Hdp İl Binası

Hdp İl Binası

Son dakika HDP il binası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan HDP il binası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını HDP il binası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hdp İl Binası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hdp il binası gelişmeleri de dahil olmak üzere 292 hdp il binası haberi bulunmuştur. Tüm hdp il binası haberleri aşağıda listelenmiştir.
HDP önündeki aile sayısı 372'ye ulaştı
HDP önündeki aile sayısı 372'ye ulaştı Diyarbakır'da, HDP il binası önünde 1580 gündür evlat nöbeti tutan ailelerin sayısı, 2016 yılında henüz 15 yaşındayken kaçırılan kızı Pınar için Mardin’den gelen annesi Menci Seyhan’ın katılım sağlamasıyla 372’ye yükseldi.
30.12.2023 Gündem
21 ilde terör operasyonu: 110 gözaltı
21 ilde terör operasyonu: 110 gözaltı Diyarbakır merkezli 21 ilde terör operasyonu düzenlendi, 110 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Diyarbakır'da HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan 4 ailenin çocuklarını dağa götüren terör işbirlikçileri de bulunuyor.
25.04.2023 Gündem
Evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi bin 105. gününde de sürüyor
Evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi bin 105. gününde de sürüyor Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılması iddiasıyla HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, bin 105’inci gününde evlat nöbetine kararlılıkla devam ediyor.
11.09.2022 Gündem
Evlat Nöbeti Çalıştayı Sonuç Bildirgesi: Aileler kimlik üstü bir bağlama sahip
Evlat Nöbeti Çalıştayı Sonuç Bildirgesi: Aileler kimlik üstü bir bağlama sahip İstanbul’da dün düzenlenen ‘Evlat Nöbeti Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi bugün Diyarbakır’da açıklandı. Sonuç bildirgesini açıklayan çalıştayın koordinatörü Doç. Dr. Adem Palabıyık, ‘Evlat Nöbeti Aileleri’nin kimlik üstü bir bağlama sahip olduğunu belirterek, "Evlat Nöbeti Aileleri planlanmış ve örgütlü bir hareket değil, doğal, kendi seyrinde devam eden ve spesifik olarak ortaya çıkarak, sonradan ulusallaşan bir harekettir. Evlat Nöbeti Aileleri kimlik üstü bir bağlama sahiptir. Hiçbir ailenin kendisini yalıtıcı bir kimlikle ifade etmediği, tam tersine bütünleştirici bir kimlik vurgusu yaptığı anlaşılmıştır” dedi.
18.08.2022 Gündem
Evlat nöbetindeki aileler: En son çocuk dağdan ininceye kadar buradayız
Evlat nöbetindeki aileler: En son çocuk dağdan ininceye kadar buradayız Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki evlat nöbeti bin 62’nci gününde devam ediyor.
31.07.2022 Gündem
Bakan Soylu duyurdu! Evlat nöbetindeki iki aile daha çocuklarına kavuşuyor
Bakan Soylu duyurdu! Evlat nöbetindeki iki aile daha çocuklarına kavuşuyor İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Diyarbakır Anneleri'nden 2'sinin daha çocuklarına kavuştuğu belirtilerek, "Evlat nöbetinde kavuşan aile sayısı 37'ye, 2022 yılı içerisinde sadece ikna yoluyla ülkemize teslim olan örgüt mensuplarının sayısı ise 53'e yükseldi" denildi.
1.07.2022 Gündem
Bir kez daha Anneler Günü'ne gözü yaşlı girdi! Eylemlerini sürdürüyor
Bir kez daha Anneler Günü'ne gözü yaşlı girdi! Eylemlerini sürdürüyor Evladı terör örgütü PKK tarafından elleri bağlanarak kaçırılan Vanlı anne Nazlı Sancar, bir Anneler Günü’ne daha gözü yaşlı girdi.
8.05.2022 Gündem
PKK'yı simgeleyen bez parçası sallayan 3 kadın gözaltına alındı
PKK'yı simgeleyen bez parçası sallayan 3 kadın gözaltına alındı Van'da çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin HDP il binası önündeki eylemi, 33'üncü haftada da sürdü. Aileler HDP'ye tepki gösterirken, yan binanın balkonuna çıkıp PKK'yı simgeleyen bez parçası sallayan 3 kadın gözaltına alındı.
7.04.2022 Gündem
Mehmet Özhaseki: En iyi belediyeciliği AK Parti yapar
Mehmet Özhaseki: En iyi belediyeciliği AK Parti yapar AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Türkiye’de belediyeciliği en iyi Ak Parti'nin yaptığını söyledi. Özhaseki, “Bizim belediyecilik anlayışımız, hizmet belediyeciliğidir, eser belediyeciliğidir. İdeolojik noktasında yapılan belediyecilikten geçmişte ülke çok çekti. Özellikle 1994 öncesinde İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlere hakim olan aşırı sol kafaların o dönemde ortaya koymuş oldukları belediyecilik yapısı, hepimizi çok rahatsız etmişti" dedi.
