Hukuki Süreç

Hukuki Süreç

Son dakika hukuki süreç haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hukuki süreç ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hukuki süreç haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hukuki Süreç

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hukuki süreç gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.936 hukuki süreç haberi bulunmuştur. Tüm hukuki süreç haberleri aşağıda listelenmiştir.
Danıştay kararını açıkladı! Kındılçeşme'deki plan revizyonunda gelişme var
Danıştay kararını açıkladı! Kındılçeşme'deki plan revizyonunda gelişme var Antalya'nın Kemer ilçesinde Beydağları Sahil Milli Park alanı içerisindeki Kındılçeşme'de bungalov ve villa gibi inşaatları içeren projeye izin veren plan revizyonu, Danıştay tarafından kesin olarak iptal edildiği açıklandı.
24.04.2024 Gündem
Kiracı davayı kaybetti! Evi ateşe verdi
Kiracı davayı kaybetti! Evi ateşe verdi Ankara'nın Mamak ilçesinde kirayı ödemeyince mahkeme kararıyla tahliyesi istenen kiracı Şükrü K, evi ateşe vererek kaçtı. Ev sahibi Hasan Kayan'ın oğlu Ahmet Kayan ise, "Kira yüksek değildi, 1500 liraydı. Yangından önce babamı bizzat kendisi arayıp 'Dava açarsanız evi yakarım, zarar veririm' diye tehdit etmiş" diye konuştu
2.04.2024 Gündem
Beşiktaş, Tyler Boyd'a tazminat ödeyecek
Beşiktaş, Tyler Boyd'a tazminat ödeyecek FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Beşiktaş Kulübü'nün eski futbolcusu Tyler Boyd'a yaklaşık 1 milyon Euro tazminat ödemesine hükmetti.
12.03.2024 Futbol
Dünyaca ünlü Fransız lüks moda markası Hermes ile sahafın 'isim' mücadelesi
Dünyaca ünlü Fransız lüks moda markası Hermes ile sahafın 'isim' mücadelesi İzmir'de ikinci el kitapları 'Hermes Sahaf' adını verdiği iş yerinde satan 16 yıllık sahaf Ümit Nar'ın (51) tescil talebi, dünyaca ünlü Fransız lüks moda markası Hermes’in Türkiye’deki avukatlarının ‘ticari isim ihlali itirazı’ üzerine Türk Patent Kurumu tarafından reddedildi. Ret kararı sonrası Ankara Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde Hermes'e karşı dava açan Nar, "Bana bu durum komik geliyor. İzmir'de şubesi olmayan, dünya çapında çok yüksek gelir kategorisindeki bir kesime hitap eden firmayla karıştırılma ihtimalim yok denecek kadar az. Bazı iletişim, çevre danışmanlığı, arkeoloji veya tercüme firmaları da aynı isme sahip. Ayrıca bunlar tescil edilmiş. Yani ya patent kurumu ya mahkeme bu firmaları haklı bulmuş. Ben de bu hukuki sürecin sonunda haklı bulunarak markamı tescil ettireceğime inanıyorum" dedi.
6.03.2024 Gündem
Trafikte saldırıya uğramıştı! Oktay Derelioğlu’dan yeni açıklama
Trafikte saldırıya uğramıştı! Oktay Derelioğlu’dan yeni açıklama Oktay Derelioğlu önceki gün Nişantaşı’nda görüntülendi. Eski milli futbolcu trafikte yaşadığı saldırıya dair de açıklama yaptı.
6.03.2024 Magazin
Fırsatçı ev sahiplerinden 'pes' dedirten yöntem! 'Mutlaka şikayetçi olun'
Fırsatçı ev sahiplerinden 'pes' dedirten yöntem! 'Mutlaka şikayetçi olun' Ev sahipleri de mevcut kiracıları çıkarıp daha yüksek kira bedeli almak için birçok yol deniyor. Bunlardan en sık karşılaşılanı ihtiyaç sebebi ile tahliye. Ancak kiracı olumsuz yanıt verince sonuç kiracıyı tehdide kadar gidiyor; hatta daha da fazlası... Kiracının kişisel haklarının ihlal edildiği noktada, hukuki süreç başlıyor. Uzman isim kiracıların maruz kaldığı bu gibi durumlarda yapması gerekenleri açıkladı.
16.02.2024 Gündem
Depremde kaybolanların aileleri dernek kurdu! Hukuki süreç başladı
Depremde kaybolanların aileleri dernek kurdu! Hukuki süreç başladı İki depremde kaybolanların aileleri ‘Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği’ni kurdu. Şu ana kadar 38’i çocuk 145 kişi için derneğe kayıp başvurusu yapıldı. Dernek üyeleri Meclis’ten de yardım istedi.
