Kötü kolestrolü düşürüyor, kan basıncını dengeliyor, öksürüğü bıçak gibi kesiyor, akciğer ve mide kanseri için koruyucu, bir tutamı yetiyor
Kötü kolestrolü düşürüyor, kan basıncını dengeliyor, öksürüğü bıçak gibi kesiyor, akciğer ve mide kanseri için koruyucu, bir tutamı yetiyor Adeta sağlığa sağlık katıyor. Antioksidan özelliği ile dikkat çekiyor. Kanseli hücrelerle mücadele ediyor. Tam bir C vitamini deposu. Düzenli olarak kullananlar öksürükten kurtuluyor. Böbrek taşı oluşumunu önlediği gibi Konsantrasyonu da güçlendiriyor. Mineral ve vitamin zengini hibiskusun faydaları saymakla bitmiyor. Ebegümeciler ailesinden geldiği tahmin edilen hibiskusun yaklaşık 300 çeşidi bulunuyor. Salata, yemek ve keklerin içerisine katılan hibiskus demlenerek çay olarak da tüketilebiliyor. Aktarlarda ‘Medine gülü’, ‘Narçiçeği’ gibi adlarla satılıyor. C vitamini kaynağı olan hibiskus çayı grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların önüne geçiyor. Şeker hastalığına iyi gelen hibiskusun kanser hücrelerini yavaşlatıcı özelliği bulunuyor. Hamile, emziren anneler ve bazı hastalıklara sahip kişilerin içmesi ise önerilmiyor. Aksi taktirde insan sağlığı açısından zararları olabiliyor.
31.05.2022 Sağlık
Kanserle savaşıyor, cildi genç gösteriyor! Yüzde 92'ye kadar...
Kanserle savaşıyor, cildi genç gösteriyor! Yüzde 92'ye kadar... Cildi genç gösteriyor, içerisindeki antioksidanlar sayesinde yaşlanmayı geciktiriyor. Serbest radikallerin zararlı etkilerini yüzde 92'ye kadar azaltıyor, tansiyonu düşürmeye yardımcı oluyor. Kandaki yağ seviyelerinde düşüş sağlıyor, karaciğer sağlığına çok iyi geliyor. Kilo kaybını kolaylaştırıyor, kanser ile mücadele ediyor. Özellikle mide kanseri hücrelerini yüzde 52'ye kadar azalttığı tespit edilen bu besin, bakteriyel enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı oluyor. Kramp, gaz veya ishal gibi belirtilere neden olan bakterileri yok ediyor, enfeksiyonları tedavi edebiliyor.
28.01.2022 Sağlık
Birçok faydası var! Demlenme süresine dikkat
Birçok faydası var! Demlenme süresine dikkat Nar çiçeği, kerkede, bamya çiçeği olarak da bilinen hibiskus bitkisinin nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde de kullanıldığını belirten Diyetisyen Eda Balcı, bitki çaylarının demlenme süresiyle ilgili önerilerde bulundu.
22.06.2021 Sağlık
Hibiskus çayı nedir? Ne işe yarar? Faydaları nelerdir?
Hibiskus çayı nedir? Ne işe yarar? Faydaları nelerdir? Hibiskus, bamba çiçeği, gülhatmi, Mekke çiçeği gibi isimlerle de anılan bir bitkidir. Gıda olarak tüketilmesi dışında iplik ve kumaş yapımında da kullanılan Hibiskus, içeriğinde bol C vitamini barındırır. Dünyanın her yerinde yetişebilme özelliğine sahip olan Hisbiskus çayının faydaları nelerdir? Nasıl içilir?
22.10.2019 Yaşam