23.03.2022 Siyaset
İçişleri Bakanı Soylu açıkladı: Evlat nöbetinde 35’inci buluşma
İçişleri Bakanı Soylu açıkladı: Evlat nöbetinde 35’inci buluşma İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda evlat nöbetinde olan ailelerden birinin daha evladına kavuşacağı müjdesini verdi.
22.02.2022 Gündem
Oturma eylemiyle oğlunu geri aldı şimdi de askere yolluyor!
Oturma eylemiyle oğlunu geri aldı şimdi de askere yolluyor! Diyarbakır annelerinden Ayşegül Biçer, HDP il binası önünde yaptığı oturma eylemi sayesinde güvenlik güçlerine teslim olan oğlu Mustafa'yı askere uğurlamaya hazırlanıyor.
15.11.2021 Gündem
Bakan Gül: Herkes mahkemelerde meramını istediği şekilde anlatabiliyor
Bakan Gül: Herkes mahkemelerde meramını istediği şekilde anlatabiliyor Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Konuşulan dile ipotek koyulduğunu gördük. Mahkemelerde kendi dilinde, evinde, çarşıda konuştuğu dilde savunma yapmanın engellendiğini gördük. Bu yaklaşım maalesef adalete güvenin de yara almasına yol açtı. Bu topraklarda yaşayan 84 milyon vatandaşımız özbeöz bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. Bugün herkes mahkemelerde meramını istediği şekilde anlatabilmektedir" dedi.
12.11.2021 Siyaset
Binali Yıldırım'ın eşinden HDP il binası önündeki ailelere ziyaret
Binali Yıldırım'ın eşinden HDP il binası önündeki ailelere ziyaret Diyarbakır'da, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 233 ailenin evlat nöbeti 738'inci gününe girdi. AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırımın eşi Semiha Yıldırım, ailelerin HDP il binası önündeki evlat nöbetine destek ziyaretinde bulundu.
9.09.2021 Siyaset
Evlat nöbeti 3'üncü yılında: Yürüyüşe Bakan Yanık da katıldı, teröre lanet sloganları atıldı
Evlat nöbeti 3'üncü yılında: Yürüyüşe Bakan Yanık da katıldı, teröre lanet sloganları atıldı Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 233 ailenin HDP il binası önündeki eylemi 3'üncü yılına girdi. Aileler tarafından 'Türkiye 3 Eylül'de nöbette' sloganıyla yapılan yürüyüşe Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da katıldı. Yürüyüşle teröre lanet sloganları atıldı.
3.09.2021 Gündem
Oğluna kavuşan anne, HDP il binası önünde Türk bayrağıyla halay çekti
Oğluna kavuşan anne, HDP il binası önünde Türk bayrağıyla halay çekti Şırnak'ta, terör örgütü PKK’dan kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan oğluna kavuşan Emine Üstek, HDP il binası önünde davul zurna eşliğinde halay çekti.
2.09.2021 Gündem
Bakan Varank: Diyarbakır’da artık gündem yatırım ve istihdam
Bakan Varank: Diyarbakır’da artık gündem yatırım ve istihdam Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde 250 milyon TL yatırım maliyetli yem fabrikasının temel atma törenine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Diyarbakır'a ve bölgeye katma değer sağlayacak büyük bir yatırımın temelini atıyoruz. Türkiye'nin en büyük yatırımı olacak. Toplam bedeli 250 milyon lirayı bulan bu yatırım tamamlandığında doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 1000 kişilik ilave istihdam oluşturacağız. Diyarbakır’da artık gündem yatırım ve istihdam” dedi.
2.09.2021 Ekonomi
Diyarbakır annelerinin eylemi sayesinde bir aile daha evladına  kavuştu
Diyarbakır annelerinin eylemi sayesinde bir aile daha evladına kavuştu Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan bir aile daha terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan evlatlarına kavuştu.
28.08.2021 Gündem
PKK'dan kaçtı, terör örgütünün gerçeklerini tek tek anlattı!
PKK'dan kaçtı, terör örgütünün gerçeklerini tek tek anlattı! Diyarbakır HDP il binası önünde evlat nöbeti sürdüren ailelerden Ayşegül ve Rauf Biçer çiftinin çocukları Mustafa Biçer, terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Biçer, terör örgütüne katılma hikayesini, kaldığı süreçte yaşadıklarını ve örgüte yardım eden ülkelerle ilgili Demirören Haber Ajansı'na (DHA) önemli açıklamalarda bulundu. Biçer, ABD, Rusya ve Fransa'nın terör örgütüne önemli destekler verdiğini ileri sürerek, sosyal medya üzerinden kandırılarak dağa götürüldüğünü söyledi. Örgüte katıldığı andan sonra pişman olduğunu kaydeden Biçer, ancak örgüt üyelerinin kendisi ölümle tehdit ettiğini kaydetti.
11.08.2021 Gündem
PKK'dan kaçıp, evlat nöbetindeki ailesiyle görüştü
PKK'dan kaçıp, evlat nöbetindeki ailesiyle görüştü Diyarbakır’da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ve HDP il Başkanlığı önünde eylem yapan ailelerden Ayşegül ile Rauf Biçer çiftinin oğulları Mustafa, terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu.