6.02.2024 Gündem
TMSF'den Polat Grubu şirketlerine ilişkin açıklama
TMSF'den Polat Grubu şirketlerine ilişkin açıklama  Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)'ndan Dilan Polat adını taşıyan yeni güzellik merkezlerinin faaliyetlerine devam etmesi ve yeni merkezlerin açılmasıyla ilgili yapılan açıklamada, "Franchise sözleşmeleri TMSF'den önce imzalanmıştır" denildi.
11.01.2024 Gündem
"Milli Piyango Kolombiya'ya çıktı" iddiası yalanlandı! CHP'li Özgür Karabat özür dileyecek mi?
"Milli Piyango Kolombiya'ya çıktı" iddiası yalanlandı! CHP'li Özgür Karabat özür dileyecek mi? CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Milli Piyango'nun yılbaşı ikramiyesinin Kolombiya'ya çıktığını iddia etmişti. Hiçbir gerçekliği olmayan bu iddia, Sisal Şans tarafından da yalanlandı. İkramiyenin İstanbul'a çıktığı açıklandı. Yargıya taşınan konuyla ilgili Karabat'ın özür dileyip dilemeyeceği merak ediliyor.
3.01.2024 Gündem
Dilan Polat'ın kremlerini TMSF satacak! Polat çiftinin franchise verdiği 100’ü aşkın firma için flaş karar
Dilan Polat'ın kremlerini TMSF satacak! Polat çiftinin franchise verdiği 100’ü aşkın firma için flaş karar Dilan Polat - Engin Polat çifti için başlatılan soruşturma kapsamında TMSF’nin kayyım olduğu şirketlerin e-ticaret sitelerindeki ürün satışları yeniden başlıyor. Fon 39 şirketteki çalışanların maaşını ödemeye başladı. Polat çiftinin franchise verdiği 100’ü aşkın firma da hizmetine devam edecek.
27.12.2023 Gündem
Bakan Koca’dan Gazze’den hasta transferi açıklaması
Bakan Koca’dan Gazze’den hasta transferi açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze’den şu ana kadar Türkiye’ye 114 hasta, 84 ise refakatçi getirildiği söyledi. Hasta transferiyle ilgili Türkiye, İsrail ve Mısır’dan oluşan 3’lü koordinasyon ekibinin çalıştığını belirten Bakan Koca, ekibin hasta transferi için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Bölgede kurulacak sahra hastanesine yönelik ise Koca, “İlgili ekibimiz Gazze’de üç yerleşim yeri incelemişti. Üç yerleşim yerinin de altyapı açısında uygun olmadığını gördük. Dördüncü bir yerleşim yeri için yeniden fizibilite çalışmaları yapıldı. Refah Sınır Kapısı’na daha yakın olan dördüncü noktanın uygun olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.
7.12.2023 Gündem
Bakan Koca: 15-16 yıl sonra bütün şehir hastaneleri hepsi bu devletin
Bakan Koca: 15-16 yıl sonra bütün şehir hastaneleri hepsi bu devletin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık hizmeti sunan ve sunacak olan bütün şehir hastanelerinin 15-16 yıl sonra hepsinin devlete ait olacağını açıkladı.
10.11.2023 Gündem
Emekli kadına SGK'dan büyük şok! Haklı olduğu yıllar sonra anlaşıldı
Emekli kadına SGK'dan büyük şok! Haklı olduğu yıllar sonra anlaşıldı Bursa’da 2012'de Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emekli olan Tülay Atasoy'un (51) maaşı, 36 ay aldıktan sonra kesilip, geri ödemesi için dava açıldı. Hayatının şokunu yaşayan kadın bu süreçte kansere yakalanıp, 2022'de hayatını kaybetti. Atasoy'un davası, ölümünden 1 yıl sonra sonuçlandı ve haklı olduğu ortaya çıktı.
5.11.2023 Gündem
Telefonunu değiştirdi, hayatı alt üst oldu! Tek tavsiye verdi: Kırıp atın, yakın
Telefonunu değiştirdi, hayatı alt üst oldu! Tek tavsiye verdi: Kırıp atın, yakın Denizli'de Mehmet Demir, 1 yıl önce eski telefonunu takas edip yeni telefon aldı. Eski telefonundaki bilgileri silmeyi unutunca yaklaşık 1 milyon lira borçlandırılan Demir, 15 farklı icrayla da karşı karşıya kaldı.
