Hudut

Hudut

Son dakika hudut haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hudut ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hudut haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hudut

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hudut gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.218 hudut haberi bulunmuştur. Tüm hudut haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'den ticaret hamlesi! Yeni sınır kapısı açılıyor
Türkiye'den ticaret hamlesi! Yeni sınır kapısı açılıyor Türkiye ve Irak arasındaki dış ticaret hacminin yükselmesi amacıyla Yeni İpek Yolu için büyük önem taşıyan Ovaköy Sınır Kapısı açılacak. Proje, Avrupa’dan Körfez ülkelerine kadar geniş bir bölgeyi etkileyecek.
13.04.2024 Ekonomi
MSB: Yunanistan’a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 1'i PKK'lı 9 kişi yakalandı
MSB: Yunanistan’a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 1'i PKK'lı 9 kişi yakalandı Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, "Ülkemizden Yunanistan’a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 9 şahıs Edirne’de görevli hudut birliklerimiz tarafından yakalandı. Yapılan inceleme sonucunda yakalanan şahıslardan birinin PKK/KCK terör örgütü mensubu olduğu belirlendi." denildi.
11.04.2024 Gündem
Kapıda vize uygulamasıyla tatilci adalara akın etti!
Kapıda vize uygulamasıyla tatilci adalara akın etti! Türkiye'den Yunan adalarına kapıda vize uygulaması nisan ayı itibarıyla başladı.Ramazan Bayramı ile 9 günlük tatil sürecini Yunan adalarında geçirmek isteyen vatandaşlar tarafından kapıda vize uygulaması ilgiyle karşılandı. Midilli Adası’na gitmek isteyenler de Ayvalık’ta uzun kuyruklar oluşturdu. İDO İzmir de Seferihisar ve Kuşadası’ndan Samos’a sefer başlattı.
9.04.2024 Gündem
Yunan adalarına Türk akını başladı! Kuyruklar oluştu
Yunan adalarına Türk akını başladı! Kuyruklar oluştu Türkiye'den Yunan adalarına kapıda vize uygulaması nisan ayı itibarıyla başladı. Kapıda vize uygulaması, Ramazan Bayramı ile 9 günlük tatili Yunanistan’ın Ege’deki adalarında geçirmek isteyen vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.
8.04.2024 Ekonomi
Askerlerin oy kullanma görüntülerine MSB'den yanıt: Mevzuata göre yerine getirildi
Askerlerin oy kullanma görüntülerine MSB'den yanıt: Mevzuata göre yerine getirildi Milli Savunma Bakanlığı Kaynakları, 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde bazı askerlerin toplu olarak oy kullandığı görüntülere yanıt verdi. Yapılan açıklamada, "18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir. Vatandaşlık görevini yerine getirmek için oy kullanma hakkını yürürlükteki mevzuat esasları kapsamında yerine getirmektedir" denildi.
4.04.2024 Gündem
MSB: Bakan Güler ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetini kabul edecek
MSB: Bakan Güler ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetini kabul edecek Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Kaynakları, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetinin yarın Ankara’yı ziyaret edeceği edeceğini bildirdi. Heyetin Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından kabul edileceğin belirten kaynaklar, görüşmede terörle mücadele başta olmak üzere F-16 tedarik ve modernizasyon sürecinin ele alınacağını ifade etti.
28.03.2024 Gündem
6 ilde "Kalkan-16" operasyonu! 173 düzensiz göçmen yakalandı
6 ilde "Kalkan-16" operasyonu! 173 düzensiz göçmen yakalandı Muğla ve Bursa merkezli 6 ilde gerçekleştirilen "Kalkan-16" operasyonlarında, 19 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 173 düzensiz göçmen yakalandı.
24.03.2024 Gündem
MSB açıkladı: Irak’ın kuzeyinde "Güvenli bölge" oluşturulacak
MSB açıkladı: Irak’ın kuzeyinde "Güvenli bölge" oluşturulacak Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, "Irak ile görüşmeler devam etmektedir. Irak tarafı da terör örgütü PKK'yı tehdit olarak görmektedir. Ortak Harekat Merkezi ve diğer terörle mücadeledeki işbirliği tekliflerimize olumlu yaklaşmaktadırlar" ifadelerine yer verdi.
21.03.2024 Gündem
Düzensiz göçmenlerin kaldığı otellere operasyon!
Düzensiz göçmenlerin kaldığı otellere operasyon! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir’de düzenlenen “KALKAN-15” operasyonlarında düzensiz göçmenlere konaklama imkanı sağlayan 35 otel hakkında işlem yapılarak para cezası uygulandığını ve 40 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.
17.03.2024 Gündem
Aselsan üretti! Türkiye'nin 'keskin gözü' seri üretime geçti
Aselsan üretti! Türkiye'nin 'keskin gözü' seri üretime geçti ASELSAN tarafından milli hava platformları için geliştirilen elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi ASELFLIR-500'ün seri üretim aşamasında görüntülendi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terörle mücadeleden hudut güvenliğine kadar pek çok alanda havadaki 'keskin gözü' olacak sistem; üretim aşamasından sonra optik performans ve lazer sistemi, titreşim, sıcaklık-soğukluk gibi birçok testi geçerek kullanıma sunuluyor. Keşif, gözetleme ve hedefleme fonksiyonlarını tek başına sağlayan sistem, TSK'ya güç katacak.
16.03.2024 Gündem
Numan Kurtulmuş'tan 'İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü' mesajı
Numan Kurtulmuş'tan 'İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü' mesajı TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü'nde İslam karşıtlığının dünya genelinde rahatsız edici tırmanışına tanıklık edildiğini söyledi.
15.03.2024 Gündem
