Hibe Esnaf

Hibe Esnaf

Son dakika hibe esnaf haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hibe esnaf ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hibe esnaf haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hibe Esnaf

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hibe esnaf gelişmeleri de dahil olmak üzere 152 hibe esnaf haberi bulunmuştur. Tüm hibe esnaf haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kira, gelir kaybı ve ciro desteği... Hepsini kapsıyor! Flaş karar
Kira, gelir kaybı ve ciro desteği... Hepsini kapsıyor! Flaş karar Yüz binlerce kişiye müjde! Destekler uzatıldı. Bakan Pekcan duyurdu. Kira ve gelir kaybı destekleri ile ilgili flaş katar! Ticaret Bakanı Pekcan yaptığı açıklamada, "Esnafa yönelik kira ve gelir kaybı desteklerinde başvuru sürelerini uzattık." dedi.
31.03.2021 Ekonomi
Gelir kaybı desteği, kira yardımı...  Beklenen haber geldi!
Gelir kaybı desteği, kira yardımı... Beklenen haber geldi! Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Bakan Pekcan duyurdu. Geliri düşen vatandaşa devlet desteği sağlanıyor. Gelir kaybı yaşayanlara ayda bin lira ödenecek. 750 TL de kira yardımı yapılacak. Gelir kaybı desteği ile ilgili Bakan Pekcan açıklamada bulundu. 'Esnafımıza 3 ay süre ile 1000 lira gelir kaybı desteği, Büyükşehirlerde 750, diğer şehirlerde de 500 lira kira kaybı desteği vereceğiz.' diyen Pekcan, bu desteklerden 1 milyon 400 bin esnafın yararlandığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı istikrar paketi ile iş dünyasına istihdam, finansman ve vergi kolaylıklarının getirildiği vurgulandı.
11.02.2021 Ekonomi
Paralar bugün ödeniyor! Kira desteği...
Paralar bugün ödeniyor! Kira desteği... Milyonla bekliyordu! Güzel haberi Bakan Pekcan duyurdu. Bugün hesaplara yatırılıyor. Koronavirüs salgını sürecinde devlet tarafından pek çok destek sağlandı. Özellikle kirasını ödeyemeyenler için verilen kira desteği birçok vatandaş için kurtarıcı oldu. Milyonlarca esnaf faydalanıyor. Kira desteği ödemeleri bugün yapılıyor.
27.01.2021 Ekonomi
3 bin lira hibe! Onlara ödenmeyecek...
3 bin lira hibe! Onlara ödenmeyecek... Milyonlarca kişi pandemi döneminde devlet tarafından destek sağlanmasını bekliyordu. Vatandaşların beklentisi karşılıksız kalmadı. Ekonomik olarak zor günler geçiren vatandaşlara devlet eli uzandı. Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu. Detaylar belli oldu, başvurular başladı. En çok merak edilen hibe desteğinden kimlerin yararlanacağı. 3 bin liralık hibeden yararlanmak için başvuru süreci devam ediyor. Destek programına başvurabilecek esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlerin ekonomik faaliyet tanımları başvuru tarihinden önce Bakanlık internet sitesinden duyurulacak, ayrıca yazılı duyuru yapılmayacak. Bakanlıkça yapılan duyurudan sonra ticari faaliyetine yönelik ekonomik faaliyet tanım değişikliği yapanlar hibe desteğinden yararlanamayacak.
24.12.2020 Ekonomi
Kira, elektrik, doğal gaz, su ödemelerini devlet yapacak! Milyonlar bekliyordu, Müjde geldi
Kira, elektrik, doğal gaz, su ödemelerini devlet yapacak! Milyonlar bekliyordu, Müjde geldi Milyonlarca vatandaş bu haberi bekliyordu. Müjdeyi Bakan Pekcan duyurdu. Ödemeler devlet tarafından yapılacak. Kira, elektrik, doğal gaz, su faturalarını devlet karşılayacak. Ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşa hibe desteği sağlanacak. Günlerdir konuşuluyordu. Devlet kira desteği sağlayacak mı? Kira desteğinin yanında faturalar içinde ödeme yapılacak. Darda olan esnafa fatura ve kira ödemeleri için hibe desteği sağlanması konusunda çalışmaların sürdüğünü belirten Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, global firmalarla da sosyal sorumluluk projeleri kapsamında görüştüklerini söyledi.
