava saldırılarında bir sivil hayatını kaybetti, iki sivil yaralandı.
21.03.2021 Dünya
Esad ile ilgili çarpıcı rapor! Hapise atıp mallarına el koyuyor!
Esad ile ilgili çarpıcı rapor! Hapise atıp mallarına el koyuyor! ABD’nin uyguladığı 'Sezar Yasası' yaptırımlarından dolayı parasal darboğaza giren Esad rejimi ülkenin en zengin iş adamlarından birinin mal varlıklarına el koymuştu. Parasal darboğaza giren Esad ile ilgili gündeme bomba gibi düşen bir rapor yayınlandı. Rapor, rejiminin rüşvet ve yolsuzluk düzeni ortaya koyuyor. ‘Sednaya Hapishanesi Tutuklular ve Kayıplar Derneği’ tarafından hazırlanan rapora göre Suriye’de tutuklu bulunanların aileleri, yetkililere büyük miktarda rüşvet vermeye zorlanıyor. Ayrıca Suriye’de halkın tutuklanması ve ailelerinden rüşvet alınması rejim için başlıca finansman kaynağı. 'Sezar Yasası' ismini "Sezar" kod adlı bir askeri fotoğrafçıdan alıyor. Bu fotoğrafçının, Suriye hapishanelerinde işkence ve ölümü belgeleyen 52 bini aşkın fotoğraf çektiği belirtiliyor.
5.01.2021 Dünya
Suriye'de yolcu otobüsüne saldırı: 25 ölü, 13 yaralı
Suriye'de yolcu otobüsüne saldırı: 25 ölü, 13 yaralı Suriye'nin doğusunda bir yolcu otobüsüne düzenlenen saldırıda 25 kişi yaşamını yitirdi, 13 kişi ise yaralandı.
31.12.2020 Gündem
Arda'nın Mutfağı 86. bölüm fragmanı yayında!
Arda'nın Mutfağı 86. bölüm fragmanı yayında! Programın bu bölümünde Dört Peynirli Çörek, Pancarlı Humus ve Çikolatalı Sufle tarifleri ekrana gelecek
17.12.2020 Televizyon
MasterChef'te Güzide sürprizi! Eleme adayı belli oldu...
MasterChef'te Güzide sürprizi! Eleme adayı belli oldu... MasterChefte eleme adayının belirlenmesi için yarışmacılar karşı karşıya geldi.Eski yarışmacılar Suna Aydın, Güzide Mertcan, Ekin Eylem Ulaş'ın MasterChef'e konuk olduğu bölümde kıyasıya rekabet yaşandı. Bölüm sonunda kaybeden takımın yarışmacılarından biri eleme adayı gösterildi. İşte MasterChef'te potaya giren isim...
20.11.2020 Magazin
Rus savaş uçakları, İdlib'de Suriye Milli Ordusu güçlerini vurdu
Rus savaş uçakları, İdlib'de Suriye Milli Ordusu güçlerini vurdu Rus savaş uçakları, Suriye'nin İdlib ilinde ılımlı muhaliflerin eğitim kampını vurdu, çok sayıda asker hayatını kaybetti.
26.10.2020 Dünya
İdlib'de TSK'ye destek gösterileri düzenlendi
İdlib'de TSK'ye destek gösterileri düzenlendi Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib kentinde halk, Türkiye'nin bölgedeki askeri varlığını destekleyen gösteriler düzenledi.
18.09.2020 Dünya
Dengeli beslenen çocuğun dikkat ve konsantrasyonu daha yüksek!
Dengeli beslenen çocuğun dikkat ve konsantrasyonu daha yüksek! Okul çağındaki çocukların gerek uzaktan eğitimde gerekse de yüz yüze eğitim sırasında sağlıklı beslenmesinin oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Melike Aslıhan Kara, dengeli beslenen çocukların dersteki dikkat ve konsantrasyonlarının daha yüksek olduğunu söyledi. Özellikle eğitim döneminde zihin açan ve konsantrasyonu artıran yiyeceklerin tüketilmesini öneren Diyetisyen Kara, hazır gıdalardan uzak durma uyarasında bulunarak çocuklar için örnek bir beslenme listesi verdi.
10.09.2020 Sağlık
Anız yangını ormana sıçramadan söndürüldü
Anız yangını ormana sıçramadan söndürüldü Kütahya’nın Emet ilçesinde anız yangını erken müdahale edilerek ormana sıçramadan söndürüldü.
26.08.2020 Yaşam
Esed rejimi İsrail'in Şam'a hava saldırısı düzenlediğini iddia etti
Esed rejimi İsrail'in Şam'a hava saldırısı düzenlediğini iddia etti Beşşar Esed rejimi, İsrail'e ait savaş uçaklarının, Suriye'nin başkenti Şam'a hava saldırısı düzenlediğini ileri sürdü.
20.07.2020 Dünya
Rus savaş uçakları İdlib'de ateşkesi ihlal etti!
Rus savaş uçakları İdlib'de ateşkesi ihlal etti! Rus savaş uçaklarının İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki ateşkesi ihlal ederek, sivil yerleşim ve cephe hatlarına düzenlediği hava saldırısı sonucunda en az üç sivil hayatını kaybetti, üç sivil yaralandı.
8.06.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Humus ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki humus haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.