28.07.2021 Gündem
Evlat nöbetindeki ailelerden CHP’li vekile ’HDP’ tepkisi
Evlat nöbetindeki ailelerden CHP’li vekile ’HDP’ tepkisi Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 226 aile, evlat nöbetini, eylemlerinin 625'inci gününü de kısıtlama nedeniyle kaldıkları otelde sürdürdü. Aileler, kendilerini bayram nedeniyle ziyaret eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'a tepki gösterdi. 3 yıl önce 16 yaşındayken kaçırılan oğlu Mustafa için eşi Rauf ile evlat nöbeti tutan Ayşegül Biçer, Erol'a, CHP'nin HDP ile ittifak yaptığını ileri sürerek, "Defalarca bütün siyasi partilere çağrı yaptım. Beni duyan sadece Cumhurbaşkanım oldu, devletim oldu. Ne İYİ Parti, ne DEVA Partisi, ne CHP, hiçbiri bizi görmedi. Gördüyse de görmemezlikten geldi. Sizin genel başkanınızın selamını kabul etmiyorum. Bizi dile getirdiğini ve bizi savunduğunu görmedim" dedi.
14.05.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit ailesiyle telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit ailesiyle telefonda görüştü Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Gaziantep'te şehit ailesine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptırdı.
14.05.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne yapıp ne edip annelerinize dönün
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne yapıp ne edip annelerinize dönün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır Anneleri ile iftar programında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında terörle mücadele vurgusu yaparak, "Türkiye'de başaramadıklarını Suriye'de deneyenleri bir kez daha hayal kırıklığına uğratmakta kararlıyız. Kandil'i çökerteceğiz ve Kandil Kandil olmaktan çıkacak, onlar için karanlık olacak" ifadelerini kullandı. Erdoğan, 'Yarın anneler günü annelerinizi üzmeyin, mağdur etmeyin. Ne yapıp ne edip annelerinize dönün' dedi. Erdoğan ayrıca İsrail'in Mescid-i Aksa'da yaptığı hain saldırıya sert tepki gösterek, "Zalim İsrail, terör devleti İsrail, mukaddesatlarını korumak, binlerce yıllık evlerine, yurtlarına sahip çıkmak dışında hiçbir gayeleri olmayan Kudüs'teki Müslümanlara vahşice ve ahlaksızca saldırmaktadır" dedi.
8.05.2021 Gündem
MHP lideri Bahçeli: PKK acı içinde çırpınmakta, her yerinden dağılmaktadır
MHP lideri Bahçeli: PKK acı içinde çırpınmakta, her yerinden dağılmaktadır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bölücü terör örgütünün sonu nihayet gelmiştir. PKK can çekişmekte, acı içinde çırpınmakta, her yerinden dağılmaktadır." dedi.
13.04.2021 Siyaset
Zap'ta boğuldu dediler, Terör örgütü PKK'nın kampında çıktı!
Zap'ta boğuldu dediler, Terör örgütü PKK'nın kampında çıktı! Hamza Adıyaman; 5 yıl önce, henüz 8 yaşında bir çocukken, Hakkari'de ortadan kayboldu. Zap Suyu'nda boğulduğu düşünülüyordu ancak bir videoyla, yaşadığı ve Hamza'nın Irak'ın kuzeyindeki bir PKK kampına kaçırıldığı ortaya çıktı. Abla Aysun Adıyaman Hamza'nın kayboluşu ile ilgili "Zap Suyu'na düştü ve ailesi para karşılığında HDP il binası önünde oturtuluyor" iddialarında bulunan HDP milletvekili Meral Danış Beştaş'a tepki gösterdi. Beştaş'a seslenen Aysun Adıyaman, 'Kardeşimin PKK kampında çekilen fotoğrafları için ne diyecek?' dedi.
9.04.2021 Gündem
Diyarbakır'da evlat nöbetindeki aileler: Devletimizin her zaman arkasındayız
Diyarbakır'da evlat nöbetindeki aileler: Devletimizin her zaman arkasındayız Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin HDP binası önündeki oturma eylemi, 532'nci günde de sürüyor. Eylem çadırındaki aileler, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen 13 kişi için yas tuttu. Bazı annelerin ağıt yaktığı, bazılarının da zaman zaman baygınlık geçirdiği çadırda, taziye ziyaretleri yapıldı. Aileler adına açıklama yapan, 2 yıl önce kaçırılan oğlu Mustafa için eşi Rauf Biçer ile birlikte oturma eylemini sürdüren kanser hastası Ayşegül Biçer, terör örgütü PKK'nın bir kere daha alçak yüzünü gösterdiğini ifade ederek, "13 masum vatandaşımız şehit oldu. Bu yapılan saldırı, tüm insanlığa yapılmıştır. Biz anne ve babalar olarak devletimizin her zaman arkasındayız" dedi.
15.02.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hdp İl Binası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hdp il binası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.