26.10.2023 Yaşam
Depremzede kadına okul müdüründen mesajla taciz iddiası: Ben de yalnızım malum çıkar gelirim
Depremzede kadına okul müdüründen mesajla taciz iddiası: Ben de yalnızım malum çıkar gelirim 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depreme Kozan'daki evinde yakalanan, bir süre çocukları ve eşi ile birlikte eşinin çalıştığı okulda kalan K.E., okul müdürünün taciz mesajları ile hayatının şokunu yaşadı. Kadın, müdürden şikayetçi olarak savcılığa suç duyurusunda bulundu.
25.10.2023 Gündem
Şarkıcı Göksel'in konserine gitti hayatı karardı! Duyma yetisini yüzde 65 kaybetti: 'Göksel Hanım'ın menajeri tarafından tehdit edildim'
Şarkıcı Göksel'in konserine gitti hayatı karardı! Duyma yetisini yüzde 65 kaybetti: 'Göksel Hanım'ın menajeri tarafından tehdit edildim' 7 Temmuz 2023 tarihinde Şarkıcı Göksel'in konserine giden 33 yaşındaki spor eğitmeni Selin Gül'ün kafasına, konser sırasında ateşlenen havai fişekler sebebiyle demir parçası düştü. Kaza sonrası sol kulağında yüzde 65 engel oluştuğunu ifade eden Selin Gül, 400 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Gül, "Bu süreçte hiçbir şekilde, İBB Kültür A.Ş.'den, organizasyonu yapan şirketin sahibinden, Göksel Hanım'ın ekibinden hiç kimseden hiçbir şekilde yardım görmedim. Üstüne ilk olarak götürüldüğümüz hastanede yapılan işlemlerden dolayı evime icra kağıdı geldi" diye konuştu. Organizasyon şirketi iddialarla ilgili açıklama yapmazken, İBB Kültüe A.Ş. konser alanındaki sorumluluğun, alanın kiralandığı organizasyon şirketlerinde bulunduğunu belirtti.
5.10.2023 Gündem
Ermeni provokatörler Türk büyükelçinin katıldığı programı engellemeye çalıştı! Hasan Murat Mercan o anları CNN Türk yayınında anlattı
Ermeni provokatörler Türk büyükelçinin katıldığı programı engellemeye çalıştı! Hasan Murat Mercan o anları CNN Türk yayınında anlattı Ermeni provokatörler ABD’nin Los Angeles kentinde, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan'ın Güney California Üniversitesinde (USC) konuşmacı olarak katıldığı programı engellemeye çalıştı. Dışarı çıkartılan grup ile polis arasında arbede yaşandı. Mercan, CNN Türk canlı yayınında saldırı anlarını anlattı ve "Bizim konuşma yapmamızı istemiyorlar. Bizden rahatsızlık duyuyorlar. Amaç bizim konuşmamızı ve programımızı engellemekti. Başarılı olamadılar. Biz yolumuzda yürüyeceğiz hiç endişemiz yok" dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik olaya tepki gösterirken "Yunus Emre Enstitüsü'müzün Los Angeles'ta düzenlediği ve Washington Büyükelçimiz Sn Murat Mercan'ın da katılımcısı olduğu programa yönelik provokatör Ermeni grupların saldırgan girişimini şiddetle kınıyoruz" mesajını paylaştı.
30.09.2023 Gündem
Fırsatçı ev sahiplerinden 'pes' dedirten yöntem! 'Mutlaka şikayet edin'
Fırsatçı ev sahiplerinden 'pes' dedirten yöntem! 'Mutlaka şikayet edin' Kira fiyatları adeta uçtu. Ev sahipleri de mevcut kiracıları çıkarıp daha yüksek kira bedeli almak için birçok yol deniyor. Bunlardan en sık karşılaşılanı ihtiyaç sebebi ile tahliye. Ancak kiracı olumsuz yanıt verince sonuç kiracıyı tehdide kadar gidiyor; hatta daha da fazlası... Kiracının kişisel haklarının ihlal edildiği noktada, hukuki süreç başlıyor. Uzman isim kiracıların maruz kaldığı bu gibi durumlarda yapması gerekenleri açıkladı.