25.11.2020 Ekonomi
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar, İlk 6 Ay ve 1 Yıllık Acil Eylem Planı Toplantısı'nda konuştu. Murat Kurum, 'İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır. İstanbul’un 5 yıllık süreçte geriye gitmesinden dolayı projelerin hızlıca yapılmasını tespit ettik. Yoğun bir mesai içinde olduk. Bilim insanları ile bu projeleri çalıştık.' dedi. İstanbul'da trafikte kalma süresinin ilk yılda yüzde 64'ten 59'a düşeceğini belirten Kurum, metrobüs kapasitesinin de artacağını söyledi. Kurum ayrıca sosyal destek kapsamında İstanbul'da 100 kreşin açılacağını duyurdu.
28.03.2024 Gündem
İBB Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek
İBB Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Murat Kurum, anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere destek, girişimci gençlere hibe gibi birçok konuda peş peşe müjdeleri açıkladı
7.03.2024 Gündem
Bakan Özhaseki açıkladı: Birkaç ay içerisinde toplamda 75 bin konut teslim edilecek
Bakan Özhaseki açıkladı: Birkaç ay içerisinde toplamda 75 bin konut teslim edilecek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde 307 bin konutun inşaatının devam ettiğini belirterek, birkaç ay içinde toplam 75 bin konutun teslim edilmiş olacağını söyledi.
19.02.2024 Ekonomi
2 yıl geri ödemesiz, faizsiz kredi uygulaması başladı
2 yıl geri ödemesiz, faizsiz kredi uygulaması başladı Ticaret Bakanı Ömer Bolat "Konut için 500 bin TL hibe ve 500 ile 800 bin TL arasında faizsiz kredi iki yıl ödemesiz, on yıl vadeli, iş yerleri için de 250 bin TL hibe ve 250-500 bin TL yine faizsiz kredi uygulaması başlatıldı" dedi.
4.08.2023 Ekonomi
Bakan Özhaseki: Konutlar için 500 bin lira hibe, 500 bin lira da kredi vereceğiz
Bakan Özhaseki: Konutlar için 500 bin lira hibe, 500 bin lira da kredi vereceğiz Malatya'da Tarihi Bakırcılar Çarşısı'nın temel atma töreninde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Kendi iş yerinizi yapmak istiyorsanız, kendi evlerinizi yapmak istiyorsanız bizim açıkladığımız bu krediden ve hibe miktarlarından istifade edin. İşe başlayın. Hiç durmayın. Planlar belli. Nerede yapacağınızı da söyleyebiliriz. Konutlar için ortalama 500 bin lira hibe, 500 bin lira da kredi vereceğiz" dedi.
29.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnafa emeklilik müjdesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnafa emeklilik müjdesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük esnaflara da bir müjde vererek "Prim ödeme gün sayısını SSK'lılarla eşitleyerek 7200 güne indiriyoruz. Bu çalışmadan 1 milyon küçük esnaf faydalanacak" dedi.
6.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinde toplam 650 bin konut inşa edilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinde toplam 650 bin konut inşa edilecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman Yeni Afet Konutları Temel Atma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Deprem bölgesinde toplam 650 bin konut inşa edilecek. Depremzedeler mağdur edilmeyecek." dedi.
27.03.2023 Gündem
Düşük faizli kredi paketi devreye giriyor! Bakan Muş duyurdu
Düşük faizli kredi paketi devreye giriyor! Bakan Muş duyurdu Ticaret Bakanı Mehmet Muş, esnaf ve sanatkarlar için hazırlanan 100 milyar liralık kredi paketinden 15 milyar liralık tutarın pazartesi, geri kalanının ise 4 ay içinde kooperatiflere gönderileceğini söyledi.
25.11.2022 Ekonomi
Bakan Nebati: Türkiye yüzyılını sizlerle beraber yazmaya devam ediyoruz
Bakan Nebati: Türkiye yüzyılını sizlerle beraber yazmaya devam ediyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir dizi ziyarette bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi.