MSB'den F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım!
MSB'den F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım! Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından Türkiye’nin F-35’e geri dönüp dönmeyeceğine ilişkin soruya yanıt verildi. Yanıtta KAAN vurgusu yapılırken İngiltere'den talep Eurofighter uçaklarıyla ilgili de son durum paylaşıldı.
14.03.2024 Gündem
'Kalkan-14' operasyonlarında 25 şüpheli yakalandı
'Kalkan-14' operasyonlarında 25 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye’de yasal kalış hakkı olmayan yabancılara sahte belgeler düzenleyerek sınır dışı edilmelerine engel oldukları tespit edilen 1'i doktor, 3'ü noter görevlisi, 5'i danışmanlık şirketi sahibi ve 1'i posta görevlisi olmak üzere 25 şüphelinin İstanbul'da, 'Kalkan-14' operasyonlarıyla yakalandığını duyurdu.
10.03.2024 Gündem
Milli Savunma Bakanlığı: Bir haftada 36 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı: Bir haftada 36 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "Son bir haftada 36, 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar ise 204'ü Irak’ın, 315'i Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 519 terörist etkisiz hale getirilmiştir" dedi.
7.03.2024 Gündem
KALKAN-13 operasyonları! 42 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 333 düzensiz göçmen yakalandı
KALKAN-13 operasyonları! 42 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 333 düzensiz göçmen yakalandı Göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik gerçekleştirilen “Kalkan-13” Operasyonlarında; 42 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 333 düzensiz göçmen yakalandı.
28.02.2024 Gündem
MSB açıkladı! F-16 alım sürecinde takvim netleşiyor
MSB açıkladı! F-16 alım sürecinde takvim netleşiyor Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD Kongresi'nde onay süreci tamamlanan Türkiye'ye F-16 savaş uçağı tedariki ve modernizasyonuna ilişkin takvimin bu yılın haziran-temmuz aylarında yürürlüğe girmesinin beklendiğini aktardı.
15.02.2024 Gündem
Göçmen kaçakçılarına "KALKAN-12" operasyonu: 49 gözaltı
Göçmen kaçakçılarına "KALKAN-12" operasyonu: 49 gözaltı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik gerçekleştirilen "KALKAN-12" operasyonlarında, 49 organizatör ve 142 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.
10.02.2024 Gündem
Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu kartelinin elebaşı yakalandı
Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu kartelinin elebaşı yakalandı Hollanda tarafından kırmızı bültenle aranan uyuşturucu kartelinin elebaşı Rawi Ali Qureshı İstanbul'da yakalandı.
3.02.2024 Gündem
Hiç gitmediği Almanya’dan sınır dışı edilmiş
Hiç gitmediği Almanya’dan sınır dışı edilmiş Mekatronik mühendisi Mustafa Aydın (41), Almanya'da dünyanın önde gelen savunma ve havacılık şirketi ile iş başvurusunun kabul edilmesiyle kontrat imzaladı ve vize başvurusu yaptı. Ancak Alman makamları, daha önce hiç Almanya'ya gitmeyen ve ilk pasaportunu 2006'da alan Aydın'a, "Sizi 2001 yılında sınır dışı ettiğimizi tespit ettik" diyerek, vize vermedi. Aydın, "2001 yılında 18 yaşındaydım. O sırada üniversitede burslu okuyordum" dedi.
27.01.2024 Gündem
Göçmen kaçakçılarına "Kalkan-10" operasyonu! 9 kişi yakalandı
Göçmen kaçakçılarına "Kalkan-10" operasyonu! 9 kişi yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da Kalkan-10 Operasyonu ile 9 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını duyurdu.
22.01.2024 Gündem
Silah kaçakçılarına yönelik 'Mercek' operasyonu! Gözaltılar var
Silah kaçakçılarına yönelik 'Mercek' operasyonu! Gözaltılar var İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 ilde silah imalatı yapanlara ve silah kaçakçılarına yönelik düzenlenen 'Mercek-10' operasyonlarında 12 şüphelinin gözaltına alındığını ve 93 ruhsatsız tabanca ele geçirildiğini açıkladı.
21.01.2024 Gündem
Göçmen kaçakçılarına “Kalkan-8” operasyonu: 37 gözaltı
Göçmen kaçakçılarına “Kalkan-8” operasyonu: 37 gözaltı Şanlıurfa ve Adana’da göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik gerçekleştirilen “Kalkan-8” Operasyonlarında 37 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı.
20.01.2024 Gündem
MSB duyurdu: 23 hedef imha edildi
MSB duyurdu: 23 hedef imha edildi Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü tarafından gelir elde etmek maksatlı kullanılan tesislerden oluşan 23 hedefin imha edildiğini duyurdu.
15.01.2024 Gündem
MSB açıkladı: Terör örgütü PKK’ya Pençe vurmaya devam ediyoruz
MSB açıkladı: Terör örgütü PKK’ya Pençe vurmaya devam ediyoruz Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyinde bulunan terör hedeflerine hava harekatı düzenlendiğini ve teröristler tarafından mağara, sığınak, mühimmat/malzeme deposu, barınak ve doğalgaz üretim tesisinden oluşan 24 hedefin imha edildiğini açıkladı.
14.01.2024 Gündem
MSB duyurdu: 57 terörist etkisiz hale getirildi! Barış Pınarı harekat bölgesine sızma girişimi engellendi
MSB duyurdu: 57 terörist etkisiz hale getirildi! Barış Pınarı harekat bölgesine sızma girişimi engellendi Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye kuzeyindeki 12 kişilik bir terörist grubun sızma girişimini engellendiği görüntüleri paylaştı. Bakanlık "Son 24 saatte Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 57'ye yükseldi" açıklamasında bulundu.
13.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hudut ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hudut haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.