11.09.2023 Gündem
‘Kopya plakayı’ değişti! Yine de yıllardır ceza yağıyor
‘Kopya plakayı’ değişti! Yine de yıllardır ceza yağıyor Trabzon’da yaşayan Hami Hacıosmanoğlu'nun (34) 2016 yılında aldığı otomobilinin plakasına, 3 yıl sonra belli aralıklarla gitmediği İstanbul’daki ücretli otoyol ve köprülerden kaçak geçiş yaptığına yönelik cezalar geldi. Şikayet üzerine savcılık incelemesinde plakanın kopyalandığı tespit edilince plakası 34’den 61’e çevrilen Hacıosmanoğlu’na, aynı cezalar gelmeye devam etti. Plakayı değişip, aracını garaja çekmesine rağmen sorunun çözülmediğini söyleyen Hacıosmanoğlu, "Yıllardır bu cezalarla mücadele ediyorum. Araç, lanetli bir araç oldu benim için" dedi.
2.09.2023 Yaşam
Yıllarca hizmetçi olarak çalıştığı evin kızı olduğunu öğrendi: Dünyası başına yıkıldı
Yıllarca hizmetçi olarak çalıştığı evin kızı olduğunu öğrendi: Dünyası başına yıkıldı Kalbiye Sağlam, bir buçuk yıl önce iş insanı Niyazi Sağlam'ın kızı olduğunu öğrendi. Evinde yıllarca hizmetçilik yaptığını ve olayları öğrenince büyük bir şok yaşadığını anlatan Kadriye Sağlam, yıllarca çektiği eziyetlerin sorumlusu olarak onları görüyor...
20.08.2023 Yaşam
Aşkları Türkiye'yi yasa boğdu! Bir tokat yüzünden 2 can toprağa düştü, Dilan ve Yakup sonsuza kadar yan yana...
Aşkları Türkiye'yi yasa boğdu! Bir tokat yüzünden 2 can toprağa düştü, Dilan ve Yakup sonsuza kadar yan yana... Muş'un Korkut ilçesine bağlı Tan köyünde karşılıklı sevgi besleyen Dilan Tuna (21) ve Yakup Sönmez (26), 3 gün arayla hayatına son verdi. Yıllarca kavuşma hayaliyle yaşayan Dilan ve Yakup, genç kızın babasının attığı tokatın ardından peşpeşe ölüme gitti. Şimdi hem Dilan’ın, hem Yakup’un babası üzgün. Ama giden gitti. Yan yana toprağa verilen Tuna ve Sönmez’in mezar taşlarına tülbent bağlandı.
20.08.2023 Yaşam
Babanın duymadığı aşkı Türkiye konuşuyor! Birbirlerine kavuşamadılar, 3 gün arayla intihar ettiler
Babanın duymadığı aşkı Türkiye konuşuyor! Birbirlerine kavuşamadılar, 3 gün arayla intihar ettiler Muş’un Korkut ilçesinde baba inadı yüzünden kavuşamayan genç âşıklar hayatlarına son verdi. Yıllardır birbirine sevdalı olan gençler 3 gün ara ile intihar etti, mezarlarına ise gelin ve damat tülbendi bağlandı. Kimileri yaşananları Ahmed-i Hani tarafından yazıya geçirilen destansı aşk öyküsü Mem û Zîn’e benzetti, kimileri ise ‘Türkiye'de 2023'ün Kerem ile Aslı’sı diye özetledi.
18.08.2023 Yaşam
Aşık çocuk beni gizlice izliyor videosu nedir? Kübra Nisa Roblox Brookhaven hikayesi ile ne anlatıyor?
Aşık çocuk beni gizlice izliyor videosu nedir? Kübra Nisa Roblox Brookhaven hikayesi ile ne anlatıyor? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal medyada dolaşıma giren, 'Aşık Çocuk Beni Gizlice İzliyor' başlıklı skandal video hakkında hukuki süreç başlatıldığını duyurdu. Söz konusu gelişmenin ardından Aşık çocuk beni gizlice izliyor videosu nedir? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
16.08.2023 Gündem
Bakan Koca, 'yeni hazırlığımız var' deyip duyurdu
Bakan Koca, 'yeni hazırlığımız var' deyip duyurdu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İçişleri Bakanlığımız ile birlikte bir hazırlığımız var. Tamamlanmak üzere olan bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışma; beyaz kod öncesi bir ara uyarı ve ön haber sistemi." dedi.
8.08.2023 Gündem
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan sokakta kadını döven şüpheli ile ilgili açıklama
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan sokakta kadını döven şüpheli ile ilgili açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İstanbul Esenyurt'ta bir kadını sokak ortasında darbeden ve tepki gösteren kişileri de tehdit eden şüpheli ile ilgili hukuki sürecin Bakanlık tarafından titizlikle takip edileceğini açıkladı.
23.07.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hukuki Süreç ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hukuki süreç haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.