18.10.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'en büyük düşmanım faizdir' dedi ve ekledi: Daha da inmeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'en büyük düşmanım faizdir' dedi ve ekledi: Daha da inmeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu 21. Olağan Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu. 'En büyük savaşım faizdir' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, '' En büyük düşmanım faizdir. Faizi 12'ye kadar düşürdük bu yetmez. Ben yüksek faizi savunmuyorum, aksine düşük faizi savunan bir politika izliyoruz'' ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca kamu bankalarına kredi çağrısında bulundu.
29.09.2022 Siyaset
Hibe kararı! Aylık net 5.500 TL, toplam 110.000 TL karşılıksız para... Başvurular e-Devlet'ten alınıyor
Hibe kararı! Aylık net 5.500 TL, toplam 110.000 TL karşılıksız para... Başvurular e-Devlet'ten alınıyor Karşılıksız para desteği! Başvurana aylık net asgari ücret kadar ödeme yapılacak. Nakdi destek 20 ay boyunca devam edecek. Hibe desteği ile ilgili detaylar belli oldu. Toplam 110.000 bin TL ödeme yapılacak. Başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor. Kadın işçi alana 110 bin lira hibe veriliyor. Kadın işçi alacak olan kadın işverenlere Avrupa Birliği (AB) destekli proje kapsamında her ay 5 bin 500 liralık net asgari ücret tutarında hibe verilecek. Ödeme 20 ay boyunca devam edecek. Yani toplam ödeme şu anki hesaba göre 110 bin lirayı bulacak.
24.07.2022 Ekonomi
Kredi müjdesi! Düşük faizli, 12 ay geri ödemesiz 60 ay vadeli!
Kredi müjdesi! Düşük faizli, 12 ay geri ödemesiz 60 ay vadeli! Kredi ile ilgili son dakika müjdesi! Düşük faizli, 12 ay geri ödemesiz 60 ay vadeli kredi fırsatı. Kredi fırsatı ile ilgili detaylar belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, girişimcilere yönelik yeni kredi paketlerini açıkladı. Bakan Nebati avantajlı faiz oranlarıyla azami 12 ay anapara ödemesiz dönem ve 60 aya varan vade imkanı sunulacağını duyurdu.
30.04.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İnternetten alışverişe yeni düzenleme geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İnternetten alışverişe yeni düzenleme geliyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İhracata dönük yatırımlara yerli makine kullanımı, kısmi yurt dışı finansmanı ve bölgesel teşviklere ilave olarak yıllık yüzde 9’a varan faiz oranı ile Türk Lirası cinsinden uzun vadeli finansman imkanı getiriyoruz. Benzer bir uygulamayı turizm sektöründe de hayata geçirerek döviz kazandırıcı hizmet veren firmalara yüzde 9’a kadar inen faiz oranlarıyla uzun vadeli Türk Lirası finansmanı sağlıyoruz” dedi. Öte yandan Piyasadaki dengesizliklerin önüne geçecek yeni tedbirler alındığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "E-ticaret üzerinden yapılan satışlara düzenleme getiriyoruz." dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
14.04.2022 Gündem
SGK'dan karşılıksız para desteği! Ayda 3.984 TL ödeniyor, başvuruyu önce yapan alıyor
SGK'dan karşılıksız para desteği! Ayda 3.984 TL ödeniyor, başvuruyu önce yapan alıyor Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Karşılıksız para desteği sağlanıyor. SGK tarafından yapılan son dakika açıklamasında hibe başvuruları ile ilgili detaylar açıklandı. Ayda 3.984 TL olarak ödenecek hibe desteğinden yararlanmak isteyenler başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecekler. Karşılıksız para desteği 20 ay boyunca devam edecek. Peki SGK hibe desteğinden kimler yararlanacak? Karşılıksız para desteği ödemesinde hangi kriterler dikkate alınacak? SGK hibe desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar bu soruların yanıtını merak ediyordu... Kadın işverenleri desteklemek, onları rekabete karşı daha dayanıklı hale getirmek, girişimci kadınları haksız rekabete karşı korumak, kadınlara yeni iş olanakları yaratmak ve kayıtlı kadın istihdamını artırmak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) tarafından Avrupa Birliği destekli “Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” kısa adıyla “Women-Up” Projesi hayata geçirildi. Projede başvuru süreci devam ediyor. Yirmi ay sürecek destekten, kadın istihdam eden kadın girişimciler yararlanacak. Destek alacak kadın girişimciler, başvuru sırasına göre belirlenecek. İşte SGK karşılıksız para desteği ile ilgili merak edilen ayrıntılar...
18.03.2022 Çalışma Hayatı
KOSGEB destekleri ile ilgili flaş talep! 'Hibe tutarları artırılmalı'
KOSGEB destekleri ile ilgili flaş talep! 'Hibe tutarları artırılmalı' KOSGEB destekleri ile ilgili açıklama geldi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ülkelerin gelişiminin temelinde girişimciliğin yattığını belirterek, “KOSGEB desteklerinde girişimcilik destek programına verilen tutarın ve program sonucu açılan işletme sayısının her geçen yıl artması gerekirken azalması üzücü bir durum. KOSGEB desteklerinin hibe tutarları da artırılmalı. Örneğin 2 bin lira olan kuruluş desteğinin 5 bin liraya çıkarılması günümüz şartlarında yeterli gelmiyor. İşletme giderleri, yatırım destekleri vb. kalemlerdeki geleneksel girişimcilik hibe tutarı 65 bin lira, ileri girişimcilikte ise 375 bin Türk lirası olan hibe tutarları tekrar güncellenerek artırılmalı” dedi.
2.03.2022 Ekonomi
SGK'dan karşılıksız para desteği! Bugün başladı, ayda 3.984 TL ödenecek, başvurular e-Devlet'ten...
SGK'dan karşılıksız para desteği! Bugün başladı, ayda 3.984 TL ödenecek, başvurular e-Devlet'ten... Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Karşılıksız para desteği sağlanıyor. SGK tarafından yapılan son dakika açıklamasında hibe başvurularının bugün başladığı duyuruldu. Ayda 3.984 TL olarak ödenecek hibe desteğinden yararlanmak isteyenler başvurularını e-Devlet üzerinden yapmaya başladı. Vatandaşlara 20 ay boyunca destek sağlanacak. SGK hibe desteği ile ilgili detaylar ise vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasına girdi. Kimler SGK'dan karşılıksız para desteği alabilir? Hibe desteği ödemeleri ne zaman yapılmaya başlayacak? SGK tarafından Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi projesi kapsamında hibe desteği fırsatı sunuluyor. Kadın işverenlere aylık net asgari ücrete kadar destek veren “Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (Women-Up) 7 ilde başladı.
21.02.2022 Çalışma Hayatı
Faizsiz kredi fırsatı! Resmen başladı,100 bin lira...
Faizsiz kredi fırsatı! Resmen başladı,100 bin lira... Kredi desteği veriliyor. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Faiz indirimi uygulanacak. Faiz indirimi yüzde 50'den başlayıp yüzde 100'e kadar çıkıyor. Halkbank'tan kredi müjdesi geldi. Detaylar netleşti. Resmen başladı. Halkbank Türkiye ve KKTC'de esnaf ve sanatkarlara kullandırılan ve bakiyesi 2022, 2023 ve 2024 yıllarına devreden krediler ile 2024 sonuna kadar doğrudan kullandırılacak kredilere yüzde 50 faiz indirimi uygulayacak. Söz konusu faiz indirimi, kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar için yüzde 100 olarak uygulanacak.
4.01.2022 Ekonomi
TOKİ 1620 dükkanı hak sahiplerine teslim ediyor!
TOKİ 1620 dükkanı hak sahiplerine teslim ediyor! Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) şehir içinde kalmış eski sanayi sitelerini şehir dışına çıkarmak amacıyla Aksaray'da inşa ettiği 1620 dükkan hak sahiplerine teslim ediliyor.
21.11.2021 Ekonomi
Türkiye başardı! Böylesi ilk kez oluyor, ihracatta sevindiren gelişme
Türkiye başardı! Böylesi ilk kez oluyor, ihracatta sevindiren gelişme Ticaret Bakanı Mehmet Muş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin eleştiri ve sorularına yanıt verdi. Bakan Muş, "Son 20 yılda Türkiye, ilk kez dünya ihracat payında yüzde 1 seviyesine çıktı" dedi.  
17.11.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "Ülkemize, Yeşil İklim Fonu'ndan, 3 milyar 157 milyon dolar kaynak sağlanmasıyla ilgili mutabakat zaptının imzalandığının müjdesini paylaşmak istiyorum." dedi.
27.10.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Hibe Esnaf ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hibe esnaf haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.